FESTIVALURI ce au loc in luna FEBRUARIE & MARTIE

Fiindca suntem la inceput de an, si probabil cu greu va-ti revenit dupa Craciun, Revelion, ski, munte, m-am gandit sa va aduc la cunostinta cele mai importante evenimente culturale ( pentru noi turistii ) ce au loc in jurul lumii, dar mai ales in Europa ( fiindca pe ultima suta de metri e cel mai usor de accesat ) in lunile februarie si martie.  Daca nu stiati ce destinatie sa alegeti pentru viitorul apropiat, va dau eu cateva idei :). Apropo printre festivalele acestor 2 luni se numara cele mai importante carnavale ale anului, asa ca .... puneti mana si faceti rezervari!

Februarie

1.Carnavalul de la Nice (Franta) 2011

Carnavlaul de la Nisa este considerat cea mai importanta manifestare din Franta, un carnaval cu istorie (peste 700 de ani)  si cu renume datorita imparatului Pedro al II-lea al Braziliei care a preluat de aici, in 1888, ideea organizarii unui carnaval la Rio. Timp de doua saptamani, la Nice orasul va fi animat de forfota si veselie, gratie turistilor din intreaga lume. 

Anul acesta paradele de carnaval se vor desfasura de ziua pana noaptea si vor fi animate de peste 1000 de muzicieni si dansatori veniti din patru colturi ale lumii. Deasemenea asteptati-va la ploaia de confetti si bataie cu flori cand douazeci de care incarcate cu flori defileaza pe Promenade des Anglais, aproape de malul marii, in timp ce persoane costumate arunca cu flori asupra multimii. Se spune ca in fiecare an sunt aruncate aproximativ 100 000 de flori (cale, garoafe, margarete, gerbera, gladiole, mimoze, trandafiri,  etc.) 90% dintre ele fiind de productie locala.

Perioada: 18 feb - 8 martie 


 Fotos by adrigu

2.Carnavalul de la Venetia (Italia) 2011

 Editia de anul acesta va avea o conotatie cultural-istorica importanta, evocand 150 de ani de la unificarea Italiei, dar avand ca laitmotiv si spiritul feminin, pe care cei prezenti la Venetia il vor serba, alaturi de intreaga lume, pe 8 martie, de Ziua Femeii.
Numele carnavalului din acest an va fi OTTOCENTO – Da Senso a Sissi, la città delle donne, facand trimitere in primul rand la anii 1800, la filmul lui Luchino Visconti, “Senso”, si la cel al lui Federico Fellini, “La città delle donne”, dar si la sotia imparatului Franz Joseph al Austriei, Sissi, model de eleganta si rafinament al secolului XIX.

Perioada: 26 feb- 8 martie




Fotos by Eloy Richardes Luna


Alte carnavale cu parada de strada ce au loc in februarie, vor fi in:

Sitges (Spania), Florenta (Italia), Helsinki (Finlanda), Montevideo (Uruguay), Viareggio (Italia), Quebec(Canada)

Evenimente mai putin obisnuite ce au loc in februarie sunt:
  • `` The Snow, Ice, Fire Festival`` in Pern- Rusia
  • ``Chocolate lovers festival`` in FairFax - U.S.A
  • ``Naked Man Festival`` in Okarnaya - Japonia
  •  ``24 hour Marriage Marathon`` - New York - U.S.A
  • ``Egypt international boat show`` - Cairo - Egipt



MARTIE

3.Carnavalul de la Rio de Janeiro(Brazilia) 2011


Carnavalul de la Rio de Janeiro oferă mai multe distracÅ£ii, incluzând faimoasele parade Escolas de Samba în „sambódromo” ÅŸi bine-cunoscutele „blocos de carnaval” care străbat întreg oraÅŸul. Cele mai faimoase sunt:
  • Cordão do bola preta : Paradele din centrul oraÅŸului, este unul dintre cele mai tradiÅ£ionale „bloco de carnaval”.
  • Trupa Ipanemei : parada homosexualilor care străbate plaja Ipanema.
  • Suvaco do Cristo : Paradă în grădina botanică, chiar sub braÅ£ul lui Cristo Redentor.
Perioada: 5-8 martie
Pretul: minim 100 euro/ zi / intrarea la parada



Fotos by sfimmision

4. Carnavalul Santa Cruz Tenerife

Este unul dintre cele mai mari carnavaluri din lume, mai exact al doilea dupa cel din Rio de Janeiro. Mii de oameni ies pe străzi în fiecare an timp de peste o săptămână, în formaţii de dans locale care dansează pe ritmuri din Caraibe sau muzică electronică şi joacă jocuri de noroc toată noaptea. Principalele evenimente sunt gala de alegere pentru regina carnavalului şi paradele de baloane, care sunt transportate pe străzile principale şi pe bulevardele oraşului.

Perioada: 2-13 martie 

Mai multe informatii puteti citi aici



Fotos by maduromun

5.Las Fallas, Valencia (Spania)

Un festival traditional valencian in onoarea sfantului Iosif. Fiecare cartier din Valencia se organizeaza in grupuri de oameni si construiesc o Falla, ansamblu de marionete si papusi, care vor fi arse in noaptea focului. Pentru mai multe informatii, cititi aici

Parada cu figurine imense si noaptea in care sunt toate arse, trebuie sa fie o experienta unica!

Perioada: 1-19 martie (15-19 martie fiind cele mai importante zile)
Programul il puteti citi aici




Fotos by xixarel


Alte carnavale cu parada de strada ce au loc in martie, vor fi in:
Veracruz (Mexico), Jamaica, Dublin (Irlanda)


Evenimente mai putin obisnuite ce au loc in martie sunt:
  • ``TattooFast``in Florida-U.S.A
  • ``Penis fertility Festival`` in Kornaki - Japonia 
  • ``World Bodypainting Festival`` in Panama city 

-Daca ar fi sa alegeti dintre toate festivalele/paradele amintite pe care lea-ti onora primele??? -


La final va reamintesc ca puteti sa va inscrieti la concurs : aici, iar daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail aici

Thanks for visiting and don't forget ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu