7 idei de Excursii din Roma pe cont propriu

Mi-a parut rau ca atunci cand am fost la Roma nu am iesit deloc din Oras. Adevarul e ca Roma, cu peste 2700 de ani de istorie are cu ce sa iti umple timpul si cateva saptamani dar cu toate astea cred ca nu am explorat suficient orasul in cele 5 zile pe care le-am avut. Cu putin efort as fi putut merge si in imprejurimi macar intr-o excursie in afara Romei . Acest articol l-am scris la rugamintea doamnei Maria care m-a rugat la articolul cu excursii din Paris sa scriu unul si cu excursii din Roma asa ca sper sa va foloseasca si sa reusiti sa faceti cat mai multe: 

excursii-din-roma
Vacanta in Roma am facut-o pe cont propriu: 
Pe site-ul de unde mi-am luat eu biletul de avion gasiti deseori oferte de la  ~50 euro dus-intors Romania-Roma. Incercati si voi >>> AICI 
 Pentru cazare ieftina la Roma va recomand  >>> ACEST SITE unde am prins mereu oferte cu 50% reducere. Daca mergeti in grup mai mare sau cuplu va recomand cazarea la localnici, prin AirBNB, site pe care primiti un cupon de 20Euro din partea mea, la prima rezervare daca va faceti un cont nou gratuit >>> VOUCHER AICI  
1.Ostia Antica- portul Romei Antice. 
In zilele noastre Ostia Antica este un vast sit arheologic pe care trebuie sa il vizitezi pe indelete fiindca ofera turistului la fel ca si Pompei un tablou viu al vietii si al activitatilor din perioada imperiului roman. Vestigiile care trebuie neaparat vizitate din Ostia Antca sunt Termele Nettuno, Paiata Corporatiei, Thermopolium, Casa iubirii si a lui Psyche.  Un sit foarte interesant de o mare bogatie arheologica la care merita sa mergeti daca sunteti interesati de istorie si arheologie, in care s-au pastrat niste mozaicuri minunate la doar cateva minute de Roma intr-un cadru agreabil si linistit pentru o plimbare relaxanta de dupa-masa. 
  • Transportul se face cu trenul, se ajunge repede si usor
  • PONT: Cand treceti pasarela spre Ostia antica o sa vedeti un castel (Castello della Rovere) il puteti vizita gratuit insa e deschis doar de la 10 la 12 dimineata (in afara de luni cand e inchis).

Ostia-antica-italia
2.Bomarzo o lume ireala
Bomarzo este locul in care se afla gradina cu sculpturi fantastice si stranii si cu un nume sugestiv Parco dei Monstri care a fost creat de printul Vicino Orsini sotiei sale despre care se spune ca a facut infarct cand a vazut parcul :). 
  • Parcul e foarte fotogenic, merita mers mai ales daca aveti copii, pentru ei va fi de poveste. Intrarea costa in jur de 10 euro si e deschis zilnic de la 9 pana la apus!
bomarzo-parc-italia

3.Tivoli pentru castelele si gradinile de poveste
La 35 km de Roma se afla Tivoli unde se gasesc 2 vile demne de vizitat.

Villa Adriana a fost templul imparatului Hadrian care si-a construit aici un parc de distractii in care au fost reproduse minunile lumii antice. Astari este un ansamblu de ruine romane in mijlocul naturii, unde vara se organizeaza spectacole de lumina si sunet, in fiecre vineri dupa apus (luna iulie si august).

Villa d'Este este cea mai frumoasa din Tivoli si una din cele mai frumoase din Italia datorita gradinii fermecatoare, ce cuprinde peste 80 de fantani arteziene de toate formele si marimile ce creeaza un spatiu magic intr-o gradina pe verticala, pe un deal foarte abrupt.
  • Ambele sunt deschise de la 9 pana cu o ora inainte de asfintit, de marti pana duminica! In Tivoli puteti ajunge cu autocarul (pleaca din 15 in 15 minute de la terminalul Ponte Mamollo (linia de metro B) aveti grija ca nu toate autocarele opresc la Villa Adriana, intrebati care pot opri!
villa-d-este-tivoli-italia

4. Sperlonga sau Grecia Italiei
Sunt convinsa ca nici cei care au fost deja vara la Roma nu stiau ca la 1hsi 30 min cu trenul este o plaja care are un orasel foarte asemanator cu cele din Grecia. Strazi labirintice, multe arcade, case varuite in alb, plaja lata cu nisip (si steag albastru) fac din Sperlonga destinatia perfecta pentru o excursie la mare in afara Romei. In plus aveti si ce vizita pe langa frumosul oras medieval, plin de artisti si artizani, va asteapta Villa lui Tiberius (cu numeroase grote si sculpturi) si Muzeul National (ambele sunt deschise zilnic de la 9 pana la 19:30pm)

sperlonga-italia

5. Frascati pentru castele si degustari de vinuri 
Intre Colinele Albani si Tusculum se afla aproximativ 15 sate extrem de bogate in istorie care compun zona Castelli Romani. Printre ele se afla si cel mai cunoscut satuc Frascati. Acesta il gasiti la aproximativ 20 de km de Roma si este in primul rand celebru pentru vinul sau, mai ales cel alb, care este produs aici, dar si pentru splendidele sale vile. Villa Tarlonia trebuie vazuta pentru gradinile superbe si Teatro delle Acque ansamblu realizat de Carlo Maderno.
  • Merita sa mergeti in Frascati fiindca se ajunge foarte usor (doar 20 de minute cu trenul/ si costa 2 euro pe sens din gara Termini)
frascati-italia

6. Civita di Bagnoregio sau orasul mort
O destinatie turistica interesanta este oraselul Bagnoregio construit pe o roca intr-o zona stearpa din punct de vedere geologic unde se fac excursii organizate (dar puteti merge si pe cont propriu cu masina) pentru arhitectectura deosebita, traditionala a locului, pentru degustari de vinuri si un tur prin cramele locale si nu in ultimul rand pentru gastronomia din zona Tuscia.

bagnoregio-italia

7. Bracciano pentru sat si pentru lac
 O magnifica comuna italiana situata intre Roma si Viterbe unde se combina o natura luxurianta cu fascinatia unei istorii de peste 1000 de ani. Satul se afla pe o colina care da inspre apele limpezi ale Lacului Bracciano, cel mai mare al regiunii Lazio. Este locul ideal pentru a practica mai multe sporturi si pentru a face plimbari pe malul lacului, in natura, departe de aglomeratia si viata trepidanta din Roma. Istoria comunei Bracciano este legata de 2 mari familii italiene – Orsini si Odeschalchi, duci de Bracciano. Obiectivul turistic cel mai important de aici este Castelul Orsini Odeschalchi care prezinta o arhitectura renascentista si e  unul din cele mai frumoase si mai putin cunoscute locuri din Italia. Puteti face un tur si pe langa Biserica San Liberato cu gradina sa medicinala construita pe vestigiile vechii cetati romane Forum Clodii sau va puteti indrepta inspre ruinele de la Aquae Apollinaris, o veche cetate termala.

Brocciano-italia

Dintre toate pe mine ma tenteaza cel mai mult Tivoli (Villa d'Este) parcul Monstrilor si Bagnoregio.

Voi in care excursie ati merge si de ce? 

😍 Apreciez comentariile voastre 😍 

 Citeste tot jurnalul meu de calatorie in Roma (click pe titlu pentru a citi)


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

16 comentarii:

  1. Eu si Italia suntem intr-o "love-hate ralation". Sunt destul de greu de convins sa o vizitez insa atunci cand imi fac curaj mai descopar si lucruri frumoase. Nu stiu cand voi ajunge iar pe acolo dar din ce ai pus aici sunt cateva locuri care imi fac cu ochiul. Cel mai mult ar fi Tivoli si Bracciano.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-ar place sa ajung la Tivoli. Gradinile fermecatoare m-au incantat intotdeauna, iar cele din Italia nu m-au dezamagit niciodata !

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai...pe mine una m-ai convins, as merge in aproape toate. :D Iti dai seama ca prima destinatie ar fi Tivoli pentru ca am scris un articol despre Villa d'Este declarata prin 2010(de nu mai stiu ce publicatie de marca) cel mai frumos hotel din lume si normal ca as vrea s-o admir la fata locului nu doar in poze.
    Imi place mult atmosfera din Superlonga, cred ca as fotografia la fiecare pas, iar peisajele din satucul Frascati m-au cucerit instantaneu.
    Nici Bracciano nu suna rau deloc mai ales pentru o iubitoare a suprafetelor lacustre asa ca mine. :P

    RăspundețiȘtergere
  4. Frascati, clar, daca e rost de vinuri pe acolo :)). De fapt in toata Italia e rost de vinuri bune, iar culmea, vinurile italiene sunt preferatele mele. As face un drum lung al vinului prin toata Italia. Apoi Civita di Bagnoregio pare interesant si misterios.

    RăspundețiȘtergere
  5. ce faaain. asa mi-ar placea si mie sa vizitez Roma... daca o sa am ocazia sigur citesc sfaturile tale in primul rand :D.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cand am fost la Roma, nici eu nu am apucat sa ies deloc din oras, desi am stat 10 zile -au fost prea multe de facut si vazut in oras. Data viitoare, sigur voi face si niste excursii in afara orasului, si Tivoli e prima pe lista mea!

    RăspundețiȘtergere
  7. Confirm despre Tivoli- Villa d'Este - e minunata + gradina cu fantanile artezine; cred ca este una dintre cele mai impresionante gradini din lume; Aliceeeee, felicitari pentru articol....

    RăspundețiȘtergere
  8. frumos!! daca merg la Roma, o sa tin cont si de ponturile tale

    RăspundețiȘtergere
  9. Acum chiar TREBUIE să ajung din nou la Roma! :D Data trecută am stat 7 zile, n-am ieşit din oraş, dar am ratat o mulţime de chestii. Acum cred că m-aş orienta spre Bomarzo şi Bagnoregio, dar m-aş mai plimba şi prin oraş.

    RăspundețiȘtergere
  10. Da, Roma e un adevarat muzeu in aer liber, iti trebuie cel putin 1 saptamana sa vezi un pic din fiecare.Noi am fost primavara asta si ne-am simtit foarte bine, am ramas impresionati...am plecat cu niste super oferte de zbor cumparate de la flysky.ro si totul a iesit mai bine decat ne asteptam!!

    RăspundețiȘtergere
  11. si eu as merge la Tivoli...iubesc gradinile si m-as simti ca in Rai..dar daca stau bine sa ma gandesc Nice are dreptate..as merge peste tot pe unde ai propus...cand voi pleca la Roma ( e pe lista scurta pt la anu`) sigur voi tine cont de propunerile tale

    RăspundețiȘtergere
  12. Vad ca majoritatea ar alege Tivoli, ar trebui specificata o a treia vila, Villa Gregoriana pe care, personal, as plas-o inaintea Villei D'Este. Villa Adriana este magnifica. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi Alina! sa trec pe lista si Villa Gregoriana, m-ai facut curioasa!

      Ștergere
  13. In zona Castelli Romani merita mentionat si Castello Gandolfo, cea mai vzitata localitate din aceasta regiune dar si din jurul Romei - in primul rand pentru faptul ca aici este rezidenta de vara a Papei. Nu este atat de populara ca Ostia, dar este cautata de credinciosii catolici din intreaga lume, si nu numai. Atrage inca un numar foarte mare de turisti, chiar daca Papa Francesco nu da aproape deloc pe acolo.
    Muntele Velino este o a alta atractie turistica locala, dar care merita luata in calcul doar in cazul unui sejur de luuunga durata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim pentru recomandare! Am sa ma documentez despre aceste locuri

      Ștergere