10 obiective turistice gratis in Bucuresti

Bucurestiul se numara printre cele mai frumoase capitale europene. Si pe buna dreptate. Un veritabil centru urban care te invita sa te lasi captivat de muzeele cu colectii bogate, de buna dispozitie care domneste in Centrul Istoric, de multitudinea de cladiri cu arhitectura superba si multe obiective turistice gratis. Am facut de curand un city break la Bucuresti si am fost uimita de calitatea hotelurilor si de frumusetea capitalei, prea putin apreciata printre romani, din punct de vedere turistic. 

Pentru toti cei care isi planifica o vacanta in Bucuresti, va recomand Lantul Hotelier Rin (vedeti aici >>>Informatii si contact Rin Central (aflat aproape de Centrul Istoric) si >>>Tarife de cazare Rin Grand (aflat langa `Delta Bucurestiului`). Ambele Hotelurile au 4 stele, au fost renovate si sunt mobilate in stil modern.

bucuresti-obiective-turistice

Iar in ceea ce priveste programul de vizitare, Bucurestiul poate concura pentru cea mai ieftina Capitala, fiindca majoritatea obiectivelor turistice sunt Gratis:


1.Parcul Cismigiu. Deoarece Bucuresti este un oras destul de aglomerat, cu trafic intens, o sa fiti  mai mult decat incantati cand vor descoperi aceasta oaza de liniste. In zilele caniculare de vara, Parcul Cismigiu este ideal pentru plimbare si relaxare si de ce nu o plimbare cu hidrobicicleta pe lac.

2. Bucuresti Sky Tower pentru o priveliste impresionanta. Intrarea e gratis, iar liftul va urca pana la etajul 34. Aici puteti  admira Bucurestiul  de la 137 m.

3.Centrul Istoric reprezinta una din cele mai cochete si indragite locuri din Bucuresti. Un loc impanzit cu cladiri construite in stil neoclasic si neobaroc. La parter, vizitatorii se pot delecta intr-una din numeroasele terase , restaurante sau cafenele cu o cafea sau un suc. Plimbandu-te prin Centrul Istoric al Bucurestiului ai impresia ca faci o calatorie in timp, ca te afli in Bucurestiul de altadata, mai ales cand treci pe strada Lipscani.

4.Parcul Herastrau. Daca plimbarile in aer liber sunt pe placul tau, daca iti place sa fii inconjurat de natura, atunci pune pe lista de obiective de vizitat in Bucuresti si Parcul Herastrau. Acesta a fost cladit pe malul lacului cu acelasi nume aproximativ in anul 1936. Nu ai sanse sa te plictisesti aici: plimbari cu vaporasul, cu hirdrobicicleta sau cu barca, partide de tenis, admirarea Arcului de Triumf si nu in ultimul rand vizitarea acvariului Herastrau se numara printre atractiile parcului.

5. Turul gratis al orasului Bucuresti. In fiecare zi, vizitatorii capitalei au parte de un traseu gratis, cu ghid, de numai putin de doua ore. Acest tur incepe in jurul orelor 18 in Piata Unirii.

6. Hanul lui Manuc este un important obiectiv turistic si monument istoric din centrul Vechi. Merita sa mergeti si sa admirati cladirea cu barne de lemn, cu o curte interioara imensa  care in trecut a fost cel mai iubit loc de intalnire si de negocieri. Nu uitati sa intrati si in cafenea, aceasta pastreaza stilul cafenelelor de odihnioara cu canapele de catifea.

7.Biserica Stavropoleos merita vazuta. Ea a fost ridicata in 1724 in stil brancovenesc. E foarte mica si foarte usor de gasit, aproape de Caru cu Bere si strada Lipscani.

8.Cu siguranta ai auzit de Castelul Vlad Tepes din Bucuresti. Daca nu, atunci de cetatea Poenari sau casa in care se spune ca Vlad s-ar fi nascut ai auzit. Insa, exista si in Bucuresti un castel al lui Vlad Tepes. Acest castel se afla amplasat langa Parcul Carol si a capatat acest nume deoarece este replica fidela a celui din cetatea Poenari.

9.Beraria Caru cu Bere sau Hanul cu tei sunt doua obiective turistice de neratat in Bucuresti. Intrarea e gratuita, puteti sa priviti, sa fotografiati si sa iesiti. Insa ar fi pacat sa nu stati la o bere, mai ales ca preturile sunt acceptabile ( de la 6 ron/berea).

10. In zile speciale ai intrari gratis la muzeele importante din Bucuresti. De exemplu:
*daca te afli pe data de 26 (valabil in toate lunile) ai intrare gratis la Muzeul George Enescu si Muzeul Taranului Roman.
*Daca te afli in Bucuresti in prima miercuri din luna, ai intrare gratis la Muzeul National de Arta si Casa Melik. 
*Daca te afli in Bucuresti in prima sambata din luna ai intrare gratis la Observatorul Astronomic si la Muzeul Municipului Bucuresti.

😍ps: Apreciez comentariile voastre pe blog 
si mesajele voastre in privat aliceee_traveler@yahoo.com 😍

» Vezi toate articolele aici >>>ROMANIA  !!! Citeste toate articolele cu Bucuresti


 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

5 comentarii:

  1. La Casa Poporului si la Palatul Cotroceni as vrea sa merg ca n-am fost niciodata. In rest, din lista ta cred ca Sky Tower suna interesant, mai ales pentru fotografiat. Nu cred ca exista sauca era deschis acum 3 ani.
    Si oricand o revenire la Hanul cu Tei. Ah, ce vremuri!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Recomand sa mergeti la Muzeul Aviatiei si Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa - sunt doua experiente inedite.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vizitele ghidate in spatiile istorice din corpul central al Palatului Regal aflat pe Calea Victoriei (Sufrageria Regala, Sala Tronului si Scara Voievozilor) - sunt un "must see" daca va aflati in Bucuresti. Se pot vizita numai cu ghid in fiecare al treilea weekend al unei luni.

    RăspundețiȘtergere
  4. Din pacate punctul 2 il poti sterge de pe lista...
    Accesul in Sky Tower a fost posibil doar cateva luni in 2013, cand a fost Open doors.
    Acum la etajul 34 poti urca doar cand sunt evenimente organizate acolo si doar daca esti participant / invitat la evenimentele respective.

    RăspundețiȘtergere