Avem niste prieteni de familie cu care ne vizitam ocazional la masa. Asa o data la 2 saptamani mergem noi la ei, apoi vin ei la noi si tot asa :). El e algerian, ea e romanca. Saptamna trecuta am fost la ei si am avut surpriza unui desert algerian cu muguri de pin. Un fel de budinca foarte interesanta si buna! Asa ca weekendul acesta ne-am gandit sa preparam si noi o masa in stil marocan! Am luat la rand cartile de retete suvenir aduse din Maroc pe care vi le-am aratat AICI si am ales: Seffa cu pui si masline iar la desert Seffa cu migdale prajite si stafide! Fiindca mai multe cititoare m-ati rugat sa va scriu retete marocane, m-am gandit sa public pranzul facut de noi pe blog :)
Seffa sunt de fapt un fel de taitei, se numesc Fidellini, se gasesc marca Baneasa costa circa 1 ron in Kaufland. De preparat e putin mai complicat, adica va trebuie o oala cu aburi!
In prima faza amestecati taiteii bine cu ulei (ca sa nu se prinda intre ei)! Apoi puneti circa 2 l de apa in partea de jos a oalei si sus taiteii care se vor face pe abur. La fiecare 20 de minute ii scoateti pe o tava si ii amestecati cu mana cu apa si sare! Operatiunea se face de 3 ori deci se gatesc in minim 1 h! Gustati in permanenta sa nu fie prea sarati. La final sunt gata cand taiteii sunt usori moi!
Puiul cu masline in stil marocan
Am luat un pui intreg, l-am taiat (piept, copane, aripi, etc). L-am pus intr-o oala cu presiune in putin ulei si condimente (putin sofran, piper, sare). Am intors carnea pe toate partile. Dupa 5 minute am adaugat apa ( 2 degete peste pui) si 3 cepe taiate marunt. L-am lasat 25 de minute sub presiune. La final am adugat 200 g masline preparate cu chilli (de la Billa) si am mai lasat pe foc 2 minute.
Desertul
Aveti nevoie de accelasi Seffa (taitei) ca si baza
200 g migdale prajite care trebuie sfarmate in robotul de bucatarie
100 g stafide
zahar pudra
Buuuuuuun, ador mancarea marocana.Sunt mandra posesoare a doua bucati tajine :)
RăspundețiȘtergereMulţumesc pt reţete. le voi încerca pt că oricum nu ştiu ce să mai gătesc nou :)
RăspundețiȘtergereArata foarte bine, si cu siguranta a fost si foarte gustos. Orice reteta noua si orice posibilitate de ati diversifica gusturile este bine venita!
RăspundețiȘtergeremultumim de retete Aliceee !
RăspundețiȘtergereMa tenteaza puiul, mai ales daca e picant :)
RăspundețiȘtergereToate-mi plac, cred ca ti-au iesit delicioase!
RăspundețiȘtergereDesertul acela -nu cred ca am gustat vreodata dar ar fi pe placul meu
Mai nu stiu daca exista vreun restaurant marocan, prin zona mea... dar sincer as incerca, fiindca nu ma vad eu sa ma apuc de bucatarit :D
RăspundețiȘtergerePato nu prea sunt, nici la Cluj nu este :((((
RăspundețiȘtergereHapi nu ai mancat in Maroc??? e foarte popular :)
Mihaela e picant doar daca il faci tu picant, de la masline e o tenta usoara :)
Coco ms si eu de vizita
Adriana sper sa incerci
Andreia sper sa iti iasa!
Lola's box, eu nu am nici una :(((( O sa-mi aduc data viitoare!
Am incercat si noi sa le preparam insa nu se compara cu cele servite la restaurant :D
RăspundețiȘtergere