Rabat- Kasbah des Oudaias (2)

Ne continuam plimabrea prin Kasbah des Oudaias. Azi ne vom plimba impreuna prin cele 2 zone ramase, cel in stil marocan si cel in stil andaluz.
Stilul marocan este carcaterizat prin usi din lemn, decorate cu diverse 'accesorii' (le puteti vedea aici), unele inlocuiesc soneria traditionala altele sunt pur si simplu de decor. Plante, multe plante, in ghivece mari din lut. Faianta inlocuieste cu succes tapetul sau vopseaua in holurile marocane in special fiindca tin racoare (cu toate ca si in Portugalia am vazut case 'imbracate' in faianta atat in exterior cat si in interior :).





Dar Ramadan, so Marocan! :)) (pt cei ce nu stiti Ramadan  e sarbatoarea religioasa de baza in Maroc)





Dilema mea: daca nu ai noroc de un ghid (cum am avut noi) si mergi cu harta, cum o sa te descurci cu astfel de nume de strazi, uh, cred ca nu se poate :(


Alte detalii marocane: fantana + tiglele verzi


Dupa cum vad sunt destui de multi oameni ce se ofera ca ghizi, doar sa aveti rabdare sa va abordeze :)



Si trecem la stilul andaluz (tigle albastre) flori in ghivece colorate (parca am vazut in Poble Espgnol ceva asemanator, mult ab, porti pictate). Cam atat am remarcat eu :)



Balcon in stil andaluz (cred ca nu incape decat o funie cu haine la uscat) :)


Artist stradal, cantaret de gnawa, gen muzical ce se intalneste in Essaouira




Impresii personale: Mi-a placut mult acest Kasbah, e total diferit fata de Kasbah Ait Benhaddou cel mai renumit din Maroc. Acesta  e locuit, e foarte bine intretinut, e curat, frumos, interesant, daca n-am fi fost cu ghid nu intelegeam nici 10% despre ce e vorba dar ne-am fi simtit teleportati in Santorini sau alta statiune din Grecia in alb si albastru :)





Thanks for visiting,

  Am locuit 1 an in Maroc citeste jurnalul aici --> MAROC
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

11 comentarii:

  1. foarte dragut...alb albastru..si-mi plac ghivecele de lut !

    RăspundețiȘtergere
  2. Fabuloase locuri! Ferice de tine că le poţi vedea pe-ndelete!

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant si atragator. Pare a fi frumoasa viata in asemenea locuri luminoase si pline de culoare. Foarte frumoase fotografii, m-au transpus in acele locuri.
    *Ai un ping la ARTE.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dantelarii din piatra, mozaicuri fascinante, feronerie splendida la ferestre si acest alb-albastru ca cerul senin fac un tablou foarte elegant, care da farmec locului! Minunat! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt pur si simplu incantata de stilul andaluz, a fost o mare placere sa privesc pozele, in timp ce ma gandeam ca tare mult mi-as dori sa colind stradutele acelea inguste si sa admir casele alb albastre. Nu stiu, atmosfera pare atat de varateca...desprinsa din povesti.

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte interesante si frumoase pozele. Imi place foarte mult cromatica, imi plac usile din lemn si nu stiu, are un aer asa..boem, de demult si totusi atat de fain...

    RăspundețiȘtergere
  7. foarte interesant si frumos :x albastru culoarea mea pref:D:x

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce frumos! Le ei nu a ajuns moda termopanelor? Si a usilor masive de fier. Daca dupa '89 toata lumea si-a schimbat usile alea comuniste din placaj cu usi de lemn, pe urma au renuntat la usile de lemn care erau foarte frumoase si naturale si au inceput sa-si puna usi masive, metalice. Cel putin la mine in bloc sunt mai multe usi metalice decat cele din lemn.

    RăspundețiȘtergere
  9. superbe pozele, o atmosfera plina de culoare, mai ales acum in plina iarna!

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte frumoase poze, seamana un pic cu Tunis, in Maroc inca n-am ajuns, dintre tarile arabe bifat doar Turcia, Egiptul si Tunisia, dar nu ne oprim aici :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Tare mult m-am bucurat de plimbarea de azi, am vazut si complexul de blocuri in care locuiti in Casablanca si prima postare cu fotografii din Kasbah des Oudaias. Parca zona andaluza este cea mai frumos decorata. Zic si eu.

    RăspundețiȘtergere