Viata mea dupa 2 ani de cand m-am intors din Londra

Cand am plecat din Londra nu credeam ca o sa-mi fie dor vreodata. Londra m-a impresionat, mi-a placut, a fost frumoasa, dar nu a fost pentru mine! Nu a fost ce-mi doream eu atunci si categoric nu este ceea ce imi doresc eu acum, desi mi-e dor. Stiu ca suna in contradictie dar sunt cateva chestii ce le iubeam la Londra de care mi-e dor si o sa-mi amintesc toata viata cu o mare placere:

2-ani-Londra

-strazile din Watlhomstow imbracate in lumina aurie de dupa-masa

-verdele crud al ierbii, parcurile englezesti atat de frumoase incat v-as recomanda sa faceti neaparat un tur al lor daca ajungeti vreodata in Londra, veveritele jucause din Hyde Park pe care le hraneam deseori....

-prietena mea I, curtea ei din spatele casei in care stateam la povesti in jurul mesei rotunde, cupele de inghetata fosforscente sau tortul de ciocolata .... specialitatea ei

-frumusetea oamenilor. La Londra am observat cat e de important sa te plimbi printre oameni imbracati bine, ce miros bine, ce arata ingrijit. E o cu totul alta lume. Acum ma doare capul cand vad cate o femeie cu basma in cap in mijlocul Clujului. Stiu ca sunt traditii, ca asa e la noi, nu condamn, dar nu pot sa nu observ ca Londra emana o energie aparte datorita tinerilor ce erau peste tot, chiar si barbatii de 50 de ani aratau tineri, energici, cu vlaga si cred ca in asta se simte cel mai mult diferenta de trai. Nu in telefoane scumpe sau masini "bengoase" ci in felul in care arata si se comporta oamenii ....

-Cestile imense de cafea de la Corso, standurile imense cu ingrediente chinezesti, car boot-urile din care mi-as fi cumparat obiecte decorative cat pentru 3 case, multitudinea de evenimente care erau permanent si-ti dadeau posibilitatea sa faci ceva nou, sa vezi ceva nou in fiecare zi, cel mai adesea pe gratis!

-Zonele mele preferate de care mi-e dor, foarte dor si cand ma gandesc ca poate nu am sa mai ajung pe acolo niciodata ma inunda o imensa tristete fiindca la un moment dat au fost locurile in care eu m-am simtit cel mai bine,  care mi-au dat sentimentul de "acasa", cu care m-am identificat eu, iar acum au ramas doar o amintire: cum ar fi casa Kassandrei, Holland Park, malurile Tamisei, Greenwich, Little Venice .... si nu in ultimul ruta pe care o faceam zilnic cu autobuzul, macar de doua ori pe zi, de la Walthomstow metro Station pana la casa Kassandrei. Stiam pe de rost fiecare casa de pe traseu, fiecare magazin, cofetarie, fast-food, spalatorie, banca, scoala, cafenea! Era o vreme in care m-as fi putut duce si cu ochii inchisi imi erau atat de familiare zici ca m-as fi nascut acolo si le-as fi vazut si cunoscut de cand e lumea.

Da, am trait clipe care nu le voi putea egala niciodata, Londra e unica si ce a fost a fost, daca m-as intoarce maine nu ar mai fi la fel, locurile vor fi aceleasi dar pentru mine nu vor mai fi "ACASA".
Dupa 2 ani spun acelasi lucru dar formuland altfel, ca mi-am dorit Londra dar nu mi-am dorit tot ce implica viata de emigrant, asa ca am renuntat la ea. Si cred ca am facut bine. Prietena mea inca ma cheama sa ma intorc dar eu nu ma vad facand asta. Cel putin nu acum. Ma ghidez mereu dupa simtul launtric si anumite lucruri mi-au fost clare din totdeauna  "Tu alegi fericirea, tu alegi tristetea, tu alegi apartenenta, tu alegi sa fi nehotarat, tu alegi succesul, tu alegi esecul, tu alegi frica, tu alegi curajul"! ASA CA AM ALES!

Am ales sa ma intorc la Cluj si dupa 2 ani de cand am venit din Londra viata mea e la fel de haotica, nu a prins nici un contur, am aceasi prieteni aproape, aceleasi proiecte fara o perspectiva clara, accelasi sot pe care-l iubesc enorm, doar un copil dar care face cat 10, tot in Cluj oras pe care eu il iubesc fiindca mi-a oferit TOTUL fara sa imi ceara NIMIC (sper deosebire de Londra, care-mi cerea multe sacrificii) si momentan sunt bine! 

Calatoresc, scriu, iubesc, ma distrez, e perfect! 

Citeste toate articole despre Londra aici --> ANGLIA
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

15 comentarii:

  1. M-a emoţionat articolul acesta sensibil. Eu am înţeles perfect ce ai scris tu despre decizia de a nu rămâne în Londra, aşa cum îţi înţeleg şi dorul despre care scrii azi. Dacă ai constatat că viaţa acolo te-ar fi consumat atât de mult încât nu ai mai fi avut putere, energie şi bucurie în a privi oraşul în care trăieşti cu ochii larg deschişi şi cu bucuria cu care scrii astăzi despre el, ce este greşit să te întorci acasă şi să continui viaţa de dinainte, cu limitările dar şi cu bucuriile ei. Absolut nimic nu este greşit în această hotărâre.

    Eu m-am mutat la Botoşani lăsând Bucureştiul cu toate posibilităţile lui, pentru că după ce am avut băiatul, foarte rar mai aveam cum să ne bucurăm de viaţa culturală sau de celelalte avantaje ale capitalei. Am stat la Botoşani 8 luni, lucrurile nu au mers cum am vrut şi am crezut, nu am găsit nimic de lucru şi am revenit în Bucureşti. Nu mi-a fost chiar uşor atunci, dar a rămas o foarte interesantă experienţă de viaţă. Încerc să mă obişnuiesc cu ideea că nu suntem încremeniţi într-un singur loc toată viaţa şi că putem încerca şi altceva. Dacă nu iese ce am vrut, nu ne închide nimeni uşa în nas ca să nu ne putem întoarce.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela ai spus foarte bine: "Dacă nu iese ce am vrut, nu ne închide nimeni uşa în nas ca să nu ne putem întoarce." Nici eu nu exclud total ideea de a reveni la Londra, poate intr-o zi :)

      Ștergere
  2. Ce repede a trecut timpul, parca mai ieri iti citeam aventurile londoneze...
    Alice, eu ma bucur ca ai avut o experienta de neuitat si acum te simti implinita acasa, unde, si in opinia mea, e cel mai bine. Esti tanara, cine stie ce alte oportunitati iti va mai oferi viata.
    Apropos de eleganta in vestimentie si maniere a vesticilor, eu am remarcat-o si in Spania, dar mai ales in Belgia. Si am fost placut impresionata, chiar admiram felul cum se imbracau doamnele de toate varstele si mi-a placut mai ales atitudinea lor degajata, fetele zambitoare. Ehe, alt nivel de trai si asta se simte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si pentru mine a trecut foarteee repede! In Spania oamenii mi se par mai libertini insa in Belgia merg pe stilul nordic, clasic, elegant.

      Ștergere
  3. <<"Tu alegi fericirea, tu alegi tristetea, tu alegi apartenenta, tu alegi sa fi nehotarat, tu alegi succesul, tu alegi esecul, tu alegi frica, tu alegi curajul"! ASA CA AM ALES!>> as vrea si eu sa fac toate alegerile cu usurinta, bine nu insinuez ca tie ti-e usor, dar nici ca mine speriata de orice schimbare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sunt speriata doar ca incerc sa iau lucrurile asa cum vin si sa fac mai multe decat sa ma gandesc cum ar fi sa le fac :)

      Ștergere
  4. Anonim1:41 a.m.

    Lundra... am vizitat o data... demult... si mi-a placut... desi mi s-a parut extrem de scump...
    cluj... am vizitat tot o data... si mai demult... si mi-a placut...
    dar... prefer new york... ma simt minunat aici...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ovii intr-o zi am sa te chem la o cafea in New York, cred ca o sa imi placa :)

      Ștergere
  5. Cum ti-am scris si atunci iti scriu si acum, e bine ca ai incercat cel putin asa stii. Important este ca esti bine acasa alturi de familia ta. Cine stie, cum scrie si Nice, esti tanara, nu stii ce oportunitati iti poate oferi viata. Succes la toate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Larisa, chiar am vazut un film cu New York si imi ziceam ca seamana bine cu Londra si ca mai sti, poate peste 5 ani voi fi in alt colt de lume....

      Ștergere
  6. chiar ca trece repede vremea! probabil si londra a fost o etapa pentru a invata ceva despre tine, despre cei dragi, despre viata. important e sa te simti bine cu alegerile facute si sa mergi inainte. numai bine iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, parca ieri ne intalneam si iti spuneam ca urmeaza sa merg la Londra :)

      Ștergere
  7. Cititnd....parca-mi pare rau ca trece timpul asa si ne dam seama numai reamintindu-ne momentele frumoase sau grele sau zbuciumate....
    Tu sa fii healthy, oriunde!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hapi cand am fost la Londra am trait o perioada foarte vie, am consitientizat totul, am incercat sa traiesc la maxim, sa ma bucur ca sunt acolo, sa vad orasul in profunzime. Macar atat, ma bucur ca nu am plecat de acolo trista am plecat fericita stiind ca nu e locul potrivit pentru mine dar ca a fost superb!
      Nu am nici un regret si asta conteaza.

      Ștergere
    2. Stiu ca n/ai plecat trista si asta ma bucura mult pentru ca ti/a pus in valoare evolutia.

      Ștergere