Unde e cel mai frumos targ de Craciun?

Discutiile turistice revin pe blog. Dupa aproape 3 luni de pauza. M-am tot gandit daca sa incep acest set de articole acum sau dupa ce va povestesc despre a doua luna in Maroc dar m-am decis sa o fac acum si sa nu o mai opresc. Imi e dor sa va simt prezenti sa purtam discutii. Am o tona de intrebari si curiozitati ce nu mai pot astepta.

Subiectul de astazi:
Cel mai frumos targ de Craciun

Sincer mie nu imi place sa calatoresc iarna dar incepand de anul trecut mi s-a deschis pofta pentru targurile de Craciun si atmosfera specifica Sarbatorilor. Totul a pornit de la Sibiu, un targ de Craciun micut dar autentic cu produse traditionale, ceramica, acadele in toate culorile, parfum de scortisoara si nuci! Apoi a urmat targul de Craciun de la Cluj, tot cel de anul trecut (maine sper sa ajung la Cluj sa vad cu ce ma asteapta anul acesta). Mi-a placut targul de la Cluj desi mi s-a parut prea sarac. Mancare putina. Si aceeiasi artizani pe care ii gasim si in timpul anului in Piata Muzeului. Sper ca anul acesta s-a schimbat ceva din acest punct de vedere. Altfel multe ornamente, oameni de zapada, reni, brazi impodobiti si colinde! A fost frumos
Anul acesta mai mult din greseala am ajuns si la Targul de Craciun din Milano. La noapte sau maine va puteti delecta cu poze. Ce sa zic? un paradis culinar, dulce, parfumat, colorat, zeci de standuri de unde cu greu pleci fara sa cumperi ceva. Un ornament cat de mic, un glob de sticla, o crema cadou la mama, niste cercei la vecina, fructe uscate, ciocolata pentru copii cuminti, vinuri si branza din productie proprie la tata, daca nu macar o prajitura siciliana sau o pizza tot o sa iei. Am ramas impresionata de diversitatea produselor! Intradevar acolo gasesti de toate, cadouri pentru toata familia si mancare cat pt tot Craciunul! Daca esti italian.... (ca pizza nu e pt Craciunul meu romanesc).
Dupa astea 3 experiente vreau mai mult, la anul sper sa ma prinda Craciunul intr-un nou oras, si mai bogat si mai autentic. Dar nu stiu exact in care .....


Unde gasesc cel mai frumos targ de Craciun?? Ce targuri ati vazut, care v-au placut?
sau din contra ce oras v-a dezamagit puternic?





Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

20 de comentarii:

  1. Targul de Craciun de la Sala Dalles din Bucuresti se pune? Ca la altul nu am participat pana acum, desi tare imi doresc. :( Dar in afara de inghesuiala, ceai, cafea, globulete, cani, bijuterii si creme organice si multe, multe kitsch-uri nu as sti ce sa mai amintesc. :( Mai este unul aproape de casa mea la Bucuresti Mall, pana pe 31 am timp sa ajung sa-l vizitez...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca fiecare oras incearca sa faca ceva frumos, cat mau frumos posibil, acum daca le iese sau nu depinde de gusturile fiecaruia.
    Nu am vazut pana acum cel mai fain, care sa ma lase masca, dar imi plac cele de aici, sunt micute si vesele. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Autentic e doar in Germania, parerea mea :).

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu prea am calatorit mult in perioada Craciunului, asa ca am tot vazut ani la randul targul de la sala Dalles din Bucuresti si mai apoi pe cele de pe aici din Franta. Anul trecut am vazut unul micut in Paris, plus cel de aici din Tours. Erau cam la fel.
    Sunt frumoase, nu zic nu, vesele,cu casute in care se vand de toate si multe beculete, cu Mos Craciuni, vin fiert si turta dulce, cantece de Craciun, dar nu sunt facute sa iti ia ochii cum am vazut in alte poze prin alte tari.
    Incep sa cred ca tarile germanice (Austria, Germania, etc) le au pe cele mai frumoase ca doar toata lumea zice asta.
    Eu asi petrece totusi un Craciun in Laponia...ca doar de acolo vine Mosul :).

    RăspundețiȘtergere
  5. Nice poate cel din Bucuresti mall e mai putin aglomerat. Sper sa ajung intr-un an la Bucuresti de Craciun. Poate nu e cel mai frumos targ dar e ceva nou, diferit :)

    Roscata ce se vinde diferit in targurile de Craciun ale Spaniolilor? pe ce pun baza?

    Liliana da da, am vazut ceva poze din Germania! Cred ca se merita sa mergi la Oktoberfest si sa ramai acolo pana la deschiderea targurilor, ar fi un plan bun :))

    Laponia, inca nici nu indraznesc sa visez asa departe. Austria si Germania, de acord! De Paris multa lume se plange, cum ca nu e la nivelul asteptarilor

    RăspundețiȘtergere
  6. Uff, ce-mi faci tu mie, ma faci sa dezvalui surpriza de pe locul fruntas al topului meu privind cele mai frumoase targuri de Craciun :-P. Ok, ca sa facem un compromis, o sa iti scriu acum ca targul de Craciun care m-a dezamagit cel mai tare a fost cel din Viena (comparativ cu toate celelalte targuri vazute, deloc putine!) iar cele mai faine targuri de Craciun le-am intalnit in Germania :-). Daca o sa urmaresti in continuare serialul meu de pe blog, iti promit ca intrebarea ta din titlu nu va ramane fara raspuns, ok? :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. A, si apropo de ce scria Larisa, eu am fost in Laponia pe la jumatatea lunii decembrie si mi-a placut la nebunie, m-as intoarce oricand acolo! Desi nu au targuri de Craciun in adevaratul sens, dar atmosfera face toti banii! :-)

    RăspundețiȘtergere
  8. Nici chiar atat de mult, insa are Germania farmecul ei cumva.

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim1:49 p.m.

    Eu am fost la Odorheiul Secuiesc ..... altceva fata de ceea ce eram eu obisnuita .....nice !

    RăspundețiȘtergere
  10. Ioana sigur, da da mi se confirma din ce in ce mai tare ca merita sa ingheti in Germania pt a vedea targul

    Liliana pai o luna jumate e numai bine cat sa vezi pe indelete Germania :), daca ai timp si finante :))

    Ioana: cat de scump e in Laponia? ce e cel mai scump? drumul, cazarea sau viata de acolo?

    Anonim Oderheiul Secuiesc suna bine. M-ai facut curioasa asa ca la o cautare pe google am vazut si niste poze, e deosebit! Daca voi avea drum prin imprejurimi trag o fuga si pana acolo! ms de pont :)

    RăspundețiȘtergere
  11. In 2009 am fost la Stuttgart in perioada targului de Craciun, iar anul asta la Budapesta. Targurile au fost faine, insa foarte aglomerate.

    RăspundețiȘtergere
  12. nu stiu unde ai vrea tu Alicee sa te prinda urmatorul Craciun , dar eu tareeeeee mult as dori sa vad targul de la Viena care am nteles ca tine de la jumatatea lui noiembrie pana in ajun de Craciun , de fapt mai multe targuri raspandinte prin oras cu tot felul de minunatii , concerte , luminate feeric , animat de milioane de turisti din intreaga lume...iubesc multimile :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Am avut norocul sa ma nimeresc de mai multe ori pe langa targurile de Craciun (asta dupa ce faceam nelipsit in fiecare an vizitele la targul de la Sala Dalles din Bucuresti), cel mai aglomerat mi s-a parut pe departe cel din Paris, unde nenumarate tarabe si chioscuri improvizate erau asaltate la propriu de clienti, incat nu ne-am putut apropia fara sa fim in pericol sa avem vata de zahar in par si turta dulce, vin fiert si alte bunatati de genul asta pe haine. In plus, anul trecut cand am fost noi, ninsese asa de forma cat sa se faca balti si flescaraie ca nu-ti venea sa intri intre curajosi (mai ales daca ai plecat doar cu un schimb de haine, asa pentru un week-end).
    Cele mai grozav de frumoase targuri de iarna le-am vazut in Germania, in Dresda si In Berlin (ba chiar in Berlin am asistat si la o parada de Mos Craciuni motociclisti care au blocat tot centrul pentru cateva ore si dadeau bomboane la copii).
    Cel din Geneva este mic si parca de la an la an mai prapadit. Exista cateva tarabe de produse artizanale dar mie mi se par din ce in ce mai multe chinezarii. Anul acesta m-a dezamagit total, fiind foarte mic si pustiu.
    Mi-ar fi placut foarte mult sa vad targul din Copenhaga unde anul acesta a fost un targ de Craciun tematic rusesc, dar am plecat doar cu o saptamana inainte de deschiderea lui :(

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim2:16 a.m.

    1. Unde gasesc cel mai frumos targ de Craciun??
    Asta-i grea ca n-am vazut suficiente.
    2. Ce targuri ati vazut, care v-au placut?
    Din ce-am vazut insa as zice in Dresda. Poate si de unde era locat pe un pietonal maricel, aflat in buricul targului, exact in fata hotelului unde eram cazat. Hotelul, cred ca Merkur (il recomand teribil), era la randu-i grozav de misto, cu un perete intreg din geam ce dadea exact deasupra pietei targului si deci puteam vedea totul de sus, de pe la etajul 17 (parca) Eram la o conferinta la institutul din urbie, pe care, din cauza vinului fiert si a gratarelor, n-am prea frecventat-o. In schimb mi-am dat docenta la carnati. Noroc ca era hotelul aproape, fiindca certific solemn ca vinul fiert imbata si imbata bine. De unde probabil sunt si usitele alea mici-mititele, ca de pitici, de la baza casutelor din lemn: ca sa intrii patru labe/taras :D. Adaug ca personalul de la hotel foarte ingaduitor (si asta certific).
    3) sau din contra ce oras v-a dezamagit puternic?
    Parisul. A fost penibil. Targul asta se tine pe Champs-Elysées, de la Concorde si pana-n zona comerciala a bulevardului. Inghesuiala si nerozi peste tot, abia se poate circula. Casute de lemn cu usi de pitici? Nici vorba, a-n-a Republica Franceza are corturi din acelea patratoase si albe stil armata salvarii. Corturile astea -> asaltate de hoarde barbare si nemancate. Cand am iesit de acolo (noi aveam o treaba pe Champs din nefericire) am injurat delicat in barba si mi-am jurat ca "never again". Ca sa nu mai vorbesc de iluminatul penibil care ar fi pus pozitiv in valoare pana si instalatiile de craciun ale papuasilor din Noua Guinee. Si asta vine de la un impatimit al Parisului. Dar cand e nasol, e nasol, trebuie sa recunoastem, asta avem, cu asta defilam :D.
    Targul din Geneva nu se califica ca Targ de Craciun. E un "ceva". Ceva mic. Abstract.
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  15. sincer, de toate, de la chestii de pus in brad, haine, turron, tot felul de chestii hand'made, pana la mobila

    RăspundețiȘtergere
  16. singurul targ pe care l-am vazut si mi-a placut teribil a fost cel din Frankfurt. tot felul de preparate calde, mirosuri amestecate de vin fiert cu zeci de arome, dulciuri, mere trase in ciocolata, alune si alte seminte cu glazuri felurite, suveniruri si mai ales civilizatie! lumea venea, consuma, vorbea si radea moderat, fara scandal sau betivani intinsi pe caldaram. cred ca au fost si ceva concerte, dar noi ne-am focalizat pe mancare si mai ales vin fiert, care vorba lui vraji, imbataaa dar e irezistibil! :D

    RăspundețiȘtergere
  17. Am scris si intr-un alt comentariu, am fost dezamagita de Targul de Craciun din Iasi. Nu am vazut pana acum nici un targ de Craciun cu adevarat frumos...nici n-am avut unde sa le vad, mereu de Craciun am fost acasa.
    Bine, zilele astea am fost plecata la Bucuresti dar n-am avut cand sa ajung la Targul organizat aici.

    RăspundețiȘtergere
  18. Apollo acum cativa ani am vazut niste poze cu targul de Craciun de la Budapesta si mi-a placut foarte mult! sper sa il vad si eu intr-o iarna :)

    Coco Viena nu ma tenteaza, poate si fiindca am tot auzit ca e super frigggg! Dar binenteles ca daca sar ivi ocazia ma-s duce :)

    Kadia pacat ca nu ai prins si Targul din copengaha, trebuie sa fie frumos!
    uite inca o persoana ce confirma ca Germania are cele mai tari targuri de Craciun. Parisul am mai auzit de la mai multi ca oricand numai atunci nu! :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Vraji multumesc pentru comentariu. Lung si elaborat. Am retinut ca Dresda e superba si Parisul e nasol rau.
    Am retinut si numele Hotelului, sper sa mil permit intr-o viata :)

    Roscata, Mobila? trebuie sa fie interesant

    Aa Frankfurt superb cum altfel. Doar e tot Germania :)Sper sa ajung si eu sa povestesc despre vinul firt de acolo

    Mihaela trebuie sa ajungi si la cel din Bucuresti, daca tot esti acolo :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Anonim9:51 p.m.

    Am fost in verva :D. Nu-i scump hotelul, e doar modern si interesant.
    Da: Dresda da, Paris ba.
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere