5 Recomandari pentru un weekend romantic in Sibiu in 2020

Se apropie Valentine`s day si stiu ca multi dintre voi va doriti o experienta memorabila de cuplu, de aceea m-am gandit sa scriu acest ghid cu recomandari pentru un weekend romantic in Sibiu. 
Putem considera Sibiul ca fiind un oras romantic? Categoric! In definitiv romantismul este o chestiune foarte personala si subiectiva, un weekend romantic poti sa petreci oriunde atata timp cat ai persoana potrivita alaturi de tine, insa sunt cateva orase din Romania in care decorul favorizeaza cuplurile si astazi am sa va prezint aceste locuri din Sibiu pe care le puteti incerca oricand, daca doriti un weekend de neuitat cu persoana iubita.

weekend-romantic-Sibiu
Acest articol face parte dintr-o serie de articole realizate pentru proiectul @ExperienceRomania, cel mai mare proiect independent de promovare a Romaniei (hotel-uri, natura, traditii, cultura, distractie, restaurante si aventura). Blogul Enciclopedia calatorului independent a reprezentat Romania alaturi de alti 50 de travel bloggeri si influenceri internationali. Cititi articolele de pe blog si urmariti aventura mea pe instagram @Enciclopedia_calatorului sub hastagul #AliceinRomania
5 Recomandari pentru un weekend romantic in Sibiu in 2020

1. Alege o cazare cu staif


Prima alegere pentru o vacanta reusita este cazarea. In Sibiu sunt nenumarate hotel-uri bune, insa unul cu totul deosebit in care am avut placerea sa innoptez a fost Hotelul Golden Tulip. Camerele sunt absolut superbe, decorate sub semnul modernismului, baile au cada (poate doriti o experienta cu spuma si lumanari), iar cea mai frumoasa parte este restaurantul, plasat la etajul 7, are toti peretii din sticla, asa ca la micul dejun poti sa-ti surprinzi iubita cu o panorama de 360 de grade asupra orasului. Pont: Este singurul Hotel de acest gen din Sibiu si se afla la 5 minute de mers pe jos de Centrul Vechi.


restaurant-Golden-Tulip-Sibiu


restaurant-Golden-Tulip-Sibiu


restaurant-Golden-Tulip-Sibiu


camera-Hotel-Golden-Tulip-Sibiu

2. O experienta in stil Masterchef la restaurantul Joben 


A doua recomandare este pentru un restaurant pe care va promit ca o sa-l tineti minte toata viata. Daca vorbim despre un weekend romantic si o experienta iesita din comun, atunci trebuie sa luati  macar o data masa la restaurantul Joben (se afla in Piata Mare din Sibiu). De ce sa mergeti aici? Fiindca restaurantul ofera mancare traditionala ca la mama acasa, interpretata in stil fusion. Acum, daca  ati urmarit emisiunile culinare (cum ar fi Masterchef) stiti deja la ce ma refer. Sunt farfuriile acelea perfecte, decorate cu mult simt artistic, pe care le savurezi 100%, incepand cu privirea si pana la ultima inghititura. Am mancat aici cea mai buna supa de chimin din viata mea, am primit cel mai interesant gombot cu prune si cele mai delicioase aripioare de pui.

restaurant-Joben-Sibiu


restaurant-Joben-Sibiu


restaurant-Joben-Sibiu


restaurant-Joben-Sibiu

3. Fotografii de album la Castelul de Lut de pe Valea Zanelor 


O locatie deosebita pentru un set de fotografii de cuplu, puteti realiza la Castelul de Lut, intr-o locatie de poveste aflata la 40 de km de orasul Sibiu. Acesta este un complex de cladiri desprinse dintr-o lume de basm, care le incanta ochii atat celor mici cat si adultilor. Seamana foarte mult cu casutele din turta dulce pe care le intalnim in basmul Hansel si Gretel, dar si cu cele ale hobittilor din Stapanul Inelelor. Pamantul, apa, paiele, argila si nisipul sunt singurele "igrediente" din care se naste acest spectacol arhitectural, care trezeste de fiecare data in noi spiritul ludic. In spatele acestor casute pazesc falnicele stanci despre care putem spune ca sunt un simbol al izolarii de lumea exterioara, plina de defecte. Ajunsi aici trebuie sa lasam deoparte grijile si astfel vom putea reinvia povestea propriei copilarii.


Castelul-de-lut-Valea-Zanelor-Sibiu


Castelul-de-lut-Valea-Zanelor-Sibiu


Castelul-de-lut-Valea-Zanelor-Sibiu

4. O plimbare romantica prin Muzeul ASTRA


Pentru o plimbare romantica departe de hoardele de turisti din centrul Sibiului,va recomand Muzeul ASTRA. Acesta este cel mai mare muzeu in aer liber din Romania si gazduieste nu unul,ci mai multe muzee, cum ar fi Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale, Muzeul de Etnografie Universala, Muzeul Civilizatiei Transilvane sau Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca. O vizita aici va ajuta sa va relaxati dar si sa intelegeti modelul de convietuire a diferitelor comunitati din apropierea Sibiului, precum si sa vedeti locuintele tipice satului taranesc din zona si nu numai, intr-o frumoasa plimbare de 3-4 ore.


Muzeu-Astra-Sibiu


Muzeu-Astra-Sibiu

5. Un tur al orasului si o piesa de teatru 


Sibiul, cu arcadele lui medievale si cladirile in nuante pastel este unul din cele mai frumoase orase din Romania, in care merita sa ratacesti cateva ore pe strazi cu iubita. Ceva cu totul special, ce doar in Sibiu puteti face, este ideea de a merge de la un teatru la altul, orasul fiind foarte cunoscut pe acest plan in toata lumea. Asa ca,pentru cuplurile pasionate de cultura si viata buna, Sibiul este cea mai buna alegere pentru un Valentine`s Day reusit in 2020.


Sibiu-oras-romantic


Sibiu-oras-romantic


Sibiu-oras-romantic

Voi ce recomandari aveti pentru un weekend romantic in Sibiu???


» Urmeaza sa calatoresti in ROMANIA ? Citeste ghidurile de calatorie
» CITESTE >>> Cinci recomandari pentru un weekend romantic in Sibiu in 2020
😍Please Love & Share!!! ps: Apreciez comentariile voastre 😍

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

26 de comentarii:

  1. Superba prezentarea,imi place! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce fain! Chiar ma gandeam caa urmatoarea vacanta sa mergem la Sibiu :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu ma omor prea tare cu Sibiul, insa este un oras tare frumusel.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sibiul e tare minunat. Am fost o data si mi-a lasat o impresie tare buna. Clar as vrea sa vizitez Castelul de lut al zanelor 😍

    RăspundețiȘtergere
  5. Am fost de multe ori în orașul Sibiu și de fiecare dată am mâncat în altă parte, dar urmează să mergem din nou și noi încerca localul recomandat de tine.

    RăspundețiȘtergere
  6. E superb Sibiul, am fost de cateva ori si tot as mai.merge. Castelul de lut si Muzeul Astra sunt de vis.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am fost niciodata la Sibiu, dar daca ajung stiu unde sa merg. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Este bine de stiut, planuiesc de mult timp o mini excurise in Sibiu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Dragute sugestiile tale, sunt de luat in considerare. Am fost de multe ori in sibiu, chiar este un oars foarte frumos.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce de fotografii graitoare! Doar o zi am stat in Sibiu, regretabil ca numai atat. Am vazut Brukenthal si cam atat. Dar stiu ca e minunat acest oras, data viitoare vad mai multe!

    RăspundețiȘtergere
  11. Sibiul este un oras frumos. Mi-as dori si eu un weekend in zona pentru ca ai ce face si nu ai cum sa te plictisesti

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu am vizitat încă Sibiul. M-ai cucerit cu acele poze cu mancare:))

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu am avut ocazia sa vizitez încă Sibiul. Pare foarte frumos!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Îmi doresc tare mult să ajung la castel, orașul l-am vizat dar nu am ajuns atunci la castel.

    RăspundețiȘtergere