In fiecare vacanta ma duc la un restaurant All you can Eat. Acest tip de restaurante chiar daca nu fac cea mai calitativa mancare, cu siguranta au cea mai diversificata bucatarie si cand vrei sa explorezi putin din preparatele traditionale a unei tari, e cea mai ieftina optiune. Sincer va spun ca nu credeam ca exista asa ceva si in Turcia. Dar cand a anuntat ghidul ca dupa excursia in Cappadocia ne duce la un restaurant bun All You can Eat am zis iuppy, in sfarsit o sa ma familiarizez cu mancarea turceasca, fiindca momentan nu stiu aproape nimic despre ea. In circuite nu prea ai timp sa mananci, popasurile de masa se fac la `restaurante alese` (mai exact unde au ei colaborari) de pe traseu si mananci preferabil ce e gata facut (sau se poate face foarte repede) fiindca pauzele de masa sunt scurte. Asa ca in ultimele zile la pranz am ales variate tocane de legume iar seara peste sau kebap. Iar la capitolul dulciuri momentan am gustat doar din rahatul turcesc,baclava si cataif. Pana acum nu mi-a placut mult doar rahatul turcesc cu ciocolata.
Dar sa vedem ce ne ofera restaurantul All you can Eat:
O masa rotunda cu salate si mici aperitive pe care am gasit: salata de vinete, salata ciobanului, salata de cus-cus, salata cu naut, ardei umpluti, hummus, vinete umplute cu rosii si usturoi, rulouri vegetariene, crochete de cascaval cu sos de nuci si usturoi, salata de paste, pilaf cu stafide, boluri cu legume individuale, muraturi turcesti si langa o masa cu condimente.
Pranzul a constat in paste sub mai multe forme, pilaf cu sofran, cartofi prajiti, ghiveci de legume, dovlecel umplut cu carne, miel prajit, piept de pui in sos de rosii si peste prajit.
Desertul a fost foarte bogat: multe ferluri de prajituri toate cu blat foarte insiropat si dulce, desert pe baza de lapte, rulade, baclava. Ce am observat e ca nu prea au prajituri cu crema si toate sunt foarte dulci, deabia am gustat putin din fiecare, cu doamnele de la masa. Dupa care fructele nu au mai avut nici un gust.
A meritat 20 de lire turcesti (7 euro) fiindca am putut gusta putin din fiecare. Ce nu mi-a placut a fost mancarea de baza (serios cartofi prajiti? paste? ghiveci de legume?) adica nu prea erau turcesti. Ma asteptam la mai multe preparate cu carne, mai ales de miel. Fara sa spun ca la capitolul peste a fost slabut rau, fara fructe de mare (din care in Spania si Portugalia, la restaurante all you can eat erau din belsug) nici macar hamsii, frigarui si kebap nu au fost, care le gasesc mult mai `turcesti` decat paste si cartofi prajiti.
Cu ce am ramas dupa experienta asta? Mi-a confirmat, din nou, ca nu sunt fana deserturi turcesti, fiindca sunt prea dulci dupa parerea mea. Si ca in bucataria lor legumele sunt baza. Eu credeam ca e carnea :))
Urmeaza sa va povestesc si despre Seara turceasca cu bauturi All you can drink!
Dar sa vedem ce ne ofera restaurantul All you can Eat:
O masa rotunda cu salate si mici aperitive pe care am gasit: salata de vinete, salata ciobanului, salata de cus-cus, salata cu naut, ardei umpluti, hummus, vinete umplute cu rosii si usturoi, rulouri vegetariene, crochete de cascaval cu sos de nuci si usturoi, salata de paste, pilaf cu stafide, boluri cu legume individuale, muraturi turcesti si langa o masa cu condimente.
Pranzul a constat in paste sub mai multe forme, pilaf cu sofran, cartofi prajiti, ghiveci de legume, dovlecel umplut cu carne, miel prajit, piept de pui in sos de rosii si peste prajit.
Desertul a fost foarte bogat: multe ferluri de prajituri toate cu blat foarte insiropat si dulce, desert pe baza de lapte, rulade, baclava. Ce am observat e ca nu prea au prajituri cu crema si toate sunt foarte dulci, deabia am gustat putin din fiecare, cu doamnele de la masa. Dupa care fructele nu au mai avut nici un gust.
A meritat 20 de lire turcesti (7 euro) fiindca am putut gusta putin din fiecare. Ce nu mi-a placut a fost mancarea de baza (serios cartofi prajiti? paste? ghiveci de legume?) adica nu prea erau turcesti. Ma asteptam la mai multe preparate cu carne, mai ales de miel. Fara sa spun ca la capitolul peste a fost slabut rau, fara fructe de mare (din care in Spania si Portugalia, la restaurante all you can eat erau din belsug) nici macar hamsii, frigarui si kebap nu au fost, care le gasesc mult mai `turcesti` decat paste si cartofi prajiti.
Cu ce am ramas dupa experienta asta? Mi-a confirmat, din nou, ca nu sunt fana deserturi turcesti, fiindca sunt prea dulci dupa parerea mea. Si ca in bucataria lor legumele sunt baza. Eu credeam ca e carnea :))
Urmeaza sa va povestesc si despre Seara turceasca cu bauturi All you can drink!
😍ps: Apreciez comentariile voastre pe blog
si mesajele voastre in privat aliceee_traveler@yahoo.com 😍
» Urmeaza sa calatoresti in TURCIA??? Citeste toate articolele aici↴
- Pareri personale despre circuitul in Turcia cu agentia de turism
- Cum sa iti organizezi o vacanta in Turcia pe cont propriu - GHID PRACTIC
- Statiuni, Plaje si obiective turistice in Turcia la Marea Mediterana
- ZIUA 1 - Din Bucuresti in Istanbul, 16 ore de calatorie
- ZIUA 1 - Vizita la Moscheea din Edirne
- ZIUA 2 - Impresii dupa o zi magica la Pamukkale - Circuit in Turcia
- ZIUA 3 - Impresii Antalya - Un oras mai frumos decat mi-am imaginat
- ZIUA 4 - Teatrul antic Aspendos, cascada Manavgat, Side si Konya
- ZIUA 5 - Impresii despre Cappadocia
- ZIUA 5 - Degustare la restaurantul All You Can Eat din Cappadocia
- ZIUA 5 - Cum a fost la seara turceasca in Cappadocia
- ZIUA 6 - Vizita la Mausoleul lui Ataturk si sarituri in aer pe lacul sarat Tuz Golu
- ZIUA 7 - 10 obiective turistice din Istanbul vazute cu ghid
Cel putin ai avut un meniu destul de bogat, zic eu, pentru 7 euro :)
RăspundețiȘtergereApropos, nici mie nu-mi plac dulcegariile turcesti gen baclava, halva, etc. In Istanbul am vazut insa destule cofetarii ce au si prajituri normale, destul de delicioase.
Un restaurant excelent all you can eat este Trofea Grill din Budapesta. In timpul saptamanii pentru 11.5 euro (orele 12-17) poti alege dintr-o gama varianta de preparate culinare unguresti si internationale, dar si de bauturi (mai putin tariile gen whisky, coniac, gin, rom sau vinuri mai sofisticate pe care daca le doresti trebuie sa le platesti separat...)
Pacat ca nu am stiut despre restaurantul acesta cand am fost la Bucuresti.
ȘtergereNoi la Cluj avem (din cate stiu) doar in Iulius Mall `Sushi All You Can Eat` cu 50 ron. Au mai fost inainte si in alte restaurante dar rand pe rand au scos varianta asta.
E la Budapesta Trofeea Grill, nu in Bucuresti
ȘtergereAm citit fara ochelari :)))
ȘtergereIn Budapesta e bine am sanse mai mari sa ajung pe acolo anul acesta
Vaiii...eu sunt inebunita dupa dulcegariile turcesti!!!!!Baclavale, rahat, halva....in general sunt topita dupa dulciuri de asta stil turcesc insiropate!!!!Fetelor (Maria+Alice) va invidiez ca nu va plac...eu nu pot rezista in fata unei portii de astfel de dulcegarii!!!!
RăspundețiȘtergereLela si mie imi plac dulciurile in general dar prefer pe cele cu crema/bezea/frisca decat cele insiropate si atat. Rahatul turcesc mi-a placut si baclava mai imi si la Cluj din cand in cand. Apropo, e mai ieftina la noi decat in Turcia :))
ȘtergereAsadar, cartofi prajiti "turcesti"? :)) Ce sa zic, nici eu nu stiam secretul asta :P Dar pepenele ala ma innebuneste, deja am gura apa...
RăspundețiȘtergereMda si la capitolul fructe au stat bine. Mai era struguri, smochine si multe altele.
ȘtergereEu mă gândesc cum o fi pilaful acela cu stafide. Astăzi mă preocupă mâncarea de post şi la începutul articolului sunt o mulţime de idei.
RăspundețiȘtergereE bun, usor dulceas, poti pune si scortisoara daca il vrei ca desert sau doar stafide si cu carne daca il vrei fel principal.
ȘtergereMie imi plac deserurile turcesti, orientale in general, desi recunosc si eu ca sunt foarte dulci.
RăspundețiȘtergereO singura data am fost la un restaurant de genul asta, unul chinezesc aici in Tours. E o experienta interesanta, nu zic nu, doar ca nu prea sunt eu fan mancare chinezeasca. Poate ca intr-o alta tara, ca Turcia de exemplu, as incerca, cel putin de curiozitate, ai sansa sa descoperi o multime de preparate traditionale si sa gusti cate putin din fiecare.