FILM Dunya and Desie - doua prietene calatoresc prin Maroc

Saptamana 110
Dunya and Desie (2008)

filme-maroc-poster

Nu m-am asteptat la nimic de la acest film, dar am decis sa-l vad fiindca promitea o calatorie prin Amsterdam si Maroc. Asa se intampla cand filmele nu devin populare, ai tendinta sa le subestimezi. Sincer, nu pot spune ca e o capodopera, dar cu siguranta a fost mult mai bun decat ma asteptam.

Dunya si Desie sunt doua prietene ce locuiesc in Amsterdam si au in comun Marocul. Dunya face parte dintr-o familie marocana, alaturi de care traieste in Amsterdam conform religiei musulmane si a traditiilor marocane, in timp de Desie traieste dupa regulile si legile din Amsterdam (adica cat mai multa distractie) insa are un tata marocan ce a parasit-o inainte sa se nasca. Viata lor in Amsterdam e plina de aventuri si distractii pana in ziua in care Dunya implineste 18 ani si afla ca trebuie sa se intoarca in Maroc unde va face cunostinta cu viitorul sot, ales de famillie. In accelasi timp Desie traieste propria drama, cand afla  ca e insarcinata si e parasita de iubit. 

Dupa scurt timp Dunya pleaca cu familia in Maroc dar a doua zi se trezeste cu Desie la usa. A venit sa caute raspunsuri de la tatal marocan ce a parasit-o. Familia lui Dunya fiind una foarte conservatoare nu o doresc pe Desie cea libertina in casa asa ca o roaga a doua zi sa plece. Dupa ce il vede pe viitorul sot, un baiat subtirel si uratel Dunya e speriata de ideea de casatorie, mai ales cu EL, asa ca decide sa plece impreuna cu Desie, sa o ajute sa-si gaseasca tatal, intr-o calatorie prin Maroc. Ceea ce parea o misiune usoara (fiindca aveau adresa) devine o calatorie lunga si plina de aventura, prin tot Marocul (Casablanca- Marrakech - Valea Dades) in care diferentele culturale isi spun cuvantul si prietenia lor e greu incercata.

Ce mi-a placut la acest film? Calatoria fetelor prin Maroc, evident, ceea ce inseamna ca mai bine de jumatate de film am fost tot un zambet. Sunt amuzante, naive, cad in numeroase capcane pentru turisti, ne prezinta Marocul din punct de vedere turistic dar si viata intr-o statiune din Nordul Marocului, modul in care sunt priviti marocanii plecati in strainatate si evident diferentele culturale dintre Dunya si Desie (Marocul traditionalist vs Amsterdamul extrem de libertin) si eforturile lor de a se intelege si de a trece peste bariera sociala si culturala. Trebuie sa amintesc si peisajele superbe surprinse in Maroc dar mai bine va arat poze din film:

filme-cu-calatorii-maroc


L-ati vazut? V-a placut? 

Click aici pentru a vedea inca 100 de -> FILME CU CALATORII

2 comentarii:

  1. as vrea sa stiu si eu , te rog, cum se pot vedea aceste filme??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unele le puteti gasi online. Din pacate cu cat sunt mai vechi cu atat sansele ca ele sa fie sterse de pe diverse site-uri e mai mare si sa nu le mai gasiti

      Ștergere