Maroc - Casablanca moderna, zona La Corniche

Pana acum v-am aratat Marocul traditional. Vechi. Nu vreau sa va faceti o impresie gresita, sa credeti ca tara asta e oprita in timp, undeva in anii '90 sau mai inainte, pe vremea cand se facea Casablanca, The Movie. Mare parte e asa, dar sunt si zone moderne, luxoase, dar accesibile oricui. Cum ar fi zona la Corniche din Casablanca. A fost printre high spot-urile orasului din totdeauna. Faleza si cartierele cu vedere la mare. Totusi acum 2 ani au inceput foarte multe proiecte in zona (cel mai mare Mall din Africa), Casablanca Port, Casablanca Bussiness district, stiu, suna pompos. Dar cu ocazia asta s-a modernizat si zona aceasta, La Corniche (Faleza) ceea ce e un lucru bun. E cumva separat, Mall-ul e cam la 5 km de aceasta zona, a fost inaugurat chiar cu o zi inainte sa vin eu in tara si nu l-am vazut. Am auzit ca va fi o minunatie. Casablanca Port si restul sunt inca in constructie ... nu aveti ce vedea, probabil peste inca 3-4 ani .... 
Dar sa revenim, acum 2 saptamani v-am povestit despre plaja din Casablanca care e in continuarea Falezei, in cazul in care vreti sa va faceti o impresie :). A trebuit sa le separ din cauza nr mare de poze. Faleza e plina de restaurante, cluburi private (unde puteti sa luati pranzul chiar daca nu sunteti inscrisi), locuri de joaca pt copii pe Malul Oceanului, scoala de surfuri pt copii, cafenele, ! Locuri de belvedere, terase amenajate ca niste mici gradini etccc. Pisicine ! Baruri, cluburi, KFC, Mc Donald si alte nume cunoscute. Hoteluri de lux, Cinema ! Cam atat imi vine acum in minte. Se intinde pe o surpafata de 2 km. 

Sfat : Daca mergeti cu taxiul ziceti : La Corniche, Cinema ! acolo e inceputul. Si seara nu stati foarte tarziu ca nu veti gasi taxi. E bataie pe ele :) 

casablanca-maroc

casablanca-maroc-la-corniche

casablanca

la corniche

casablanca

casablanca-club-privat

casablanca-club-privat
casablanca-la-corniche

casablanca

casablanca-club-privat

casablanca-la corniche


casablanca-la corniche

Acoperis, zona neamenajata, :) Trebuie totusi sa fie estetic

casa


casablanca-la corniche


😍 Apreciez comentariile voastre 😍

Am locuit 1 an in Maroc vezi tot  jurnalul aici --> MAROC
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!
 

10 comentarii:

  1. Wow, ce frumos arata! In Iasi s-a deschis o cafenea numita La Corniche. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. hehe, La Corniche...ce zici Alice, inveti franceza? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. frumoase fotografii...stiam sigur ca Marocul nu este...oprit in timp... cum zici tu...foarte frumos , dar partea cu traditiile e mai...exotica :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumos! Vad ca si tu esti imbracata grosut, cate grade sunt la voi acum? La noi au fost 9 grade cel mai putin, e racoare de-a binelea :-))

    RăspundețiȘtergere
  5. iar mi-e dor de mare, se vede superb in pozele tale. zbuciumata si in dantele de valuri. ce frumos!

    RăspundețiȘtergere
  6. O zona frumoasa, selecta, te imbie la plimbare, la visare. Ce-mi place cum se integreaza zambaretul de Kari in peisaj. :) :D Prima poza e preferata mea. :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim4:22 p.m.

    Pur si simplu superbe imagini.
    Intr-adevar o mare diferenta intre Medina cea veche si partea turistica :) Un vis.....

    RăspundețiȘtergere
  8. frumos si acest aspect al Marocului

    RăspundețiȘtergere
  9. Mihaela o sa trec si pe acolo (sper)

    Ioana nu, nu, asta e singura zona ce trebuie sa o stii daca vrei sa ajungi acolo :))
    Poti zice si la mare dar te poate lasa pe plaja


    Coco stiu! dar unii cand zic Maroc se gandesc la ceva cu mult inferior Romaniei! Ceva comparabil cu Africa centrala, sau ceva de genul ...
    Eu incerc sa fac lumina :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Ioana sunt in Romania

    Aa si mie! Mi-e ciuda ca nu prea ajung pe acolo vara (am fost o singura data) sa ma pot si balaci. Asa imi fac doar rau ...

    Nice si a mea :)

    Hapi nu e neaparat turistica, vei vedea destul de putini turisti iarna pe acolo, e mai mult pt marocani, pt bogatii din cartierele invecinate :))

    Mircea ai de gand sa mergi in Maroc?

    RăspundețiȘtergere