8 Impresii despre Marea Rosie in Egipt - Snorkeling, Delfini si Pescuit

Astăzi ne-am trezit la 6 dimineața ca să avem timp sa luam micul dejun la hotel relaxați, știind ca urmează sa facem o excursie cu vaporul pe mare. Plecarea o avem la 8 dimineața din recepția Hotelului. Excursia se numește Sea luxury "6 in 1" și implica: Snorkeling, Diving, Dolphin house, Insula Paradisului, pescuit, sport-uri de apa (banană). 
Având prânz și băuturi incluse, prețul de 25 de dolari americani adult și 15 dolari americani pentru Kari mi s-au părut un preț excepțional. O afacere super bună, dar hai sa vedem dacă a fost chiar asa. 

pareri-excursie-snorkeling-egipt

Vacanta in Egipt am facut-o prin Agentia de Terra Vista. Informatii utile de organizare:
Am prins o oferta speciala in iulie cu 440 euro/persoana. Pachetul a inclus 7 nopti  cazare la Hotel Nubia Aqua 4* cu All Inclusive, zbor Cluj - Egipt si retur cu bagaje de mana si de cala, mancare pe avion, transfer la Hotel. Am apelat la serviciile acestei agentii a doua oara si au fost de fiecare data profesionisti. 
Primul pas îl facem la restaurant unde ne așezăm la coada, fiecare după preferinte: Kari la gogoși, eu la hummus și falafel. Insist sa nu mâncăm prea mult având în vedere ca vom face sporturi de apa, dar Kari e greu de convins. Aștept răbdătoare pana termina, apoi coboram împreună la recepție unde ghidul hotelului ne așteaptă. 
Astăzi suntem singurii ce am optat pentru excursia asta și mi se pare puțin ciudat, dar de îndată ce ajungem pe ponton și ne urcam în vaporasul nostru, observ ca sunt și alți călători, aduși probabil prin alte agenții de turism. Echipamentul de snorkeling îl primim înainte sa ne urcam în vaporas și asta e o idee buna, ca să nu mai pierdem timpul apoi, acolo. Vaporul acesta e micuț, nu e nici chiar barcă, mai mult un yacht decorat in stil oriental. Îmi place, este comod, și sus pe punte e acoperit doar cu o prelata asa ca avem priveliștea deschisa pentru a ne bucura de ea. 

1. Marea în Egipt e fenomenala 


Marea Roșie chiar e altceva. Are cea mai frumoasa nuanță de albastru ce am văzut-o vreodată. Cred ca am mai spus asta și în Nice (Franța) și în Monterosso al mare în Cinque Terre (Italia) și probabil încă în câteva locuri ce nu mi le amintesc acum, dar dacă ar fi sa va recomand una singura, v-as spune cu siguranță sa veniți în Egipt, la Marea Roșie. Albastru acesta azur ma înnebunește și nu e ca în celelalte tari doar la mal, ci peste tot, cât vezi cu ochii, e wow!!!! O minune de la Mama Natura.

am-fost-acolo-marea-rosie-egipt



2.Am facut Snorkeling - pentru prima data în viata 


După o ora pe vaporaș, ajungem undeva departe în larg, unde ni se spune sa ne pregătim sa sărim în apa. Urmează sa facem snorkeling! Din nou sunt puțin stresata: sa sar din vapor, contactul cu apa rece, oare o sa pot sa înot 45 de minute fără sa simt nisipul deloc, oare reușesc sa respir doar pe gura atâta timp… insa de data asta Kari ma încurajează la maxim. Bineînțeles el e înotător de performanta, apa e elementul lui, asa ca nu are nici un stres, sare relaxat în apa.


Îmi fac și eu curaj printre ultimii, simt cum ma scufund în mare și apoi ma panichez puțin ca nu reușesc sa îmi pun casca ca lumea pe cap. În sfârșit, ma ajuta Kari cumva și pornim sa exploram împreună viata din adâncuri. Asta a fost cea mai frumoasa ora pe care am petrecut-o cu Kari în Egipt. Am văzut corali vii, pești enorm colorați precum cei din acvariu, arici de mare, am inotat printre bancuri de pești multicolori, a fost ceva de vis!!!! 

cum-este-sa-faci-snorkeling

Într-adevăr mi-a luat cam 15 minute pana sa ma obișnuiesc sa respir pe gura și sa nu ma mai inec la fiecare scufundare, dar apoi m-am bucurat de experienta asta la maxim. O recomand tuturor!!! Practic ne-au dus într-o zona atât de aglomerata cu peștișori ca nici nu trebuia sa știi sa înnoti, puteai sa sari cu vesta de salvare, sa te prinzi de colac și sa stai cu capul în apa și tot te bucurai de acest spectacol marin.

cum-este-sa-faci-snorkeling


cum-este-sa-faci-snorkeling

3.Curajosul meu a făcut diving 


Eu n-am avut curaj. Când am văzut tuburile de oxigen și ne-au zis ca ne baga la 10 m, deci trebuie costum de scafandru am zis: "nu mersi". Kari al meu evident ca s-a băgat, ca doar asta își dorea cel mai mult de la excursia de astazi. I-au făcut instructajul, i-au spus cum sa comunice ridicând degetele și semnele de evacuare în caz de pericol. L-am ajutat sa își pună costumul, i-au legat tubul, s-au asigurat ca e totul ok și împreună cu un însoțitor profesionist au sărit in apa și au coborât în adâncuri. I-am urmărit și eu cu privirea o vreme, apoi nu i-am mai vazut. Toată treaba a durat vreo 15 minute, timp în care eu am făcut snorkeling ca să nu mă stresez. Cand s-au întors Kari era cel mai fericit copil de pe planeta. Era incantat ca a văzut o pisica de mare. A zis ca jos e mult mai interesant. Poate cândva, într-o alta vacanta o să-mi fac și eu curaj pentru asta, dar momentan mi-am depășit deja cu mult limitele. Oricum, sunt fericita ca am făcut snorkeling pe îndelete, vreo 2 ore!!!

cum-este-sa-faci-diving


4.Vezi delfinii, nu-s delfinii 


Următoarea oprire se numește Dolphin House fiindcă vom vizita o familie de 6 delfini ce se găsesc într-un perimetru restrâns din mare, în libertate totala. Ghidul ne spune ca ii vizitează în fiecare zi și ne asigura ca vor fi acolo și o să-i vedem. 

Adevărul e ca i-am văzut dar nu a fost deloc o întâlnire ca în imaginația mea. În sensul ca eu îmi imaginam ca barca se va opri și delfinii se vor apropia, vor face sărituri, ne vom fotografia cu ei etcccc o întâlnire mai personala. În realitate barca se mișca foarte tare în zona în care se aflau ei, nici nu puteam sta în picioare ca zburam ba în stânga, ba în dreapta, asa ca ghidul a șuierat și delfinii s-au arătat undeva în depărtare (poate 10 m) au sărit câte 3 de câteva ori și asta a fost. Barca și-a continuat traseul în viteza. 

Mna… nu a fost chiar ce speram, dar probabil pt ce vreau eu trebuie mers la delfinariu și plătit programul special de 100 de dolari ce cuprinde "inot cu delfinii".

delfini-egipt-marea-rosie


5.Prânzul l-am luat pe barca 


Nu a fost cine știe ce: niște orez, paste, mititei, peste prăjit și salata, dar după atâta inot a mers și asta de foame. M-am bucurat de Cola mai mult, ca D-ne bine merge pe căldurile astea. Sincer căldura nu am simțit-o sufocanta de la briza, dar nu e ușor sa stai cu soarele în cap de la 8 dimineața la 4 dupa-masa.



6.Am ajuns în rai pe Insula Paradisului 


Următoare oprire a fost după o ora, într-un loc foarte frumos, pe o insula sălbatică, protejata, fără șezlonguri dar cu sute de turiști coborâți din alte bărci. Practic am coborât toți pe mal, ajutați de niște scări proptite în nisip și am avut o ora la dispoziție sa ne bucuram de nisipul alb și marea extrem de curata. Aici nici nu trebuia sa ai echipament de snorkeling ca vedeai peștișorii cu ochii liberi. A fost superb și apa extrem de calda. Dacă nu mi-aș fi scăpat telefonul în apa când vroiam sa fac un selfie ar fi fost chiar perfect, dar asa m-am cam supărat pentru o clipa, gândindu-mă ca am pierdut toate pozele, toate contactele și aplicațiile importante ce le folosesc la munca. Am mai rămas cu arhiva de fotografii de pe tableta lui Kari,nu sunt multe, dar tot mai bine decât nimic. 


insula-paradisului-am-fost-acolo-egipt

insula-paradisului-am-fost-acolo-egipt

insula-paradisului-am-fost-acolo-egipt

7. Ne-am dat pe banană și pe fotoliul gonflabil 


Nu mai avem pozele împreună, dar nu contează. Amintirile rămân! Le mai am doar pe cele cu Kari… Pentru prima data în viata am acceptat și nebunia asta, ce te duce tras de o alta barcă, în viteza, pe mare. Jucăriile astea umplute cu aer sunt instabile rau și ai impresia ca o sa cazi în apa în orice secunda, dar pana la urma am reușit sa ne păstrăm amândoi echilibrul!! A fost distractiv, în special pentru Kari. Gândul meu era tot la telefon….

sporturi-acvatice-de-incercat-egipt

sporturi-acvatice-de-incercat-egipt

8. Am pescuit în Marea Rosie 


Ultima oprire a excursiei a fost într-un loc cu pești de mâncat, probabil unde pescuitul e voie. Activitatea asta a fost din nou una pe placul copilului, el având mare experienta ca pescar cu bunicul. Evident aici lucrurile stau puțin diferit, pescuitul nu se face cu undita ci cumva din mulineta, iar momeala este carne de calamar. Am încercat cu Kari jumătate de ora sa prindem un peste, dar neavând pluta, chiar nu simțeam când trebuie sa ridicam naylonul și ne trezeam mereu cu carligul fără mâncare, deci o scoteam prea tarziu. Cred ca am fost singurii ce nu am reușit sa prindem un peste, dar Kari nu a fost supărat, s-a bucurat de oportunitate și de captura prinsa de restul grupului. Oricum mi-a spus "mami noi dacă prindem un peste îl aruncam înapoi în apa" iubitul meu pescar :)))) 
vacanta-egipt-pescuit-marea-moarta


Cam asa ne-am întors înapoi la hotel, fără pești, fără telefon, dar cu tolba plina de amintiri și experiente pe viata. Nu îmi pare rău nici o clipa ca am făcut excursia asta, iar prețul de 40 de dolari au fost cei mai bine investiți în Egipt!!! Telefonul oricum puteam sa îl pierd/stric/scap oriunde deci știu ca a fost doar o întâmplare nefericita și o să-mi cumpăr altul de îndată ce ajung în România. 


Voi ați făcut vreodată snorkeling? Va plac sporturile acvatice? Ce experiente ați avut?

😍 Apreciez comentariile voastre pe blog  😍

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 

14 comentarii:

  1. Ce locuri frumoase! Un vis!

    RăspundețiȘtergere
  2. Citesc mereu cu drag si entuziasm aventurile voastre! De data aceasta am mers cu voi, chiar daca doar cu gandul. Eu stau destul de prost la curaj pentru activitati de acest gen. Doar cand ma gandesc mi se ridica tensiunea. Dar cred ca la fata locului altfel ar sta treaba. Mai ales daca ar fi ai mei copii prin preajma... ce ar incerca tot! Zau ca acum imi vine sa rezerv vacanta in Egipt... sa merg pe urmele tale!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alexa asa sunt și eu. De acasă refuz toate activitățile prin care trebuie sa ies din zona mea de confort, dar la fata locului încerc sa îmi depășesc limitele de fiecare data. La final sunt foarte fericita, de fiecare data când încerc ceva nou 😁😁😁

      Ștergere
  3. Marea Rosie e fabuloasa! Uite, acesta este unul dintre motivele pentru care o sa merg pentru a 11-a oară din nou in Egipt. De abia astept sa fac diving din nou, happy, happy, mai ales acum dupa ce mi-am luat certificatul PADI Open Waters Diver. Nu e chiar pentru toata lumea, dar snorkelingul da. Ma bucur ca ti-a placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce frumos!!! Ma bucur pentru tine, știu ca ai o foarte mare pasiune pentru Egipt. M-am și documentat din articolele tale înainte de călătorie, am citit impresiile sa știu la ce sa ma aștept. Ma bucur ca ai și certificatul de Diver, e o realizare personala mare. Eu încă n-am curaj nici sa încerc, dar poate poate pe viitor ma convinge Kari.

      Ștergere
  4. Tare as vrea si eu sa fac snorkeling! E notat in my bucket list :))
    Ma bucur ca te-ai simtit bine in Egipt. Cu asa locatie, era imposibil sa nu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc de vizita Eva
      Snorkeling poți sa faci și în Europa, în Italia, Grecia etc. Însă Marea Rosie e chiar faimoasa pentru viata acvatica asa ca îți recomand cu mare drag dacă tot îți dorești foarte mult, sa mergi în Egipt sau Israel (Eliat)

      Ștergere
  5. Wow! Mi-aș dori să ajung și eu în Egipt.

    RăspundețiȘtergere
  6. Wow, ce culoare superba are marea!! Mi se pare ca mereu descoperi niste locatii atat de faine!! Mersi pentru recomandari.😍😍

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asta chiar a fost o descoperire de proporții 😁😁😁

      Ștergere
  7. Mi-as dori si eu sa fac snorkeling, dar de fiecare data cand am avut ocazia mi-a fost teama. Poate imi fac curaj

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact la fel am fost și eu pana la vacanta asta în Egipt. Acum sunt asa fericita ca am încercat 😁😁😁. Sper sa îți faci curaj curând

      Ștergere