Barcelona - Sagrada Familia(3)

Sagrada Familia a fost ultima opera de pe traseul Gaudi in care am intrat. Am pornit de la hostel de dimineata in speranta ca voi fenta coada, insa odata ce am iesit din metrou visul meu a fost spulberat de sute de turisti ce inconjurau biserica, aliniati cate trei, inghesuiti, dotati cu pliante si ghiduri turistice, umbrele si pelerine fiindca batea un vant de-ti tiuiau urechile.
Asteptarea a fost grea si obositoare, lumea se misca incet, si cu cat ne apropiam mai mult de intrare cu atat lumea era mai nerabdatoare si mai irascibila. La ghiseu pretul de 12 euro mi s-a parut mult pt o biserica, chiar si proiectata de Gaudi, mai ales fiindca  e extraordinara din exterior, interiorul e interesant dar nu se poate compara cu alte opere a artisutului. Totusi m-am gandit ca dau banii acestia pt finalizarea ei, care probabil se va intampla in 2016! De altfel toata constructia s-a ridicat cu ajutorul donatiilor si a biletelor vandute catre turisti!
Fiindca eu nu sunt foarte religioasa nu stiu sa va povestesc despre fiecare element al bisericii, fatada, etc, stiu doar ca fiecare fata reprezinta altceva si are alta nunata de culoare, ca vor fi la sfarsit 8 turnuri iar unul din ele este cel mai mare turn clopotnita construit vreodata, ca e imensa din exterior iar in interior incap 13 000 de persoane si ca dupa parerea mea e cea mai frumoasa biserica-opera de arta pe care am vazut-o vreodata!!!

Din exterior


Sculpura de pe biserica si interiorul


Tavanul


Detaliu de pe fatada



Biserica ce domina Barcelona




                       Citeste aici mai multe articole despre Spania - BARCELONA

Propuneti mai departe: Dati si voi un Like si un share/Mersi Click Here!

 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

17 comentarii:

  1. pe mine m-a izbit diferenta dintre cele doua intrari: una extrem de bogata, incarcata, cealalta foarte austera, cenusie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mare artist Gaudi . Cât detaliu a putut să dea unor sculpturi . Gândesc că atunci cănd se va restaura ceva pe acolo lucrătorii vor avea o satisfacţie de neînchipuit.Ce mândru poţi să fii când vezi aşa ceva în urmă ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Coolnewz ai dreptate! E o biserica care cu siguranta te va impresiona cu ceva :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Liliana cred ca va ramane asa pt inca cea timp ....

    Sorin, biserica deabia se construieste, inca nu e gata, pana sa se restureze ... mai va ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt intru totul de acord cu concluzia ta finala, Sagrada Familia este uimitoare, originala, fantastica. Am ramas ore intregi s-o admiram din exterior, coada imensa de care pomeneai in articol ne-a speriat atat de tare incat am abandonat ideea vizitarii ei, dar ma bucur ca ai pus o poza cu interiorul(e mai frumos decat ma asteptam).

    RăspundețiȘtergere
  6. Superb! Desi am fost si eu acolo, nu-mi amintesc sa fi intrat, cred ca ne-am uitat doar de afara.
    E superb tavanul.

    RăspundețiȘtergere
  7. eu am fost in urma cu 2 ani in septembrie si am avut noroc ca nu era multa lume; am intrat in cel mult 5 minute; in schimb era coada mare la lift si am renuntat sa urc; dar data viitoare cred ca voi urca pe scarile in spirala; m-a emotionat interiorul chiar daca nu e finalizat; din pozele postate de tine din interior vad ca deja au inaintat cu lucrarile; eu sunt o mare admiratoare a lui Gaudi asa ca am citit cu mare drag impresiile tale

    RăspundețiȘtergere
  8. Fascinanta, simbolul Barcelonei, o minune care nu are termen de comparatie pentru ca nu mai gasesti ceva asemanator in lume. Monumentala. Frumoase locuri ai vizitat!:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Impunătoare construcție,rar întâlnești așa ceva!
    Un weekend excelent scumpo!
    Te pup și îmbrățișez!

    RăspundețiȘtergere
  10. Nice eu zic ca a meritat sa stau la toata coada aia, pt ca nu am ocazia sa o vad zilnic! Poate o vad odata in viata, si sa fim seriosi pt alte lucruri mult mai marunte (cum ar fi o pereche de pantofi etc) sunt in stare sa fac sacrificii mult mai mari, asa ca ma bucur ca am intrat! Dar am recunoscut ca daca esti stramtorat de bani si ai destule zile la dispozitie poti sa intri sa vezi alte opere de a lui mai elaborate, platind un pret putin mai mare! Mai ales ca fatadele care sunt absolut superbe le poti vedea gratuit de afara!

    RăspundețiȘtergere
  11. Mihaela e bine ca ai ajuns sa o vezi din afara, altii nu au avut sansa asta! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc Mirela! Ai dreptate am vazut locuri frumoase si nu doar la Barcelona! :)
    Cat despre Sagrada Familia e o capodopera, troneaza deasupra tuturor bisericilor si catedralelor din lume!

    RăspundețiȘtergere
  13. Frumos blog. Calatoriile sunt intotdeauna deliciul vietii, viata insasi fiind o calatorie. Te astept la min pe blog unde am postat un articol intitulat Misterele de la Sagrada Familia. Am sa-ti atrag atentia asupra unor detalii pe care le-ai pierdut cu vederea, extrem de interesante de altfel.

    O seara buna.

    RăspundețiȘtergere
  14. Raphaelly ai avut dreptate! Biserica e mult prea complexa, trebuie sa fii religios sau pasionat ca sa o cunosti asa in detaliu! Dar m-am bucurat ca am aflat lucruri noi!

    RăspundețiȘtergere