Itinerar pentru un weekend in Tinutul Secuiesc

Din Bistrita am pornit spre Tinutul Secuiesc, unde am petrecut un weekend facand turism in regiune. Pentru mine Tinutul Secuiesc era demult in vizor, acum doi ani am facut chiar o lista pe care va las sa o cititi aici >>> Top 50 obiective turistice din Tinutul Secuiesc pt ca imi doream foarte mult sa petrec un weekend acolo, insa tot nu am reusit atunci. Ma bucur ca acum, dupa doi ani mi-am implinit si acest vis cu ajutorul proiectului #ExperienceRomania.

Tinutul-secuiesc-de-vizitat
Acest articol face parte dintr-o serie de articole realizate pentru proiectul @ExperienceRomania, cel mai mare proiect independent de promovare a Romaniei (hotel-uri, natura, traditii, cultura, distractie, restaurante si aventura). Blogul Enciclopedia calatorului independent a reprezentat Romania alaturi de alti 50 de travel bloggeri si influenceri internationali. Cititi articolele de pe blog si urmariti aventura mea pe instagram @Enciclopedia_calatorului sub hastagul #AliceinRomania
1.Grand Hotel 4* din Targu Mures - unde ai tot orasul la picioare  


Cel mai usor mod de a vizita regiunea, bucurandu-te de toate facilitatile unui oras mare, e sa te cazezi in Targu Mures. Stiam ca sunt multe hotel-uri bune in Targu Mures, insa tot ce stiam despre Hotelul Grand e ca are o locatie exceptionala, in centrul orasului. Surpriza cea mai mare a fost cand am intrat in camera si am descoperit panorama de la fereastra mea. Instinctiv am spus WOOOW!

Fara nici o exagerare, din Hotel Grand ai tot orasul la Picioare!
Grand-Hotel-Targu-Mures

Grand-Hotel-Targu-Mures

A doua surpriza am gasit-o in baie, cand am vazut cada. Nu am mai facut baie in cada de 10 zile, de cand am inceput proiectul #ExperienceRomania. Nici nu stiti ce dor mi-a fost. A treia surpriza a fost sa gasesc un cablu de net langa patul meu. Conectandu-ma la internet prin cablu am putut edita fotografii si scrie pe blog fara probleme. Pentru astea 3 motive recomand tuturor o sedere in Hotel Grand!

*Experientele mele le puteti avea si voi. Informatii la >>> http://hotelgrand.ro *

2. Lacul Rosu - singurul loc din Romania in care s-a scufundat o padure


Dupa un somn odihnitor, am inceput a doua zi cu o excursie prin regiune. Prima oprire la Lacul Rosu. Urc prin padure incet fiindca ma fura peisajul. Toamna are loc un spectacol de culori pe care nu incetez sa-l fotografiez. Recunosc, acum curiozitatea mea a atins cote maxime. Poate fi un lac rosu? Pot sa vad o padure intr-un lac ... fara sa ma folosesc de reflexii? Momentan vad lacul fragmentat de multitudinea de arbori. Cred ca am urcat vreo 30 de minute, pana cand un grup de drumeti m-au directionat inapoi, intr-o vale de unde o sa am o priveliste libera. In final gasesc cararea si cu toate ca-s deja obosita si transpirata, ma bucur de un moment de respiro pe o stanca, avand in fata ochilor lacul plin de butuci ce ies artistic din apa. Apa nu e rosie, nici macar visinie, insa padurea scufundata o am la picioarele mele si sunt fericita!

pareri-blog-Lacul-Rosu-Tinutul-Secuiesc

pareri-blog-Lacul-Rosu-Tinutul-Secuiesc

pareri-blog-Lacul-Rosu-Tinutul-Secuiesc

3. Am servit un gulas unguresc la restaurantul Lacul Rosu 


Dupa drumetia pe malul lacului, foamea s-a intalat instant,asa ca am luat masa la restaurantul de langa lac, ce serveste mancare traditionala ungureasca. Un gulas autentic si bun, a fost pranzul perfect in Tinutul Secuiesc. Bucati de carne, trecute printr-un sos cu multa paprika ne-a crescut fortele pentru a putea continua calatoria in cea de a doua parte a zilei.

*Experientele mele le puteti avea si voi. Informatii la >>> https://hotellacurosu.ro *

restaurant-Lacul-Rosu-Tinutul-Secuiesc

restaurant-Lacul-Rosu-Tinutul-Secuiesc

4. Cheile Bicaz unde poti face fotografii montane de desktop  


Tin minte ca am mai trecut pe aici candva, probabil acum 7 ani cand am fost intr-o excursie de degustare de vinuri prin tara. Atunci eram tanara si n-am dat prea mare importanta, insa acum …tot ce vad mi se pare WOW… Imi pare rau ca nu ne putem plimba pe jos, ca sa traim total aceasta experienta, prin coridorul de 6 km format intre munti, insa ma bucur ca gasim un loc intr-un final unde autocarul poate opri si coboram sa facem fotografii. Drumul care serpuieste pe marginea stancii, mici cascade, pietre si muschi, e locul ideal pentru fotografii montane de desktop.


Cheile-Bicaz-Tinutul-Secuiesc

Cheile-Bicaz-Tinutul-Secuiesc

5.O vizita la Salina Praid


Dupa masa am petrecut-o la Salina Praid fiindca nu putem vorbi despre un weekend in Tinutul Secuiesc fara a vizita cel mai popular obiectiv turistic din regiune. Sincer va spun ca mi-am dorit din totdeauna sa vizitez Salina Praid din motive personale. Mai exact, eu locuiesc in Turda, unde avem Salina Turda pe care am vazut-o toata viata, asa ca motivul mereu era strict de comparatie.

Care Salina e mai frumoasa?

Poate sunt prea subiectiva, dar Salina Praid nu a reusit sa ma impresioneze. Cu toate ca mi s-a parut interesanta intrarea in Salina cu autobuzul si numarul mare de scari din interior, o data ce am ajuns in sala mare, am fost usor dezamagita. Salina Praid mi s-a parut ca un parc in subteran. Fara arbori, dar cu multe balansoare, cu terenuri de joaca pentru copii, tiroliana, locuri de catarare, cinema ... adica un fel de mall intr-o incapere de sare. Am avut impresia ca Salina Praid e mai mult folosita de localnici pentru recuperare si tratament, decat un loc turistic. Capela ecumenica e singura care mi-a atras atentia din punct de vedere turistic.

Oricum, ma bucur ca am vizitat-o, macar asa pot spune cu certitudine ca Salina Turda e cea mai frumoasa din Romania :))))

Info: Intrarea costa 30 ron adult/ 20 ron copil


Salina-Praid-Tinutul-Secuiesc

Salina-Praid-Tinutul-Secuiesc


6. Cina cu dichis la Hotel Privo din Targu Mures 


Sunt multe restaurante in Targu Mures care merita sa le treci pragul, insa unul cu totul deosebit este cel al Hotelului Privo care a castigat distinctia `Fine Dining Cusine` la Gala `World Luxury Hotel` din Hong Kong in 2016. Asadar am ales un restaurant cu renume international care se lauda cu cele mai gustoase preparate pentru cina. Intr-adevar am avut parte de un ospat, cu bufet suedez de unde am avut de ales dintre numeroase salate, preparate de peste si pui, paste cu sos de rosii sau pesto facute de un bucatar in fata noastra si o masa plina cu prajituri. Tot ce am gustat a fost delicios asa ca va recomand cu cea mai mare incredere sa luati cina la Privo.

PS: Vinul Rose de la Liliac e de asemenea de incercat! :)

*Experientele mele le puteti avea si voi. Informatii la >>> http://www.privo.ro *

restaurant-Privo-Targu-Mures



😍 Ati vizitat Tinutul Secuiesc? Voua cum vi s-a parut? 😍


» Urmeaza sa calatoresti in ROMANIA ? Citeste ghidurile de calatorie
» CITESTE >>> Cum sa petreci un weekend in Tinutul Secuiesc in 2018


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

28 de comentarii:

  1. Superbe locuri, anul trecut am facut o vacanta pe acolo.

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb! Sper sa ajung si eu acolo in curand!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos! Iar pozele sunt superbe!

    RăspundețiȘtergere
  4. Un articol foarte util, chiar eram în căutarea de destinații pentru Sărbători.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am vizitat Tinutul Secuiesc si ne place tot. De la mancare, peisaje, servire, totul e minunat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce frumos se vede orasul din Grand Hotel - superb!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce frumos !! La Praid vreau sa ajung si eu :) Doar la salina din Turda am fost ca e mai aproape de noi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc.La Praid e ceva deosebit,cum am spus,dar poate aveam prea mari asteptari.

      Ștergere
  8. Nu am vizitat încă, dar în primăvară avem de gând să o facem. Iar articolul tău va fi tare căuat ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt atatea locuri minunate pe care nu le-am vizitat inca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate,sunt multe locuri ce asteapta sa fie vizitate.

      Ștergere
  10. La Lacxul Rosu si Cheila Bicazului am fost si noi in luna de miere, e foarte frumos in orice anotimp.

    RăspundețiȘtergere
  11. Mereu esti pe drumuri, si mereu ma faci sa arunc un ochi pe calendar :)) Sper ca de la anul sa fiu mai libera si sa bifez cateva destinatii ^_^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e.Acest an a fost mai deosebit.Iti doresc si tie un an cu calatorii.:)

      Ștergere
  12. Foarte fain proiectul! Imi place ca ai surprins niste poze foarte dragute. ♥️

    RăspundețiȘtergere
  13. Multe din aceste obiective le-am bifat cand eram mica. Poate ca ar fi momentul sa le revad

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu am vizitat acest loc, dar sper sa ajunga si eu ca este tare frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar e frumos, merita sa programezi macar un weekend.

      Ștergere