Film Viaggio Sola - o viata de 5 stele

Saptamana 107
Viaggio Sola (2013)

viaggio-sola-poster

Filmul italian se numeste ``Viaggio Sola``(calatoresc singura) insa pe engleza a fost tradus ``A five star life`` (o viata de cinci stele). Cu toate ca ar trebui sa aiba accelasi titlul, ambele variante sunt corecte fiindca filmul prezinta viata unei inspectoare de hoteluri de 5 stele, care calatoreste non-stop singura si traieste in hoteluri de lux. 

La prima vedere pare job-ul perfect. Ea este clientul misterios ce se plimba prin toata lumea si scrie un raport despre fiecare hotel. Insa dupa cele 3 hoteluri inspectate din Berlin, Marrakech si Toscana iti dai seama ca nu e tocmai floare la ureche:
``Receptionerul se uita in ochii vostri si va zambeste? Vi se adreseaza pe nume? Camera arata in realitate la fel de bine ca in pliante si pe site? Aveti praf sub pat sau pe televizor? Vinul comandat prin room-service va este servit la temperatura corecta? Este restaurantul, SPA-ul si sala de sport directionate si este dispus receptionerul sa ofere informatii clientilor confuzi? Chiar si celor care nu sunt clienti fideli? Sunt toti clientii tratati la fel sau celor bogati li se ofera ``tratament`` special?`` si o multime de alte caracteristi pe care le analizeaza pentru a trimite un raport complet despre fiecare hotel, apoi urmeaza discutia finala cu directorul caruia ii spune problemele intampinate si tot ce trebuie `rezolvat`pana la urmatoarea inspectie. 

Pe de o parte e un film educativ. Dar daca dupa filmul acesta incepi sa analizezi fiecare hotel la care mergi o sa iti dai seama ca nici unul nu merita 5 stele :). Insa filmul nu este doar despre examinarea hotelurilor ci si examinarea propriei vieti, a femeii care o face, si anume Irene (Margherita Buy). Fiindca desi ai crede ca e job-ul perfect ( bine platit, duci o viata de confort prin hoteluri de lux si vezi toata lumea) Irene nu are nici sot, nici copii. Iar, acum, la 35 de ani se intreaba daca a facut alegerea corecta ....

filme-cu-calatorii-viaggio-sola
 

L-ati vazut? V-a placut?
Click aici pentru a vedea mai multe ->FILME CU CALATORII

8 comentarii:

  1. L-am găsit aici http://gnula.nu/drama/ver-viaggio-sola-viajo-sola-2014-online/ .
    Pentru duminică seara merge.

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar in seara asta am sa-l urmaresc, multumesc pentru recomandare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Parca l-am vazut, parca nu, nu conteaza daca il mai revad, subiectul imi este pe plac. Consider ca alegerea nu poate fi gresita daca stii sa te opresti cand trebuie si niciodata nu e prea tarziu sa o iei pe alt drum daca asta te face fericit. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Revin, nu l-am mai vazut insa actrita imi este cunoscuta si poate de aici confuzia, insa mi-a placut foarte mult! :)

      Ștergere
  4. In seara asta imi fac lista de filme calatoare si o pun pe calculator dupa care voi incepe un maraton de plimbari virtuale!

    RăspundețiȘtergere