Pe unde am umblat in 2014

Anul 2014 a fost un an plin de surprize. In primul rand fiindca am vrut sa ne mutam in Maroc. Macar pentru 1 an pana incepe Kari scoala. Dar nu ne-am mutat desi am facut multe demersuri. Fiindca socrii mei s-au decis sa se mute in Qatar. Apoi ce rost avea sa mai mergem acolo? Sa stam departe de familia mea, prietenii mei si in final ... de familia lui?! Prin vara ne-am hotarat sa ramanem in Romania. A doua parte a anului a venit cu alte surprize ... in sfarsit am renuntat sa mai stam in chirie! Acum in sfarsit ne amenajam pas cu pas apartamentul care mai necesita ceva renovari. Presimt ca in 2015 vom fi tot intr-un santier pana reusim sa ne amenajam casuta visurilor noastre. Sau poate acum ca stam la casa noastra vor fi loc de mai multe vacante, pe banii ce-i dadeam pe chirie. Cine stie?
Stiu ca e un paradox, dar din punct de vedere economic, 2014 a fost un an destul de prost. In primul rand fiindca am avut multe cheltuieli dar si fiindca job-urile noastre nu mai tin pasul cu preturile si nevoile noastre .... Din punct de vedere social am avut un an bun. Cat timp am sotul, copilul, parintii si prietenele langa mine, e totul perfect. 

Iar acum sa vorbim despre calatorii! 2014 a fost un an bun. Nu la fel de nebun ca 2013, dar cu multe calatorii frumoase, mai ales cand ma gandesc ca nici una nu era in plan. De fapt cred ca vacantele planuite pe ultima suta de metri, fac parte din noul meu stil de a calatori. Fiindca viata mea e atat de imprevizibila incat mereu trebuie sa iau decizii spontane! 


calatorii-aliceee-2014

In Aprilie o saptamana in Olanda cu Mary
Prima decizie de acest fel am luat-o la o cafenea in timp ce vorbeam cu prietena mea Mary. Discutia era ceva de genu `Ce-ar fi sa mergem luna viitoare in Olanda la prietena A? M-a tot invitat la ea, dar nu m-as duce singura ... nu vrei sa vii cu mine?` 
M-am gandit eu ... Olanda, cazare asigurata, in plin festival al lalelelor, cu Mary distractia-i garantata ... VIN! Dupa o saptamana am luat biletele de avion si peste exact o luna(in aprilie) zburam amandoua spre Edinhoven si apoi un drum plin de aventuri pana in Groningen unde locuia A. Primele doua zile ne-am acomodat si am vizitat Groningen, apoi in weekend am mers cu totii in Giothoorn-Venetia Olandei, unde am vizitat orasul din barca, pe canale. Luni am avut parte de cea mai frumoasa zi in Olanda, in Keukenhof Garden - Parcul cu lalele, iar cea mai mohorata a fost cea in Amsterdam fiindca orasul nu a fost deloc cum mi-l imaginam eu ...

Citeste toate articolele aici >>>Vacanta in Olanda

groningen-blog-de-calatorii

giothoorn-blog-de-calatorii

kukenhof-blog-de-calatorii

amsterdam-blog-de-calatorii

In Mai 5 zile in Barcelona cu sotul
Nici nu m-am intors bine din Olanda ca am si primit pe mail un cadou. Era de la sotul meu, cu ocazia aniversarii a 6 ani de casnicie, o vacanta in Barcelona impreuna cu familia cumnatei din Paris. Am plans de fericire fiindca chiar nu ma asteptam la un asemenea cadou dar apoi am fost usor dezamagita fiindca ... Din nou Barcelona? Din toata Europa asta, in ultimii ani tot vizitez orase pe care le-am mai vazut deja! Insa pana la urma Barcelona chiar a fost o alegere inspirata fiindca am reusit sa vizitez locuri ce le-am ratat in vacanta din 2011 (Plaja, Cassa Batllo, Gradina Botanica, plimbare cu Telegondola, muntele Tibidabo, Fantana Montjuic) dar in acelasi timp nu mai era stresul acela de a `bifa` obiective. A fost o vacanta romantica, foarte relaxanta si plina de socializare. Iar in ultima zi am reusit sa fac si o excursie in imprejurimi, prima oprire a fost in Girona (unde am nimerit in plin festival al florilor) iar a doua oprire a fost in  Besalu- care poate concura pentru cel mai frumos oras din Spania.

Citeste toate articolele aici >>>Vacanta in Barcelona

blog-de-calatorii

girona-blog-de-calatorii

besalu


In iulie un weekend in Apuseni cu prietenii
Vara asta a plouat mult la Cluj. Asa ca ne-am mobilizat cam greu. Dar pana la urma m-am dus cu prietenii si cu castigatorii unui concurs de pe blog la >>>Kings Valley Resort unde am avut un weekend de vis. Distractia a fost baza, drumetiile au fost optionale (fiindca am vizitat zona anul trecut).


blog-de-calatorii

In August o vacanta in Ungaria cu familia
Asta a fost cea mai imprevizibila vacante dintre toate. Era 15 August, weekendul prelungit de Sfanta Maria si chiar vroiam sa mergem undeva cu Kari, sa simta si el ca-i vacanta mare. Stiu ca in dimineata aia am sunat la cateva hoteluri de la mare dar toate erau Full Booked. Apoi am cautat o modalitate de a merge pe cont propriu in Ungaria dar parea imposibil. In final am vorbit cu niste prieteni de ai sotului ce aveau masina si au zis OK. In doua ore am facut bagajul, am luat pasapoartele si am plecat. In prima zi am vizitat >>> Nyiregyhaza cea mai mare gradina Zoo din Ungaria, iar urmatoarele doua zile le-am petrecut in strandul si >>> AquaPark-ul din Hajduszoboszlo unde ne-am simtit excelenat iar Kari a fost in culmea fericirii.

ungaria

blog-de-calatorii-aliceee


In Octombrie Bucuresti si Turcia singura
Ultima vacanta din acest an a fost una lunga (2 saptamani) si foarte frumoasa. Nici asta nu era chiar planificata, de fapt am continuat colaborarea cu agentia ViaRomania pentru a promova un circuit. Stiam de la inceputul anului ca pot alege un circuit, doar ca nu stiam cand si unde voi putea merge. Am anuntat chiar pe finalul sezonului ca vreau in Croatia dar nu mai erau locuri doar in Turcia, asa ca Turcia a ramas!

Am inceput vacanta cu un >>> city break frumos in Bucuresti. De cativa ani imi tot doream sa vad capitala cu ochi de turist si in sfarsit mi-a fost implinita dorinta. Am vizitat Muzeul Satului, Muzeul Taranului, Muzeul Antipa, Gradina Botanica, Parcul Herastrau si am facut un traseu prin Centrul Vechi. Va spun sincer ca mi-a placut mult Bucurestiul!

bucuresti-blog-de-calatorii

Duminica dimineata am raspuns prezent pe autocarul ce ne ducea in Turcia - Circuitul Cappadokia (8 zile), intr-un circuit lung prin Turcia (mai exact 4000 de km).

Prima zi am traversat Bulgaria si cum am trecut in Turcia am vizitat Moscheea din Edirne.

edirne-turcia-blog-calatorii

A doua zi am simtit cu adevarat ca ma aflu in Turcia, cand am ajuns in rezervatia naturala Pamukkale. De pus in lista cu locuri ce mi-au taiat rasuflarea!

pamukkale-turcia-blog-calatorii

A treia zi m-am relaxat in Antalya. Croaziera pe Mediterana, plimbari prin bazar si multe ceaiuri la terasele locale.

antalya

A patra zi am facut opriri la mai multe atractii turistice de top din Turcia: Aspendos (amfiteatrul lumii antice) apoi cascada Manavgat, in Konya (la Mausoleul poetului mistic Rumi Mevlana) si nu in ultimul rand Side un oras antic foarte frumos, la malul Marii.

blog-calatorii-turcia

side-blog-calatorii

A cinci-a zi a fost Cappadocia! Cea mai frumoasa zi din circuit fiindca in sfarsit am ajuns in locul la care visez de o vesnicie! Apoi am terminat ziua grandios la Seara Turceasca (program artistic timp de 3 ore).
cappadocia-turcia-blog-calatorii

A sasea zi a fost din nou o calatorie lunga pana in Ankara (cu vizita la Mausoleul lui Ataturk), oprire pe Lacul Sarat `Tuz` apoi Istanbul by night!

lacul-sarat-tuz-turcia-blog-calatorii

A saptea zi a fost ultima noastra zi in Turcia petrecuta in totalitate in Istanbul. Am facut un traseu turistic pe la obiectivele de top al orasului, apoi croaziera de 2 ore pe Bosfor si am incheiat seara in Marele bazar unde mi-am cheltuit toti banii ramasi.

istanbul-turcia-blog-calatorii

Cam asta a fost anul 2014! Doua tari noi (Olanda si Turcia) doua revederi (Apuseni si Barcelona), vacante cu prietenii dar si cu familia, as putea spune ca am avut un an foarte echilibrat. Putin munte, putina mare, croaziere, orase si sate, cascade si lacuri. In final tot ce pot visa e un 2015 la fel de bun!

Citeste si articolul >>> Pe unde am umblat in 2013 


Voi pe unde ati calatorit in 2014???

Va invit sa accesati Cuprinsul blogului (click)  iar daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click)

18 comentarii:

  1. Ai avut un an super, cu de toate ceea ce iti doresc si pentru anul ce tocmai a inceput ;). La cat mai multe calatorii interesante si spor la renovat casuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce de locuri faine ai văzut :) Să ai un 2015 cel puţin la fel de interesant, cu experienţe faine de călătorie!
    Şi eu am văzut două locuri noi anul trecut, Praga şi Paris; am revăzut Munchen şi am descoperit locuri faine în Bucureşti. Anul ăsta am planuri mari, sper să ajung în Italia, că mi-e tare dor de ea, Timişoara, Bratislava şi/sau Lisabona.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andra si eu imi doresc mult de tot Italia! nu am fost deja de 2 ani, trebuie sa recuperez.
      Nu stiu ce voi face dupa ce voi vedea fiecare regiune, ceea ce e foarte probabil daca continui tot asa.
      In Praga nu am ajuns inca, am in plan un city break cu sotul acolo dar nu stiu cand se va materializa.

      Ștergere
  3. La cat mai multe calatarii interesante si in 2015 si postari aici pe blog!Spor si la decorat/aranjat noul apartament!
    Greetings from Greece and best wishes for you and your family!Lela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Lela! Iti doresc si eu un an nou plin de impliniri, calatorii si succese.
      Apartamentul momentan e in stand by pana mai strangem bani ...

      Ștergere
  4. Superb, superb! Nubstiam de acel loc din Turcia care arata fascinant - Cappadocia. Cum ai facut poza aia pe lac? Era saltea de fapt? :)) Esti prea in aer, care e secretul?
    Mi-ar placea sa calatoresc macar un sfert din cat calatoresti tu. Anul trecut nu am fost deloc in afara tarii si sufar cumplit :(.
    Poate anul asta va fi mai bun.
    Te pup! Un an superb sa ai!

    PS: Ce mare s-a facut Kari, nu stiu cand a trecut timpul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Secretul e ca pui aparatul pe jos, la o distanta considerabila (5-7 m) si sari exact cand se declanseaza poza :))) Lacul era secat acum, deci practic eram pe uscat, doar din loc in loc mai era apa.

      Iti doresc ca in 2015 sa calatoresti in strainatate, in destinatiile la care visezi!

      Ștergere
  5. Superbe destinatii ai avut in 2014 ! Sper sa mergi si anul acesta in locuri minunate
    Eu in 2014 am revazut Roma, si am descoperit cateva orasele din Elvetia (Berna, Lausanne, Geneva, Morges), dar si Budapesta, Sevilla si Genova.
    Anul asta sper sa ajung sa vad iar Elvetia, pentru ca m-am indragostit de ea, Oslo, poate Luxembourg, si mi-as dori sa revad Londra sau Parisul. Sa vedem cu stam cu timpul, si mai ales cu banii...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elvetia e o necunoscuta pentru mine dar sper sa ajung si pe acolo candva :)
      Oslo mi-ar placea in special ca baza pentru excursii prin fiorduri.
      Luxembourg nu imi provoaca nici o senzatie ...

      Daca mergi la Londra sau la Paris sa ma iei in bagaj cu tine!

      Ștergere
  6. Cat de tare e penultima poza! :)) Eu in 2014 nu am avut prea mult timp pentru calatorii, dar sper sa recuperez in 2015. Mi-ar placea un traseu echilibrat ca al tau :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Frumoase locuri ai vizitat, iti doresc un 2015 cu noi calatorii frumoase asa cum ti le doresti, spor in toate si mai ales sanatate! Imi place foarte mult cascada!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Mihaela, asemenea! La cat mai multe calatorii frumoase, in locurile la care visezi :)

      Ștergere
  8. Vazand fotografiile nu pot sa nu ma minunez din nou cat de frumos(pe sufletul meu) este in Spania(Girona si Besalu). Si nu pot sa nu visez in continuare la splendorile Olandei, Giethoorn si Keukenhof. La Praga si la Bruges(da, mi-ar placea sa revin cu aparatul foto de data asta). Cat de mult iubesc locurile astea!
    Ai avut un an special, plin de calatorii de neuitat, ceea ce-ti doresc si pentru 2015! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nice vine primavara, perioada propice pentru Olanda!
      In alta oridine de idei, iti doresc un 2015 plin de calatorii si destinatii pe sufletul tau :)

      Ștergere
  9. Frumoasa retrospectiva, Alice :-) Nu e rau deloc. Iti dorim ca in anul acesta sa-ti implinesti si mai multe visuri, sa vezi mai multe locuri noi si frumoase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, la fel va doresc si eu voua, cat mai multe destinatii noi si frumoase!

      Ștergere