Totul despre castelul Neuschwanstein din Germania

Dupa Castelul Linderhof pornim spre Castelul Neuschwanstein, ambele fiind proiectele "regelui nebun" Ludovic al-II-lea, asa ca pastram acelasi stil si putin umor in conversatie. Castelul Neuschwanstein este cel mai vizitat obiectiv turistic din Germania, care in scurt timp a devenit simbol al tarii, din punct de vedere turistic. Daca nu pot sa zic ca am vazut Germania macar sa ma falesc ca am vazut cel mai important obiectiv turistic al ei :). Castelul Neuschwanstein a fost muza lui Disney pentru crearea "Castelului Frumoasei Adormite din Disneyland" si a fost inclus in "Cele 7 noi minuni ale lumii".

poza-castelul-Neuschwanstein


Cazarea in Zona Castelului Neuschwanstein

Ca sa ajungem dimineata cat mai devreme, sa nu pierdem rezervarea de grup la cele 2 castele am dormit intr-o statiune de munte, splendida a Bavariei, ce se numeste Oberau. 
La Hotelul Alpenhof. Hotelul e catalogat ca fiind de 3 stele. Eu i-as spune mai repede pensiune si da as putea sa ii dau 3 stele daca micul dejun nu ar fi fost autoservire dar numarat in gand pt fiecare persoana, fiindca pe cand am coborat eu nu mai era nici sunca, nici cascaval. Doar cereale, miere, gem, chestii mai subtirele...
Insa statiunea asta mi-a placut la nebunie. Seara am facut o plimbare cu fetele si am pozat fiecare casa, fiecare gradina, fiecare pensiune. O liniste deplina, un aer curat, greu, rece ce imi improspata plamanii cu fiecare suflare. Era frig. Mai bine zis era placut. Poate sa fi fost 20 de grade. Desi era sfarsitul lui iunie. E bine sa ai o geaca la tine. Casele ca va vorbeam de ele, sunt splendide. Una mai frumoasa ca cealalta. Nu pictate insa fiecare are o mica (mare) gradina decorata cu mult (multtt) bun gust. Zici ca toti au urmat cursuri de peisagistica pe acolo. Mai stii??! :))

Despre Castelul Neuschwanstein

Ne-am luat ramas bun de la Oberau devreme bine. Am vizitat Castelul Linderhof despre care v-am povestit ieri si am continuat cu Castelul Neuschwanstein care se afla la circa 60 km distanta. Pe drum ghidul ne-a povestit o gramada despre acest castel. Nu am retinut toate informatiile insa va pot spune cateva lucruri chiar interesant:

* Castelul Neuschwanstein a fost construit la sfarsitul secolului al XIX-lea pe un deal accidentat aflat deasupra satului Hohenschwangau de lângă Füssen (în sud-vestul Bavariei, Germania) si a fost comandat de Ludovic al -II-lea care a dorit ca acest castel sa fie un refugiu personal.

* Pentru constructia lui, Ludovic si-a cheltuit toate resursele materiale asa ca a facut imprumuturi uriase si diverse aliatii pentru al putea ridica conform cerintelor lui extravagante si de ultima generatie pentru acele vremuri

* Castelul a supravietuit bombardamentelor din ambele Razboaie Mondiale datorita faptului ca e izolat si pe un teren foarte accidentat. In timpul Razboielor aici au fost aduse toate comorile nationale.

* Ludovic a fost numit nebun fiindca nu se incadra in tiparul regilor de pana atunci. Dar si fiindca mai multi membrii din familia lui au fost nebuni, pana si fratele sau. A si fost internat in ospiciu si a suferit foarte mult din cauza asta. Unii spuneau ca a fost gay si ca intretinea relatii cu medicul sau. Cert e ca a murit tanar,  intr-un mod misterios. Unii au spus ca s-a sinucis, unii ca a fost omorat. Insa cu siguranta dorinta lui a fost indeplinita: "I wish to remain an eternal enigma to myself and to others" . A ramas
Ca a murit a fost singurul lucru sigur fiindca a fost gasit in lacul de langa Castelul Neuschwanstein.
Castel in care nu a reusit sa locuiasca niciodata desi si-a pus toate resursele in el. Fiindca nu a fost gata pana la data aceea.

* Iar azi Castelul Neuschwanstein poarta amprenta regelui Nebun, camere intunecoase, sobre, pline. Care trebuiau sa ramana doar pentru el dar care in 1886 imediat dupa moartea sa, a fost deschis publicului larg cu scopul de a amortiza din datorii si cheltuielile financiare pentru ridicarea lui. Iar azi cu peste 1.3 milioane vizitatori pe an, o medie de 6000 pe zi in zilele de vara, si un pret de 10 euro + pe intrare cred ca au reusit :)

interior-castelul-Neuschwanstein

Pret si informatii Castelul Neuschwanstein

*Biletele se achizitioneaza din satul Hohenschwangau de la baza dealului. Cozile sunt imense! 
Ca sa evitati ore de stat la coada va recomand sa faceti rezervare online --> http://www.hohenschwangau.de/ticketcenter.0.html

*Orar Castel : aprilie-octombrie de la 9 am la 6 pm/ octombrie-martie de la 10 am la 5 pm. Casa de bilete se inchide cu o ora inainte de inchiderea castelului!

*Pret bilet: 12 euro adult/ 11 euro copil
*Pret bilet combinat Castelul Hohenschwangau si Castelul Neuschwanstein 23 euro adult/ 21 euro copil

*Urcarea pana la Castel se poate face pe jos (pe serpentine), drum larg, lume ca pe bulevard, dureaza cam 30-45 min pana sus. Cu caleasca sau cu autobuzul (2 euro/dus). La autobuz e coada mare, cam ca si la ghiseul de bilete .... Puteti urca la castel si fara bilet de intrare, sa vedeti lacul si imprejurimile

*Intre Castelul Neuschwanstein si Castelul Hohenschwangau este "Drumul Romantic" ce se face intr-o ora. Cred ca merita daca aveti o zi intreaga la dispozitie


Impresii personale Castelul Neuschwanstein 

Ghidul a terminat povestea despre Castel si despre Regele Ludovic chiar cand noi intram in parcarea Castelului. Deja avusesem o prima priveliste cu el din lateral. Frumos dar parca prea mic si prea ascuns in padurea deasa ce il inconjoara. Dar sa nu arunc cu impresii cat inca n-am vazut nimic.
Prima parcare e plina ochi asa ca suntem directionati de un portar beat sa mergem in parcarea din spate, pt care traversam un mic satuc (Hohenschwangau) care se vede ca a fost creat special pentru turisti. De fapt el exista de sute de ani dar a devenit comercial pentru a umple burtile si a satisface nevoile milioanelor de turisti. Plin ochi cu magazine cu suveniruri, o terasa, un restaurant ...
Ghidul merge la ghiseul de bilete sa ia ora cu rezervarea si biletele de intrare in castel. Care au fost rezervate cu 2 luni in avans. Mi se pare exgerat dar imi trece cand vad coada imensa de la bilete. Asa coada nu am mai vazut in viata mea, cred ca avea peste 1 km si asta doar fiindca oamenii stateau in grupuri pe "4 coloane" ca daca stateau unu in spate la altu cred ca se ajungea la prima parcare. Multi, multi oameni....
Daca aveti de gand sa mergeti va recomand sa faceti rezervare online! Se sta ore la coada ...

Castelul-Neuschwanstein

Pana ne intalnim din nou cu ghidul avem 30 de minute libere sa dam o tura prin "targ". 
Sunt atrasa ca un magnet de lac. 
Am vazut atatea lacuri glaciare pe drum, atatea peisaje superbe si am ramas cu regretul ca nu m-am putut fotografia cu ele. Asa ca acum ma grabesc spre el.


lac-glaciar-germania-bavaria

germania-bavaria

Apoi trec pe langa un muzeu. Cu personaje istorice, despre regi, regine si viata lor. Not interesting

germania

La toaleta e coada, proportional cu cea de la ghiseul de bilete. Se plateste. Iar 2 cabine pt femei e exagerat de putin. As fi putut sa pierd tot timpul acolo. Dar sa imi continui drumul ...

Casute cu arhitectura interesanta

bavaria

Si pentru prima data in viata mea vad un carucior pentru caini
Simt ca Germania e la (multi) ani distanta de noi!

carucior-caini-germania-bavaria

Urc pe o colina sa imi fac o poza cu Castelul Neuschwanstein
Astept 10 minute sa treaca o persoana pe acolo sa imi faca poza. Si ma rog in gand sa-mi faca o poza frumoasa, macar "coerenta" eu SI Castelul Neuschwanstein. Am noroc

Castelul-Neuschwanstein-germania-bavaria

Din sat prind mai multe perspective interesante cu Castelul. Aceasta e preferata mea

Castelul-Neuschwanstein-germania-bavaria-poza
In continuare ma pierd prin magazinele cu suveniruri. E rece si mi-e frig si-mi caut o esarfa mai groasa. Pana la urma gasesc una albastra la 6 euro care chiar imi place. Preturile nu sunt chiar asa umflate cum ma asteptam, mai ales ca vorbim de Germania.

covrigi-si-bere-germania

suvenir

Cele 30 minute sunt gata asa ca ma indrept spre castel. Inauntru nu se pot face poze, asa ca va las sa va imaginati cat de frumos e :)




 Toate articolele le gasiti aici --> CIRCUIT AUSTRIA SI GERMANIA

Urmareste-ma pe Facebook Click Aici! /Mersi 

 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!  

8 comentarii:

  1. Minunat! Nu-i de mirare ca este cel mai vizitat obiectiv turistic al Germaniei. Chiar merita sa fie!

    Frumos si castelul si povestea lui. Si la fel de frumos este si decorul in care este asezat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmm, nu prea am vizitat multe castele la viaţa mea...:D Nu am auzit niciodată de Neuschwanstein, nu mi-ar fi trecut prin minte că este cel mai vizitat obiectiv turistic din Germania.
    Din pozele tale, îmi place mult locul unde e amplasat. Arată bine şi pe exterior :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pitoreasca zona, spectaculos castelul, interesanta povestea regelul nebun. A fost o vacanta superba, pacat ca nu ai avut soare. Pentru fotografii este esential(din punctule meu de vedere).

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu zic ca e o pensiune....hotelul cu pricina.
    Fotografiile sunt spectaculoase. Daca am mai avea "rabdare" pentru vremea din Germania si n-am vrea sa evadam de aici cand suntem mai liberi, mai ca m-ar tenta si pe mine sa o vizitez cat de cat. Dar deocamdata, nu cred ca se va intampla.

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumoasa zona, eu m-as rezuma la un tur pe exterior, imi place si lacul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Unul dintre locurile unde sper sa ajung curand :). E tare fain

    RăspundețiȘtergere
  7. multumim de imagini, nu se stie daca ajung ...super!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu cred ca era vreun paznic beat. Nemtii sunt foarte stricti la chestiile de acest gen.

    RăspundețiȘtergere