Magazinul Harrods - practic un muzeu cu pretul pus pe fiecare articol

Vanzatorul: Lucrezi cumva in industria Fasion?

Eu: God, NU!!!

Vanzatorul: Oh, ma gandesc oare de unde mi-a venit asta?

Eu: Poate fiindca incerci sa imi vinzi o pereche de pantofi de designer la pretul de  550£
(ok, nu am spus asta cu voce tare, dar cred ca s-a prins)

*Geaca de primavara= 570£
* Bicicleta Fendi = 5600£
* O tabla de sah unicat = 58 000£

Mama, tata, s-ar putea sa am nevoie de mai multi bani :)))

Stiu ca va-m facut curiosi asa ca sa va povestesc putin despre Harrods! Intradevar magazinul are preturi exorbitante, dar dupa cum am scris si in titlu pentru mine Harrods e un muzeu! Un muzeu la ora actuala, cu ultimele colectii scoase de cei mai mari creatori de moda, cele mai noi esente de parfum, cele mai scumpe genti, cele mai revolutionare creme, cele mai fashion haine, cele mai delicioase preparate culinare!

Deci un magazin dus la extrem din punct de vedere calitativ! Acum stiu ca e putin zis magazin, e mai mult o institutie, are 300 de raioane, se intinde pe 7 etaje, peste 4000 de angajati! Nu stiu cati isi permit sa faca shopping aici, dar sa va clatiti ochii e gratis, pentru oricine! 

Harrods e unul din cele mai vizitate locuri din Londra, peste 15 milioane de vizitatori ii trec pragul in fiecare an, probabil in cautare de suveniruri sau pentru raionul cu mancare unde preturile sunt accesibile, putin peste cele din centru, pentru mancarea tip sendvici, la mana! Adica 1 sushi e 1.5£, o bagheta 2£ parca, deci daca vrei sa traiesti cu adevarat experienta Harrods, poti sa o faci in pavilionul cu mancare! Sau pentru traditionalul ceai de la ora 5! Cu siguranta va fi de neuitat! :)

Raionul pentru mancare! Si singurul unde te lasa sa faci poze in Harrods :) 

Ok, poate ca Anglia nu are o bucatarie exceptionala, nu stiu cati puteti sa va indragostiti nebuneste de micul dejun, traditionalul english braekfast (ce contine fasole, oua, bacon, cartofi prajiti, carnat .... hello, e doar un mic dejun) sau de faimoasa lor pudding or pie in toate combinatiile, pana la cele cu carne, carnati (bleahhh), sau de fish and chips (serios, asta e mancare traditionala, cartofi prajiti cu peste)? ok deci nu exceleaza recunosc! Dar .... cand vine vorba de piete, de raioanele de mancare din magazinele mari, gen Harrods, se lasa rau! Adica au un simt estetic iesit din comun! Nu e vorba pana la urma doar de lux,de tavan pictat, de candelabre masive, cat e vorba de mancare atent aranjata asa incat sa nu iasa nimic in evidenta prea tare si totusi sa iti pice toate in ochi! Vanzatori extrem de amabili, ingrijiti, curati! In Harrods e ceva mai presus de cuvinte! nu am exagerat cu pozele, nu am facut poze la produse, au sute de mii, din toate colturile lumii, la preturi de pana in 10 lire pentru borcanase mici, dar puteti ajunge si la 1600£ pentru un picior de jambon! Sau poate vreti o sticla de apa inscriptionata cu Harrods pentru 30£. E totusi apa ....

Informatii (cum sa ajungeti la Harrods in Londra): 
Adresa: 87-135 Brampton Road, Knightsbridge, SW1X 7XL 
Metrou: 2 minute de statia Knightsbridge (Picaddily Line -albastru inchis)


Si acum sa va arat cateva poze din Harrods:












Thanks for visiting,


Citeste toate articole despre Londra aici --> ANGLIA
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

14 comentarii:

  1. gen bon marche la paris? foarte frumos,merita cu siguranta o vizita.puppppp

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce misto arata! M/am delectat si eu prin aeroportul londonez cu o mica mica parte din el.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu m-a dat pe spate (in sensul ca am intrat mai mult ca sa nu zic ca nu l-am vazut inainte de a-mi da cu parerea) si oricum nu e de nasul meu :-) Banuiesc ca pentru bogatanii planetei o fi o treaba. In alta ordine de idei si fara sa ma banuiesti de ganduri ascunse... stii ca apartine qatarezilor, nu? Asa ca nu m-ar mira sa mareasca si mai mult preturile :-))

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine spus muzeu. Dar ce preturi exagerate, sunt pentru oricine mai putin pentru omul de rand(cred ca si pentru englezul de rand sunt maricele) vorba ta, si eu tot la raionul cu mancare m-as opri pentru un...suvenir. :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine ca mi-ai spus, cand ajung prin Londra o sa vizitez si eu muzeul asta cu preturi la fiecare "exponat" :D ... mai ales ca nu trebuie sa platesti bilet de intrare :D

    RăspundețiȘtergere
  6. e bun de vazut, asa ca sa-l ai bifat in cv, dar pentru cumparaturi si suveniruri as alege clar un loc mai pentru buzunarul meu :)

    RăspundețiȘtergere
  7. waww...chiar muzeu , Aliceee...

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca esti prin zona chiar nu trebuie ratat! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim7:22 p.m.

    E de fapt un mall, nu?

    RăspundețiȘtergere
  10. Am văzut la Basel un magazin cu delicateţuri dar nu m-au lăsat să fotografiez. Îmi pare rău că am cerut voie. Alţii au furat cîteva imagini şi nu le-a reproşat nimeni, nimic.

    RăspundețiȘtergere
  11. Asa e Tiberiu....pana la urma toti fac fotografii chiar si in locurile "interzise"
    Ce pot sa-ti faca intr-un magazin ? Sa te dea afara? Nu cred ca se preteaza la asa ceva
    Nici in avion uneori nu ti se da voie sa faci poze. Mna si daca totusi faci....ce?

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu prea le am cu domeniul cumparaturilor, asa incat nu cred ca as pierde cateva ore de vizitat Londra pentru o colectie de magazine.
    Probabil ca daca nici nu ai bani mai mult iti faci sange rau,
    exceptand raionul de mancaruri despre care spui tu ca este chiar si pentru buzunare mai subtiri.

    RăspundețiȘtergere
  13. Este cel mai faimos centru comercial din Londra! Harrods este sinonim cu Londra! E firesc ca trebuia sa-i trec pragul. Apartinea pe atunci tatalui lui Dodi Al-Fayed, iubitul lui Lady Dy, cu care a murit impreuna in Franta, in 1997 in acel tragic accident. In memoria lor, la intrarea in renumitul magazin, le este adus un omagiu. Magazinul este dispus pe 5 etaje si se gaseste orice. Cumparatorii au anumite reguli si o anumita tinuta. Este interzis fotografiatul. Baiatul meu a lucrat cativa ani aici, la raionul de jucarii.
    Este cel mai frumos magazin de lux pe care il vazusem pana atunci si…cam atat. Preturile nu mi s-au parut pentru un buzunar de roman. Pentru mine a fost doar o atractie turistica.

    RăspundețiȘtergere
  14. Vacanta reusita asa e! pretul e piperat rau de tot!

    RăspundețiȘtergere