5 activitati nebune pe care le-am facut in Desert - Safari in Egipt

Mama vreau in Mega Safari, hai plsss du-mă în desert. Asta striga Kari în plina recepție la biroul de turism a hotelului. Eu eram pe modul: Kari fac orice pentru tine, dar nu asta.Nu am mai fost niciodată în desert și știam ca toate excursiile includ plimbare pe cămile nu știu câți km și chiar nu vroiam sa fiu pusa în situația de a refuza acolo și să-l aud pe Kari cum îmi face un circ și o scena de fata cu toată lumea, deci mai bine evit. Kari nu se lasă, insista sa vedem programul, hai mami te rog, doar o data, nu fii rea, voi fi cel mai cuminte copil vacanta asta etc, știți voi șantajul sentimental ce îl fac copiii atunci când își doresc ceva foarte tare.

am-fost-acolo-desert-egipt-excursie-impresii

Vacanta in Egipt am facut-o prin Agentia de Terra Vista. Informatii utile de organizare:
Am prins o oferta speciala in iulie cu 440 euro/persoana. Pachetul a inclus 7 nopti  cazare la Hotel Nubia Aqua 4* cu All Inclusive, zbor Cluj - Egipt si retur cu bagaje de mana si de cala, mancare pe avion, transfer la Hotel. Am apelat la serviciile acestei agentii a doua oara si au fost de fiecare data profesionisti. 
 Zic bine ... hai sa vedem programul: Programul scurt Fun Safari : 45 de minute ATV individual, 20 de minute beach buggy, cu jeepul peste dune pana la satul de beduini, plimbare cu cămila și cu calul
Programul lung Mega Safari: includea si o cina orientala cu spectacol…..

Kari al meu e în extaz!!! eu nu știu cum să-mi stăpânesc emoțiile și sa ii spun lui Kari ca mami nu are curaj pentru o excursie din asta. Eu nu știu sa conduc!!! Cum sa ma dau cu ATV-ul aproape o ora? Nu, nu, nu asta nu are cum sa iasă bine!!! Dacă nu accept Kari se supăra și la cât e de încăpățânat poate sa rămână asa câteva zile, dacă accept Kari o sa se supere acolo ca nu ma urc pe nimic! Deci orice varianta aleg tot pierd și vacanta noastră va fi știrbita din cauza acestei excursii. 
M-am tot gândit și pana la urma pe principiul ca "mai bine sa regreți ceva ce ai făcut, decât ca nu ai făcut" am cumpărat excursia.

Când ai făcut ultima oara, ceva pentru prima oara?  


Eu de când sunt în Egipt fac zilnic chestii noi și azi voi merge pentru prima oara în desert!!! Yupii, strig asta cu o urma de îndoială și puțin stres în vena pentru ce va urma :)))
După cum ne-au promis, gașca de la hotel se strânge la ora 8 la recepție și suntem toți conduși de ghidul de la hotel într-un mini-microbuz comunist cu 12 locuri. Mașina arata rău de tot, zici ca e folosita de 50 de ani, dar rotile se învârt și aerul condiționat merge bine. Kari e fericit ca poate prinde Pokémoni pe drum, deci e bine. Ar fi și mai bine dacă nu as sta asa înghesuita, pe o bancheta minuscula, dar ma gândesc ca 30 de minute vor trece repede pana ajungem acolo. Drumul e plictisitor rău, pustietate, doar desert pietros, zici ca mergem printre munți de nisip. În pustietatea pustietatilor, la jumătate de ora de oraș, se afla locul acesta pentru turiști unde se intra după ce un polițist înarmat cu mitraliere, ne verifica îndeaproape mașina. Când intram in complex vedem sute de turiști. Toți turiștii din stațiune sunt aduși aici, de la toate hotel-urile, prin toate agențiile de turism. Așadar chiar nu contează de unde cumperi excursia, nici cati bani plătești, tot aici veți ajunge. De aceea recomand sa luați excursia cea mai ieftina, oferta cea mai buna ce o gasiti!!!

cu-atv-ul-in-desert-experienta-impresii-Egipt

Acomodarea la desert, eșarfă-i necesara!  


Suntem grupați câte 20 și ni se spune sa ne facem comozi, pe saltelele plasate strategic pe jos, ca într-un cort de beduini. Aici ghidul ne spune din nou programul, apoi ne sugerează sa ne dam cu crema de protecție solara și sa cumpărăm eșarfă fiindcă vântul și nisipul o sa ne dea mari bătăi de cap în excursia asta. Eu am eșarfă asa ca îmi fac singura un turban, iar lui Kari ii cumpăr varianta lor, pe care o înfășoară ei pe capul lui Kari. Acum copilul meu arata ca un adevărat șeic egiptean.

cum-e-in-desert-egipt

excursie-desert-Egipt-impresii


Prima data vom face bugge beach in desert  


Suntem repartizați cu un băiat ce conduce, din Cehia, Kari va sta lângă el în fata, iar eu în spate. Mașinile astea de bugge sunt niște rable vechi deschise pe toate laturile, zici ca stau în mașina lui Flintstone, din desenele animate. Nu arata încurajator, dar băiatul ma asigura ca știe conduce bine, trebuie doar sa ma țin cu putere de bara de sus. Prima parte e pe drum drept, în coloana, nimic inspaimantator, dar apoi când sărim pe dune și facem viraje prin nisip adrenalina se activează la maxim. Noroc ca partea asta nu durează decât 10 minute, ca deja aveam bătături în palme. Kari e fericit, de fapt nu… Kari e în extaz!!! Fiul meu are o pasiune pentru sporturile extreme, pentru orice activitate înspăimântătoare el este fan. Asta e energia ce ii hrănește sufletul cel mai bine și eu ma supun, ca n-am ce sa fac. Bine D-ne ca sunt mama tânără, ca altfel aveam un copil frustrat :)))

beach-buggy-pareri-experienta-desert-egipt

beach-buggy-pareri-experienta-desert-egipt


Am condus Atv-ul pentru prima data în viata mea  


Asta e prima data ca trebuie sa conduc și nu vreți sa știți ce emoții ma incearca. Dacă ne mai baga și prin dune, eu clar ca o sa mor. În timp ce ascult indicațiile de accelerare și frânare ma întreb de ce naiba am acceptat sa fac excursia asta. Kari e escortat de un membru al taberei, iar eu trebuie sa conduc în coloana, în spatele lor, 45 de minute dracenia asta. Vai de viata mea…. De ceeee???
Mna bine, vreau sa va dau se știre ca nu am murit! Mi-au tremurat bine chiloții primele 10 minute, mai ales ca aveam impresia ca îmi sare casca de pe cap, ca îmi zboară ochelarii, ca tipul din fata mea conduce ca un handicapat franand brusc etccc. Dunele pe care ne-au dus au fost cele mai mici, am făcut curbe largi asa ca pentru începători, ne-au zgaltait toate oasele o vreme pe o parte de drum off road și apoi ne-am întors la tabăra, după 45 de minute, pe când începuse sa-mi placa. E ciudat în desert, distantele nu le poți aproxima cum trebuie, aveam mereu impresia ca ma aflu prea aproape de cel din fata mea, dar nu era deloc asa, uneori am condus pe bajbaite din cauza norului de nisip ce se ridica în aer. Adevărul e ca a fost o experienta pe cinste asa ca prima data m-am dus la Kari sa îl pup și să-i mulțumesc. Am făcut ceva nou astăzi! Sunt super super happy :))) 

Pont de la Alice: Într-adevăr fără ochilari și eșarfă e foarte nasol în desert. Când am ajuns în tabăra și mi-am văzut ghiozdanul…. Mama-mia zici că-l tavalisem prin praf și nisip. Nu mai era verde, acum era galben. Nici după ce l-am scuturat de 10 ori nu s-a curățat. Praful se impregneaza în tine. Bine ca mi-am protejat măcar parul….

cu-atv-ul-in-desert-experienta-impresii-Egipt

cu-atv-ul-in-desert-experienta-impresii-Egipt

cu-atv-ul-in-desert-experienta-impresii-Egipt

cu-atv-ul-in-desert-experienta-impresii-Egipt


Cu Jeep-ul pe dune e ca in Rollercoaster  


Eu mi-am imaginat ca bugge și Atv-ul sunt cele mai grele experiente ale excursiei, dar m-am înșelat. Fiindcă excursia asta de 30 de minute cu jeep-ul a fost adevărata teroare. Am avut un șofer nebun ce ne-a urcat munți și ne-a coborât în viteza…. o nebunie mai mare decât orice roller-coaster ce te învârte și te arunca în jos. Știți de ce?? Fiindcă în jeep-urile din Egipt nu ești prins cu centura de siguranță, metoda lor fiind sa îți pui ambele mâini în tavanul mașinii și apoi zbori. Oh și am zburat dragilor de 100 de ori, peste toate dunele pustietatii. Kari era din nou pe val, râsete și urlete de fericire, eu speram sa ajungem vii la destinație. Evident, poate exagerez, poate pentru alții mai aventurosi experienta nu e atât de traumatizanta, nu va luați după mine. Eu sunt ca bătrânele la faze din astea. Mașinile nu au fost niciodată slăbiciunea mea!
cu-jeep-ul-dune-nisip-desert-Egipt

Cu cămila în satul de beduini 


În sfârșit relaxare. În sfârșit simt căldura arzătoare din desert. E cald, foarte cald, extrem de cald!!! Bine ca avem niște sticle cu apa luate cu noi din hotel. Doar n-am carat ghiozdanul asta degeaba.

Aici e imbulzeala de pe planeta pământ, 10 grupuri de turiști (circa 100) ce așteaptă toți plimbarea cu cămila. Eu doar aștept, de fapt ii comunic lui Kari înțelegerea făcută de la hotel ca mami nu se urca pe cămilă. Nu e supărat, e anesteziat de distracția de care a avut parte, asa ca nu protestează. Se urca doar el pe cămilă și un beduin îl duce în plimbarea promisa. Din nou, totul se face organizat. 

Eu fac poze de pe margine, ascunsa sub o prelata cu frunze imense de palmieri. E greu în desert, căldură asta îmi ustura nasul când respir. Am impresia ca ma arde. Pfff, n-a fost cea mai strălucită idee sa venim aici în lunia iulie, dar bine ca totul durează doar vreo 30 de minute, asa ca sunt salvata înainte sa leșin. Evident toate au un preț, iar în cazul acesta, Kari a trebuit sa renunțe la tura cu calul, ca să plecam mai repede, inainte sa mi se faca rau.

cu-camila-in-desert-excursie-Egipt

cu-camila-in-desert-excursie-Egipt

cu-camila-in-desert-excursie-Egipt

În jeep e bine, e aer condiționat. Tura înapoi spre satul de beduini a fost mai relaxata, m-am obișnuit cu curbele și cu viteza și cu urletele din mașină, asa ca nu mai eram atât de stresata. Știam ca șoferul e experimentat și totul se face organizat, nenumărate jeepuri merg în același direcție doar ca pe munți și dune diferite. Nu cred ca se întâmplă vreodată ceva… 

Cat costa pozele facute de echipaj  


Ajunși înapoi în tabăra, am avut un scurt moment de relaxare în care am băut ceai și am fumat narghilea, în timp ce băieții au procesat fotografiile și filmulețe făcute în timpul activitatilor. Am cumpărat cele doua cd-uri cu 18 dolari americani, un preț destul de piperat, dar altfel chiar nu ai cum sa îți faci poze prin părțile astea. Când ești pe ATV? Sau în jeep? Sau în buggy? Nici o șansă….

😍 Apreciez comentariile voastre pe blog  😍


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 

14 comentarii:

  1. OMG! Pot sa vin si eu? Pot? Ma duc eu cu Kari pe unde nu ai tu curaj. Si mai duc si ai mei aventurieri si e gata trupa! Cat de frumos ai descris toata aventura!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc Alexa. Ma bucur ca a fost pe sufletul tău 🤗🤗🤗

      Ștergere
  2. În vacante, pozele sunt destul de scumpe, dar eu zic ca merita fiecare banut, amintirile sunt de nepretuit.
    In plus, de multe ori pierd lucruri frumoase pentru ca trebuie sa fac poze.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect! În general îmi place sa fac fotografii, străinii nu știu sa îmi facă poze sa ma avantajeze, dar dacă e vorba de un program complex, plin de activități atunci e aiurea sa pierzi timpul făcându-ti poze.

      Ștergere
  3. Cred ca a fost o vacanta pe cinste! O sa tin cont de recomandarile tale!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc. Într-adevăr a fost o vacanta pe cinste!

      Ștergere
  4. Waw in deșert.. Omg.. As merge si eu. Dar cred ca nu as face față căldurilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte cald vara, bine ca am fost ocupați cu activități și nu am realizat căldura tot timpul.

      Ștergere
  5. Mi-am dorit mereu sa ajung sa vad Egiptul, dar dupa ce o verisoara mi-a povestit ca autocarul lor a fost atacat de teroristi, si asta acum multi ani, ma tem, sincera sa fiu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare rau sa aud aceste impresii. Mie Egiptul mi s-a părut un loc safe, sunt multe resort-uri și foarte mulți turiști. În ultimii ani situația s-a mai schimbat, nu trebuie sa îți fie frica.

      Ștergere
  6. Prima data cand am ajuns in Egipt am fost si eu in safari in desert si m-am plimbat cu camila. A fost waw si am mai incercat odata experienta. Acum... nu ma mai tenteaza, e o activitate nu chiar pentru oricine, zau. Dar e fain ca ai incercat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite tu ai fost mai curajoasa decât mine. Eu pe cămilă încă nu m-am urcat. Am eu o problema cu animalale pe care încerc sa o combat dar tot mi-e frica, în special de animalele mari. Sper sa reușesc într-o zi!

      Ștergere