Toamna in Muzeul Satului din Bucuresti

Daca m-ai fi intrebat acum o luna ce obiectiv turistic imi doresc sa vad cel mai mult din Bucuresti as fi raspuns fara ezitare Muzeul Satului. Ma si vedeam facand un colaj artistic cu peisaje de toamna surprinse in incinta Muzeului. Eram foarte determinata sa ajung, asa ca  prima zi a city break-ului din Bucuresti am inceput-o cu Muzeul Satului...

Cand am iesit din statia de metrou Aviatorilor si am inceput sa intreb localnicii pentru directii fiecare imi spunea ceva diferit. Nu eram convinsa ca stiau toti ce caut fiindca unii imi spuneau ca mai am de mers vreo 10 statii de autobuz, altii imi spuneau doua cu autobuzul 131, altii imi ziceau sa traversez parcul Herastrau si sa intru pe usa din spate. De pe harta parea destul de aproape asa ca in final m-am luat dupa instinct si am zis sa nu ma mai chinui atat si sa opresc un taxi. Au fost totusi vreo 3 km fiindca am platit 4 ron. 

muzeul-satului-bucuresti


Ma asteptam sa primesc o brosura detailata precum in Muzeul ASTRA din Sibiu ce sa includa si o harta. Acum daca ma gandesc mai bine pe aceea cred ca am cumparat-o dar la un pret modic si evident mi-a fost oferita la caserie. Aici am primit doar un tichet rupt in graba si asta a fost.

*In schimb era o harta ilustrata pe un panou mare chiar cum am iesit. Prima impresia cand am vazut harta a fost: wow cat e de mare muzeul!sper sa imi ajunga vreo 4 ore ...

*Am luat la pas ulitele din complex si-am incercat  sa fac poze cat mai artistice, ca sa am amintire dar si ca sa prezint "material fotogenic" pe blog, sa va conving ca merita sa mergeti

muzeul-satului-bucuresti-intrare
muzeul-satului-bucuresti-case-traditionale
muzeul-satului-bucuresti-aliceee
muzeul-satului-bucuresti-turisti
muzeul-satului-bucuresti-casa-albastra

*Am pozat, mangaiat, inghanat, mieunat toate pisicile (si credeti-ma sunt foarte multe), pe fiecare ulita, sub banca, pe banca, pe pridvor, in usa, pe lavita, stau tolanite peste tot....

muzeul-satului-bucuresti-pisici

*Conform informatiilor de pe site am vazut in total 365 de monumente si 50 000 de obiecte ce vobesc despre viata la tara in toate regiunile Romaniei. In realitate cred ca au numarat fiecare lingurita ca sa le dea 50 000 de obiecte, fiindca eu nu cred ca am vazut nici 1000 :).


muzeul-satului-bucuresti-sat-casa
muzeul-satului-bucuresti-obiecte-traditionale
muzeul-satului-bucuresti-interior
muzeul-satului-bucuresti-interior-traditional

* Am citit ca un vizitator interesat toate informatiile despre fiecare casa adusa in muzeu (care evident, le-am uitat, in mare parte, de indata ce am iesit din Muzeu).

*Mi-au ramas in memorie doar casele cele mai interesante, care m-au impresionat, NORMAL

Cum ar fi bordeiul din Draghiceni (casa sub pamant de origine neolitica)
muzeul-satului-bucuresti-casa-subterana
Sau casele pictate in alb si albastru cobalt din Tulcea

muzeul-satului-bucuresti-casa-tulcea2

muzeul-satului-bucuresti-albastru

muzeul-satului-bucuresti-casa-tulcea

*M-am targuit cu o tanti pentru o bratara cu model etnic din margelute mici, pe care in final NU am luat-o. Insa daca vreti un suvenir autentic, facut manual, in Muzeul Satului aveti de unde alege. Fiindca sunt numeroase tarabe, imprastiate prin tot muzeul, unde femeile lucreaza diverse obiecte traditionale si va pot face ceva acolo pe loc pana voi dati o tura prin muzeu.

muzeul-satului-bucuresti-bratari-coliere


*Am surprins primele peisaje de toamna vazute anul acesta. Insa nu am reusit sa fac colajul acela artistic de care ziceam fiindca in primele zile de octombrie multi arbori inca nu-si schimbasera coloritul.
muzeul-satului-bucuresti-toamna

muzeul-satului-bucuresti-moara
muzeul-satului-bucuresti-porti-maramuresene

In final...
Ce mi-a placut in Muzeul Satului din Bucuresti - faptul ca toate casele sunt decorate in interior!
Ce NU mi-a placut in Muzeul Satului din Bucuresti - este faptul ca harta de la intrare prezinta viitorul muzeului, cand aripa din dreapta se va deschide. Pana atunci te trezesti socat la jumatate cand iti dai seama ca in cealalta parte nu ai acces! Deci il vezi in 2 ore si e mult mai mic decat muzeul ASTRA din Sibiu.

😍ps: Apreciez comentariile voastre pe blog 
si mesajele voastre in privat aliceee_traveler@yahoo.com 😍

» Vezi toate articolele aici >>>ROMANIA  !!! Citeste toate articolele cu Bucuresti


 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

10 comentarii:

  1. Înţeleg că totuşi nu ţi-a plăcut chiar la fel mult ca Muzeul Astra. Uite, deşi iubesc Sibiul, între cele două muzee eu îl prefer pe cel din Bucureşti. Casele acelea două le fotografiez şi eu de câte ori merg, iar în postarea pe care şi eu am făcut-o despre Muzeul satului, am o fotografie aproape identică cu fereastra albastră a casei din Tulcea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos materialul; eu ajung rar in Bucuresti, insa cu prima ocazie voi vizita Muzeul Satului. Asteapta de multa vreme pe lista mea...Deocamdata iti multumesc ca l-am vazut prin ochii tai...

    RăspundețiȘtergere
  3. Si mie imi place Muzeul Satului. Locuind in Bucuresti atata timp l -am vizitat de multe ori. E fain in orice anotimp, dar toamna exeleaza. Si ai dreptate, ceva mai multa organizare nu strica :D.

    RăspundețiȘtergere
  4. Legat de orientarea in Bucuresti cu ajutorul cetatenilor, nu pot sa numar pe degete de cate ori m-am pierdut singura prin capitala "datorita" indicatiilor lor, in primul an de facultate :)) Ce-i drept, poate nu as fi patit asta daca as fi mers cu o harta dupa mine...

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca ziua in care te-ai hotarat sa vizitezi Muzeul Satului nu a fost una propice orientarii in teren pentru tine care esti o tipa destul de descurcareata. Pentru mine Muzeul Satului a fost ani buni un balsam pentru suflet. Cand mi se facea dor de casa trageam o tura pe la muzeu. Dupa poze cred ca si tie ti-a ramas la suflet.
    Eu iti propun sa vizitezi mai des Bucurestiul ca sa il cunosti mai bine si te rog sa nu ma uiti cand ajungi in zona.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cat verde in imaginile tale cu Muzeul Satului! Oricum in a doua parte a lunii octombrie, cand e indicat de vizitat pentru a surprinde farmecul toamnei a fost cumplit de rece si mohorat. Nu am mai vazut soarele de saptamani intregi. Nici eu nu am iesit deloc la pozat pentru ca nu suport sa fotografiez pe vreme inchisa, urata.
    Atat Muzeul cat si Gradina Botanica sunt spectaculoase in miezul toamnei. Cele mai frumoase si dragi mie locuri din oras.

    RăspundețiȘtergere
  7. Data viitoare cand mai vii pe-aici sa nu uiti sa-ti iei o harta gratuita de la metrou universitate.
    De la gura de metrou aviatorilor pana la intrarea in muzeul satului ajungeai foarte usor pe jos, e doar 1 kilometru jumatate. Ai platit 4 ron la taxi pentru ca doar pornirea e 1,39 sau 2 lei, ceva de genul asta.
    in fine, n-ai pierdut mare lucru :) Era fain de traversat parcul pana la intrare, dar n-aveai cum sa stii sa te orientezi singura... Si eu ma pierd daca nu-s atenta :P

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu am fost incantata de Muzeul Satului. Daca prindeam si o vreme mai buna (adica daca nu picura si nu era mohorat) ar fi fost si mai frumos. Mi-a placut sa ma plimb pe alei. Intr-adevar, e un pic derutant, nu stiam daca am vazut tot, daca am pierdut ceva, ar fi fost buna o harta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu am vizitat muzeul doar primavara, arata foarte fain cand toti copacii sunt infloriti. Aripa noua e in amenajare de mai bine de 5 ani. Ai dreptate, e mult mai mic decat cel din Sibiu. Mie insa Muzeul Astra mi s-a parut frustrant de mare, am stat acolo vreo 4 ore si cred ca n-am vazut decat un sfert.

    RăspundețiȘtergere
  10. Superbe imagini! Muzeul are parca alta infatisare in functie de anotimp.

    RăspundețiȘtergere