Fabrica de Swarovski din Wattens - calatorie in lumea cristalelor

Azi am sa va povestesc despre cristalele Swarovski. Si despre Fabrica din Wattens. Mai putin despre fabricarea lor (procedeul) fiindca am ajuns dupa 17 (si se inchisese) dar am vazut Muzeul si am facut Shopping! Fiindca Lumea Cristalelor te intampina cu un mesaj usor de retinut - "YES TO ALL"! 
Si desi pasesc cu indoiala inauntru fiindca nu sunt convinsa de valoarea cristalelor astora, la fel cum n-am picat sub masa nici de faima si eleganta sticlei de Murano zic ca macar aparatul meu foto va fi fericit cu un nou set de material fotogenic.

swarovski-parc-wattens-austria

Dar cum sa va zic eu, cand vine vorba de bijuterii am o slabiciune. La Murano a fost mai usor, floricele, culoare, ba prea mari, ba prea mult, ba prea putin, prea transparent, n-am plecat vaitandu-ma dupa nimic. Dar cu Swarovski m-as fi intors acasa. Cu TOT magazinul vreau sa zic. 

Acum hai sa recunosc ca unele modele, asa in procent de 1% :)) le-as fi putut lasa acolo, ca nu toate-s WOW, ca unele culori nu se potrivesc cu garderoba mea si apoi mai e vorba si de cifre si de valoare ....

Ca nu-i nici aur, nici argint, nici diamant. Dar cand vezi preturile zici ca ar fi!

Ca sa vorbim pe sleau Swarovski e doar un brand ce vinde Sticla, si se cheama de Lux! 

Fabrica mama e in Austria, si na fost prost Daniel Swarovski (care-i ceh) sa-si deschida fabrica acolo. Calitatea austriaca, recunoscuta deja la nivel mondial avea sa ii asigure credibilitate pentru brandul sau. Apoi s-a extins in toata lumea. Acum compania detine unitati de productie in 18 tari printre care: Cehia, Turcia, Italia, Franta, Brazilia, China ... si peste 1000 de magazine in toate colturile lumii. 
Avem si noi la Cluj in Iulius Mall.

austria

bijuterii-swarovski

bijuterii-swarovski

bijuterii-swarovski

swarovski-wattens-dragon

Cum stii ca un cristal Swarovski e veritabil???

Intrebare buna in zilele noastre cand orice firma ce devine brand e copiat in ziua 2 de chinezi si alte natii. Si sticla se gaseste peste tot, pana si la Turda aveam fabrica. Nu-i greu sa ii zici Swarovski .... :)))
Negresa de la casa imi explica ca Swarovski se gasesc doar in lanturile proprii de magazine si ca Lebada este logo-ul lor care certifica calitatea. Imi venea sa-i zic ca toate Swarovski-urile de 10 bani ce se vand peste tot, pana si pe site-urile cunoscute de reduceri, nu-s tocmai Swarovski, corect? CORECT
Desi Swarovski are cateva parteneriate cu telefoane mobile/casti/gadget-uri/masini etc! 
Fiindca da, sunt nebuni cu bani care si-ar pune cristale si pe wc-u!

Dar sa revenim, 
Ideea e ca sunt frumoase, si stralucesc!

Coliere, bratari, inele, zici ca eram in lumea viselor. Pacat ca am intrebat cam tarziu daca e voie sa faci poze (am intrebat la bascalie ca stiu bine ca im magazine nu e voie sa faci poze) dar SURPRIZA au zis ca DA!
Si atunci am inceput eu sa pozez, ca macar daca nu le aduc acasa pe toate, in punguta lor albastra cu lebada incrustrata ce o primeste fiecare d-na la casa, daca pune ceva in ea, macar sa le aduc pe un stick de memorie. To remember tham -ALL!



swarovski-wattens

swarovski-wattens

muzeu-austria-bijuterii-swarovski-wattens

austria


swarovski

muzeu
bijuterii-swarovski

lebada-muzeu-austria-bijuterii-swarovski

muzeu-austria-bijuterii-swarovski


Iar in final, da am iesit si eu cu un zambet frumos si un minus de 50 euro doar asa sa confirm ca-s femeie si iubesc shopping-ul si bijuteriile! Swarovski or not!

ASTA A FOST A PATRA ZI A CIRCUITULUI CASTELELE BAVARIEI care se organizeaza in   26.08.2013/ 09.09.2013 si il puteti rezerva AICI 




 Toate articolele le gasiti aici --> CIRCUIT AUSTRIA SI GERMANIA

Urmareste-ma pe Facebook Click Aici! /Mersi 

 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!  

6 comentarii:

  1. Acum indiferent de cat de veritabile sunt sau nu, trebuie sa recunoastem ca sunt frumoase. Am si eu doar o pereche de cercei primiti cadou. Frumoase fotografii. Inteleg de ce te-ai fi intors acasa cu tot magazinul ;).

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu-s chiar sticla, adica nu-i genul de sticla de pahar sau de fereastra, este un cristal artificial. In plus formele, culorile si monturile mi se par deosebite. Mie imi plac enorm de mult si ma bucur ca exista. Nu le consider scumpe deloc, mai ales ca asemenea bijuterii cu piatra pretioasa reala ar fi enorm de scumpe.

    RăspundețiȘtergere
  3. Este un magazin Swarovski si in Iasi.
    Am scris si eu pe blog mai demult de cristalele astea, despre cum recunosti ca-s originale. Mi-am dat si eu seama ca acele cristale vandute ca materii prime pentru bijuterii handmade nu-s originale...n-au cum sa fie originale daca o bratara cu 20 de cristale te costa 10 lei. Si faza e ca fetele care le vand nu stiu si prezinta bijuteriile ca fiind cu cristale Swarovski originale.
    Mi-am dat seama de diferenta de pret cand am primit cadou un colier de la fabrica Swarovski, cu o piatra Swarovksi, care a costat o gramada, peste 50 de euro. Dar avea si carticica care atesta ca e original si desi am purtat colierul vreun an, in fiecare zi, chiar si cand faceam baie sau dormeam, nu s-a degradat, si-a pastrat culoarea.

    RăspundețiȘtergere
  4. pana sa citesc la tine, le-am considerat un moft, insa privind mai atent, sunt atat de frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu ma omor dupa asemenea bijuterii, imi plac, dar nu mi-as luat ceva scump daca nu e din ceva pretios.
    Imi plac colierele cu perle si ultimul prezentat - multicolor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Larisa da, sunt frumoase!!!

    Kadia puncte de vedere. Aceste cristale nu au valoare, se vinde brandul, nu e nimic pretios, nu il primeste nimeni la amanet vorba aia :))
    De frumoase sunt frumoase, mie preturile mi se par totusi prea mari

    Mihaela si eu am cercei si bratara. Prietena mea are un inel frumos pe care a scapat cativa picuri de cafea si de atunci nu mai straluceste :(((. E ca o piatra falsa, stearsa, foarte trist.
    Cerceii mei in schimb imi plac mult!

    Aa da ca si modele imi plac si mie foarte mult

    Mihaela sunt cam de acceasi parere, nu as da mii de euro pe un colier cu swarovski! pur si simplu nu cred ca merita

    RăspundețiȘtergere