Seffa cu pui si masline - pranz in stil marocan

Avem niste prieteni de familie cu care ne vizitam ocazional la masa. Asa o data la 2 saptamani mergem noi la ei, apoi vin ei la noi si tot asa :). El e algerian, ea e romanca. Saptamna trecuta am fost la ei si am avut surpriza unui desert algerian cu muguri de pin. Un fel de budinca foarte interesanta si buna! Asa ca weekendul acesta ne-am gandit sa preparam si noi o masa in stil marocan! Am luat la rand cartile de retete suvenir aduse din Maroc pe care vi le-am aratat AICI si am ales: Seffa cu pui si masline iar la desert Seffa cu migdale prajite si stafide! Fiindca mai multe cititoare m-ati rugat sa va scriu retete marocane, m-am gandit sa public pranzul facut de noi pe blog :)

Seffa sunt de fapt un fel de taitei, se numesc Fidellini, se gasesc marca Baneasa costa circa 1 ron in Kaufland. De preparat e putin mai complicat, adica va trebuie o oala cu aburi! 
In prima faza amestecati taiteii bine cu ulei (ca sa nu se prinda intre ei)! Apoi puneti circa 2 l de apa in partea de jos a oalei si sus taiteii care se vor face pe abur. La fiecare 20 de minute ii scoateti pe o tava si ii amestecati cu mana cu apa si sare! Operatiunea se face de 3 ori deci se gatesc in minim 1 h! Gustati in permanenta sa nu fie prea sarati. La final sunt gata cand taiteii sunt usori moi!

sfaa-taitei-marocani


Puiul cu masline in stil marocan
Am luat un pui intreg, l-am taiat (piept, copane, aripi, etc). L-am pus intr-o oala cu presiune in putin ulei si condimente (putin sofran, piper, sare). Am intors carnea pe toate partile. Dupa 5 minute am adaugat apa ( 2 degete peste pui) si 3 cepe taiate marunt. L-am lasat 25 de minute sub presiune. La final am adugat 200 g masline preparate cu chilli (de la Billa) si am mai lasat pe foc 2 minute.

sa-gatesti-mancare-marocana
sfaa-mancare-marocana

Desertul
Aveti nevoie de accelasi Seffa (taitei) ca si baza
200 g migdale prajite care trebuie sfarmate in robotul de bucatarie
100 g stafide
zahar pudra

Amestecati seffa cu zaharul pudra (dupa gust) si stafidele. Puneti pe o farfurie seffa intr-o gramajoara.  Peste adaugati migdalele cu lingurinta in linii ca si cum ati impacheta un cadou (4-6-8 linii dupa preferinte :) )

sffa-pui-marocan

Desertul se consuma cu Ceai marocan (click pt reteta)

 Si tot aici gasiti o mancare facuta de soacra--> Cous cous in stil marocan

Thanks for visiting,


separator
Daca vreti sa stiti primii ponturi despre calatorii va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

9 comentarii:

  1. Buuuuuuun, ador mancarea marocana.Sunt mandra posesoare a doua bucati tajine :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc pt reţete. le voi încerca pt că oricum nu ştiu ce să mai gătesc nou :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte bine, si cu siguranta a fost si foarte gustos. Orice reteta noua si orice posibilitate de ati diversifica gusturile este bine venita!

    RăspundețiȘtergere
  4. multumim de retete Aliceee !

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma tenteaza puiul, mai ales daca e picant :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Toate-mi plac, cred ca ti-au iesit delicioase!
    Desertul acela -nu cred ca am gustat vreodata dar ar fi pe placul meu

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai nu stiu daca exista vreun restaurant marocan, prin zona mea... dar sincer as incerca, fiindca nu ma vad eu sa ma apuc de bucatarit :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Pato nu prea sunt, nici la Cluj nu este :((((

    Hapi nu ai mancat in Maroc??? e foarte popular :)

    Mihaela e picant doar daca il faci tu picant, de la masline e o tenta usoara :)

    Coco ms si eu de vizita

    Adriana sper sa incerci

    Andreia sper sa iti iasa!

    Lola's box, eu nu am nici una :(((( O sa-mi aduc data viitoare!

    RăspundețiȘtergere
  9. Am incercat si noi sa le preparam insa nu se compara cu cele servite la restaurant :D

    RăspundețiȘtergere