10 Motive sa mergeti cu copiii in Muzeul Grigore Antipa

De anul trecut, de cand auzeam la TV ca s-a redeschis muzeul Antipa dupa lungi renovari, am visat sa ii fac o vizita! Am fost luata cu valul fiindca am mai fost la 5 muzee de istorie naturala in viata mea, insa probabil stiti ca  am o slabiciune pentru muzee.  Evident, nu pot spune ca am vazut ceva nou, insa cu siguranta Muzeul Grigore Antipa din Bucuresti e unul din cel mai bine sintetizate muzee de aceea va recomand sa mergeti cu copii. Sa nu credeti ca acesta e unicul motiv, iata inca 10 motive pentru care sa  mergeti cu copiii in Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa:

muzeul-antipa-bucuresti-de-vazut

1. Muzeul Grigore Antipa spune o poveste
E plin cu animale impaiate si machete la scara reala. Fiecare animal e plasat in asa fel incat sa spuna o poveste.`Vedeti cerbul atacat de lupi`, `viata in padure` sau `pasarile din Delta Dunarii`.

muzeul-antipa-bucuresti-copii

2.Este ca o lectie de geografie pentru copii
Nu exista nici o indoiala ca muzeele prezinta in primul rand un rol educativ. Cel mai mult mi-a placut in muzeul acesta ca fiecare sector avea un monitor unde printr-o simpla atingere (la fel ca pe tableta) putetati afla multe informatii despre animalele din fata voastra. Tara de provenienta, regiunea, descriere si alte caracteristici importante. In plus fiecare etaj prezinta altceva (la demisol e biodiversitate Romaniei, la parter biodiversitatea Terrei, iar la etaj mai multe informatii de istorie naturala). Este imposibil sa iesiti din Muzeul Antipa fara sa fi castigat cel putin cateva zeci de informatii pretioase pe timpul vizitei.

muzeul-antipa-bucuresti-monitor-cunoastere

3.Invatare prin joaca
Muzeele sunt exemple de medii de invatare informale, ceea ce inseamna ca sunt resurse importante pentru educare, un proces prin care copii pot dobandi nu doar cunostinte ci si noi apritiduini, valori, competente. In muzeul Antipa fiind totul prezentat sub forma de poveste nu e loc de plictiseala asa ca copii vostri vor fi mai mult decat interesati sa cunoasca, sa invete!

muzeul-antipa-bucuresti-pestele-balon
4.Mai mult decat o gradina zoologica, deschisa tot timpul anului
Poate pe timp de vara e mai bine sa duceti copii la Gradina Zoologica, dar iarna Muzeul Antipa e un inlocuitor perfect, in care copii pot cerceta animalele de aproape.

muzeul-antipa-bucuresti-animale

5. Un mediu placut pentru o plimbare interesanta
Ne-am obisnuit gresit, sa ducem copii din nou si din nou in aceleasi locuri. Acelasi parc, acelasi mall, aceiasi prieteni. Din cand in cand e placut sa faceti ceva nou asa ca Muzeul Antipa poate fi  mediul acela diferit pentru o plimbare interesanta, mai ales in zilele friguroase cu vant si ploaie. 

muzeul-antipa-bucuresti-turism


6. Stiati ca ...
*In Muzeul Antipa puteti vedea animale pe cale de dispartie, cum ar fi scoica gigant 
*Sau ca in trecut in Marea Neagra existau foci? care au disparut din pacate din 1980
*Sau ca Muntii Carpati ascund peste 100 de animale pe cale de disparitie?
*Sau ca Romania are cele mai multe regiuni biogeografice (alpina, continentala, panonica, stepica și pontica) din Europa?
Ce vreau sa spun ca Muzeul prezinta numeroase curiozitati, cu care ii puteti provoca pe copii la concurs!

muzeul-antipa-bucuresti-foca

7. Peste 185 000 de exemplare de fluturi
Nu cred ca exista fetita care sa nu iubeasca fluturii! Muzeul Antipa se mandreste cu cea mai mare expozitie din tara, peste 185 000 de exemplare din 20 000 de specii diferite.

muzeul-antipa-bucuresti-fluturi

8. Iar daca aveti baieti trebuie sa ii duceti sa vada dinozaurii
Kari al meu e innebunit dupa dinozauri asa ca acesta e inca un motiv pentru care mi-ar placea sa il duc. Exista o fosila imensa de dinozaur, dar si altele mai mici de urs de pestera sau cerb gigant.

muzeul-antipa-bucuresti-dinozauri

9. Ateliere si jocuri educative, un mediu de creatie pentru copii mici. In cadrul muzeului au loc lunar ateliere distractive, un fel de spatiu de joaca pentru copii in cei mici realizeaza diverse colaje si obiecte. Acesta e locul ideal unde sa ii lasati pe copii, in special in weekend. Atelierele au cost suplimentar!
Programul pana pe 20 decembrie include:
Culorile lumii (copii intre 3 si 5 ani) - in fiecare sambata de la 10 la 11 dimineata
Culorile lumii (copii intre 6 si 12 ani) - in fiecare sambata de la 11:30 la ora 13.
Atelierul de imaginatie si creatie Holly Molly (copii prescolari si scolari) - in fiecare sambata intre 11 si 12:30

muzeul-antipa-bucuresti-ateliere

10. Conferinte interesante pentru copiii mai mari
Tot in Muzeul Antipa au loc diverse evenimente si expozitii temporale, asa ca puteti reveni in fiecare sezon si veti gasi mereu ceva nou si interesant.Acestea se adreseaza in special adultilor si copiilor mai mari de 12 ani care au rabdare si inteleg mult mai multe.  Programul din luna aceasta curpinde:
  • 8 noiembrie – Mustelidele din fauna României – Ana – Maria Diaconescu
  • 15 noiembrie – Mamiferele deşertului African – Bogdan Matei
  • 22 noiembrie – Otrăvitori cu sânge rece: veninuri şi toxine în lumea amfibienilor şi reptilelor? – dr. Alexandru Iftime
  • 29 noiembrie – Expediții științifice românești pe teritoriul Marocului – dr. Costică Adam

😍ps: Apreciez comentariile voastre pe blog 
si mesajele voastre in privat aliceee_traveler@yahoo.com 😍

» Vezi toate articolele aici >>>ROMANIA  !!! Citeste toate articolele cu Bucuresti


 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

3 comentarii:

  1. Negresit muzeele sunt locuri ideale pentru a merge cu copiii, in primul rand pentru ca prin contact vizual, isi pot imbogati mult mai usor cunostintele, iar daca se organizeaza si ateliere pentru ei, cu atat mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata grozav din prezentarea ta, intre gradinele zoo si muzee, le prefer pe acestea din urma. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. E un mastodont nu un dinozaur

    RăspundețiȘtergere