Tema saptamanii 1 - Articolul pe care il scrieti voi

Incepand de astazi ziua de sambata va fi dedicata Culturii! Culturii turistice, desigur. Acest articol va fi scris de voi. Mai exact eu propun o tema si voi raspundeti la ea printr-un comentariu. Sambata viitoare toate comentariile vor aparea sub forma de articol iar Numele voastre vor aparea cu link integrat in text! In ordinea comentariilor primite!!!


Tema Saptamnii 1: Propuneti 3 Destinatii de toamna (din Romania sau strainatate)
  Locuri pe care voi visati sa le vedeti toamna, festivaluri ce au loc toamna, parade etccc


regula 1: nu se iau in considerare decat comentariile originale cu destinatii care nu se repeta!

regula 2: Propunerile sa aiba o scurta prezentare (unde, cum, cand) si o scurta justificare (de ce ati ales sa propuneti acel loc etccc)

regula 3: la acest set de articole participa  bloggari (cei cu site-uri puteti propune dar nu veti primi link) si cei fara blog! adica oricine imi citeste blogul  si vrea sa participe! 



Eu propun:

1.Vatra Dornei (fiindca am vazut anul trecut o expozitie foto cu poze din Vatra Dornei facute toamna si erau exact asa ca cele tip wallpaper, adica frunze cazute, arbori in toate culorile etccc

2. Regiunea Toscana din Italia fiindca e o regiune predominant rurala, iar peisajele in aceasta perioada iti taie rasuflarea!

3.  Ziua Mortii din Mexic (despre asta am sa va spun mai multe in articolul de sambata)


ps: puteti lasa comment pana vineri! sambata viitoare va aparea articolul pe blog!

Astept sa vad cu ce propuneri veniti! Si va astept si marti  la Discutii turistice!


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

19 comentarii:

  1. 1. Ljubliana, pentru ca este superba toamna, in septembrie mai ales, au tot felul de targuri cu produse traditionale
    2. Martiniloben, intr-unul din oraselele din Burgenland, Austria - sarbatoarea patronului regiunii, Sf. Martin, cu degustari de vin nou, in jur de 12 noiembrie
    3. desi nu e chiar printre favoritele mele, Roma, pentru inceputul lui octombrie, cand caldura e mai suportabila si se poate vizita foarte ok.

    cam asta de la mine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-as dori un mini circurit in Europa Centrala, la inceputul lui octombrie, care sa includa urmatoarele trei obiective:

    1. Munchen, Germania, pentru ca este locul de desfasurare traditional al Oktoberfest si as vrea sa particip macar o data in viata la festivalul berii.
    2. M-ar tenta sa "degust" cateva delicii autumnale pragheze in Cehia, pentru ca "Orasul de Aur" parca devine "Orasul Rosu" toamna si neaparat as face o scurta oprire in cosmopolitul Karlovy Vary, unde peisajul montan, apele termale, centrele wellenss, vafele si lichiorul sau sunt mai tentante ca in orice alt anotimp.
    3. As incheia vizita in Elvetia, tara visurilor mele, care mai aramie si mai idilica ca niciodata, ma va primi cu bratele deschise, cu arome dulci de ciocolata si peisaje pitoresti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Croaziera de-a lungul Dunarii, din Germania pana in Delta. As vrea foarte mult sa fac odata calatoria asta si toamna pare anotimpul cel mai potrivit. Ideal ar fi sa dureze cat mai mult si sa fie cat mai multe opriri pentru vizitarea oraselor de pe malurile fluviului. Am citit in urma cu ceva ani "Pilotul de pe Dunare" de Jules Verne, carte care mi-a marit interesul pentru o astfel de calatorie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ca sa ma amestec si eu in dicutie ... in urma cu 17 ani am fost in Landes - Franta. Este locul in care foie gras se amesteca cu padurile de pini, Atlanticul cu voia buna, iar francezii locului sunt cele mai bune gazde. Mie mi s-a parut de vis cand am fost in august insa gazdele ne-au spus ca este superb toamna, cand se amesteca toate culorile. Tot atunci se "amesteca" o sardina proaspata pe gratar cu un vin local ... Circuitul pe care l-am parcurs atunci a cuprins caiac-canoe, tir cu arcul, VTT (velo tout terrain), calarie, parasuta ascensionala, ski nautic, chiar si o corida. Ma gandesc doar la circuitul de caiac-canoe care strabate o padure, cum ar arata toamna ...

    RăspundețiȘtergere
  5. 1. Slovenia, Bohinjsko jezero(nu stiu sigur daca asta este numele corect dar asa l'am gasit ;)). Lacul Bohing, care este inconjurat de munti, imi pare cel mai ideal loc pentru o vacanta de toamna. http://www.slovenia.info/pictures/tb_attractions/1/2010/bohinj_coln_306326.jpg
    2. Romania, Slanic Moldova. Toamna arata bestial si sunt o multime de chestii de vazut, pe langa mina salina, cascada si izvoarele minerale.
    http://www.slanic-moldova.info/Peisaje-de-Toamna/
    3. Italia, provincia Siena,in micuta comuna medievala Abbadia San Salvatore unde are loc Festivalul Toamnei. As merge acolo pentru ca sunt sarbatorite preparatele, aromele si culorile acestui sezon.
    http://v8.cache4.c.bigcache.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/29263827.jpg?redirect_counter=2

    RăspundețiȘtergere
  6. 1- mergeti la praid pe 25 septembrie...la festivalul sarmalelor....e superrrrrr...http://krmenslife.blogspot.com/2011/07/festivalul-sarmalelor-de-la-praid.html
    2- transfagarasanul- oricand , numai sa nu fie inchis ...http://krmenslife.blogspot.com/2011/06/pe-unde-ne-plimbamazi-transfagarasanul.html
    3-si nu cel din urma...http://krmenslife.blogspot.com/2011/06/pe-unde-ne-mai-plimbamazi-cheile.html....e sublim !!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Propunerile mele pentru mini-concedii de toamna:
    1. concertele Wagner din castelul Neuschwanstein- Füssen, Germania, nu doar pentru a admira palatul regelui Ludwig al II-lea - loc desprins dintro poveste, unde picturile ce decoreaza palatul par ca danseaza pe muzica scrisa de Wagner, dar si pentru pitorescul peisaj din sudul Bavariei. (anul acesta concertele se desfasoara din 17 pâna pe 25 septembrie 2011)
    2. Oktoberfest-München, Germania - pentru ca este cea mai mare sarbatoare populara a lumii, pentru frumusetea paradei costumelor bavareze, pentru muzica traditionala si antrenanta atmosfera din corturile de bere (17 septembrie - 3 octombrie 2011)
    3. Festivalul vinului în sudul Tirolului - Italia, nu atât pentru musturile si vinurile pe care le puteti proba ci mai mult pentru privelistile deosebite oferite de muntii Dolomiti si pentru fermecatoarele peisaje ale dealurilor cu vita de vie (13 octombrie - 12 noiembrie 2011)

    RăspundețiȘtergere
  8. Alice, nu imi pot da seama acum de trei destinatii pe care le-as recomanda, cu atat mai mult cu cat eu insami sunt la ora descoperirilor turistice, n-am suficienta experienta in domeniul asta.
    Insa imi place mult ideea "concursului" tau, felicitarile mele, am sa ma stradui sa particip de saptamana viitoare. Cu conditia sa putem raspunde si din dorinte, nu doar din experienta turistica.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mihaela poti sa raspunzi din dorinte! si eu am raspuns din dorinte si altii, nu din experienta, numai sa ne spui de ce iti doresti acel loc

    RăspundețiȘtergere
  10. ps multumesc tuturor pentru comentarii si mai astept si altele!!! va iesi un articol foarte frumos!

    RăspundețiȘtergere
  11. Deaorece ma documentez pentru această zonă, eu propun Coasta de Azur, pt. toamnă, având în vedere câteva certe avantaje: preţuri mai mici la cazare, temperaturile mai moderate şi numărul mai redus de turişti. Am în vedere o călatorie cu avionul, cu un low cost, gen Blue Air (poate mai prindeţi oferte de 15-20 Euro/segment), aterizarea şi cazarea fiind la Nisa. Si fiindcă şi toamna grădinile pot fi frumoase, prin combinaţiile lor de culori, recomand trei asemenea locuri, de pe Coasta de Azur, la care se poate ajunge relativ uşor, la preţuri foarte mici, cu mijloace de transport în comun, cu plecare din Nisa (pe Coasta de azur preţul unui bilet de autobuz este de doar 1 Euro, fie că mergeţi doar în oras, fie că mergeţi la Monaco, Cannes sau Antibes).
    1. Villa Ephrussi Rostchild
    Situată la numai 10 km de Nisa, în zona cea mai îngustă a peninsulei (şi localităţii) Saint Jean Cap Ferrat vila este opera baronesei Charlotte Beatrice de Rothschild (1864-1934), provenită din celebra familie de bancheri cu acelaşi nume. Vila este una dintre cele mai elegante palate Renaissance, de pe Cote d'Azur, amestec de eleganţă şi rafinament din Perioada Belle Epoque (construcţia sa a fost terminata în 1912). In afara vilei propriu-zise (numită şi Villa Ile-de-France), ce a fost lăsată moştenire staului francez de către baroneasă, farmecul aparate al acestui loc este dat de cele nouă tipuri de grădini ( à la française, spaniolă, japoneză, provensală, florentină etc.) ce o înconjoară şi care oferă perspective minunate asupra vilei în sine dar şi asupra litoralului din Saint Jean Cap Ferrat.
    Cum ajungem: Se ia autobuzul 81 din Nisa (cum am scris mai sus, pentru 1 Euro), care circulă din 30 în 30 de minute.
    Video: http://www.youtube.com/watch?v=BCOYd99Icug
    Foto: http://bit.ly/qXeZ1A
    Preţ: 12 Euro/adult, 9 Euro/copil 7-17 ani, gratuit sub 7 ani, audioghid inclus, reducere pt. familii, al doilea copil gratis.
    In apropiere se află alt vilă, realizată dupa un model arhiectonic grecesc, Villas Kérylos, şi se pot lua bilete combinate: 17 Euro/adult, 13 Euro/copil 7-17 ani.

    2.Village d' Eze
    Situat la cca 12 km de Nice, Eze este un sat perche, adică cocoţat, pe stâncile ce străjuiesc Mediterana, oferind perspective fabuloase asupra unei mari întinderi de pe Coastă. In Eze sunt magazinase cu suveniruri, o biserica barocă şi (attention!)parfumerii: Galimard şi Fragonard. In vârful său se află o grădina exotica în care predomină cactuşii, printre statuile lui Jean-Philippe Richard, în chip de zeite cu parul fluturand în vânt. Se poate coborî pe cărarea lui Nietzche, spre malul mării, pe unde se zice că trecea filozoful când a scris "Ăşa grăit-a Zarathustra".
    Vizita virtuală: http://www.eze-riviera.com/Ezevirtuel/eze.htm
    Cum ajungem: cu autobuzule 81 sau 112 din Nisa, ce circulă cu o frecvenţă din 30 în 30 minute. Se poate ajunge şi cu trenul în satul de lănga mare, Eze Bord de Mer, dar urmează un urcuş destul de obositor,aşa ca pt. turiştii mai comozi e recomandabilă varianta cu autobuzul.
    Preţ intrare grădina exotica: 5 Euro/adult, 2,5 Euro copii peste 11 ani, gratuit sub 11 ani.

    3. Menton
    Este un orăşel aflat la graniţa cu Italia, la cca 30 km de Nisa. I se mai spune Perla Franţei, Oraşul (şi Festivalul) Lămâiilor dar şi Paradisul Grădinilor. Pe lânga obiective istorice şi culturale (muzeul Jean Cocteau, palatul şi grădinile Carnolais), Menton este renumit şi pentru grădinile sale, beneficiind, de un climat dulce, ce aproape că ignoră iarna. Cele mai renumite sunt Serre de la Madonne, villa Maria Serena, Val Rahmeh, Fontana Rosa (înfiinţată de scriitorul spaniol Vicente Blasco Ibanez), Les Colombieres. Fiecare are ceva special şi poate nu ar fi o idee rea să staţi 1-2 zile şi în Menton, mai ales că, la o aruncătura de băţ, peste graniţă, la numai 2km de Menton , se află un alt deliciu pentru amatorii de grădini: Giardini Botanici Hanbury.
    Cum ajungem: cu autobuzul 100 din Nisa sau cu trenul (aici ar fi de preferat trenul din Nisa pt. ca ajunge mai repede).
    Video: http://www.youtube.com/watch?v=AUeE13oNdak

    RăspundețiȘtergere
  12. Cum era... Viena sau Praga toamna? Nu îmi amintesc exact... dar parcă așa se spunea.

    O pădure seculară din România. Eventual dacă ar fi la noi turism forestier ca lumea, să vezi rezervații de căprioare, de zimbri (hai că asta există). etc. sau turism viticol ca la francezi...

    RăspundețiȘtergere
  13. valea rinului! am reusit sa vad doar o mica parte si din viteza motorului; e plin de castele pe ambele parti, se poate trece cu bacul si in plus sunt vase de croaziera superbe, de marime impresionanta din care se revarsa puhoi de lume la cumparaturi. zona e in mare parte viticola, cu orasele mici linistite, imbracate in culori pastelate. castelele ofera o vedere de sus a raului, iar traversarea cu bacul o imagine de la nivelul apei, ambele extrem de graitoare!

    RăspundețiȘtergere
  14. Hmm... Primul loc care imi vine in minte ar fi lacurile Plitvice, in Croatia. Stiu ce-o sa zici, ca am fost acolo, dar m-as intoarce ca sa-l vad toamna.
    Altceva... poate o plimbare printr-o padure de munte... oricare padure, si oricare munte :-)

    RăspundețiȘtergere
  15. Toamna cred ca mi-ar placea sa vizitez in primul rand Parisul fiindca se zice ca e orasul indragostilor, insa eu cred ca cel mai frumos Parisul este toamna... cand e putina melancolie... cand oameni se imbraca deja mai gros( asta e stilul Parisului in viziunea mea). Mi-ar mai placea sa vad toamna orasul Praga fiindca ii da un aspect anume cromatica calda, aurie si creeaza un aspect placut in alternanta cu piatra cubica ce paveaza strazile si cu izul acela de istorie nestinsa inca si Sibiul cam din aceleasi motive ca si Praga.

    RăspundețiȘtergere
  16. Iubesc toamna! Are mereu grija de sufletul meu. Il scoate din starea de letargie, il umple de dor, de bucurie, de lacrimi si de culoare. Cea mai frumoasa toamna e in coltul de rai in care m-am nascut. Ca urmare prima locatie pe care as vrea s-o vizitez e Tara Oasului, acolo unde sufletul meu e zeu al fericirii.
    Un loc pe care imi doresc de foarte mult timp sa-l admir toamna e Delta Dunarii, acolo unde toate miracolele toamnei se ridica la patrat oglindite in bratele Deltei.
    De aici pasii gandului se indreapta ceva mai la Nord. Intr-o zi voi ajunge cu siguranta la Sankt Petersburg. Aici vreau sa ma pierd pentru o vreme la Ermitaj si sa imprumut pentru totdeauna ceva din spiritualitatea ruseasca!
    Sa aveti de o toamna plina de voie buna si culoare!

    RăspundețiȘtergere
  17. prima destinatie de toamna ar fi Tunisia deoarece vremea este tocmai buna pentru calatorie si chiar pentru plaja. A doua destinatie Sighisoara, orasul este linistit si te poti bucura mai mult atat de plimarile prin cetate cat si prin drumetiile pe dealurile din imprejurimile orasului. A treia destinatie Maramures, culorile de toamna impodobesc acest tinut intr-un vesmant fermecator.

    RăspundețiȘtergere
  18. Aliceee, fiindca m-ai lamurit ca pricepusem eu aiurea, revin cu dorul meu turisic de toamna.
    In primul rand anul asta ar trebui sa numesc trei locuri din Romania, fiindca vara asta am descoperit ca tara noastra are suficiente locuri ce pot rivaliza cu orice strainataturi si ca inca multe dintre ele imi raman total necunoscute.
    Apoi fiindca e vorba de toamna trebuie totusi sa fie undeva la deal sau la munte, paduri oricum. Toamna e totul despre culori, asta mi-a motivatia.
    Si fiindca trebuie sa aleg si 3 locuri anume, am sa ma limitez totusi la unul, dar bine definit : Rosia Montana. Fiindca am un fix cu zona aceea si cu ideea ca au sa strice frumusete de localitate. Si fiindca as vrea sa o vad cat mai e in forma ei nealterata de forari si demolari si dealuri ciuntite.
    Iar Apusenii sunt oricum superbi, plus ca as mai avea un obiectiv in zona : Mocanita.
    Atat ca obiectiv de toamna 2011 pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  19. Multumesc tuturor pentru implicare, articolul va aparea maine! :)

    RăspundețiȘtergere