Film Amelie - nostalgie pariziana


Saptamana 22 - Amelie


Rezumat -  Film francez din 2001, o comedie romantica care prezinta o viziune idealizata a vietii contemporane pariziene! Amelie are un apartament in Montmartre, lucreaza ca si chelnerita si duce o viata normala! Usor plictisitoare! Pana intr-o zi cand decide ca misiunea ei pe aceasta lume este sa schimbe vietile celor din jur! 

Pareri personale - Cel mai bun film francez vazut de mine! Filmul e usor copilaresc, ciudat dar si matur, o poveste de dragoste condimentata cu scene amuzante! e romantic dar deloc siropos! 
Amalie traieste in propria ei lume, o lumea fantastica cu strazi frumoase, curate, un Paris exempar! In lumea ei chelneritele isi intalnesc mare iubire chiar daca viata ei e populata cu scriitori ratati, ipocriti, barmani si chelnerite fara pic de cultura! Daca e sa analizez putin filmul, viata lui Amalie e cat se poate de reala pentru vremurile pe care le traim! Nici eu nu imi cunosc vecinii! Si eu am cunoscut destui oameni cu pitici pe creier si altii insirati frumos in gradina! Sa vedeti filmul si ve-ti intelege ce vreau sa spun!
Daca si sotul meu a zis ca e bun, care e foarte pretentios inseamna ca nu sunt doar parerile mele subiective! Se stie ca imi place Parisul, acum ceva mai mult decat la inceput si ca cartierul Montmartre e preferatul meu! Iar actiunea filmului se petrece in mare parte acolo! Apropo de film, cand am fost la Paris am intrat si eu in Cafe de 2 Moulines unde lucra Amelie in film! m-a atins destul de mult :)!
ps: Filmul e unul de top! A fost nominalizat la 5 premii Oscar! 




Click aici pentru a vedea mai multe: FILME CU CALATORII


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

14 comentarii:

  1. Iti vine sa crezi ca nu l-am vazut nici pana acum, desi am vrut sa o fac inca de cand a aparut?! :-( Gata, il caut pe internet zilele astea, ca nu se mai poate!

    RăspundețiȘtergere
  2. exista o replica scurtmetraj realizat de romani, se numeste "Vera vs ursul de biblioteca" :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ioana sa ne spui si parerile tale la cald :)

    Shakuka trebuie neaparat sa o vad!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mda, il stiu, am tot zis ca-l vad dar nu am facut-o pana acum :D. Hai ca mi-l iau si eu saptamana viitoare :).

    RăspundețiȘtergere
  5. Iubesc filmul asta, l-am vazut de 3 sau 4 ori, e genial si de cate ori il voi revedea, de atatea ori voi rezona cu el...

    RăspundețiȘtergere
  6. L-am vazut, imi place mult Audrey Tautou:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim9:41 p.m.

    Am citit multe pareri, review-uri dar nu l-am vizionat inca....Nu stiu de ce dar nu ma prea atrag filmele frantuzesti :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Şi eu sunt pe lista celor care au dorit să-l vădă încă de când a apărut, dar încă nu au apucat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Si mie-mi place si filmul si Montmartre. Cand am fost prima data in Paris, cineva din zona zicea ca ei nu sunt parizieni, sunt montmartrezi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Da, si eu am vazut filmul acum cativa ani si mi-a placut mult. De coloana sonora nu mai zic - am ramas iremediabil indragostita.
    Un alt film frantuzesc f bun e "Jeux d`enfants" - love me if u dare -in traducere englezeasca.
    Daca nu l-ai vazut, ti-l recomand cu caldura, alice!

    RăspundețiȘtergere
  11. Larisa, tu care locuiesti in Franta? Nu se poate :)...

    Bia si eu l-am vazut de 2 ori si cred ca l-as mai putea vedea! E complex si de fiecare data gasesc noi lucruri care imi plac

    Ana Marin si mie imi place e o actrita excelenta

    RăspundețiȘtergere
  12. Hapi cred ca asta o sa iti placa :)

    Andreia sa revii cu impresii

    Natural pai intr-un fel au dreptate! Montmartre e departe de agitatia din Paris! In plus viata acolo e diferita, e pentru artisti!

    Ana Q o sa il vad! poate chiar azi! mersi de recomandare, daca mai stii mai spune-mi

    RăspundețiȘtergere
  13. Cred ca are o atmosfera frantuzeasca pe gustul meu, trebuie sa-l vad! M-au convins imaginile, dar si entuziasmul tau. :)

    RăspundețiȘtergere
  14. oh, da! Deja vreau sa-l revad, nu ma mai gandisem de mult timp la el. Dar si mie imi lasase o stare de bine, e un film de revazut in mediocritatea televizuala de azi!

    RăspundețiȘtergere