Film Chinese Puzzle - din seria filmelor L'auberge in New York

Saptamana 103
Chinese Puzzle (2013)

film-chinese-puzzle-poster


Nu stiu daca va mai amintiti filmul L'auberage Espagnol, primul film de calatorii cu Barcelona, scos in 2002, in care un grup de studenti straini s-au cunscut prin programul Erasmus si locuiau intr-un aparatament la comun. Viata la varsta de 20 de ani cu toate nebuniile ei, intr-un oras cu potential pentru tineret precum Barcelona, il urmareste in principal pe Xavier cu aventurile lui, prietenii lui si plimbarile de explorare a orasului gazda.

In 2005 s-a scos a doua parte "La pooupees rusees" in care Xavier devine scriitor, locuieste la Paris si e iubitul lui Wendy, una din tinerele care statea cu el in apartamentul din Barcelona, care acum locuieste la Londra. Multe calatorii intre cele doua orase, pentru ca in final sa isi dea seama ca relatia lor e prea complicata, desi se iubesc. Pe finalul filmului toata gasca de la Barcelona se reuneste la o frumoasa nunta in stil rusesc.

In 2013, dupa apoape 10 ani de la prima parte a filmului, au scos a treia parte "Chinese Puzzle" in care il avem tot pe Xavier in prin plan, de data asta insurat cu Wendy si cu doi copii. Locuiesc la Paris si Xavier are impresia ca in sfarsit la varsta de 40 de ani lucrurile incep sa se aseze, cand Wendy il anunta ca relatia lor nu mai poate continua asa, ca au nevoie de o pauza, isi ia cei doi copii si se muta la New York singura. Xavier fiind scriitor nu e legat de Paris asa ca se decide sa se mute si el la New York pentru a fi mai aproape de cei doi copii si spera la o impacare cu nevasta. Dar cand ajunge acolo afla ca sotia are deja pe altul, gasirea unui apartament nu e o misiune atat de usoara la New York si foarte rapid se confrunta si cu problemele ce tin de imigrare, viza, socul cultural etc...fiind nevoit sa se mute in cartierul chinezesc si chiar sa se casatoreasca cu o chinezoaica pentru acte. Desi relatia dintre cei doi se sfarseste reusesc sa ramana prieteni si in final toata gasca din Barcelona se reuneste la New York.

Mi-a placut mult toata seria, si e bine sa o vedeti in ordine fiindca filmele au legatura intre ele. Ultimul, Chinese Puzzle, ca despre el vorbim azi mi se pare ca scoate foarte bine in evidenta problema tinerilor din ziua de azi. Si anume nesiguranta. In relatie, la locul de munca si chiar in viata. Cu toate ca imbatranim nu reusim sa ne maturizam, sa ne gasim locul fiind intr-o permanenta cautare si lupta pentru o viata mai buna. Partea buna e ca prietenii facuti in facultate (in cazul lor in Barcelona) sunt cei care iti vor fi alaturi toata viata. Dincolo de povestea de viata a lui Xavier, filmul scoate bine in evidenta problemele imigrantilor la New York si socul cultural, mai ales din perspectiva unui francez. E un film bun, merita sa-l vedeti!

film-chinese-puzzle-calatorii

L-ati vazut? V-a placut?
Click aici pentru a vedea mai multe -> FILME CU CALATORII
 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)


Un comentariu:

  1. Nu stiam de aceasta serie de filme, cred ca o sa o downloadez si eu ca pare un subiect interesant si frumos de urmarit!

    RăspundețiȘtergere