Circuit in Austria - preturi, sfaturi si recomandari

Am numarat voturile!  Am ales vacanta in Austria - circuitul Castelele Bavariei fiindca a fost cel mai votat de voi! A primit 13 voturi! La mica distanta Croatia cu 11 voturi! Iar restul le-a primit Praga ...
Imi place ca vad ca incepeti sa ma cunoasteti! Multi ati spus Croatia dar tie ti se potriveste mai bine Castelele Bavariei, unii au spus fiindca sunt o fire mai romantica, altii fiindca stiu ca imi plac castelele si orasele etcc 

Adevarul e ca am fost in mare dilema. M-am gandit tot weekendul la asta. M-am gandit cat de mult imi doresc sa ajung in Croatia. Mai mult decat sa fac circuitul Austriei la drept vorbind. Doar ca ma gandesc si la alte considerente. Cum ar fi caldura! Nu cred ca e prea amuzant sa tii pasul unui circuit cu autocarul (se intelege alert) pe caldurile din Croatia. Nu cred ca voi avea timp sa stau la plaja sau sa fac baie in mare. Iar preturile mari la apa/mancare m-au facut sa refuz Croatia de data asta fiindca nu se potriveste cu bugetul meu pt o vacanta ad-hoc fara bani pusi deoparte pt asta ...

Pe de alta parte Austria cred ca merita din plin facuta asa cu autocarul. Pretul de 265 euro e f bun gandindu-ma ca acum 5 ani am platit 20 euro/noapte/pat intr-un hostel cu 6 persoane! Acum voi sta in hoteluri de 2-3 stele, 5 nopti cu mic dejun inclus, deja imi scot banii! Plus drumul pana in Austria-Germania (unde nu pot merge cu low-cost) + toate drumurile dintre obiectivele turistice ... adevarul e ca m-ar costa mult mai scump pe cont propriu! 


Si acum sa vorbim despre Vacanta in Austria pt care am o serie de intrebari pentru voi! Aruncati o privire ca sa vedeti programul AICI

Avand in vedere ca prima zi si ultima zi se pierd pe drum, am intrebari in legatura cu celelalte 4!

ZIUA 1 VIENA - full day - recomandati-mi un itinerer

Se vor vizita, Palatul Shonbrunn, apoi tur oras cu autocarul pe traseul: Roata Mare din Prater, Sediul ONU, Turnul Dunarii, traversarea Dunarii si Ringul Vienez (Opera, Muzeul de Arta, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Primaria, Universitatea, Burgtheatre). In centru plimbare pietonala, vizite si shopping: Piata Maria Tereza, Coloana Ciumei, Piata Eroilor, Palatul Hofburg, Catedrala Sf. Stefan, strazile comerciale Kartnerstrasse si Mariahilfestrasse

INTREBARE: Eu am fost deja la Palatul Shonbrunn, Prater, Centrul, Casa cu fluturi, Palatul Belvedere, acum 5 ani cand v-am povestit ca am stat 4  zile pline in Viena. Acum as vrea sa vad altceva! Jumatate de zi ma voi plimba aiurea prin centru, iar a doua jumatate as vrea sa vizitez ceva Muzeu si Casa Hundertwasser neaparat. Ma ajutati?


ZIUA 2 - Avem timp liber undeva???

Excursie la Defileul Dunarii (zona Wachau) cu trecere prin Durnstein. Excursie la Manastirea Melk ( optional, vizita interior-7 €). In Salzburg se viziteaza (o ora) Gradinile Mirabell si Casa MOZART. Popas in zona lacurilor glaciare-St. Gilgen. In Insbruck-vizita: Statuia Sf. Ana, Casa cu acoperisul de aur, Arcul de triumf-vedere la trambulina Bergisel si Palatul Hofburg (exterior)

INTREBARE: Daca a fost cineva in acest circuit va rog sa imi spuneti daca avem timp liber undeva (programul mi se pare full) si daca se merita sa intru in Manastirea Melk sau ce alta alternativa am???

ZIUA 3 - Cat costa intrarile la Castele?

Vizita (cate 90 min.) castelele Bavariei Linderhof (unde-si organiza vanatorile regele Ludovic II) si Neuschwanstein. Deplasare la Wattens (centrul de bijuterii Swarovski) si in zona lacurilor glaciare - popasuri in statiunile Kitzbuhel si Zell um See

INTREBARE: Cat costa intrarile in castele, la Wattens se viziteaza si in interior? La Zell um See si Kitzbuhel cat timp liber avem? Apuc sa ma plimb putin?

ZIUA 4 - Cat timp liber avem in Klagenfurt si la Graz? Ce sa vizitez?

In zona pietonala-vizita Klagenfurt (statuia Maria Teresa, fantana piticului, cladirea primariei-in exterior si statuia balaurului-emblema orasului) si Graz (Casa cu fatada pictata, fantana Johhan, cladirea Parlamentului regiunii Stiria-in exterior si insula artificiala pe raul Mur). Deplasare la Budapesta + Croaziera pe Dunare



 Toate articolele le gasiti aici --> CIRCUIT AUSTRIA SI GERMANIA

Urmareste-ma pe Facebook Click Aici! /Mersi 

 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!  

 

21 de comentarii:

  1. La Neuschwanstein, un bilet costa 12 E.Cu siguranta sunt reduceri pentru grupuri. Din cate imi amintesc, acestea trebuie cumparate de la ticket center-ul din Hohenschwangau (satul de la poalele castelului), deci inainte de a urca pe munte pana la castel. Vacanta placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. depinzand de cate castele urmeaza sa faci in bavaria, exista un card care pentru doua persoane costa 40 de euro, iar pentru o persoana costa 24 de euro. noi dupa primele 2 palate deja ne recuperaseram banii dati pe card (http://www.schloesser.bayern.de/englisch/palace/objects/jahresk.htm). despre preturile la mancare parca tin minte ca un pranz sau o cina, nepretentioase ne ajungeau cam 9 euro de persoana, un fel de mancare.
    Melk merita vizitat, mai ales ca alternativa este doar vizitarea orasului. In afara de abatie, merita foarte mult biblioteca si privelistea asupra dunarii pe care o ai din curtea interioara.
    Pot sa iti recomand articolele noastre : http://vacanteindoi.blogspot.ro/2013_01_01_archive.html - pentru castele+oberammergau (poate ii convingi pt ca e aproape de linderhof si eu un must din punctul meu de vedere) si cel din 28 octombrie, pentru melk. Sper sa iti fie utile
    Daca mai ai intrebari le asteptam cu drag

    RăspundețiȘtergere
  3. Ei pana la urma ai ales, bun! Eu nu am ce ponturi sa-ti dau, clar nu as rata tot ce tine de Dunare. Spor la documentat si primit sfaturi esentiale.

    RăspundețiȘtergere
  4. gettutza3:06 p.m.

    Mă bucur că ai ales Austria. Pentru Croația îți trebuia cel puțin 8-10 zile, să te bucuri de ce vezi, să faci și tu o baie, în 5 zile nu o să ai timp să-ți tragi sufetul.
    Aș fi interesetă să știu cand pleci, că mă bate un gând să mai văd și eu o dată castelele Bavariei că le-am văzut acum vreo 10 ani. Numai că eu in iunie nu pot că plec la Lisabona de pe 23 până pe 2 iulie. Dacă pleci după 3 iulie tare mult mi-ar plăcea să vin cu tine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pfff...pentru prima zi eu zic sa incerci sa vizitezi Casa Hundertwasser.Pentru ziua doi, eu nu stiu ce sa zic, nu stiu daca in afara de a vedea din exterior, va da voie sa vedeti si interiorul.Oricum piata de promenada cu magazinele din Salzburg merita vazuta, sunt multe ,,maruntisuri-amintiri'' pe care le poti cumpara de acolo.
    Pentru ziua trei...ma indoiesc ca puteti in 90 de minute sa vizitati doua castele, sunt la distanta unul de altul. Ca sa ajung la Neuschwanstein sus, eu am facut o juma de ora pe jos.Merita peisajul, merita castelul vazut pe viu, pentru ca e superb, chiar si daca il vedeti din exterior. Fiind vara si cald, sper din tot sufletul sa nu stati la niste cozi imense pentru bilete, pentru ca vin autocare cu rusi si japonezi in numar f f mare....
    De bani nu stiu ce sa spun, de cat dispui, in general sa stii ca mancarea in Austria si Germania nu este foarte scumpa, un fel satios ajunge la maxim 10 euro, ma gandesc ca nu te duci sa mananci in locuri de fitze.
    Mancare traditionala? Ei au un fel de ciolan cu varza...Traditional in Austria si Germania sunt Spätzle...dar cu sos si cotlet de ceva...Mie Käsespätzle nu mi-a placut niciodata( acei taitei, cu branza ,,imputita''-spun eu si ceapa, la cuptor). In rest...snitzel pe toate drumurile. Hühnerbrüstchen mit frischem Spargel(carne de pui cu sos si sparanghel) e buna...Nu stiu ce sa zic...

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai ales perfect, Alice, in Croatia e infernal de cald chiar si in septembrie(cand am fost eu). Eu chiar nu am votat pentru Croatia, ci am descris experienta mea acolo, insa in cazul meu buget pentru excursii si sejururi nu exista niciodata. Rar cand pot strage cativa euro pentru o evadare in strainatate. Deci nici nu ma gandesc la sejur de 10 zile (de ex) in Croatia, m-am multumit cu putin.

    Circuit nu inseamna doar graba. Circuit inseamna sa vezi foarte multe locuri, foarte multe obiective turistice. Din mai multe tari de ex. Ti s-a sugerat ca ar trebui sa optezi pentru un sejur in Croatia. Un sejur unde? In Dubrovnik? Pai in cazul asta nu o sa pot vedea jumatate din tara asa cum ai reusit intr-un circuit. Desigur, poti merge sa vizitezi trei patru obiective din jur si cam atat. Si acele excursii costa(drum+intrare).

    Deci, hai sa rezum, daca vrei sa vezi Croatia, ai nevoie de 1000 de sejururi pentru ca au cca 1000 de insule. Am exagerat, dar sunt singura ca ai prins ideea. De ex un circuit te ajuta sa vezi mai multe locuri si sa iti dai seama care te atrage suficient de mult pentru un sejur.

    Sfaturi si sugestii chiar nu pot sa-ti dau in legatura cu zona aleasa. Dar iti doresc calatorie placuta! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Alice, mi-ai făcut poftă de excursia asta. Mai ales că nu am încă ceva stabilit pentru vacanță. Ce perioadă ai ales?
    Și eu știu Viena destul de bine. Dar sunt convinsă că aș găsi ceva de făcut. Muzeul tehnic l-ai văzut?

    RăspundețiȘtergere
  8. La swarovski costa 11 euro, da, se viziteaza si inauntru.
    E o expozitie care-ti ia ochii, pe bune :) Fa un tur aici
    http://kristallwelten.swarovski.com/Content.Node/rundgang/eingangshalle.php#/c10100/

    RăspundețiȘtergere
  9. Singurul sfat pe care pot sa ti-l dau este sa faci cat mai multe poze, ca sa ne bucuram si noi de circuit :) Spor!

    RăspundețiȘtergere
  10. La Melk am fost, este frumos si cred ca merita sa-l vezi. Alta varianta care ar fi? Cred ca merita mai mult sa vizitezi Manastirea Melk decat sa te plimbi pe strada.
    Cu banutii nu stiu ce sa te sfatuiesc. Eu mi-as lua vreo 300 de euro la mine, sa am in caz de ceva. Asta nu inseamna ca i-as cheltui pe toti, dar ca sa am.

    RăspundețiȘtergere
  11. Klagenfurt e o zona foarte frumoasa. Un prieten a locuit acolo un an si cand s-a intors si mi-a aratat pozele din imprejurimi mi-am zis ca intr-o zi trebuie sa ajung si eu acolo.

    RăspundețiȘtergere
  12. Wish2Go mersi! 12 euro e destul de mult avand in vedere ca mai trebuie sa platesc si transportul pana la castel :(((

    Mircea mersi mult! Am citit si articolele, pozele sunt f frumoase!
    Pana la urma cred ca voi vizita interiorul!

    Mihaela sper sa nu mai fie inundatii! Altfel nu stiu cum se va tine croaziera ...

    Getutzza plec in aceasta luna in 3 sunt deja inapoi :). Dar ma interesez cand mai se organizeaza, dupa ce ma intorc vei avea si ponturi :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Scorpio mersi pentru comentariul lung si plin de informatii pretioase!
    Carnea cu sparanghel trebuie sa o incerc si eu, daca zici ca e traditional!!!

    Nice am mai fost intr-un circuit de 10 zile prin tara. Si day trips in Franta si Anglia. Stiu ca ritmul e cam alert pentru cineva pasionat de fotografie si care nu umbla prea repede (mai ales in vacante). De multe ori ma pierd prin magazine sau imi place sa lenevesc pe o terasa si jumatate de ceas. Cred ca acum nu va mai fi cazul ...
    Pe de alta parte stiu si eu partile bune, faptul ca vezi multe locuri, multe din ele se preteaza pt cateva ore pe care ar fi prea scump sa le vezi pe fiecare intr-un day trip din Viena sau orasul baza. :)
    Ai dreptate, circuitele pot fi si un preview dar si un mod foarte frumos de a vedea tara in detaliu intr-un timp relativ scurt!

    RăspundețiȘtergere
  14. Sonia nu l-am vazut sper sa ajung. Si muzeul Trasurilor ma tenteaza desi am mai vazut ceva asemanator (cred mai mic) in Lisabona.
    Plec la sf acestei luni

    Hapi mersi mult de link, acum sunt si mai curioasa si imi doresc cu si mai mare ardoare sa plec :)
    Nici habar n-aveam de el

    Mihaela mersi! Cred ca nu am 300 de euro, vreo 250-200, sper sa ma descurc!

    Ana, Natural Mersi! revin cu poze :)


    RăspundețiȘtergere
  15. Alice, abia aștept să ne povestești cum a fost. Eu aș putea pleca doar în septembrie. Dar cum mă gândesc din ce în ce mai mult la această variantă, impresiile tale îmi vor fi de mare ajutor. Îți doresc o vacanță de vis.

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna Alice,

    si eu am vrut sa vad neaparat Casa Hundertwasser, dar am aflat de pe net ca nu se viziteaza, si asa e, casa este locuita. Cu toate acestea, o sa iti povestesc cum am ajuns sa o vizitez, poate ca o sa "tragi norocul" de partea ta.
    Dupa lungi cautari (tocmai imi pierdusem harta) am dat de casa si cred ca mi se citea fericirea in ochi cand am vazut-o, nu exagerez ca o ora am umblat pe strazile din jur. In fata casei era un nene (60 ani) care ne invita sa vedem gratis un filmulet despre Friedensreich Hundertwasser, film care rula la el in cafenea. Cum sunt sceptica la tot ce e gratis, m-am codit, dar nu mai stiu cum i-am spus ca vreau mult sa vad casa si el mi-a spus ca e proprietarul cafenelei, sa intru ca dupa ce termina de rulat filmul mergem sa imi arate interiorul. Ceea ce a si facut, spre incantarea mea. Nu dau alte detalii, dar a meritat, poate il poti aborda si tu, aum ca stii ca are cheile cladirii, am vazut doar holurile, camera comuna si terasele, si a fost o experienta foarte interesanta.

    Intrarea in cafenea se afla NU pe partea cu fantana (o sa vezi cu usurinta fantana la fata locului).

    Pe partea cu fantana (vis-a-vis)se afla Hundertwasser Village, interesant loc (de vizitat si toaleta :)) atunci eu nu am stiut ca are 5 etaje la care se poate urca si m-am limitat doar la parter.

    Pentru plimbare mie mi-au placut foarte mult stradutele din Spittelberg, un micut cartier aflat in spatele Museum-Quartier-ului, daca gugalesti iti poti face o parere daca e pe gustul tau.

    La Wattens, vizitarea expozitiei se termina invariabil in magazinul Swarovski, de unde daca cumperi ceva obtii la casa o mica reducere daca dai tichetul de intrare, asadar sa il pastrezi.

    O vacanta superba sa ai, bineinteles ca asteptam impresiile!
    Crina

    RăspundețiȘtergere
  17. Orice alegeai din cele 3 variante, era o alegere buna. Ultima si singura mea vizit in Austria s-a consumat in Viena, oras in care nu am reusit sa stam prea mult timp pentru ca trebuia sa ajungem si in Munchen,

    RăspundețiȘtergere
  18. acum astept cu nerabdare sa vezi totul, sa faci multe poze si sa te intorci cu tolba plina de povesti. have fun!

    RăspundețiȘtergere
  19. Anonim3:28 p.m.

    Sunt curioasa care va fi impresia ta despre circuit, deoarece am citit o multime de comentarii relativ la acest subiect, iar cele mai multe se plang ca majoritatea traseului o petreci in autobuz, multe obiective sunt bifate din pauza la semafor a autocarului...
    Sau stai 5 minute, faci poza ca sa dovedesti ca ai trecut pe langa respectivul obiectiv si pleci mai departe.Oare asta e rostul turismului?
    Repet, sunt tare curioasa ce impresii ne vei impartasi.

    RăspundețiȘtergere
  20. Acum dupa circuit pot spune ca timpul liber e in jur de 1h30 min in orasele mai mici, 4 ore la Viena, cate 2-3 ore la castele. E facut in asa fel incat sa nu fugi dar nici nu ai timp sa stai pe la restaurante si cafenele. Vezi centrul istoric in plimbare si restul orasului din autocar. Se fac intr-adevar multe ore pe autocar, in medie se pleaca la 8 dimineata si se sta pana la 8-9 seara, dar cu vizitele si pauzele de rigoare. Nu doar in autocar. Hotelurile sunt de 3 stele, bunute, micul dejun bufet suedez, bun. Vacanta asta pe cont propriu ar fi costat minim dublu, numai cazarile nici nu mai pun la socoteala drumurile.... Din punct de vedere financiar merita. Din punct de vedere al timpului merita. Daca aveti mai multi bani si mai multe zile libere, atunci va puteti gandi sa mergeti pe cont propriu

    RăspundețiȘtergere