Destinatii romantice din Europa - discutii turistice

Pt cei noi pe blog sa va explic: la discutii turistice fiecare comentator (ce comenteaza pertinent si la subiect) va fi provocat printr-un link in urmatorul articol din aceasi serie (adica martea viitoare). Va astept pe toti sa discutam, ps: si voi cititorii mei fara blog :)!

Acum ca a e perioada sarbatorilor: Valentine's Day, urmeaza Dragobetele, 8 Martie ma gandeam la locatii romantice din Romania si din Europa. Ideea articolului mi-a venit dupa ce am vazut o oferta in 2 la Hotelul de Gheata din Carpatii Romaniei pe un site. Era prezentat ca destinatie romantica. Ioana zicea intr-un articol trecut ca Parisul nu e un oras romantic, e mai mult un cliseu.... Asa ca mi-ar placea sa vad in viziunea voastra ce inseamna destinatie romantica.



Pt mineo vacanta romantica ar putea fi la:

Paris (dupa ce ai vizitat toate obiectivele turistice de interes) si reusesti sa te destinzi complet sa vezi detaliile Parisului. Romantic mi se pare cartierul Montmartre, plimbarea pe malul Senei sau cu vaporasul pe Sena, picnicurile pariziene atat de renumite printre localnici, micile cafenele din cartierul Latin ... parcurile in special vara cand poti sa te tolanesti pe iarba : un exemplu ar fi Parcul Luxemburg.

Venetia Spuneti voi ce vreti dar mie Venetia mi se pare al naibii de romantica vara. Adica nu cand e inundata sau ultra aglomerata. Intr-o zi a saptamanii, sa ma plimb prin piatete, printre stradute, pe sub podete. Sounds good for me!

Grecia In special statiunile si insulele. Corfu, Creta, de Santorini ce sa mai zic. Cand e vorba de mare, de nisip, de peisaje exotice cu stanci si verdeata, mi se pare decorul perfect romantic pt iubiri pasionale pe timp de vara!

Provence Dintotdeauna mi s-a parut romantic! Satele, atmosfera relaxanta ce te face sa te bucuri de natura si de persoana de langa tine. Lanurile de grau si lavanda ce ma duc cu gandul la sedinte foto amuzante, mult ras, multa nebunie!

Intr-un decor cu un lac Un lac mare, cu apa curata, cristalina, cu barci, luat micul dejun pe ponton, cu un pahar de vin rosu, nu stiu de ce lacurile intotdeauna mi-au sugerat liniste si iubire! Un astfel de lac ar putea fi lacul Maggiore din Italia, sau Como sau oricare altul :)

Cu vaporul printre fiorduri Termenul de croaziera nu prea imi place fiindca se refera la termen lung. Si pt moment eu nu as fi pregatita pt asta! Dar 2 zile pe un vapor mai mic, sa avem o cabina cu terasa, muzica buna, chiar mi-ar placea.

Parcul national Plitvice din Croatia Nu radeti, dar mie mi se pare romantic. Nu cand e full sezon si deabia treci pe alee de oameni. Intr-o zi de toamna de exemplu sa ne plimbam printre cascade, sa facem scurte opriri, nu stiu mi se pare romantic. Ar fi ca o iesire intr-un parc mai interesant!

Dupa cum vedeti singuratatea totala, doar noi 2, rataciti pe o insula pustie, nu e visul meu! nu mi se pare romantic. Dintre orasele si locurile in care am fost deja mi s-a parut romantic in : Paris, Insula Capri, Siena, Obidos, Brugge, Budapesta :) In Romania singurul oras ce il pot asocia cu cuvantul romantic ar fi Sighisoara....



Acum va intreb pe voi: 
Pt tine ce inseamna romantic? Ce tara, ce peisaj? 
Unde l-ai duce pe iubitul/iubita ta intr-o vacanta romantica?

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!  

48 de comentarii:

  1. Venetia ti se pare al naibii de romantica vara, spui tu, cand nu e ultra aglomerata. cum?? vara si non ultra aglomerata?

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-o zi de luni, nu stiu, eu am fost vara in Italia si nu mi s-a parut aglomerat desi era cald, si eram in statiunile de pe Riviera, A fost mai mult decat ok, Genova ce sa mai zic, aproape pustie (luna iulie)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit pe undeva zilele astea ca nu exista locuri romantice, doar oameni romantici. Inclinsa fiu de acord. Parisul nu mi se (mai) pare romantic. Eu imi imaginez mai degraba un apus de soare privit de pe o stanca batuta de valurile marii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu tind sa cred ca nu exista neaparat locuri romantice, ci mai degraba oameni romantici. Cred ca tine de firea fiecaruia si de perceptia asupra romantismului.

    Pentru mine spre exemplu nu conteaza locul. Conteaz trairile simtite, emotiile, admosfera, clipa. Am petrecut vacante in captitale aglomerate, pe varfuri de munte in plina iarna, pe plaje, pe Valea Prahovei chiar, sau cu cortul pe coclauri si le-am simtit romantice pentru momentele petrecute alaturi de omul iubit.

    Dar daca m-as gandi totusi strict la loc, atunci pt mine ar fi ideal sa fie ceva care includa marea, plaja, vara, un orasel mic si linistit, un apus de soare…O insula exotica poate :) ! Dar pana acolo, nu spun nu unei plimbari in doi pe sub podurile Senei :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Vara am fost in veneția era ultra aglomerat iar eu epuizata după atâtea vizite la muzee si biserici.o tragem pe mama de mânca si ii spuneam ca vreau acasă :)) datorită minunatilor mei părinți am reușit sa vizitez Veneția.
    In Grecia am fost cu vaporul dar din cauza ca îmi era rău sa dus totul de rapa:))
    Parisul este romantic si pentru multe fete este paradisul shoppingului

    RăspundețiȘtergere
  6. Ramona1:33 p.m.

    Santorini (sau o alta insula din Grecia, desi pe primul loc ramane Santorini),Provence,Venetia, mai multe...

    RăspundețiȘtergere
  7. daca ar fi sa fieeee...visez , da ? mi-ar placea tareee mult pe o plaja in Tenerife...da visez :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Venetia si alte orase din Italia, Sighisoara,in Delta pe hotelul plutitor, cateva plaje romanesti, Grecia insulara, Croatia.. multe.. multe locuri unde te poti simti bine in doi.

    RăspundețiȘtergere
  9. mie orice destinatie mi se pare romantica. Nu mi se pare ca locul este important ci persoana cu care sunt. Bineinteles ca vara si intr-o tara mai calda dar nu foarte calda, poti sa-mi arat fustitele si podoabele, imi vine sa ma aranjez si ma simt … mai romantica. Dar nici in canadiana nu e rau, mai ales daca esti pe varful unui munte si privesti in jos spre un oras pe malul marii, sau spre apusul cu un cer rosu intens. Atata timp cat simt mana lui strangand-o pe a mea, eu sunt fericita, oriunde as fi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim8:18 p.m.

    Sa vedem:
    1) Pt tine ce inseamna romantic?
    1) Pai sincer sa fiu nu prea stiu si marturisesc ca m-am dus curios la DEX sa aflu cum e definit romantismul. Am observat ca ceea ce considera multi ca fiind romantic are prea putina legatura cu definitia de dictionar si muuult mai mult de-a face cu cliseele de prin filmele de la Hollywood (petale de trandfiri, cazi cu spuma, cantece sub clar de luna, rasarituri de soare..etc). La astea eu nu ma raliez fiindca mi se par prea banale si ca atare neromantice (definitia presupune ca gesturile romantice sunt spontane...nu copiate). Citind definitia de DEX as zice ca eu consider ca romantism ansamblul de practici (de preferat originale si nu copiate) prin care cineva isi arata SPONTAN interesul si dragostea pentru pertener in scopul de ai atrage atentia (si eventual de a si obtine ceva favoruri, gen amor). Si in general gesturile "romantice" sunt facute de barbati fiindca femeile n-au nevoie sa depuna chiar aa efort. De ce ar face-o? Noi suntem oricum mai "disponibili" si fara gesturi "dramatice" :D. Ba chiar uneori suportam stoic cate un gest romantic facut de fata "ca asa e frumos" dar are efectul contrar celui dorit. Adica ne buseste rasul sau groaza (dupa caz)

    2. Ce tara, ce peisaj?
    2. O tara nu are cum sa fie romantica. Nici macar un peisaj. Nu corespunde de loc definitiei. Pot fi eventual permisive la romantism. Adica sa ofere un mediu propice manifestarii romantismului. Cred ca alegerea locului depinde grozav de cea pe care vrei sa o vrajesti si sa-i arati interesul.
    Daca intrebi ce mi se pare mie cu potential romantic, adica ce ma vrajeste pe mine: tare greu de spus. Sa vad un peisaj sau o tara care-mi place sau pe care imi doream sa o vad nu-mi deschide instincte romantice si nici nu mi se pare romantic. Eventual as fi recunoscator pentru surpriza si as multumi pe masura. Dar nu vad latura romantioasa. Acum eu zic ca un scop primordial al gesturilor romantice (mai ales alea facute de barbati) e sexul. Daca ma intrebai din punctul asta de vedere, ce ma vrajeste (nu ca ar fi greu) ti-as fi zis tarile din nord si peisajele cu munte si lac (dar chiar nu-i nevoie sa faca ea asa efort ca sa fiu interesat :D). Acum sincer e mai usor si mai ieftin de obtinut starea asta daca imi face surpriza cu un meci de hockey sau un concurs de masinute teleghidate. Nu vad legatura dintre romantism si calatorii sau peisaje...cred ca e clar :D.

    3. Unde l-ai duce pe iubitul/iubita ta intr-o vacanta romantica?

    Vai-vai! Ufff..pai... cred ca ar ramane in soc si cu ochii holbati daca as duce-o din proprie initiativa in Italia. Oriunde. Ar stii ca o fac strict pentru ea si as avea succes nebun. Dar ar trebui sa fie foarte suparata pe mine, sau eu extrem de recunoscator ca sa se intample asa ceva :D.
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  11. Apollo deci iti place mai mult natura vie decat orasele ... de ce nu ti se mai pare romantic Parisul??

    Larisa pai ultima dorinta e la o aruncatura de bat de tine (ma refer la podurile Senei ) pe cand o iesire in Paris??

    Roxy da, cred ca de aceea nu as dori nici eu croaziera, fiindca nu stiu daca am sau nu rau de mare :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Ramona vad ca avem gusturi comune

    Coco, la Tenerife nici nu m-am gandit :))

    Miha.ela: plaje romanesti??? care???

    RăspundețiȘtergere
  13. Kadia sa inteleg ca peisajul nu are de a face cu romantismul ci conteaza doar persoana de langa tine

    Vladimir.
    1. Gesturile romantice, spontane sau indelung pregatite, ce conteaza? eu ma refeream la locurile in care ti-ar placea sa le faci, care ti se par potrivite. Poti sa te saruti cu persoana iubita si in muzeu dar nu stiu sunt locuri in care e mai ok sa o faci si altele care mi se par nepotrivite.

    2. Stii la ce ma refeream, normal ca tara nu are cum sa fie romantica ca nu vine sa te ia de manuta si sa te sarute dar sunt tari in care te poti simti mai deschis la romantism decat altele care sunt reci, umede, aglomerate, cu religii nepermisive unde nu poti sa te simti atat de bine din acest punct de vedere

    3. Pot sa inteleg marea ta dragoste pt natura si Tarile Nordice, dar inteleg mai putin cum nu iti poate placea Italia.Adica nu ca nu iti place ci o pozitionezi atat de jos. E superba. Si nu zic numai eu asta. Ar trebui sa ii acorzi putin credit.

    RăspundețiȘtergere
  14. Plitvice mi se pare rai direct, anul trecut l-am descoperit si tare mult mi-ar placea sa-l vizitez.
    La Paris visez de cand ma stiu :)), romantic sau nu vreau si visez sa ma tolanesc pe iarba de langa schela :P.
    Venetia...nu mai e nevoie de comentariu, te-am intrebat in disperare pe fb de un hotel, daca gasesti ceva rentabil (adica aproape de gara Mestre si foarte foarte ieftin)...tre' sa mai caut :P.
    Grecia are plaje senzational de frumoase si nu stiu cum de n-am ajuns acolo pana acum..urmeaza..sper.

    RăspundețiȘtergere
  15. Toate cele enumerate de tine sunt romantice si in viziunea mea. Un oras medieval, cu stradute inguste, cu ziduri bine pastrate, cu canale si piatete, o plaja exotica in apus, iata definitia romantismului pentru mine. Evident ca ai nevoie de compania potrivita pentru a savura pe deplin farmecul unui asemenea loc. Unde l-as duce pe iubit? In Corfu la Laguna Albastra. :D Sau in Praga... :D

    RăspundețiȘtergere
  16. In curns si plimbarea pe sub podurile Senei :)...astept doar sa fie cald si frumos afara!

    RăspundețiȘtergere
  17. Anonim9:37 p.m.

    O vacanta romantica ar fi in Madeira -Portugalia. In luna august. Sa ne plimbam prin Funschal, sa hranim porumbei si sa ratacim pe insula :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Va propun sa descoperiti Eze... pentru cei care nu au auzit de superbul sat medieval, ... iar pentru cei care stiu despre ce anume scriu cu siguranta ii va cuprinde nostalgia.

    RăspundețiȘtergere
  19. Ok, acum imi e mai clar. Deci nu respectam definitia:
    1) mie unul imi este exact indiferent desi nu-mi plac locurile aglomerate. Atat timp cat pot sa o sarut sau sa stau cu persoana pe care o iubesc, poate sa fie si-n iad.
    2) O tara Europeana. De preferinta ploioasa si rece, caci e scuza buna de stat in casa si in casa sunt mai multe posibilitati de curtare decat in public.
    3) N-am nimic cu tara si geografia ei ci cu locuitorii. Ma irita cumplit, de la stilul lor de viata, la comportament si atitudini. Sunt incapabil sa-i ignor sau sa ma rup de faptul ca exista. Sunt si greu de ignorat. Stiu ca unii pot, eu nu. Asadar imi ucid orice urma de placere si prin urmare, cand am timp liber si vreau sa vizitez ceva ma duc intr-un loc unde sa ma simt bine :). Nu unde sa trebuiasca sa rabd si sa astept sa treaca. De aceea o evit cat timp e optional. Daca ar fi vreo conferinta acolo as strange din dinti si m-as duce. Dar cat dau eu banii pe vacantele mele aleg sa ma duc unde-mi place mie. Admit, as vizita cu mare aplomb Italia daca nu ar fi locuita sau ar fi populata cu germanici.
    N-am ce credit sa-i mai acord. Sunt de acord ca-i o tara frumoasa. Nu zic nimanui sa nu o viziteze, doar ca eu aleg sa nu o fac. Sau daca o fac este ca sa fac cuiva o bucurie. De asta spuneam, sacrificiul de dragul iubitei e romantic, nu? Se incadreaza.
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu prefer plimbarile de seara, pe malul marii, sau o cina romantica, nu conteaza locatia. Vreau mult sa ajungem in Toulouse sau Montpellier. :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Petra Tou Roumiou sau locul de nastere al Afroditei, Cipru, unde voi fi la inceputul lui martie.

    RăspundețiȘtergere
  22. Immiii locatii si destinatii romantice...anul trecut de Valentine's sotul meu mi-a oferit in dar o escapada la Bordeaux si pentru ca tot am ajuns in zona am facut si un ocol de vreo 600 de km pana la Paris ca de nu se stie cand mai ajungem prin Franta si era pacat sa-l ratam. Parisul e superb ca oras, romantic? asta depinde de situatie si de persoana cu care esti acolo...pentru mine a fost o experienta foarte romantica si la care ma gandesc cu drag si emotie...despre Bordeaux ce-as putea sa va spun, ca mi-au placut aleiile cu case de epoca, cheiul deasupra caruia zburau pescarusii, aroma cafelei aburinde ce te urmarea din cafenelele de la fiecare colt de strada, savoarea cornurilor abia scoase din cuptor si vinurile....ahhh de fapt despre vinuri m-am intors cu ideea ca avem vinuri cu mult mai bune acasa....dar cel mai mult mi-a placut sa ma trezesc in bratele sotului meu sa fim doar noi doi, departe de toti si de toate, momentul nostru de evadare din viata cotidiana :)...Acum sa trecem la Italia, Venetia n-am vazut-o desi mi-am trimis cei mai buni prieteni in luna de miere acolo , romantismul depinde probabil si de momentul cand o vezi, si mai ales daca poti trece peste mirosul deosebit de apa statuta ce iese din canale desi daca stai bine sa te gandesti cand esti ametit de aburii dragostei totul e roz si cu fluturasi :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Parisul mi se pare mai degraba aglomerat si murdar, decat romantic.

    RăspundețiȘtergere
  24. buna.superbe locuri.in venetia am fost vara dar sa nimerit un mic carnaval si era super aglomerat te calcai in picioare de cald nu mai spun.din italia mi aplacut mult lignano si trieste nu stiu mai linistit oameni sunt minunati,in cipru am fost in nikosia,larnaka si limasol de stul de liniste pot spune dar am fost primavara nu era de sezon.nu stiu mi as duce sotu intr un loc numit ocean sau pe mediterana sa aud valu,nu oameni,aglomeratie sa ma simt bine.aglomeratia nu o suport nici eu nici sotu.Parisu l am vz intreacat si nu mi aplacut fiind ffff aglomerat si multii............dar in schimb Nantes si imprejmuirile sunt superbe, Châteaubriant,un orasel mic linistit,pot spune,pornic,
    Le Mont Saint Michel - Normandie aici e ceva de vis.seara mai ales ador locul.

    RăspundețiȘtergere
  25. Mie Parisul mi se pare foarte romantic. Am fost acolo cu iubitul meu acum cativa ani si a fost o experienta deosebita, sa ne plimbam pe stradute singurei, sa dsecoperim impreuna frumusetile Parisului...Mi-e dor de acele clipe si sper sa mai mergem acolo cat de curand.
    Venetia am vazut-o in copilarie, cu parintii, si nu prea mi-a placut. Mi s-a parut murdara si gri...Dar poate daca as merge cu iubitul acolo mi s-ar parea altfel.
    Alte locatii romantice, din fiecare oras: la malul unui lac, pe un pod deasupra apei, intr-un parc curat si organizat frumos.

    RăspundețiȘtergere
  26. Calin Andreea Daniela10:42 a.m.

    mi-as dori sa merg in insula Bora Bora , deoarece frumusetea locului este foarte greu de egalat datorita claritatii apei, plajelor superbe, datorita diversitatii de animale si plante marime si luxului de care turistii beneficiaza. Mi-as dori sa fac scufundari pentru a vedea bariera de corali cu care e inconjurata insula. Mi-as dori ca daca nu reusescin aceasta viata sa vizitez insula, macar in viata urmatoare sa ma nasc acolo...

    RăspundețiȘtergere
  27. Da alice dar totuși e frumos.un din pasiunile mele este divingul( scufundatul)deși m-am scufundatul numai o data pt o jumate de ora. A fost superb sa fiu printre pesti si corali. Nu as exclude aceasta varianta

    RăspundețiȘtergere
  28. Da, sunt de acord ca Montmartre este zona romantica. Am vorbit cu cineva din zona si mi-a zis ca ei nu sunt parizieni, sunt montmartrezi :) Si Trocadero este o zona OK, numai buna pentru o poza cu persoana iubita si cu Tour Eiffel pe post de fundal.
    De ce nu si o croaziera cu vizite spre cele mai frumoase plaje din Thassos (Grecia) si cu barbeque la bord.
    In Romania un concert la Castelul Peles mi s-a parut deosebit. Sunt doar 3 exemple pe care le-am trait eu.

    RăspundețiȘtergere
  29. pt. mine e romantic litoralul, indiferent de ţara! să te plimbi desculţ pe plaja, în doi şi bineînteles o cină la lumina lumînarilor pe o terasa de unde poţi admira un apus, un răsărit de soare:D, semnat anonima carmen:P

    RăspundețiȘtergere
  30. Intr-un luminis din padure.. noi si natura :)

    RăspundețiȘtergere
  31. Eu zic ca orice destinatie poate fi romantica, daca o vizitezi cu persoana potrivita.
    In plus cred ca asta cu romantismul este o idee de marketing pentru ca recunosc, in Venetia am vazut mai multe cupluri indragostite decat in Londra si presupun ca e si mai si in Paris.
    Pot fi romantice si un varf de munte si o plaja pustie si orice oras din lumea asta.
    Mie de exemplu mi se par romantice si Viena sau o croaziera cu o ambarcatiune mica in Istanbul sau o plimbare pe Ramba in Barcelona, dar din nou totul tine de persoana potrivita :)

    RăspundețiȘtergere
  32. cred ca orice destinati este romantica doar sa fii cu persoana potrivita...si sa fii si tu un pic romantic dar si el...sa fiti voi doi pe malul mari la apus...chiar si in pat inainte de somn daca iti sopteste ceva romantic la ureche cred ca convine la orice fata.Si in primul rand conteaza ca unul dintre voi sa fie tandru cu celalalt.Daca unul trage dreapta si altul stanga iti dai seama ca nu ar fi ceva romantic.

    RăspundețiȘtergere
  33. Federova din pacate lumea nu a raspuns cu privirea la o cazare ieftina in Venetia :((. Si nici eu nu stiu :((

    Nice parca ziceai ca ii place in Praga, asa ca surprinde-l (sau mai bine sa te surprinda el pe tine :))) )

    Larisa azi maine e primavara ...

    RăspundețiȘtergere
  34. Hapi si Cami cunosc si Eze si Madeira, am vazut pozeee mi-au placut enorm! din pacate nu stiu daca voi ajunge acolo vreodata dar sper :)

    Vladimir am inteles :).

    Roscata deci sudul Frantei .... de ce ti se par romantice? sunt statiuni dar eu nu stiu sa fie ceva deosebit ...

    RăspundețiȘtergere
  35. Fabitzu stiu multi ce au fost acolo, am vazut si poze! Ai dreptate e romantic! iti doresc vacanta frumoasa!

    Cassady ce mai imi plac mie sotii romantici cu cadouri generoase :). Ma bucur pt tine. Si pt mine Parisul a fost romantic. Prima data cand am fost nu mi-a placut atat de mult, eram prea concentrata sa vad cat mai multe si vedeam mereu partile negative, a doua si a treia oara m-a convins

    Apollo prin cartierul Marais te-ai plimbat?

    RăspundețiȘtergere
  36. Speranta la Mont Sant Michele am vrut sa ma duc si eu dar am renuntat pt castelele de pe vale Loarei. Dar stiu despre ce e voprba si inca sta in topul preferintelor si locurilor in care imi doresc sa ajung din Franta!
    Italia stiu ca e aiurea cand e prea aglomerata, devine groaznic de obositoare, mai ales cum vorbesc italienii tare si repede :))

    Mihaela si mie imi plac parurile, le vad romantice. Venetia stiu ca e cam stearsa, si-a cam pierdut culorile .... e prea mare urmeazeala :(((

    Andreea Bora Bora si Bali doresc si eu sa le vad din acea zona....

    RăspundețiȘtergere
  37. Rwxy eu nu m-am scufundat niciodata, imi doresc mult, desi mi-e putin frica ...

    Natural ma bucur ca ai avut parte de ele :). Unul in avem in comun, Montmartre ... e deosebit!

    Carmen si mie imi plac cinele si mersul prin nisip, mai ales unul alb si fin, de pe vreo plaja exotica, dar m-as bucura si de cel european, nu ar fi problema :))

    Marmotzel asta cu luminisul am incercat-o si noi, dar si-a pierdut romantismul cand auzeam tot felul de sunete ciudate :))

    Raluca, serios, Rambla romantica??? Mie mi s-a parut super mega agitatie!

    Elena sigur ca da, dar aici vorbim despre calatorii, si locurile unde ne-ar placea sau le asociem cu iubire, tandrete...

    RăspundețiȘtergere
  38. Pai tu poate ai fost in sezon, cand principala preocupare era sa iti pazesti geanta, din cauza hotilor. Chiar ai vazut ca spaniolii au in general genti gen postas? cred ca 99 la suta dintre femei aveau astfel de genti.
    In februarie, Rambla era aproape goala, am vazut intr-o singura zi o singura statuie umana, desi am inteles ca de obicei sunt foarte multe.

    RăspundețiȘtergere
  39. In februarie am fost si eu si era super mega aglomerat! e drept ca anul trecut in februarie a fost mult mai cald decat anul acesta (adica puteai merge in tricou)

    Articolul acesta e foarte relevant:

    http://aliceee-traveler.blogspot.com/2011/04/prima-zi-in-barcelona-de-la-extaz-la.html

    Nu vei vedea mare aglomeratie fiindca eu pt poze stau si astept sa am cel putin 5 m liber in fata, dar iti zic ca era groaznic!

    RăspundețiȘtergere
  40. Nici mie nu mi se pare Paris-ul a fi romantic. Si nici nu cred ca exista un oras al dragostei. Conteaza ca esti alaturi de persoana pe care o iubesti si atat. Sunt doar niste reclame bine gandite sa faca vizitatorii, indragostitii sa ajunga la respectivele orase.

    RăspundețiȘtergere
  41. V_tina uneori indragostitilor le prinde bine o iesire din decor. Si e bine sa stii unde sa mergi ca sa te poti bucura de liniste, de armonie, sa vezi locuri frumoase, ca sunt reclame sau nu eu zic ca sunt binevenite.

    RăspundețiȘtergere
  42. da alice si mie mi-a fost dar pana la urma tata a decis ca si eu pot si stie ca sunt pasionata de acest lucru fantastic:))

    RăspundețiȘtergere
  43. Alice am locuit in Mangalia cativa ani, am multe amintiri frumoase acolo.
    Printre altele suspin la plaja aia dintre 23 august si.. numai tin minte, apoi plaja dintre venus si saturn.. vama veche :)

    RăspundețiȘtergere
  44. Miha.ela Vama Veche de acord, poate fi romantica, adica chiar e, cu toate nebunia de acolo mi se pare o statiune foarte deschisa, te lasa liber sa faci ce vrei

    RăspundețiȘtergere
  45. BUNA! da ,Alicee,e superb mai ales seara cee nasol ca am prins ploie si cand spun ploaie de ploaie dar frumos si in prejmuirile sunt de vis.eu n am reusit sa vad castele inca ca tot se ivea alte locuri dar le luam incet la rand saint Malo,iar e frumos.peisaju e superb cand astepti refluxu .
    foarte mult imi place Normandia fata de restu frantei chiar daca nu l am vz pe tot dar cine stie.

    RăspundețiȘtergere
  46. In Normandia nu am ajuns decat la Rouen, mi-ar fi placut sa vad mai mult, mai ales in afara oraselor

    RăspundețiȘtergere
  47. buna.imi place mai mult N,frantei ca S..de si nu l am vz ca lumea decat in treacat si ce am vz lasa de dorit din cauza....
    Normandia e ceva de vis.am vizitat gradinile zoo,tot ce nea ieit .in cale..planeta suvaj sper sa fi scris corect scuze.asa in mare ce mi a duc aminte.este o rezervatie unde treci cu masina printre animale in unele locuri poti deschide geamu masini in altele nu.etc.sunt amintiri super,in nantes sunt muzee cu sclupturi metalice.elefanti,buburuse,gandaci imensi care te pot plimba in elefant sau urcat doar sotu si fata ca la baiat ia fost frica.si am stat jos si am privit.la Baul.e o plaja divina.la Pornic sunt vase superbe.imi place enorm.am fost de 4 ori si tot nu neam saturat .ceea ce noua nu ne place sa mergem a2a oara in acelas loc.dar aici as reveni de en ori.o zi faina.

    RăspundețiȘtergere
  48. Si Praga ar trebui inclusă in top.Mai ales in perioada sărbătorilor.

    RăspundețiȘtergere