Excursie in Indianapolis, capitala statului Indiana

Ultima zi în America e destinata unei excursii de o zi în Indianapolis, capitala statului Indiana. Sunt entuziasmata fiindca azi voi vedea un stat nou. Sunt curioasa ce diferențe o sa remarc, fata de Ohio. Indianapolis nu e foarte mare (are aprox 1 milioan de locuitori) însă e special fiindcă acest stat e fix în centrul Americii. Dacă deschizi harta și pui degetul pe Indiana esti la punctul de răscruce din America, de aceea motto-ul statului Indiana e `The Crossroads of America`.

Indianapolis-vacanta-am-fost-acolo-impresii

Indianapolis e numit "The Circle City"

Numele vine de la Monument Circle, ce se afla în centrul orașului. E o intersecție imensa, atât pentru mașini cât și o parte pietonala, cu clădiri de jur împrejur și o statuie enorma în mijloc. Italienii ar nu-mi-o cu ușurință "Piazetta". Doar ca în America totul e masiv, gri și supradimensionat. Iar vibe-ul e diferit când auzi din mașini muzica lui Snoop Dogg… 

The-Circle-City-Indianapolis

The-Circle-City-Indianapolis

am-fost-acolo-Indianapolis

am-fost-acolo-Indianapolis

Monumentul Soldaților e cu doar 5 m mai mic decât Statuia Libertății 

Nici un oraș din America nu a dedicat mai mult spațiu unei statui. E vorba de Memorialul Soldaților ce cuprinde mai multe sculpturi care îi onorează pe liderii Războiului Civil. Se poate urca în vârf pentru o panorama asupra orașului, însă eu am zis pas celor 330 de scări. Am urcat doar pana la prima platforma ca să pot face o poza reușită cu Casa Parlamentului din Indiana. Apoi mi-am îndreptat atenția spre fântâna arteziana ce are o culoare ireal de albastra. Păcat ca nu e nimeni în jur ca sa îmi facă o fotografie, asa ca tot la varianta "selfie" rămân.

Monumentul-Soldatilor-Indianapolis

Monumentul-Soldatilor-Indianapolis


Indiana State House - din dragoste pentru arhitectura 

Mai umblu un "block" (asta e unitatea de măsură a distantelor în orașele din US) ca să ajung la Casa Parlamentului din Indiana. Prima data dau un ocol clădirii. Sunt multe oportunități pentru poze de Instagram. Privesc cu atenție totul. Pasionații de arhitectura urbana ar fi în delir aici. Pavaje, arcade, fântâni, simboluri. Caut frumusețea în forme neregulate. Creativitatea este o minte sălbatică și un ochi bine format pe detalii. Dacă te concentrezi pe ele, orasele din America o sa ți se para chiar frumoase. 

Indiana-State-House-din-Indianapolis-de-vazut

Indiana-State-House-din-Indianapolis-de-vazut

Indiana-State-House-din-Indianapolis-de-vazut


Ce este de văzut într-o clădire guvernamentală din America? 

Mult mai mult decât mi-am imaginat. La ușa din spate a clădirii vad câțiva turiști ce așteaptă la coada. Se pare ca accesul turiștilor e permis in interior, asa ca ma așez in rand. Intrarea se face evident după un control de securitate, mai complex decât la aeroport. De îndată ce am reușit sa intru, am rămas plăcut surprinsa! Priviți aici ce arhitectura complexa!Ce cupole, ce detalii frumoase de arhitectura in stil renascentist italian. Camerele tip muzeu nu mi-au atras prea mult atenția (n-am fost niciodată interesata de legi și politica), însă pentru pasionați, merita urcat la etajul 3 pentru a vedea biblioteca cu cele 70 000 de volume despre legile înaltei curți de justiție. 

State-House-Indiana-atractie-turistica-Indianapolis

State-House-Indiana-atractie-turistica-Indianapolis

State-House-Indiana-atractie-turistica-Indianapolis


Indianapolis mi-a amintit de Veneția 

De la Palatul Parlamentului cobor încet spre rau. Când ajung pe malul apei ma trezesc instant in Veneția. Cred ca mi-e tare dor de Italia, fiindcă în Indianapolis vad detalii în stil italian peste tot. Poate, sunt amintirile ce ma năpădesc sau poate sunt totuși ceva asemănări reale. I-a priviți canalele, barcutele, ratele sălbatice ce vin spre mine în speranța că am ceva de mâncare. Ba mai mult, se pare ca vara canalul e înțesat cu gondole. Nu-i asa ca aduce a Veneția? 

indianapolis-mica-venetie

indianapolis-mica-venetie


Plimbarea pe malul apei e plăcută chiar și într-o zi rece de octombrie

Priveliștile sunt frumoase și sub poduri sunt multe picturi murale care așteaptă să fie descoperite. As putea sa rămân aici ore în șir și sa privesc frunzele ce coboară încet pe apa. Trăiesc un moment magic de liniște interioara, un loc perfect pentru meditatie și conversații cu mine însumi.

Indianapolis-Malul-Apei-Plimbare

Indianapolis-Malul-Apei-Plimbare


In Indianapolis berea artizanala e o afacere foarte serioasa 

Sunt foarte nisati, pana la punctul în care restaurantele și barurile vând doar bere locala sau chiar făcută de ei, în micro-berarii, lăsând pe dinafara mărcile consacrate, tradiționale. Pentru degustări am fost duși în Northsquare-Indianapolis, cartierul hip a orasului, unde străzile sunt pline cu baruri, iar casele oamenilor sunt vopsite în toate culorile curcubeului. A fost o placere sa ma plimb, sa observ casele din lemne ca niște mici cabane, dar și sa fac degustări. Am intrat în 3 baruri, am încercat numeroase beri și în final m-am oprit tot la BrewDog. Degustările se fac în pahare mici cu un nume ce are rezonanta printre turiști "Flights" iar un flight din acesta include un dog de lemn cu 4 pahare ce conțin sortimentele de bere alese de tine. Costa în jur de 10 dolari în total și merita. Mai ales dacă îți plac aromele noi și vrei sa testezi cât mai multe! 

Indianapolis-degustari-de-bere

Indianapolis-degustari-de-bere

Indianapolis-degustari-de-bere

Indianapolis-degustari-de-bere

Indianapolis-degustari-de-bere


Ce ziceti de un desert cu bere? 

Ah și dacă tot suntem pe subiectul "hai sa gustam chestii noi" am mai bifat o experienta culinara, de păstrat în sertarul cu amintiri din America. Se numește "Root beer float" și conține înghețată de vanilie peste care am turnat bere de ghimbir. N-aș fi crezut dar mi-a plăcut foarte mult. E rece, e dulce și e carbogazoasa. O combinație interesanta pe care nu m-aș supăra sa o repet! 

desert-cu-bere

Fiecare stat cu legile sale - In Indiana nu ai voie sa cumperi alcohol duminica 

E adevărat în Indianapolis și nu numai, e ilegal sa se vândă alcohol duminica. Poți sa te racoresti cu o bautura la bar sau în restaurant, însă nu poți sa ieși cu ea afara, iar magazinele nu vând deloc alcohol. Asta ca să poată merge oamenii trezi la lucru începând cu luni :))) 

bere-America

😍 Apreciez comentariile voastre pe blog  😍


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

9 comentarii:

  1. wow e superb, nu am parasit Europa pana acum, dar ma bucur ca prin intermediul fotografiilor si informatiilor oferite de tine am putut sa calatoresc intr-un loc asa frumos

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am eu cum sa ajung prea curand in State, dar pot sa le aduc la mine incercand gustul de inghetata de vanilie cu bere de ghimbir. Asta deocamdata, degustare de pandemie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se poate și cu ginger beer fără alcool 😁, ca să fie un desert 💯

      Ștergere
  3. Hai ca mi-a placut tare Idianapolis, dar bere din aia de ghimbir cu inghetata nu stiu daca as incerca :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahahaha. Asa am zis și eu la început, apoi surpriza...

      Ștergere
  4. Chiar pare superb, cel putin din pozele tale! Imi pare un loc de vazut, din punctul meu de vedere. Inghetata cu bere chiar e ceva nou. Tare curioasa as fi daca mi-ar placea.

    RăspundețiȘtergere