Statistici viata privata si calatorii pe timp de CoronaVirus

Îmi cer scuze tuturor pentru aceasta lunga pauza. Au trecut 3 luni de când nu am mai publicat nimic pe blog, însă vreau sa va spun un mic secret. Când vi se face dor de mine, ma găsiți rapid pe Instagram @Aliceee_traveler unde încerc sa postez zilnic mici detalii din viata mea. Asta în perioade de criza, în care din lipsa de timp, de călătorii sau alte intervenții neprevazute precum CoronaVirus, nu activez pe blog.

aliceee-coronavirus-calatorii
De ce nu am mai scris pe blog?

În primul rand fiindcă în perioada în care lumea începuse sa se panicheze cu virusul, la început de martie, eu călătoream.  Când m-am întors din vacanta (practic nu m-am întors ci am fugit de carantina) calatoritul devenise periculos. După întâmplarea mea, nu as fi putut recomanda nimănui sa mai călătorească. Granițele se închideau în fiecare zi și lumea era din ce în ce mai alarmata. Situația în Italia nu era deloc roz și sincer toată lumea se așteapta la ce e mai rău. Rafturile magazinelor erau goale, hârtia igienica, gel antibacterian și măști nu se mai găseau nicaieri, panica la cumpărături, tensiunea era în aer. Știam ca urmează o perioada grea dar nu știam cum ma va afecta asta. Călătoriile au fost puse pe "pause" și cu ocazia asta am făcut și eu o pauza. De nevoie fiindcă a urmat o perioada în care am lucrat foarte mult.


In Luna Martie 

Dar sa începem cu partea frumoasa. Aruncând cu privirea peste ultimele articole cu statistici, v-am povestit cum în ianuarie am petrecut vacanta în România, în februarie urma sa lucrez la Londra toată luna și apoi în martie, urma mult așteptata vacanta pe care am planificat-o in urma unor bilete de avion ce le-am găsit la preturi foarte mici. Aprox 100 de euro în total pt 8 zboruri, în 17 zile Londra-Malta-Tunisia-Iordania-Malta-Londra. Știu ca la prima vedere pare un program alambicat, dar a fost destul de lejer. 7 zile în Tunisia, 2 zile în Malta, 7 zile în Iordania. 


Malta a fost doar un popas, o revedere frumoasa. M-am plimbat la ceas de seara prin Valletta, am băut cocktail-uri în Saint Julian's, am mâncat niște "pastizz" (vreo 3 pungi, ca încă nu eram la dieta) am ajuns în locul meu favorit "Portomaso Marina" am străbătut insula în lung și în larg - ce-i drept cu taxiul- dar a fost mișto. Îmi place mult Malta, cred ca o sa revin cândva pentru o săptămână. Rectific, sunt sigura ca o sa revin! 




Tunisia - După atâtea vacante în Maroc, după ce anul trecut am ajuns în Egipt, am zis ca anul acesta va fi Tunisia, sa intregim harta tarilor arabe din N Africii. (Sorry Algeria, tu nu faci parte din harta priorităților mele turistice, momentan). Așadar în Tunisia m-am dus crezând ca va fi un fel de Maroc mai puțin explorat de instagrameri. Greșit! Tunisia a fost o surpriza din toate punctele de vedere și o sa va povestesc totul în articolele viitoare. Pe scurt din Tunisia mi-a rămas atmosfera din Monastir, o vila transformata muzeu din Sousse, aroma de cus cus cu miel, Medina din Tunis cu ușile ei colorate, clătitele uriașe cu ton și harrisa și evident cel mai feeric loc "Sidi Bou Bousaid". 


tunisia-vacanta

tunisia-vacanta

Iordania - A fost o destinație foarte bine studiata fiindcă știam ca e o tara scumpa. Oare greșesc când spun ca e cea mai scumpa destinație pt turiști?  Însă merita 100% sa ajungeți o data în viata (măcar) și am găsit o varianta foarte rezonabila, pt 1 săptămână. Răbdare răbdare, urmează și un jurnal cu Iordania, asa pe îndelete. Dar pana atunci la o scurta aruncare cu privirea peste aceasta vacanta îmi amintesc în primul rand desertul Wadi-Rum. Răsăritul și apusul în desert sunt de pus în rama. Apoi Petra, negreșit, în top 5 atractii turistice de văzut într-o viata, chemarea  la rugăciune în timp ce ma plimbam prin Citadella din Amman, ploaia de la Marea Moarta cu apa portocalie, oh multe multe amintiri în aceasta vacanta dar nu vreau sa ma lungesc acum. As putea sa va povestesc pana mâine.


Iordania-vacanta

Iordania-vacanta
 

In continuare, voi trece în revista, asa  pe scurt lunile următoare, ce-i drept mai puțin interesante fiindcă am rămas "blocata" în Londra, după ce am fugit din Iordania fix cu 48 de ore înainte de introducerea carantinei. Uitându-mă înapoi, sunt fericita măcar ca am calatorit pana în ultima clipa! Nu regret nimic! Oh și thanks God virusul nu s-a prins de mine! 


In Luna Aprilie 

In luna aprilie am început sa realizez ca pandemia e chiar serioasa și o sa ma afecteze direct, mai tare decât ma așteptam, în momentul în care mi-am văzut fisa de lucru. 65 de zile de munca non-stop fără nici o zi libera, apoi 1 luna pauza și alte 60 de zile de munca. Când am văzut programul am crezut ca leșin. Mai ales ca lucrez ture de 12 ore, ca și cadru medical, deci solicitant. Dar apoi am zis ca daca pot lucra 1 luna, voi reuși cumva sa lucrez și doua luni, nu-i asa? Ce sa fac? Am acceptat! 


Așadar in luna aprilie si mai, am stat tot timpul în Richmond, cartierul unde lucrez la Londra. Pe lângă job și reguli noi de distanțare si ieșiri la magazin cu groaza ca trebuie sa astept la coada, n-am făcut nimic notabil. Ba da… Mi-au expirat training-urile (cursurile anuale ce trebuie sa le fac la job) asa ca 17 zile pe lângă servici am mai avut de citit și o tona de pagini si sa dau vreo 30 de teste. Plus un curs lung și complex de intubare pe pacienți cu Coronavirus, pe care din fericire nu l-am pus în practica ca nu a fost cazul, la job-ul meu. Doar mult stres, foarte mult stres creat de colegi, de știrile de la TV și zilele lungi de munca. Mai jos cateva poze cu Londra, aproape pustie! N-am crezut ca voi trai sa o vad si pe asta :)))






In luna Mai 

Am lucrat non-stop, după cum ziceam. Însă după 1 luna de carantina câteva lucruri s-au schimbat. Se instalase depresia, m-am îngrășat vreo 5 kg și eram mereu obosita și trista, fiindcă lucrurile păreau prea departe să-și mai revină cândva. Nici nu eram sigura ca ma mai pot întoarce acasă anul acesta. Dorul de Kari… Toate gândurile, m-au copleșit. Asa ca am zis că-i cazul sa fac o schimbare. 


În primul rand de alimentație. Într-o zi am luat pe un mine un tricou cu care fusesem în Tunisia și cu stupoare am realizat ca îmi e strâmt. Foarte strâmt! Asa ca am mers la un magazin naturist, mi-am luat pudre de spirulina, baobab, maca, chorella, cacao raw, etc, semințe de Chia, alune etc. Apoi am inceput sa studiez diete… chestie ce nu am mai făcut-o de foarte mult timp. În final am decis sa fac o dieta combinata, în primul rand intermitent 16 (ore în care nu mănânc nimic) cu 8 ore (în care mănânc) și apoi sa ma bazez pe legume, nuci și semințe, 1 Smoothie pe zi și doar putina carne și carbohidrați. Am vrut sa încerc Keto, dar am decis sa nu merg pe ceva foarte restricționat, mai repede un low calorie la 1500, pt început. 


Evident o data cu dieta trebuie și puțin sport. Sa spun drept sunt destul de activa la munca, dar vroiam exerciții specifice. Mi-am descarcat doua aplicații gratuite de pe Google Play "loosing belly fat" e un program de 30 de zile cu exerciții zilnice timp de 20 de minute (in principal la saltea) și altul cu exerciții de gradina (stretching) pt tot corpul, dar facute din picioare. Ambele aplicatii iti arata fiecare exercitiu si ti le numara, e ca si cum ai avea un atrenor personal. Chiar functioneaza, te ambitioneaza asa ca le recomand! Mi-am comandat apoi de pe net saltea de yoga, benzi de stretching, coarda de sărit și am început în forta 3-4 zile pe săptămână. 


Când îmi era greu, făceam terapie prin shopping online, ca ce altceva sa faci pe timp de pandemie? Concentrându-ma pe dieta și sport, plimbări și știind ca cele 9 săptămâni de munca se vor termina curând am rezistat, ba mai mult era din ce în ce mai fericita, mai motivata, mai productiva. 




In luna Iunie 

In sfârșit după cele doua luni de munca a urmat vacanta. Pe partea negativa, am avut 1 luna la dispoziție pe care n-am putut-o folosi sa călătoresc, sa îl vad pe Kari, familia, prietenii de acasă. UK e încă închis, dacă intri în tara trebie sa te izolezi la domiciliu, companiile aeriene anulează zborurile asa ca am zis ca mai aștept cu calatoritul. 


Pe partea pozitiva, am găsit un studio drăguț in Shepard's Bush și m-am mutat acolo. Mi-am făcut prieteni noi, vecinii din complex cu care am petrecut weekendu-uri în gradina făcând barbeque și multe seri frumoase în care am ras, am dansat, ne-am distrat. Am avut noroc ca s-a nimerit sa se relaxeze regulile pandemiei fix în vacanta mea, asa ca m-am văzut cu prietenii din Londra tot la 3 zile.  A fost o adevărată vacanta, diferita, dar macar pot sa o numesc vacanta. Nu m-am plictisit, nu m-au complesit depresiile, doar dorul de Kari, uneori.


vara-2020


Nici n-am mai vrut sa simt presiunea creata de Covid, am renunțat la TV, am ignorat știrile și m-am focusat pe dieta, sport, plimbări și distracție. În sfârșit am reușit sa vad și câteva filme (dintre toate va recomand "The two Popes" - cred ca eu sunt tare in urma la subiectul filme, dar ma rog, dacă nu l-ați văzut, merita!!!). Ah și am reușit sa vad și doua seriale întregi (macar sa valorific dacă tot plătesc Netflix): unul e "Girls from Ipanema" cu o gașca de gagici in Rio de Janeiro in anii 1950. Intrigi, drame dar și foarte frumos vizual. Parca am făcut o călătorie virtuala in Brazilia. 

Al doilea serial e "Valeria", asemănător oarecum, tot cu o gașca de prietene pe la 30 de ani, doar ca mai modern și cu obiceiurile de viata în Spania. Au fost relaxante, numai bune pentru vacanta, o ieșire din cotidian. 




Iar la final, am zis ca e cazul sa mai fac o schimbare. Dupa dieta, sport, intr-o zi m-am uitat in oglinda si am zis ca-i cazul sa fac ceva cu parul meu. Prea multe fire albe la vedere, prea multe nuante in capul meu (blond de acum 2 ani la varfuri, saten culoarea mea naturala la radacina si portocaliu pe lungime) nu se mai poate asa ceva!!!! La coafor nu era deschis asa ca am rugat-o pe vecina sa ma vopseasca, o culoare nebuna cum n-am mai avut niciodata pana acum :))) Un roscat turbat!!! Mi-a luat 2 saptamani sa ma obisnuiesc, sa ma recunosc in oglinda, sa nu ma mai imaginez blonda, dar acum m-am obisnuit. Ba chiar imi place :)))





Voi cum faceti fata in perioada asta asa dificila?
Astept povestile voastre ... Rezistati fara calatorii?

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!








14 comentarii:

  1. Aliceee bine ai revenit printre pamanteni, ca mai aveam putin si te dadeam disparuta.
    Greu program ai avut si ai, dar va trece... rabdare!
    Ma bucur sa citesc ca ai mai apucat sa calatoresti, dar doar 2 zile in Malta mea? Stiu ca ai mai fost...ma bucur ca vrei sa mai mergi. Si eu imi doresc sa mai merg, poate cu putin ajutor de Sus, voi reusi cateva zile in oct/nov.
    Altfel astept cu nerabdare articolele despre Tunisia si Iordania, sigur ai ce povesti asa ca sa fie cu lux de detalii, da? :)) Toate bune si multa sanatate!!! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc Fabian 🤗🤗🤗
      Lucrez din greu pana în August însă pregătesc încet, încet și articolele.
      In Malta am fost doar escala, am sa revin în sezon cândva. Momentan sunt foarte stricți pe timp de Pandemie, sper sa se termine prin toamna sa poți sa mergi. Toate cele bune!

      Ștergere
  2. Malta și Iordania sunt și pe lista mea, sper să le pot vizita și eu cât de curând.
    În perioada de izolare și eu am luat puțin în greutate pentru că pur și simplu mi-am pierdut motivația de a face sport și am mâncat la ore nepotrivite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te înțeleg perfect. E greu sa faci sport acasă când nu ești obișnuită. Sper sa se deschidă granița cu Malta și Iordania cât mai curând

      Ștergere
  3. Foarte interesant articolul tau! Este o abordare diferita a calatoriilor din acest an! Eu calatoresc rar, mai mult prin tara, dar e o perioada dificila pentru toti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Momentan rezistam si fara calatorii, am calatorit foarte putin in tara, nu prea ne aventuram departe de casa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te înțeleg. Nici mie nu îmi vine sa ma aventurez acum pt turism dar m-aș întoarce acasă sa îl vad pe Kari

      Ștergere
  5. Din pacate nici nu ma mai gandesc la o vacanta pe afara. M-am multumit cu cateva zile la mare si daca mai apuc vreo 2 zile pana la sfarsitul verii atunci este ok

    RăspundețiȘtergere
  6. Of, si pe noi ne-a dat peste cap Coronavirusul. Cat a fost perioada de izolare, am crezut ca innebuesc cu 2 copii intr-un apartament la etajul 4. Am inceput sa ne revenim usor odata cu relaxarea si chiar am si fost putin prin tara, la prieteni buni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca v-ați mai destresat. Cred ca e foarte dificil cu copii acasă toată ziua, ma bucur ca ati trecut cu bine peste aceasta perioada

      Ștergere
  7. wow, ce perioada traita intens! La mine nu a fost prea diferita fata de viata mea obisnuita, am doi copii si nu calatorim momentan, nu iesim pe distante lungi, deci nu a fost o perioada prea restrictiva pentru mine, insa la tine chiar a fost altceva.
    Felcitari pentru schimbarea de look! Iti vine foarte bine noua culoare!

    RăspundețiȘtergere