Te rog citeste acest articol!!!!

Astazi am semnat petitia anti- ACTA (Tratatului Comercial Anti-Contrafacere). 

Nu stiti despre ce e vorba? cel mai bine uitati-va pe filmuletul de mai jos, cap-coada si veti intelege! Clip facut de cei de la Creative Monkeyz



Pe scurt daca legea ACTA va fi  aplicata adio filme si seriale scoase de pe net, adio libertate de exprimare, adio proteste politice, adio confidentialitate (furnizorul tau de internet va vedea tot ceea ce faci tu in fiecare moment pe internet, fiecare e-mail, fiecare share, download si daca incalci legea te va denunta!!! ) Pt un film ai putea primi 5 ani de inchisoare!

ADIO LAPTOP IN CALATORII ( telefon, tablete etc), cei din aeroport au dreptul de a verifica continutul calculatorului tau, daca detii orice contrafacut incepand cu Windows pana la un amarat mp3 au dreptul sa ili distruga calculatorul!!! Si nu doar atat te alegi si cu o amenda frumoasa!
ADIO FACEBOOK, TWITTER, YOUTUBE! 

Aceasta lege a fost aprobata de catre parlamentul Romaniei si va intra in dezbatere publica in iunie 2012!!! In Polonia 10 000 de oameni au iesit in strada protestand anti-ACTA, vreau sa vad noi romanii ce putem face???

Da si tu un share acestui articol pe facebook, pe twitter, informeaza-ti prietenii, rudele, familia!  Scrie pe blogul personal!!

Militeaza pt libertatea ta! Mergi la proteste anti-ACTA (despre protestele din Cluj aici)

Si neaparat semneaza petitia internationala aici

Update:

 Acum am aflat ca A.C.T.A a cazut!
 Nu va fi aplicata in Europa

http://stirileprotv.ro/stiri/international/acta.html

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!  

16 comentarii:

  1. Stiam de clip din ziua in care aparuse. Multumesc oricum :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Din mai multe motive eu ma abtin aici :).
    In plus, nu cred ca petitia va avea vreun impact.
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  3. am tot vazut pe facebook dar nu stiam despre ce e vorba. ma bucur sa aflu ca nu se va aplica

    RăspundețiȘtergere
  4. Ciprian si eu stiam, dar doar azi m-am hotarat sa semnez petita si sa scriu pe blog!

    Vladimir nu stiu daca petita are vre-un impact, milioane de oameni au semnat-o. Important e ca a cazut.

    Mihai ms de comment

    RăspundețiȘtergere
  5. buna
    http://www.youtube.com/watch?v=3_Q5dXCmhd0

    RăspundețiȘtergere
  6. Shakuka nu stiam despre acest filmulet. Faza tare e ca gasesti traducerea sub el! Multumesc mult! foarte adevarate toate informatiile! din pacate cei 42 de ani de cenzura ne face atat de fricosi si lipsiti de reactie!

    RăspundețiȘtergere
  7. Prevederile ACTA mi s-au parut cam deplasate, daca nu cumva de domeniul SF-ului. Prea exagerat totul, chiar nu ma asteptam sa fie aprobata. Europenii n-ar fi acceptat niciodata una ca asta. Dar tu ai dreptate, Alicee, romanii sunt fricosi si dezbinati. Si regimul comunist a contribuit din plin la asta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim2:12 a.m.

    ACTA n-a cazut de fel. PRO-TV nici nu zice ca a cazut. Doar ca a primit "o lovitura". In sensul ca o curte de justitie europeana a creat un precedent (legat doar de unul din punctele din ACTA) dand un verdict impotriva SABAM. Adica a oferit o eventuala portita viitoare de scapare Parlamentului European. Atat. ACTA inca exista.
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  9. ACTA nu a căzut deloc... Se va dezbate în parlamentul european în luna iunie. Ideal ar fi ca până atunci să își exprime ferm opinia toți cei care sunt anti-ACTA.

    RăspundețiȘtergere
  10. Zina, Vladimir la stiri s-a zis ca aceasta lege nu v-a fi pusa in aplicare in Europa (inclusiv in Romania) ca politia internetului nu va exista conform sentintei de la Luxemburg. Legea contravine drepturilor omului. Oricum se va dezbate in continuare, dar e important ca pana in iunie sa ne opunem ei. Daca nu vrem sa fim redusi la tacere.

    Binenteles ca ACTA exista, eu ma referam la tarile din Uniunea Europeana. In America, Australia, Coreea etc totul ramane la fel.

    Coco multumesc

    Nice inca nu e totul gata, ACTA presupune prea multe schimbari asa ca in continuare trebuie sa ne luptam!

    RăspundețiȘtergere
  11. Si noi tot la tarile UE,fiindca nuu, cei de la stiri n-au zis asta :). Asculta cu grija ce zic cei de la PRO-TV. Curtea de justitie europeana nu a dezbatut problema ACTA si nu a zis ca ACTA contravine drepturilor omului ci doar ca in cazul unui COMPLET ALT proces intra SABAM (o companie Belgiana care reprezinta autori , compozitori, etc) si Netlog (social netwroking site) a decis ca "social networking sites cannot be compelled to install general filters to prevent the illegal trading of music and other copyrighted material." ATAT.
    Asta creaza DOAR un precedent si o EVENTUALA portita de scapare pentru tarile Europene. Legea ACTA va fi in continuare votata/supusa ratificarii de Parlamentul European la data stabilita. Adica, ba da, ACTA poate fi inca pusa in aplicare in tarile Europene daca trece prin parlament. Adica inclusiv in Romania.
    Pe scurt e un predent frumos pentru cei anti-ACTA, dar nu are nici o legatura directa cu ACTA sau aprobarea ei in tarile UE. Printre altele precedentul asta poate lovi doar un amendamentel mititel din ACTA. In ontinuare exista aceeasi posibilitate ca si pana acum sa fie impusa in UE.
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  12. Scuze de greslile de tiping din primul mesaj, sper ca se intelege.
    Am uitat sa precizez ca ce au decis ei ca contravine drepturilor omului era cererea SABAM ca companiile de social networking sa instaleze filtre. Asta-i precedentul fiindca si ACTA cere acelasi lucru. Deci in principiu, daca i-au refuzat pe cei de la SABAM, pot folosi asta ca pretext sa respinga ACTA. De asta cei de la PRO-TV zic ca ACTA a primit "o lovitura". Dar e una indirecta. Curtea Europeana de justitie n-a jurisat nimic cu privire chiar la ACTA. De fapt, sunt convins ca vor explica altii mai clar decat mine in urmatoarele zile. Ce zic eu aici: "continuati protestul fiindca inca sunteti in pericol". :)
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  13. Dada, am inteles. Vedeti daca nu aveti si voi un Pro TV sa te "scape" de probleme. Oricum vom vedea pe viitor cum evolueaza. Eu am scris pe blog, am dat share informatiei, am semnat petitia, in rest astept ...

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu am semnat oricum petitia! Mi se pare o tampenie legea!

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim9:39 p.m.

    Din pacate atata timp cat stiu ca telefoanele imi sunt ascultate legal si toate conversatiile stocate cel putin 3 luni, nu pot sa spun ca ma inspaimanta acta :)
    Sorry.......Imi este absolut egal

    RăspundețiȘtergere