Cea mai buna statiune din Corfu este Sidari si va explic de ce

Am stat in fata laptopului o saptamana, cautand cea mai buna statiune pentru vacanta mea pe cont propriu in Corfu. Pur si simplu mi se parea foarte greu sa ma hotarasc, nefiind acolo. Multi spuneau ca cea mai frumoasa statiune e Agios Gordios, altii ca e Paleokastrita, altii ca e Sidari si multi faceau referire la statiunile din Sudul Insulei Corfu, care sunt mai pietroase dar si mai putin aglomerate. Ba mai sunt si turisti destepti ce merg in Corfu Town si apoi se trezesc ca n-au unde merge la plaja.
Personal, am vazut in Malta, pe Insula Gozo, ce inseamna statiunile mici si izolate, in care ai la alegere 3 restaurante in apropiere, daca nu vrei sa faci zeci de km pentru diversitate. Asadar pentru mine era clar: vroiam sa ma cazez intr-o statiune in adevaratul sens al cuvantului, cu restaurante fara numar, plaja adevarata cu nisip (nu cu pietre) agentii turistice de unde sa pot sa-mi iau eventual o excursie, cluburi si viata de noapte. Dupa o saptamana in care mi s-a parut imposibil sa aleg, am ajuns la varianta castigatoare: statiunea Sidari!!!
Dupa ce am facut rezervarea am fost in procesul post-dramatic al alegerii. M-am bucurat ca in sfarsit am reusit sa ma hotarasc la o varianta, dar am suferit pentru toate celelalte statiuni in care probabil nu am sa ajung! Nu eram foarte convinsa ca am ales bine, dar o data ce am ajuns acolo, m-am linistit. A fost perfect!!! Cea mai buna statiune pe care puteam sa o aleg in Insula Corfu si pe care o recomand tuturor! De ce? Va scriu mai jos motivele mele in ordinea importantei :)

cea-mai-buna-statiune-din-Grecia-Sidari


1. In Sidari cazarea pe cont propriu e foarte ieftina 


Vedeti voi, Insula Corfu se vinde in special pentru turismul de masa. Agentii de turism din Romania, UK, Bulgaria, Franta, etc vand pachete de vacanta acolo. Asadar resort-urile si Hotel-urile mari sunt foarte scumpe cu plata la receptie sau prin Booking, camerele fiind rezervate in prealabil de agentii. 
Pentru turistul independent raman hotel-urile mici/pensiunile si cazarea la localnici prin AirBNB, care si astea sunt deseori foarte scumpe, mai ales in plin sezon turistic. Insa in statiunea Sidari, fiindca oferta e foarte mare, am gasit nenumarate camere cu 200 euro pe saptamana. Practic am avut si de unde sa aleg, ajungand intr-un final sa rezerv un studio, cu aer conditionat, la 5 minute de plaja, pe banii astia! Senzational, nu-i asa?

Mai jos cateva Hoteluri ieftine si bune din Sidari (pretul e cel final/ 2 persoane pe saptamana)

cazare-ieftina-Sidari


2. In zona Sidari sunt nu una, ci 3 plaje cu NISIP 


Bun, dupa cazare in limite rezonabile de buget, in ordinea importantei era plaja! Mie nu imi place cu pietricele, deci asta este, mai bine nisip in urechi decat pietre in .... intelegeti ce vreau sa spun. 
Pe insula Corfu, atentie!!! nu sunt multe plaja cu nisip!!!
Oh da, Insula Corfu asa mare si verde si frumoasa cum o vedeti pe harta, ei bine trebuie sa stiti ca e o insula stancoasa, si din cauza asta plajele cu nisip sunt foarte rare, ele aflandu-se predominant in Nord. Sidari este o statiune exceptionala, tocmai fiindca are pe un perimetru destul de mic, 3 plaja cu nisip de unde am putut zilnic alege. De la Hotel, faceam 5 minute pe jos, catre toate trei, ceea ce pe bune, a fost perfect.

Plaja statiunii Sidari e lunga, cu nisip, sezlonguri, baruri si restaurante, exact ca la noi pe litoral.

Plaja-din-Sidari-am-fost-acolo

In plus, in partea de Nord a statiunii se afla cea mai frumoasa formatiune stancoasa din Corfu, numita Canal d`Amore, in interiorul careia se afla un petec de plaja!

Canal-d-Amore-am-fost-acolo


A treia varianta ... atentie .... plaja salbatica! Aceasta a fost favorita mea, plaja Apotripiti, care e practic dupa Canal d`Amore, are doar vreo 300 m, jumatate cu sezlonguri de inchiriat, jumatate pentru cearsafuri, fara baruri si artificii, doar natura pura, frumoasa, stanci in departare, cupluri si turisti rezervati. Fara zarva marilor plaje aglomerate. Mi-a placut enorm.

Plaja-Apotripiti-am-fost-acolo

3. In Sidari sunt nenumarate restaurante 


La capitolul acesta am fost extrem de multumita. In Sidari sunt variante pentru toate buzunarele, de la fast-food-uri si taverne grecesti ieftine, pana la restaurante de lux imense cu muzica live si restaurante chinezesti/indiene pentru cei ce vor sa diversifice meniul intr-o saptamana, asa cum sunt eu!
Fiind o statiune imensa, concurenta la restaurante e mare, asa ca chelnerii stau in usa si ademenesc turistii cu oferte care mai de care mai greu de refuzat. Meniul zilei era deseori 5 euro si erau mai multe variante de meniu, nu doar unul. Daca vrei sa te rasfeti cu fructe de mare, o portie era intre 9 si 15 euro, depinde de restaurant, cu garnitura inclusa. Sincer eu fiind fana fructe de mare m-am simtit in paradis. Toate restaurantele au spaghete marinara, calamar la gratar, pizza cu fructe de mare, meniul perfect pentru mine. In plus un alt lucru ce mi-a placut mult era ca multe restaurante ofereau ceva din partea casei: fie o carafa de vin; fie un aperitiv ce consta in bagheta cu unt si pasta de masline; shot-uri de ceva bautura traditionala; alune, masline si crakers, asa ca de cum ne puneam la masa eram direct serviti cu ceva, metoda prin care te faceau oarecum sa ramai, chiar daca nu iti place neaparat meniul. De aceea e bine sa cititi de afara meniul, majoritatea avandu-l afisat!
Oricum pe mancare chiar nu am cheltuit mult, in medie 20 de euro pe zi cu tot cu bauturi. Bautura e mai scumputa, berea la supermarket e doar 1 euro, in schimb la restaurante era 3.5 euro/halba. De aceea deseori alegeam restaurante cu bautura din partea casei, dupa ce le-am descoperit.

restaurante-ieftine-Sidari

restaurante-ieftine-Sidari

restaurante-ieftine-Sidari

4. Din Sidari sunt excursii spre toata insula si autobuze locale 


Un alt aspect pentru mine era transportul. Chiar nu vroiam sa ajung in Corfu si sa ma limitez doar la statiunea de baza, in cazul meu Sidari. Exploratoare cum ma stiti, vroiam sa pot sa fac excursii la preturi locale, fara supra-taxa de turist venit prin agentie. Initial, de acasa, eram hotarata sa vizitez nenumarate locuri cu autobuzele, ca tot am vazut ca circula zilnic (mai rarut duminica). Imi facusem trasee si imi calculasem banii, ieseam super ieftin.
Ajunsa in Sidari am descoperit ceva socant: prin agentie era mai ieftin decat cu autobuzul local. Evident daca vrei sa mergi de exemplu in Paleokastrita autobuzul costa vreo 6 euro dus-intors. Insa cu autocarul costa 9 euro, aveai ghid ce sa iti ofere informatii si te mai ducea si in alte 3-4 locuri frumoase, doar de localnici stiute. Drept urmare, inca un mare plus au fost agentiile de turism pe care le gasesti la fiecare pas in Sidari, iar la final de septembrie preturile erau extrem de mici. Excursii de o zi de la 5 euro de persoana, cele mai scumpe fiind 25 de euro pentru insulele Paxi-Antipaxi/ Parga etccc Eu am facut 3 excursii si daca as fi stat 2 saptamani, cu 100 de euro le faceam pe toate! Un chilipir, cand ma gandesc ca in Spania, dai atata pentru o singura excursie :)

excursii-pe-cont-propriu-Sidari-am-fost-acolo

5. In Sidari am gasit atmosfera aceea frumoasa de vacanta dupa care tanjeam 


Dupa cum spuneam, am ales Sidari pentru atmosfera. Se fac sporturi acvatice zilnic fiind o statiune buna pentru cei iubitori de adrenalina (windsurfing, scutere de apa etc) in Sidari este un AquaPark potrivit pentru vacantele cu copii, sunt cluburi cu intrare gratuita si baruri unde se canta karaoke daca mergeti cu prietenii, sunt baruri pe plaja unde sa bei un cocktail la apus cu iubita/iubitul. Este o destinatie ideala atata pentru cupluri, cat si pentru familiile cu copii. Apropo, este printre preferata britanicilor, acestia fiind la putere in statiune, cel putin in septembrie cand am fost eu! Ca tot vorbeam de atmosfera de vacanta, eu am ramas socata sa vad bananier in Grecia. Brusc m-am simtit departe, zici ca eram in Africa sau Asia unde bananele cresc in curtile localnicilor. Asta am vazut eu in Sidari!

vacanta-Sidari-Grecia-statiune-buna

vacanta-Sidari-Grecia-statiune-buna

vacanta-Sidari-Grecia-statiune-buna


Per total vacanta in Corfu a fost in topul preferatelor mele din 2018. Din peste 10 tari vizitate, de departe in Corfu m-am simtit cel mai bine, cel mai relaxata si fericita! Sidari a contribuit mult pt asta, asa ca am simtit necesar sa scriu acest articol, avand de asemenea in cap gandul ca multi romani cauta informatii pe internet despre Corfu si ce statiune sa aleaga pentru urmatoarea lor vacanta. Sper ca v-am ajutat :)))

😍Ati fost in Corfu??? Ati ajuns in Sidari? Cum vi s-a parut? 😍
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 

16 comentarii:

  1. Wow cat de frumos este, poate voi ajunge si eu in Corfu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc de vizita. Sper sa ajungi cât de curând Mihuț 😁

      Ștergere
  2. Cat de frumos! Imi salvez neapărat articolul tau, m-ai convins sa vreau in Sidari musai.
    Asa pofta de vacanta mi-ai facut acum si din păcate anul asta ma sare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am fost si eu in Corfu si mi-a placut ca si insula.Chiar am avut niste experiente foarte frumoase si peisaje de vis

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos. Ce poze și ce locuri frumoase. Voi pune și eu aceasta locație pe lista de călătorii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Super Ștefania sper sa ajungi în Corfu cât de curând 😁

      Ștergere
  5. Nu am ajuns inca in Corfu, dar la fel ca si tie, imi place ca plaja sa fie cu nisip, nu cu pietre. M-ai convins cu Sidari, mai ales ca si cazarea e mai mult decat rezonabila.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Plajele cu nisip sunt preferatele mele. ❤️❤️❤️

      Ștergere
  6. Bună.
    Recomandati Sidari si pentru ultima.decada din septembrie?
    Chiar as vrea sa mergem anul acesta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,eu am fost în ultima parte a lunii... A fost foarte Ok. Din 1 octombrie încep sa se închidă terase/restaurante, etc.

      Ștergere
  7. Anonim9:13 a.m.

    Bună ziua, știți cumva ce perioada trebuie evitata pentru a nu prinde valuri mari? Noi intenționăm să ne deplasam in prima săptămână din luna iulie. Mulțumim frumos.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cea mai frumoasa excursie a fost in Corfu ! Si vreau sa repet experienta :)
    Unde anume ati fost cazata ? Multumesc 🍀

    RăspundețiȘtergere