Film A Summer`s Tale - Jurnalul unei vacante la mare in Franta

Saptamana 124
A summer`s Tale (1996)

poster-a-summers-tale

O prietena mi-a spus sa caut bine filmul acesta fiindca o sa-mi placa la nebunie. Intr-adevar nu l-am gasit din prima incercare dar o data ce l-am vazut pot spune ca a intrat rapid in topul filmelor mele preferate de calatorii. As putea spune ca face parte din top 10!

Filmul prezinta vacanta lui Gaspard, un tanar timid, absolvent de facultate, ce merge la mare in Franta (Brietania) pentru a sarbatori ultima vara de libertate. Ajunge in statiune singur, pe 17 iulie, si se cazeaza in casa de vacanta a unui prieten ce i-a dat cheile pentru a locui acolo, in ideea de a salva niste banuti. Chiar in prima zi, merge la cina intr-un restaurant local unde o vede pe Margot, o tanara studenta ce lucreaza ca si chelnerita pe timpul verii. A doua zi se vad din nou pe plaja si atunci se imprietenesc. Urmeaza un sir de  drumetii si povesti lungi despre dragoste, flirt, aventura si prietenie. Margot are un iubit si dupa cateva zile aflam ca si Gaspard are o prietena buna pe care o iubeste si spera sa vina si ea in statiune pentru a petrece vacanta impreuna. Cu toate ca Margot si Gaspard se simt atrasi unul de altul, sunt prea timizi ca sa faca ceva si constiinta le dicteaza ca-i mai bine sa nu faca nimic. 
Vazand ca zilele trec si iubita lui Gaspard nu mai ajunge, Margot ii sugereaza sa se intalneasca mai bine cu prietena ei Solene, o tanara provocatoare ce isi doreste o relatie seriosa. Gaspard o asculta, asa ca ziua urmatoare o petrece pe o insula cu Solene, alaturi de familia ei. Dar chiar cand totul mergea ca pe roate, Lena, marea iubire a lui Gaspard ajunge in statiune si brusc baiatul timid, venit in vacanta fara nici o perspectiva si fara mari asteptari se afla in postura de a avea alaturi 3 fete. Tine la toate, intr-un mod foarte diferit si cea mai mare problema e ca datorita caracterului nu poate spune NU nici uneia dintre ele. Asa ca la finalul vacantei se trezeste ca le-a promis la toate o excursie si intamplarea  face ca  toate se anunta libere  pentru aceeasi zi. Voi pe care credeti ca o va alege?

Ce e deosebit la acest film si de ce mi-a placut atat demult? Poate fiindca tot filmul e un jurnal de calatorie. Doar ca nu e povestit, e filmat. Incepe in 17 iulie si se termina in 6 august. In fiecare zi ni se arata activitatile lui Gaspard. Este despre oameni, despre relatii de iubire in perioada in care mai exista inocenta si romantism, pe fundalul unui vacante si mult turism. E genul de film care te transpune acolo, care te face sa te simti in vacanta. Iar peisajele sunt atat de frumoase incat la final visam la Brietania, o zona despre care nu stiam prea multe pana atunci. Numele frantuzesc a filmului e: Conte d'été (poate il gasiti mai usor asa).


Filme de calatorii asemanatoare >>> Little White Lies (vacanta de vara in Corsica) Summer Lovers (vacanta de vara in Santorini) And while we where here (vacanta de vara in Italia)

film-de-calatorii-a-summers-tale

L-ati vazut? V-a placut? 

Click aici pentru a vedea mai multe -> FILME CU CALATORII

5 comentarii:

  1. Filmul asta nu l-am vazut asa ca multumesc de recomandare

    RăspundețiȘtergere
  2. O sa fie mai greu de inteles in franceza, dar vreau sa-l vad, thanks!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua! Ma bucur ca v-am descoperit blogul! Puteti sa-mi spuneti, va rog un site pe care pot gasi filmele din lista d-voastra? Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unele (destul de multe) le gasiti aici, dar nu au subtitrare pe romana

      https://bmovies.is/

      Ștergere