Cascada Pisoaia - excursie in Apuseni (3)

Chiar langa tablita informativa cu Dealul cu Melci mai este una cu Cascada Pisoaia la 400 m. Din nou ma enervez fiindca nu am citit niciunde despre Cascada Pisoaia si nu stiu cat e de greu de ajuns. Ca e aproape e aproape dar eu cu pantalonii de stofa si balerini nu sunt tocmai echipata de urcat pe munte. Imi iau bocancii timp in care citesc de pe tablita informativa:


cascada-pisoaia-apuseni

Cascada Pisoaia = Rezervatie peisagistica pe un parg stancos de calcare cristaline incadrata intr-o padure de fag si arbori izolati de rasinoase. Caderea de apa se realizeaza de la circa 18 m cu un front de despletire a firului apei de 25 m pe abruptul stancos pe care se scurge.

stupi

De pe sosea intram pe ulite de sat, vedem stupi cu albine, capre si vaci care pasc pe dealuri, furam corcoduse, inspectam geamurile caselor pline cu vase de ceramica si papusi de portelan zici ca am fi la expozitie, ne chinuim sa pozam fluturasi. Pentru prima data simt aerul rece si greu de munte, simt ca-s la tara si-mi place. Asta e prima drumetie prin Apuseni. Drumul e drept, usor, pe jos e plin de formatiuni interesante de calcar. Vad copii care le strang probabil ca suvenir :)

cascada-pisoaia-apuseni


Cascada ne iese in cale destul de rapid, se vede mica mica in departare si un grup de oameni ce se minuneaza la niste caderi mici de apa. De la distanta asta nimic ce poate fi apreciat.
Cum ne apropiem paraiasele se latesc, apa e tot mai repede si mai inspumata, galagia e infernala. Merita sa mergeti pana sus la ea! Cascada Pisoaia e formata din 2 paraiase ce cad de la 18 m pe diverse formatiuni calcaroase a format aceste modele interesante. Imi place Cascada Pisoaia si chiar mai mult decat caderea de apa imi place cum se scurge apa lin printre muschii si florile de camp ce s-au format pe cursul apei, zici ca nu acum 2 secunde se lovea de toti peretii, rostogolind stancile in viteza.  Zona e declarata "de interes peisagistic" si e protejata.
Imi place ca e spatiu larg si toate perspectivele ce se vad in departare cu piscurile acoperite de pini si copii ce se rostogolesc din deal la vale. Suntem inca atat de aproape de Cluj si totusi il simt atat de departe.


munti

Facem poze pe rand fiecare. Terenul e nisipos asa ca am probleme (psihice) la coborare :). Am frica de inaltime combinata cu un "dezechilibru" din nastere, nu da bine pe munte! Mereu ma gandesc ca o sa o iau in cap, la vale!  Nu am echilibru nici pe loc drept d-apoi pe un colt de stanca infipt in nisip. Nu am incredere in mine, in fete si oboseala nu ma ajuta in momentele alea dar imi revin pana ajungem la masina si purcedem calme la drum! :)

aliceee_la_munte

In zona sa nu ratati - Dealul cu Melci, Casa Memoriala Avram Iancu, Muzeul Aurului de la Brad, Muntele Gaina cu Targul de fete

Toate articolele cu Vacanta in Apuseni le gasiti aici--> Romania

 Multumesc

Portal Cazare www.Haisitu.ro cazare in Alba   

Magazin Online  www.Taby.ro - haine de dama ieftine

Outlet Sportiv  www.Bravosport.ro - Ghete de iarna pentru barbati


8 comentarii:

  1. Vacanta Reusita12:22 p.m.

    Mai exact pe unde in Apuseni se afla? In judetul Alba? Pe langa ce localitate?

    RăspundețiȘtergere
  2. Vacanta Reusita se afla la iesire din Campeni, tii drumul spre localitatea Avram Iancu, in satul Vidra este tablita ce te directioneaza prin sat spre Cascada

    RăspundețiȘtergere
  3. ce faaaain. nici de asta nu stiam si chiar am fost de multe ori in zona. locurile noastre minunate nu sunt deloc promovate cum trebuie. vai si-amar!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. nu stiam de ea si am fost pe aproape! o sa notez!

    RăspundețiȘtergere
  5. Adriana T2:56 p.m.

    Am fost iarna, sa vezi cand e inghetat totul cat e de superba, merita sa mai mergi o data.

    RăspundețiȘtergere
  6. Oh, Alice, verdele si apa mi-au adus aminte de Plitvice... Cascada aceasta e foarte frumoasa, mi-as dori sa ajung si eu intr-o buna zi in zona. Pana acum din Romania nu am vizitat decat doua cascade, Urlatoarea si C. Cailor. Pe cea din urma ti-o recomand si tie. :D

    RăspundețiȘtergere
  7. zona e superba , e adevarat cam slaba in marcaje. am avut norocul sa o bat la pas la aniversarea unui an de casnicie cu sotul meu. in zona sunt foarte multe obiective de vizitat si daca ajungeti ar fi pacat sa le ratati

    RăspundețiȘtergere
  8. hmm, ce frumos trebuie sa fie! mi-e dor sa parcurg la pas o intindere verde accidentata cu premiu o cascada!

    RăspundețiȘtergere