Castelul Linderhof din Bavaria Germania

Primul castel din circuitul Castelele Bavariei a fost Castelul Linderhof care este cel mai mic din triunghiul de aur al castelelor bavareze: Castelul Neuschwanstein, Castelul Linderhof si Castelul Hohenschwangau. A fost Castelul preferat al lui Ludovic al-II-lea si singurul  care a fost terminat cat timp el a fost in viata. Si fiindca i se spune Regele Nebun si fiindca Castelul Linderhof a fost amenajat dupa cerintele lui extravagante deabia am asteptat sa vad cum arata casa unui om cu bani care se zice ca mai e si nebun. Si am vazut ....

Circuitul "Castelele Bavariei" ce l-am facut prin Agentia de turism ViaRomania care vinde pachete turistice online! Bilete de avion /circuite/ sejururi la mare in Grecia, Turcia, Spania, Bulgaria, Romania/ au oferte Last Minute cu pana la 30% reducere!  Ii gasisti aici -->  www.ViaRomania.eu

germania-bavaria

Da, o parte din nebunia lui se regaseste in interioarele exagerat de bogate in decoratii. Nu neaparat kitchoase ca la obiecte in valoare de mii de euro, colectate de prin toata lumea si aduse la comanda, e greu sa spui ca e ceva urat. Dar ca toate impreuna isi cam pierd valoarea si farmecul pot sa sustin cu siguranta. Atatea elemente (marmura, portelan, sticla, oglinzi, tapiserii, culori stridente, puternice, candelabre uriase, cel din sufragerie are chiar 108 lumanari) e cam mult. Pana si dormitorul e extrem de incarcat. Cred ca trebuie sa se fi simtit foarte singur si foarte frustrat sa adune in jurul lui atatea obiecte. 
Dar hai sa nu judecam, probabil ca atunci cand ai foarte multi bani (sau nu ii ai, dar stii de unde poti sa faci rost de ei??!) te gandesti ca daca nu e ceva extrem, e degeaba. Asa cu siguranta o sa iesi de acolo si o sa zici WOOOW!
germania-bavaria


*Pana si eu era sa cad pe spate cand am vazut ca avea in dining room masa cu lift! Ca sa nu trebuiasca sa dea ochii cu servitorii, acestia umpleau masa si o trimiteau la etaj. A?  tehnologie!! :)))

*Si un pat, mama, ca incapea un Harem in e,
Pacat ca el era cam singuratic :) Cica dormea cu lumina aprinsa de frica :))

germania

Dar hai sa va povestesc si despre Gradina Castelului Linderhof

Partea subtila, frumoasa a nebuniei lui Ludovic. E deja plictisitor sa zic ca si gradina castelului Linderhof a fost proiectata in oglinda Castelului Versailles din Paris. Fiindca acela a fost the best of the best si apoi numeroase castele din Europa s-au inspirat din "poiectele lui de amenajare" si unii peisagisti au vrut chiar sa-l intreaca. Dar nu au prea reusit. 
Chiar si asa Gradina Castelului Linderhof a fost proiectata cu mult bun gust. Nici prea mica, nici prea mare, iti ajunge 1 ora sa o vezi pe indelete, 1 h30 min daca vrei sa faci si shooting foto cu tine peste tot. 
Gradina e in armonie cu natura, e impartita in 4 sectiuni ce semnifica anotimpurile!

bavaria-germania

germania

Are o cascada de marmura in 30 de trepte. 
Cel mai interesant element din gradina dupa parerea mea

cascada-gradina-castel-linderhof

gradina-castel-linderhof

gradina-castel-linderhof


Si alte 3  elemente unice ale Gradinii Linderhof
*Teiul lui Ludovic -vechi de peste 300 ani era preferatul Regelui, se zice ca avea si o casa in copac dar azi nu mai exista nimic concret ce sa afirme asta. Teiul e arborele cel mai inalt din poza.

bavaria-castel-gradina-germania

*Grota lui Venus, arata superb pe vederile postale, in realitate nu era nimic

castel-linderhof-germania

*Casa Marocana (serios??!! va dati seama ca era sa cad sub scaun cand am auzit ghida spunand despre el). Dar m-am suparat si n-am mai vrut sa intru cand am vazut ca exteriorul era cu coloane pictat exact ca Mezquita din Cordoba...

*Si partea cea mai frumoasa, castelul acesta se afla in mijlocul  Alpilor. De la intrare pana la Castel se face un traseu scurt (10 min) pe teren plan, prin natura salbatica.

castel

alpi

superb

INFORMATII ULTILE

Cam asta a fost Castelul Linderhof! Un fenomen, o latura colorata a regelui Ludovic. Dar cu gradini elegante. Si un pret mai mic decat la Castelul Neuschwanstein. Doar 7 euro intrarea. Gradinile se pot vizita GRATUIT! In interior nu e voie sa faceti poze, insa nimeni nu zice nimic de fotografierea vederilor :). Acest castel se poate vizita doar cu ghid (magnetofon pe lb romana) si nr persoanelor ce intra zilnic e limitat. Interiorul are doar vreo 10 camere si vizita nu dureaza mai mult de 20 min. 
Statul la coada la bilete e mai mult ...

ASTA A FOST A PATRA ZI A CIRCUITULUI CASTELELE BAVARIEI care se organizeaza in   26.08.2013/ 09.09.2013 si il puteti rezerva AICI 



 Toate articolele le gasiti aici --> CIRCUIT AUSTRIA SI GERMANIA

Urmareste-ma pe Facebook Click Aici! /Mersi 

 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)! 

5 comentarii:

  1. Mi-a plăcut partea cu tehnologia: masa cu lift. Săracul rege nebun!

    RăspundețiȘtergere
  2. interesant decorul interior, cred ca mi-ar trebui timp sa admir atatea bogatii puse de-a valma, dar culorile si fastul excesiv mi se par tocmai potrivite pt...un muzeu :)
    gradinile mi se par simpatice, dar parca le-as fi dorit nitel mai colorate, sunt prea cuminti...sufar de contrastul cu interiorul :))
    cat despre peisajul salbatic, poate nu avem munti asa inalti pe fundal...dar restul seamana teribil cu natura din satele noastre!

    RăspundețiȘtergere
  3. Masa cu lift?! Asta da "nebunie" :))! Foarte tare!

    Gardina mi se pare de-a dreptul superba. Este atat de ingrijita, atat de eleganta, de armonioasa... Nu cred ca m-as satura sa fotografiez pe acolo :).

    RăspundețiȘtergere
  4. interiorul este de o opulenta apasatoare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Gradina este superba.
    O opulenta de nedescris din cate vad si aici. Eu personal am vizitat vreo 5-6 castele pana acum, aici vorbesc si de interior, mie cam toate mi s-au parut la fel. Poate difera aglomeratia din incaperi. Sincer eu personal nu suport culoarea aurie pe pereti si la mobilier, asa ca de o vreme am dat pas incaperilor si m-am limitat doar la gradinile castelelor. Poate e bine, poate ca nu.

    Inca ceva, mi se pare ca scrii tot mai haios.

    RăspundețiȘtergere