Review Camera Obscura - Muzeul meu preferat din Edinburgh

Plimbându-mă pe Royal Mile, urcând spre Castel am observat pe partea dreapta o coada imensa. Inițial am crezut ca e un grup de turiști ce așteaptă sa se reunească, apoi am observat ca de fapt e coada la un muzeu. La Muzeul Louvre, Muzeul Vaticanului, la British Museum te aștepți, dar în Scoția??? Știti pasiunea mea pentru muzee, așa că am fost imediat curioasa sa aflu despre ce este vorba. Am intrat pe net și am descoperit rapid ca e vorba despre "Camera Obscura the World of Illusions" muzeu deschis din 1850, unul dintre cele mai mari muzee de trucuri și magie din lume. Acum înțeleg de ce este atât de popular. 


camera-obscura-muzeu-magie-edinburgh

Nu puteam sa stau o săptămână în Edinburgh și sa nu vizitez Camera Obscura,dar nici nu vroiam sa pierd timpul pe strada, așteptând ore întregi la coada. Drept urmare am făcut o rezervare online pentru a doua zi. Mi s-a dat o ora fixa, la care am fost acolo și am intrat fără probleme, așteptând maxim 5 minute (fiindcă mai multe persoane au rezervare la aceasi ora). Prețul biletului e de 17.5 euro si il puteti cumpara de aici >>> Site oficial Camera Obscura

Camera Obscura este un muzeu imens! Se extinde pe 5 etaje pline cu magie și numeroase iluzii interactive (pe pereti sunt umbre inexplicabile, contorsiuni nenaturale/oglinzi ondulate in care te vezi ba prea mic, prea înalt, prea slab etc) holograme, fotografii 3D, aventuri spirituale dar și înfricoșătoare cu tablouri tematice de Halloween, etc. Nu m-am plictisit nici o clipa deși am petrecut peste 3 ore în interior.



5 dintre atracțiile mele preferate din Camera Obscura the world of Illusions din Scoția 

1 Cea mai tare atracție din Camera Obscura este Labirintul cu Oglinzi 


Nu părea să fie mare lucru,copiii alergau prin labirint în toate direcțiile fără nici o problema, însă ceea ce nu am știut e faptul ca ei probabil au petrecut deja 30 de minute, memorand calea corecta. Altfel nu pot sa înțeleg cum se prind copii atât de repede, în timp ce eu umblam cu grija, atingând geamurile cu mana ca să nu dau cu capul în sticla. A fost frustrant la început, dar dupa 5 minute m-am obișnuit, mi-am dat seama ca sticla nu e atât de fragila și după 15 minute am ieșit învingătoare din labirint. Evident m-am mai băgat o tura, sa vad dacă nu cumva sunt mai multe ieșiri. 


Camera-Obscura-muzeu-Edinburgh-pareri-am-fost-acolo

camera-Obscura

2. Adrenalina la cote maxime în "tunelul Vortex" 


OH, Doamne acesta atracție a fost de 2x mai înfricoșătoare decât labirintul cu oglinzi. Este un tunel ce se învârte încontinuu, cu un pod în interior pe care trebuia sa îl traversez. Nu vreți sa știți ce senzații m-au cuprins! Capul meu vajaia de emoție, ochii mi se învârteau ca un titirez din cauza laserelor luminoase și la fiecare pas am fost sigura ca o sa cad. Tunelul se mișca repede, mai repede, copiii urlau în spatele meu, nu mai puteam sa ma întorc înapoi. Trebuia sa merg înainte… Vroiam sa sar cât mai departe, pentru a ieși de acolo cât mai repede cu putință. Într-un final am ajuns sa fug, dar gândindu-mă retrospectiv, nu m-aș supăra sa mai experimentez o data aceasta aventura! Aceasta e de departe cea mai nebuna atracție din Camera Obscura.


Camera-Obscura-muzeu-Edinburgh-pareri-am-fost-acolo

3. Iluzia mea preferată  


In calitate de Intagrammer sunt în totdeauna în căutare de idei nebune. Dacă ești și tu un creator de conținut, atunci trebuie sa știi ca în Camera Obscura sunt foarte multe oportunități pentru fotografii ieșite din comun. Iluzia mea preferată este aceasta, în care capul meu apare pe masa. Am avut impresia ca fac parte dintr-un show de magie, dar s-a dovedit a fi foarte ușor. Dacă doriți să aflați trucul, vizitați acest muzeu.

Camera-Obscura-Scotia-review

4. Pe acoperișul muzeului este cel mai bun punct de belvedere din Edinburgh 


La ultimul etaj, toți vizitatorii au acces pe acoperiș, un spațiu mare deschis, de unde m-am bucurat de o vedere panoramică a orașului de 360 de grade. Există mai multe telescoape gratuite și un binoclu, prin care am urmărit detaliile orașului. Vederea din toate părțile e extraordinara! În opinia mea, este cea mai bună șansă de a vedea Castelul de sus,muzeul fiind amplasat chiar lângă castel. 

Camera-Obscura-muzeu-Edinburgh


Camera-Obscura-muzeu-Edinburgh

5. Show-ul din Camera Obscura 


În latină "Camera Obscura" înseamnă "camera din întuneric". În aceasta camera speciala se tine un spectacol unic din 15 in 15 minute, la care pot participa doar 20 de spectatori, fiindcă camera e foarte mica. Spectacolul ne pune în scena povestea orașului Edinburgh, ca o capsula a timpului, ce permite vizitatorilor să vadă Edinburgh în 3D, în timpurile victoriene, datorită unei matrice impresionante de lentile stereoscopice, oglinzi și specificații 3D. Astfel am putut explora tot orașul, fără sa fac nici un pas, am spionat trecătorii pe străzi, am putut chiar sa ii ridic în mana sau sa ii zdrobesc cu mâinile. Copiii au fost în culmea fericirii! Știu ca e greu de imaginat, la fel de greu este și sa va explic cum funcționează… Sa nu uităm, suntem într-un muzeu de magie! Însă magia combinata cu știința chiar face minuni :) 


Camera-Obscura-muzeu-Edinburgh-pareri-am-fost-acolo

Am rămas complet impresionata de acest muzeu, pe care îl clasez , în top 5 cele mai bune muzee ce le-am văzut în viața mea.


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!


10 comentarii:

  1. Vai cât de interesant. Îmi doresc și eu să ajung acolo.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de fain! A fost si la noi Muzeul Iluziilor acum vreo doi ani. Nu era atat de complex, dar e absolut minunat.

    RăspundețiȘtergere
  3. In general imi place Marea Britanie, insa mie Edinborough si Glasgow mi s-au parut cam innegurate. Nu inteleg incapațânarea autorităților de a lăsa unele monumente istorice cu fum pe ele, de la incendiile din evul mediu, ca sa aibă patină! Le-aș prefera renovate și mai luminaose.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca e o problema financiara sa le restaureze pe toate. Probabil se lucrează la ele dar într-un ritm destul de încet 😁

      Ștergere
  4. Pentru acea priveliste minunata, as merge si eu la acest muzeu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Priveliștea a fost una din surprizele la care chiar nu m-aș fi așteptat. Însă acoperișul acela face toți banii 😁

      Ștergere
  5. Mi se pare o super experienta. Mi-ar placea si mie sa vizitez acest loc

    RăspundețiȘtergere