Film Pane e tulipani - viata in Venetia

Saptamana 62
Pane e tulipani (2000)

pane-e-tulipani-film

Uite un film pe care m-au chinuit sa-l gasesc un an de zile. Pana ce acum cate zile m-a luminat Domnul sa nu mai caut dupa titlul pe engleza 'bread and tulips' ci cel pe italiana "pane e tulipani" si asa normal ca l-am gasit. Uneori ma mir si eu cum ma pierd in lucruri marunte si nu vad alternative decat sa o las balta.

Si cum l-am scos l-am si devorat. Incepe promitator cu o familie ce merge intr-o calatorie cu autocarul prin Italia. Sunt la ceva site arheologic, urmeaza Roma. Fac o scurta oprire pentru toaleta, cafea, mancare etc unde protagonista merge la baie, ii cade cercelul in wc si pierde mult timp incercand sa il scoata. Cand iese afara observa cum autocarul pleaca fara ea. In vacanta era cu sotul ei si fiul de vreo 18 ani asa ca ramane foarte dezamagita ca nici nu au observat lipsa ei. Pana la urma reuseste sa ii sune, le spune ca "au pierdut-o", ei o cearta ca a fost vina ei dar in final a ii spun sa astepte unde e ca vor gasi o solutie sa se intoarca. 

In timp ce ii asteapta vine o tanara si intra in vb, afla ca tipa merge spre Casserta, oraselul in care locuia asa ca decide sa mearga cu ea. Cand drumurile lor se despart face autostopul si prinde alta masina cu un sofer obosit cu care tot incearca sa intre in vb. Printre altele ii spune ca e din Olanda dar locuieste in Casserta (Italia) cu sotul si cei 2 copii si nu a fost niciodata la Venetia si cat de mult isi doreste sa mearga. Atunci tipul ii spune ca el trece prin Venetia si o poate duce daca vrea. Apoi o roaga sa conduca ea ca el e prea obosit.
Ajung in Venetia unde tipa ii preda masina si merge sa caute un Hotel. A doua zi viziteaza Venetia si la pranz merge sa ia trenul spre casa dar il pierde. Isi anunta familia ca e la Venetia si mai sta o zi. Nu mai are bani de chirie dar chelnerul restaurantului unde manca o lasa sa doarma la el. A doua zi in drum spre tren vede un post vacant la o florarie si intra. O primeste asa ca vazandu-se cu un job anunta familia ca mai sta cateva saptamani ca acum lucreaza. Locuieste tot la chelner care ii elibereaza o camera pe care o folosea pe post de debara. Cand sotul vede ca nu mai face fata cu treburile gospodaresti cauta un detectiv privat sa o gaseasca. Atunci lucrurile se complica putin dar se termina totul cu bine.

E un film cu si despre Venetia. Foarte frumos, merita vazut din perspectiva de calator si iubitor al Italiei. Multe detalii sunt surprinse in acest film. Mi-a placut si subiectul si cum joaca actorii dar parca ma asteptam la ceva mai multa actiune.
Oricum daca ati fost la Venetia si vi s-a facut dor sau nu ati fost si vreti sa va faceti o prima impresie atunci merita sa il vedeti. Filmul a primit nota 7.6 pe IMDB si zic ca e o nota putin cam mare :)

pane-e-tulipani-film-venetia-italia

pane-e-tulipani-film-venetia-italia

pane-e-tulipani-film-venetia-italia

pane-e-tulipani-picnic

pane-e-tulipani-film

pane-e-tulipani-film-venetia-italia



CLICK  PENTRU MAI MULTE --> FILME CU CALATORII


Weekendul viitor va astept cu un nou film de calatorie!
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

7 comentarii:

  1. Daaaa :) Superb este! L-am vazut si eu anul acesta pe nerasuflate ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumos ai povestit, Alice. M-ai facut sa merg direct pe google sa vad daca gasesc filmul. :D Apropos de Venetia, ai vazut The Tourist? Sunt curioasa daca ti-a placut...

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar in seara asta m-am uitat la un reportaj despre un proiect de indiguire a Venetiei- in caz ca ar fi ( adica in pericol sa fie) inghitita de ape la un moment dat aceasta piatra pretioasa a Italiei

    RăspundețiȘtergere
  4. nu l-am vazut, dar il caut, pare tare interesant!

    RăspundețiȘtergere
  5. L-am vazut Alice, am ras atat de mult la cat de stangace poate fi tipa. Mi-a placut, mersi! ;)

    RăspundețiȘtergere