Ce sa vezi in Venetia, Paris si Roma de Valentine`s day

Sunt multe locuri romantice in lume, insa noi suntem norocosi fiindca 3 dintre cele mai iubite destinatii Venetia, Paris si Roma se afla la o aruncatura de bat cu avionul si preturile sunt chiar prietenoase. Stiu ca pentru unii aceste locuri sunt un cliseu, dar va asigur domnilor ca majoritatea femeilor s-ar bucura enorm sa le faceti cadou de Valentine`s day o asemenea vacanta. Anul acesta m-am hotarat  sa va scriu din timp, sa va dau idei de vacante ieftine de Valentine`s day si ce puteti face intr-o astfel de vacanta ca sa iasa totul perfect :)

vacanta-roma-romantica-valentines-day


Venetia de Valentine`s day
Venetia e romantica, mai ales cand nu e plina de turisti. De aceea luna februarie e perfecta si cu putin noroc veti prinde temperaturi medii si ceva soare. Fiindca hotelurile in Venetia sunt scumpe, consider ca 244 euro (avion cu taxe de aeroport inclus, 3 nopti la Hotel 3* cu mic dejun) e un pret bun. Mai multe detalii aici >>> Oferta Valentine`s day Venetia

Ce sa faceti in Venetia de Valentine`s day?

1. Un tur cu Vapporeto pe Canal Grande la apus. (Vapporeto sunt vaporase ce circula doar pe canal Grande si functioneza ca un autobuz pe apa). Cu toate astea, in spate au cateva locuri afara pe care localnicii le evita, insa turistii le iubesc fiindca va ofera posibilitatea de a face poze de calitate. 

2. Nu se poate o vacanta romantica in Venetia fara o plimbare  cu Gondola prin labirintul de canale. In februarie marea poate fi destul de agitata asa ca evitati sa luati de langa P-ta San Marco. In schimb alegeti cartierele cu localnici, unde canalele sunt mai stramte si va ofera atat intimitate cat si panorame urbane incantatoare.

3. Puteti lua o cina romantica pe una din terasele de langa podul Rialto. Desi o data cu lasarea intunericului se aglomereaza, privelistea e deosebita, cu felinare aprinse si podul in fundal. 

4. Pentru delicii afrodisiace si capsuni in ciocolata mergeti in Piata Rialto. Aici va puteti pierde o dimineata printre localnici, degustand din produsele locale. Capsuni gasiti la ei in orice perioada.

5. Pentru un Valentine`s day reusit, incercati ceva nou. Puteti juca un rol in povestea voastra de dragoste inchiriand costume de carnaval sau daca bugetul va limiteaza alegeti doar simple masti din atelierele de creatie presarate pe toate stradutele.

6. Daca nu va place sa faceti teatru, doar sa priviti, va recomand sa mergeti la opera, La Traviata sau Carmen de Bizet se interpreteaza frecvent in `Muzica a Palazzo`.

Roma de Valentine`s day
Poate nu stiati dar Sf Valentin a luat nastere in Roma. El a fost un preot care l-a sfidat pe imparatul Claudius si a fost inchis in puscarie pentru multi ani, fiind in final executat pe 14 februarie, 269 IH, lasand in urma o scrisoare fiicei lui, pe care scria `Love your Valentine`. De atunci 14 februarie a ramas ziua Nationala a Iubirii si a fost preluata de americani, care au transformat ziua intr-una comerciala. Nu stiu daca e doar o legenda, dar oricum, Roma e mereu o idee buna, iar pretul ce il ofera agentia Terra Vista o sa va convinga (155 euro/pers pentru avion cu toate taxele incluse + 3 nopti la Hotel 3* cu mic dejun) vedeti detalii aici >>> Oferta Valentine`s day Roma

Ce puteti face in Roma de Valentine`s day?

1. De exemplu, Scarile Spaniole sunt mereu intesate de cupluri. Zona e plina de vanzatori ambulanti ce vand trandafiri rosii, artistii stradali fac atmosfera, iar in apropiere se vinde una din cele mai bune gelato italiano. Totusi daca nu iubiti aglomeratia, mergeti la pranz sau dupa lasarea intunericului.

2. Fantana Trevi si toate celelalte fantani din Piaza Navona ofera decoruri bune pentru istantanee romantice.

3. Plimbati-va prin cartierul Trastevere, centrul vechi al Romei. Ulitele luminate de felinare, cladirile vechi acoperite cu vita de vie si micile terase ascunse sunt mereu pe placul indragostitilor.

4. Colosseum e un obiectiv turistic de neratat la Roma. La fel si Galeria Borghese. Pentru romantici, ramaneti in gradina din imprejurimi, la apus o sa aveti o panorama deosebita cu piata Popolo si Basilica San Pedro pe fundal.

5. Un alt loc de plimbari si panorame incantatoare, intr-un parc ceva mai retras perfect pt Valentine`s Day e pe dealul Aventine, in `Giardino degli Aranci`.

6. Nu in ultimul rand o cina romantica, cu lumanari, antipasti, prosseco si o privelisti de vis cu centrul istoric puteti avea daca rezervati o masa pe terasa de pe acoperis a Hotelului Eden sau a Hotelului Minerva. Totusi luati in calcul ca o astfel de cina porneste de la 100 euro/pers.

Paris de Valentine`s day
Destinatia ideala pentru indragostitii din toata lumea este Parisul. In special doamenele sunt innebunite dupa Paris, iar barbatii se conformeaza. O zi la Palatul Versailles, plimbare cu vaporasul pe Sena, o declaratie de dragoste in Turnul Eiffel sau o cina romantica in cartierul Latin pot fi `ingredientele` unei vacante perfecte de Valentine`s Day. Anul acesta o astfel de vacanta costa doar 205 euro (avion+3 nopti cazare+ mic dejun, taxe de aeroport incluse). 

Nu detailez ce puteti face de Valentine`s day in Paris fiindca despre asta am scris asta anul trecut, un articol lung >>>10 locuri romantice din Paris



11 comentarii:

  1. La Venetia ma gandisem si eu pentru anul asta, mai ales pentru ca este si carnavalul in acea perioada, dar pana la urma cred ca ma orientez catre o statiune montana. Stii cum e, fiecare cu "piticii" lui, iar ai mei mai toti au forme muntoase :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda, si eu as vrea Venetia de carnaval, i-am spus sotului ca vom reveni la batranete. Nu imi mai `permit` sa tot revin unde am mai fost fiindca lumea e atat de mare ...
      La munte trebuie sa fie frumos de Valentine`s day, mai ales daca prindeti si putina zapada :)

      Ștergere
  2. Astea sunt destinatii potrivite pentru prietenul meu care imi tot reproseaza ca nu sunt suficient de romantica si ca, in calatorii, par mai degraba in relatie cu DSLR-ul decat cu el. :D Din pacate nu vom putea merge nicaieri de Valentine's Day pentru ca el a plecat pentru o lunga perioada de timp la munca, in alta tara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda, apoi in Paris, Venetia si Roma cred ca tot in relatie cu DSRL-ul vei fi asa ca poate mai bine sa mergi singura :))

      Ștergere
  3. Trebuie neaparat sa vad si eu Venetia si mi-ar placea sa revad Parisul. Sa vedem pe unde putem sarbatorii si noi cativa anisori de la casatorie :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Venetia e mai mica, mai compacta, merge mai bine pentru o vacanta relaxanta, romantica
      Parisul in schimb ofera mult mai mult, daca ai timp si bani :)

      Ștergere
  4. Desi sunt foarte bune toate cele 3 destinatii, eu as prefera sa revad Roma, fiind mai "complexa" decat Venetia. Dar nu m-as supara nici cu o surpriza frantuzeasca :P:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu visez sa revin la Roma :) E atat de mare si incarcata de istorie incat iti trebuie ceva timp sa te bucuri de tot ce ofera

      Ștergere
  5. La Roma mi-as dori sa ajung, macar pentru o zi. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, Venetia si Paris mi se par doua destinatii foarte potrivite pentru Valentine's day; Roma pare putin pretentioasa, parca m-as duce sa petrec mai mult de o saptamana acolo si intr-un scop pur turistic :)

    RăspundețiȘtergere