Jurnal live din Maroc


Ieri seara, am ajuns in Maroc. Azi sunt un zombi. Kari s-a trezit la 6 dimineata :( Intre Maroc si Romania e o diferenta de 3 ore!Voi sunteti mai in fata. Presupun ca dupa ceasul lui biologic si romanesc era ora 9. :(((




Incepand de astazi am sa va scriu episoade de jurnal marocan. Nu va fi un jurnal de calatorie .... imi doresc ceva mai profund si mai personal. Nu am venit aici in calatorie. Am venit in vacanta in Maroc. La Bunici daca ar fi sa va spuna Kari! Sotul meu fiind marocan am venit la socri.
Inca nu stiu cat voi sta aici: poate o saptamana, poate 2, poate o luna, 3 sau pentru totdeauna. Inca nu am bilet de avion cumparat pentru retur. Dar daca e sa ma intorc sper sa o fac inainte de Craciun. E singura sarbatoare care imi place cu adevarat si mi-as dori sa o petrec printre fulgi de zapada, brazi impodobiti, vin fiert si cadouri primite de la Mos Craciun.

Acest jurnal va fi despre viata mea in Maroc, despre orasul in care stau aici, Casablanca, despre oamenii ce ma inconjoara, despre micile excursii ce le voi face ... daca voi face, observatii despre traditia si cultura marocana, daca ar fi sa traduc in engleza ar fi simplu: travel and living in marocco! Imi doresc ca la final sa aveti in fata un tablou complet si real despre ce inseamana Maroc si viata de aici. Asa cum e. Viu si plin de culoare. Va promit ca veti cunoaste Casablanca aproape la fel de bine cum va stiti orasul natal! Fiindca asa imi doresc si eu sa il stiu. Ca in palma. 

Voi scrie mai scurt si mai des. In unele zile voi posta mai multe articole. Daca vreti sa urmariti acest jurnal va invit sa va abonati la postari prin e-mail. Nu va fie frica, nu am sa va bombardez cu email-uri! Veti primi unu in fiecare zi cu toate articolele scrise in ultimele 24 de ore. Daca vreti sa va abonati click aici (treceti mailul) apoi intrati in e-mail si deschideti mailul primit de la feedburner si dati click pe link-ul de activare
In functie de starea mea de sipirit, am sa astern aici gandurile si sentimentele mele. In rest blogul va ramane la fel, marti va astept la discutii turistice, sambata am sa public articolul colectiv la care va astept sa participati cat mai multi! Cum va fi blogul dupa acest jurnal? vom vedea ....

See you! ... soon
 Thanks for visiting,


Thanks for visiting,

  Am locuit 1 an in Maroc citeste jurnalul aici --> MAROC
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

22 de comentarii:

  1. super!!! de-abia astept :X vacanta placuta in Maroc! astept postarile..... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Abia astept povestile marocane din Casablanca, un oras care mi-a placut mult, desi l-am explorat putin.

    RăspundețiȘtergere
  3. bai , frate ...ce ti-e si cu netu asta...parca nu ai plecat nicaieri Alicee...bine ai venit...sau bine ai plecat...cum crezi ca e mai bine...multi pupici ! si abia astept ...sa-ti zic un secret...ma fascineaza Marocul...te astept la intalnirea zilnica ! sa ai grija de voi !

    RăspundețiȘtergere
  4. De-abia astept sa citesc articolele despre Maroc, imi place mult aceasta tara.
    Presupun ca la ei nu se serbeaza nimic iarna, nu? Nici macar strainii care locuiesc acolo nu serbeaza Craciunul?

    RăspundețiȘtergere
  5. Shakuka mersi

    Nicky macar stii in mare despre ce e vb :)

    Coco ai dreptate prin net nu stii cate se pot intampla cu un om intr-o zi :) ce ti-e si cu tehnologia asta. Ms

    Mihaela se sarbatoreste in unele hoteluri, dar nu e la fel :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Alice, iti doresc sa-ti fie bine acolo unde esti si sa te acomodezi usor. Iti voi citi articolele in continuare cu placere. Nu stiu de ce, insa parca simt asa..o parere de rau ca esti acolo. O sa te obisnuiesti in maxim 2 saptamani, vei vedea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai grijă de tine, Aliceee. Şedere plăcută!

    RăspundețiȘtergere
  8. ma bucur ca totul e bine! astept ,astept povestirile tale! te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce veste uimitoare, draga Aliceee, ma bucura mult turnura pe care a luat-o blogul tau, astept cu nerabdare sa-ti citesc impresiile despre viata din Maroc. Primul lucru de care sunt curioasa, cate grade sunt acum in Casablanca? Sper ca ne aduci si multe fotografii din zona. ;) :D

    RăspundețiȘtergere
  10. draga mea, abia astept sa iti citesc randurile din Maroc! inca o data, sa va fie sederea cu bine, sa va bucurati de tot ce e acolo mai bun! si, daca imi permiti sa te intreb, ce limba vorbesti cu socrii tai :)?

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim8:17 p.m.

    Draga mea, sa aveti parte de o vacanta cat mai frumoasa si mai placuta, iti multumim ca ne faci partasi experientei tale in Maroc, o sa urmaresc zilnic postarile, deja m-am abonat! :)
    Daca ai timp, plss, ajuta-ma cu o idee despre cazarea in Pisa, plec sambata asta si nu am rezervat inca nimic!! hotelurile sunt destul de scumpe si parca nici intr-o camera de 6 nu as vrea sa stau... multumesc si scuze de stres.
    Sper sa faci un post special pentru mancarea din Maroc :)
    Simona

    RăspundețiȘtergere
  12. Sophie multumesc

    Raphaelly nu ai de ce sa te simti rau, mie imi place foarte mult aici, in plus dupa acest jurnal o sa ma cunosti putin mai bine :) ai sa vezi ca e numai motiv de bucurie

    Tibi multumesc

    Modniza voi scrie cat de mult si cat de curand

    Nice inca nu imi dau seama exact cate grade sunt aici. E cald oricum, de tricou, dar nu insuportabil :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Imi place ideea, abia astept sa-ti citesc impresiile. Ma astept la diferente mari fata de viata de aici

    RăspundețiȘtergere
  14. Zazuza cu socrii pe araba (atat cat stiu si eu) in rest prin mima, franceza (eu nu prea stiu sa vb dar inteleg) nu stiu cum facem dar ne intelegem. de obicei avem pe cineva in preajma sa ne traduca :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Simona uite aici poti sa rezervi o camerra dubla (deci pt 2) cu 60 euro la 4 stele e super pret, 30 euro de persoana

    http://www.venere.com/hotels/pisa/b-b-hotel-pisa/?sd=22&sm=10&sy=2011&ed=23&em=10&ey=2011&pval=2&rval=1

    Acesta e 50 euro dubla, in centrul orasului

    http://www.venere.com/inns/pisa/central-station-guest-house/?sd=22sm=10&sy=2011&ed=23&em=10&ey=2011&pval=2&rval=1

    Mai ieftin nu am gasit. :(



    Liliana sigur, te astept :)

    Tetris sunt ceva diferente desigur, dar nu chiar atat de mari cum cred unii

    RăspundețiȘtergere
  16. Vacanta placuta !! Astept impresiile.

    RăspundețiȘtergere
  17. Anonim8:39 p.m.

    Abia astept sa citesc , trebuie sa-ti spun ca genul asta de articole sunt printre preferatele mele, mai ales ca e vorba de o tara araba :)
    Casablanca nu am vizitat-o, am ajuns doar prin Marakesh si Agadir...... Sigur o sa aflu multe lucruri noi si utile de la tine.
    Sedere placuta Alicee

    RăspundețiȘtergere
  18. Eu sunt abonată de mult și abia aștept articolele din Maroc.

    Sper să vă meargă foarte bine acolo!

    RăspundețiȘtergere