Rasfat culinar la restaurantul unguresc Miko

Daca tot v-am povestit cat de mult iubesc restaurantele m-am gandit sa va scriu din cand in cand despre ele fiindca oricum cand veniti la Cluj ma intrebati: Unde sa ma cazez/ unde se mananca bine la Cluj? Unul din localurile unde se mananca bine in Cluj e la restaurant Miko. Asta daca cauti altceva! Facand o paranteza vreau sa va spun ca eu mereu caut altceva. Nu imi place sa ma duc la restaurant si sa mananc mancarea ce o pot manca si acasa. Totusi precizez faptul ca nu gatesc bine, in concluzie mancarea de acasa se rezuma la salate, paste simple, cartofi, mancare romaneasca de baza. Acum sa revenim ...

Restaurantul Miko l-am cules de pe net. De obicei frunzaresc netul pt asa ceva fiindca ma intereseaza sa stiu de acasa ce au in meniu; sa vad daca gasesc o noutate, ceva reteta pe care nu am mai incercat-o pana acum. Problema e ca majoritatea site-urilor de restaurante nu au un meniu complet, oricum pozele lipsesc la majoritatea, uneori si pagina de contact, cu adresa, da error! Deci va dati seama :)
Restaurantul Miko cu asta m-a ademenit! Cu un album plin de poze pe care daca pui cursorul iti spune si ce preparat e! Daca vreti sa vedeti despre ce e vorba dati click aici: MENIU

Apoi  vineri seara ( de obicei numai in weekend mergem la restuarante fiindca in weekend refuz sa gatesc :) ) ne-am dus sa incercam mancarea ungureasca atat de apreciata la Cluj. Restaurantul are mai multe incaperi, una jos, apoi urci pe niste scari si ajungi la o terasa draguta, romantica, cumva suspendata, apoi daca mai urci putin e o sala de evenimente mai mare unde vineri seara se tine un recital live! cu muzica pe toate gusturile in functie de clientela :). Cand am fost noi erau romani, un grup de austrieci si mai multi unguri! S-au cantat slagare in toate limbile, lucru care mi-a placut! Dupa 11 a fost lume care a dansat, asa ca ne-am simtit ca la un eveniment important, o atmosfera familiara, calda. 

Mancarea a fost foarte buna. 

Ca si aperitiv am comandat un Platou de branza si un pahar de vin alb.

Desi v-am spus ca nu prea beau vin, nu o sa jignesc bunatatea de branza cu un pahar de Cola :) Am primit 3 sortimente, aranjate frumos pe un platou cu felii de mere si bucati de nuci! Daca il primeam la Paris as fi zis ca francezii astia se pricep bine la branza, nu e doar reputatia :) ! pretul insa e cel care face diferenta, 15 ron pe platou + 4.5 ron pe paharul de vin!



Sotul meu a luat supa crema de cartofi cu crutoane si cascaval! 

De obicei mananca ciorba de burta asa ca tare m-am mirat cand am auzit comanda! A spus ca aici vrea sa incerce ceva diferit! am gustat-o, a fost buna, pretul in schimb destul de mare in comparatie cu alte restaurante, 13 ron pe bol! 


Felul principal l-am impartit. 

Mereu facem asa ca sa gustam cat mai multe. El a comandat limba de vita in sos vanatoresc cu spaghete de casa (specialitatea bucatarului) iar eu muschiulet de porc in sos de mustar si miere cu nokerli. Nokerli sunt galuscute, specialitate ungureasca!  Ce vreau sa va spun e ca am primit o portie imensa, cu un muschiulet cat 2 palme! Fraged si bun! pretul undeva la 50 ron ambele portii




Desert... ce desert ca deabia mai puteam??!
 

Am comandat inainte ca altfel nu-mi mai luam, a fost lapte de pasare! O cupa mare a costat 6.5 ron si a fost bun, exact ca cel pe care il face mami in zilele ei bune :)


Cam asta a fost restaurantul unguresc din weekendul trecut. Mi-a placut asa ca vom mai reveni sa incercam si celelalte produse de care nu am mai mancat pana acum: Gulasul cu somn; Paprikas de pui cu nokerli, Muschiuletul Budapesta, Supa crema de visine cu frisca si Galustele Somloi

ps: Restaurant Miko il gasiti pe strada Clinicilor nr 23/Cluj ! Are si parcare :)







Daca vreti sa stiti primii ponturi despre calatorii va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

12 comentarii:

  1. Astfel de articole sa mai scrii, eu stau la Cluj si imi prind foarte bine
    Sotul meu e mare gurmand
    Pozele arata delicios de bine

    RăspundețiȘtergere
  2. Consum nokerli saptamanal :)) Sunt dependente de ele

    RăspundețiȘtergere
  3. Mama mia ce portii :) Localurile cu muzica unde se obisnuieste sa se danseze imi plac cel mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata ft bine, de ajung prin Cluj, sigur voi merge. De preturi ce sa mai zic, ieftin, ft ieftin. In Arad (de unde sunt eu) se manaca ft scump, am observat ca e mult mai scump decat Tmisoara, Oradea sau Cluj. De aceea de multe ori alegem sa mergem la restaurant in Ungaria. Vorba ta, mancarea ungureasca e ft buna.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pana la urma prefer si mancarea facuta de clujeni.

    RăspundețiȘtergere
  6. Simo multumesc, voi mai scrie

    Cotos si mie imi plac la nebunie! e drept ca in copilarie mancam mai des... acum doar pe la restaurante

    Mihaela portile sunt foarte mari si pretul bun avand in vedere cantitatile si calitatea!

    Monia nasol sa trebuiasca sa mergi pana in Ungaria ca sa mananci o mancare buna si la un pret decent. Oricum cand vii prin Cluj merita sa mergi la Miko!

    RăspundețiȘtergere
  7. Bine ca n-am citit articolul ieri, cand n-am mancat carne :) Arata foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte apetisant arata totul si daca preturile sunt decente nu vad de ce ai refuza o astfel de iesire.
    Ma bucur ca vad astfel de articole, eu am o problema de fiecare data cand trebuie sa aleg unde sa mananc si imi sunt de mare ajutor aceste recomandari

    RăspundețiȘtergere
  9. imi plac articolele de genul acesta! nu stiu daca voi ajunge neaparat la cluj, dar mai aflu ce se mananca in lumea asta, vad cum arata si-mi formez o idee pt viitor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu se poate sa nu ajungi la Cluj fara sa mananci la unguri. Ungurii fac parte din orasul nostru, au o bucatarie diferita de a romanilor si au preturi mai mici. Prietenii mei sunt toti unguri si iesim deseori in localuri unguresti dar de acest restaurant nu stiam

    RăspundețiȘtergere
  11. Adevarul e ca meniul enuntat de tine e demential. Imi place ca ai ales sa combini branza cu vin, se imbina perfect gusturile.

    RăspundețiȘtergere
  12. Salut! Ma bucur sa vad prezentarea ta despre mancaruri si estaurante bune din Cluj. Eu si prietenul meu suntem mari gourmanzi si pasiunea noastra este sa vizitam restaurante. Indigo e unul dintre preferatele noastre. Daca pot sa iti recomand cateva: VIA( dupa mine este cel mai bun restaurant din Cluj), Bricks(Meating point), Camino, Corso, Avocado, Napoca 15. Acum s-a deschis un nou Steakhouse pe Eroilor, cred ca weekendul asta il luam la incercare. El Toro Stakhouse era ft bun inainte, dar acuma mi se pare ca au lasat din nivelul inalt pe care-l aveau mai inainte.

    RăspundețiȘtergere