Toamna 2013 in cifre si poze

Nici nu imi vine sa cred cat de repede a trecut toamna. Unde sunt zilele cu soare si cu temperaturi pozitive de 15+??? Azi cand m-am trezit am avut un soc: a nins! Acoperisurile erau pudrate cu zapada. Cand am deschis geamul sa aerisesc am fugit repede din camera. Sincer deja mi-e dor de zilele de vara si de toamna care au trecut prea repede. Dupa o vara super bogata in calatorii (orase vizitate, spa si munte) toamna 2013 a fost ceva mai linistita, exact cum preconizam. Nu am iesit din tara, desi am vanat oferte de city break si erau cateva prin Puglia care mi-au facut cu ochiul. Dar pana la urma am renuntat. La fel cum am renuntat la ideea cu Polonia, e prea scump drumul pana acolo (costa aprox. 200 euro doar dus). Asa ca vb cu prietena mea cat de des reusim pe Messanger si traiesc alaturi de ea viata de Erasmus in Polonia. Cat despre mine, toamna asta am reusit totusi sa bifez 3 planuri din 5 si sunt mandra de mine :)

Cele 5 planuri erau:

1. Un city break in strainatate
2. O noua iesire in Apuseni
3. Sa ajung in Polonia
4. City break romanesc pe Valea Prahovei
5. Pe lista de shopping stau: sandale de trekking, minim 5 carti de calatorie si o umbrela suvenir

Pe unde am ajuns in toamna 2013

1. Vacanta in Apuseni

Dupa ce in vara am facut un day trip pana la Pestera Ursilor am zis ca trebuie sa revin in Apuseni pentru un weekend. Ceea ce am si facut, mi-am luat prietenele si pornit spre creierul Muntilor pentru a vedea si Pestera Scarisoara. Am vazut-o si a meritat. In plus am reusit sa vedem Dealul cu Melci, un obiectiv turistic unic in Romania, Muzee etnografice, Cascada Pisoaia, Pestera lui Ionele, Cheila Odrancusii si statiunea Arieseni unde ne-am si cazat. La intoarcere ne-am oprit la Belis Fantanele, unde am avut impresia pentru un moment ca ma aflu in Canada sau in Tarile Nordice nicidecum in Romania. 



2. City break romanesc pe Valea Prahovei

Aveam un voucher de cazare asa ca am zis sa il folosesc inainte sa expire. Astfel in acceasi formula, o noua aventura. 

Ne-am oprit in Brasov pentru o cafeluta buna si o plimbare prin centrul istoric 


Am ajuns in sfarsit la Sinaia, la Castelul Peles si Pelisor


Am facut un traseu de o zi la cota 1400, muntii Zarnesti, pestera Ialomicioara, Lacul Boloboci



Si ne-am intors acasa facand o oprire in Bran, una la Manastirea Arges, la Barajul Vidraru, si mai multe pe Transfagarasan



3. Mi-am cumparat 5 carti de calatorie. 

De fapt vreo 10 ca am prins o super oferta pe Elefant.ro :) si nu m-am putut abtine. Din care momentan am citit "Iertati-ma ca nu sunt japonez" + "Turist fiscal" si inca 3 ce nu sunt de calatorie.



Planuri pentru iarna nu o sa fac fiindca iarna nu imi place sa calatoresc!
Sarbatorile si Revelion imi mananca banii de vacante
Asa ca ma pregatesc cu spor pentru vacanta din primavara!
Thanks for visiting,


 Multumesc

Portal Cazare www.Haisitu.ro cazare in Predeal   

Magazin Online  www.Copilas.ro - Haine de bebelusi

Outlet Sportiv  www.Bravosport.ro - Tricouri de fotbal


5 comentarii:

  1. Pai ai avut o toamna destul de pline Alice! Ce dor mi-ai facut de Bolboci, ce-mi mai place pe acolo!!!
    Spor la citit cartile! Mi-ai adus aminte ca nici in ziua de azi n-am citit Un an in Provence, desi de mult timp ma tin s-o iau :D.

    RăspundețiȘtergere
  2. Plină și frumoasă toamnă ai avut, Alice :) O sa-ți placă la nebunie Peter Mayle, eu îl ador și îl consider părintele dorintei mele de a ajunge în Provence (sper cât de curând!)

    RăspundețiȘtergere
  3. Total de acord cu tine, Alice, si eu am avut un soc cand am vazut gerul naprasnic care s-a abatut asupra noastra zilele trecute. Si infofolita imi era frig si detesc sentimentul. Din pacate iarna si-a pierdut de tot farmecul pentru mine.
    Dar toamna ta a fost una foarte frumoasa si plina de aventura si calatorii inedite. Mi-ar fi placut sa fi ajuns si eu pe Transfagarasan. Si la Bran, ca la Peles am fost de cateva ori.
    Momente tihnite in compania cartilor iti doresc si multe planuri pentru la primavara. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai avut o toamna foarte frumoasa! Ai iesit totusi din oras, ai mers la munte. Si mie imi este dor...n-am mai plecat nicaieri de asta vara. O sa plec acusi...dar speram sincer sa plec undeva mai populat...gen Brasov, Sibiu, orasele mele preferate.

    RăspundețiȘtergere
  5. a fost o toamna lunga si frumoasa, ma bucur pt tine ca ai trait-o intens si pt mine ca am putut calatori virtual alaturi de tine. frigul de acum ma face sa intru in hibernare, ma ingrozeste doar ideea de a-mi scoate mainile din buzunare! :D

    RăspundețiȘtergere