Totul despre litoralul romanesc in 2020

Am zis ca voi scrie un articol PRO litoralul romanesc. Despre avantajele unui sejur la mare in Romania, despre cazare, transport, obiective turistice, ce sa faci si ce sa vezi pe litoralul romanesc. Stiu ca fiecare are parerea lui, pozitiva sau negativa, se bazeaza (sper) pe experiente personale trecute care sunt diferite, de la persoana la persoana. Eu am fost timp de 15 ani, vara de vara pe litoral si o parte din cele mai frumoase amintiri din copilarie si tinerete le am acolo. Pentru mine litoralul romanesc va ramane o zona foarte frumoasa a Romaniei, care face pasi de la an la an pentru a satisface cerintele si pretentiile tot mai mari ale romanilor. Nu zic ca litoralul romanesc e cel mai cel din lume, dar sper sa va conving ca ai ce sa faci si sunt numeroase obiective turistice ce merita vazute  (mai ales fiindca sunt accesibile ca si pret) pt orice roman ce viseaza la o vacanta la mare.

totul-despre-litoralul-romanesc

1. Cat costa cazarea pe litoralul romanesc in 2020
Am sa va dau orientativ cateva preturi dar ele difera, in functie de perioada (iunie si septembrie e mai ieftin decat iulie si august), pensiune/apartament/hotel si cate stele sau margarete au unitatile de cazare. La multe proprietati puteti negocia daca stati mai mult de 3-4 zile. Daca faceti rezervarile prin www.PortalTurism.com la un unele hotel-uri aveti si reduceri.

>>>Cazare Mamaia ( incepand cu 100 ron/camera/dubla noapte) la unele hotel-uri aveti 10% discount
>>>Cazare Costinesti (incepand cu 50 ron/camera dubla/noapte)
>>>Cazare Eforie Nord (incepand cu 50 ron/camera dubla/noapte) la unele pensiuni aveti 5% discount
>>>Cazare Vama Veche (incepand cu 70 ron/camera dubla/noapte)

2. Cat costa transportul spre litoralul romanesc in 2020

Cele mai ieftine plecari cu autocarul sunt:
-Din Bucuresti la Constanta ( la ora 06.15 am, 07:45 am, 09:15 am si 21:15 pm) cu compania Comanto, 30 ron bilet
-Din Brasov la Constanta ( la ora 02:30 am) cu compania Fany, 60 ron bilet
-Din Cluj la Constanta (la ora 21:30) cu compania Fany 120 ron bilet
-Din Baia-Mare la Constanta (la ora 18:50 ) cu compania Fany 160 ron bilet
-Din Sibiu la Constanta (la ora 22:00) cu compania Horas 90 ron bilet
-Din Iasi la Constanta (la ora 22:00) cu compania Trans Polosam 100 ron bilet

3. Cat costa obiectivele turistice si distractia pe litoralul romanesc in 2020
Stiu ca multi spun ca litoralul romanesc e  scump dar va zic sincer ca e rezonabil comparand cu alte tari. Unde mai mergi la Acvariu, la Delfinariu cu 10 ron? Serios ...

1. Complexul Muzeul de stiinte ale naturii cuprinde Delfinariu, Pasari exotice si Planetariu si au pretul unic de 10 ron adult, 5 ron copil/student.
-Reprezentatiile in 2020 la Delfinariu au loc de luni pana vineri la orele 11, 15 si 19 iar in weekend la orele 11, 13, 15 si 19.
-Demonstratiile la Planetariu au loc in 2020 zilnic la orele 10, 11:30, 15:30 si 19:30 si pot participa copii peste 5 ani.

2. Acvariul se afla langa Cazino Constanta si e deschis zilnic intre orele 9 am si 20 pm si costa 10 ron adult, 5 ron copil/student. Sub 5 ani e gratuit.

3. Muzeul Marinei din Constanta e deschis de miercuri pana duminica intre orele 9 am si 17 pm. Pretul de intrare e aproximativ 5 ron.

4. Aqua Park din Mamaia e deschis zilnic intre orele 10 - 18 (in iunie/septembrie) si 9 - 19 (in iulie/august). Pretul de intrare pe zi e 40 ron adult/20 ron copil (in iunie/septembrie) si 70 ron adult/30 ron copil (in iulie/august). Abonamentele Family costa:
-1 adult + 1 copil = 54 ( iunie/septembrie)  sau 90 ron (iulie/august)
-1 adult + 2 copii = 72 ( iunie/septembrie)  sau 117 ron (iulie/august)
-1 adult + 3 copii = 90 ( iunie/septembrie)  sau 144ron (iulie/august)
-2 adulti + 1 copil = 90 ( iunie/septembrie)  sau 153 ron (iulie/august)
-2 adulti + 2 copii = 108 ( iunie/septembrie)  sau 180 ron (iulie/august)
-2 adulti + 3 copii = 126 ( iunie/septembrie)  sau 207 ron (iulie/august)

5. Telegondola Mamaia functioneaza zilnic de la ora 10 la 18 si pretul unei ture costa 10 ron/dus, 20 ron dus-intors. Copii pana in 7 ani merg gratuit.

6. Sporturile nautice si de adrenalina din Mamaia se vor deschide in 5 sau 10 iunie (in functie de vreme) si pretul lor in 2020 e de:
-200 ron Parasailing / persoana sau 300 ron pentru cuplu 
-150 ron jet ski (10 minute) 250 ron (30 de minute) sau 500 ron (full day cu benzina voastra)
-30/40 ron bananna

7. Plimbare cu vaporasul din Constanta in largul marii se face de langa Cazino, micul debarcader, pretul fiind de la 35 ron/persoana si dureaza 1h - 1h:30 min.

8. Pe 15 August are loc Ziua Marinei, cea mai frumoasa festivitate si parada navala din Romania. Se tine la Constanta si puteti participa gratuit. 

9. Herghelia Mangalia este locul unde va puteti duce copii la cursuri de echitatie, plimbare cu caii si puteti asista la numeroase evenimente ce au reprezentatii artistice si concursuri.

10. Constanta FreeTour (pagina de facebook cu acelasi nume) e locul unde poti sa anunti faptul ca doresti un tur ghidat in Constanta. Traseul e gratuit, dar bacsisul e apreciat.

4. Avantajele unui sejur pe litoralul romanesc

Pentru mine plajele din Romania chiar sunt frumoase. Faptul ca sunt cu nisip fin, sunt late, avem hotel-uri chiar pe malul marii asa incat dimineata cand iesi esti direct cu picioarele in nisip si la 3 metri de mare e un avantaj enorm care multe statiuni litoral din alte tari ale Europei nu le au sau daca le au, te taxeaza enorm pentru luxul acesta. 

Pe litoralul romanesc sunt cele mai tari cluburi si discoteci in aer liber. Poate ca la o anumita varsta nu te mai intereseaza acest aspect dar Mamaia, Costinesti si Vama Veche pt mine raman  statiuni exemplu de distractie pe timp de noapte pe litoral. Am petrecut seri magice in Discoteca Tineretului si am dansat in nisip pana la rasarit la Stuf si Expirat in Vama Veche. Sunt amintiri ce nu le voi putea uita niciodata.

Iar ca si copil, de abia asteptam vacanta de vara ca sa ma duc la mare. Acele 10 zile pe litoralul romanesc erau cele mai pline, mai active si mai fericite zile din cursul unui an. Tin minte partidele de volei pe plaja, zilele de sambata cand profesorii ne duceau in Satul de Vacanta, Acvariul, Delfinariul, plimbarile pe faleza, concursurile de sarituri in apa, dedicatiile ce ni le dadeam intre noi pe plaja din Constanta si serile de concerte din Navodari si Mamaia. Era perfect. 

Am neamuri ce merg an de an la mare in Romania si cand i-am intrebat de ce nu aleg sa mearga in alta tara mi-au spus ca pentru ei litoralul romanesc e varianta cea mai convenabila avand in vedere ca nu stiu alta limba si nu se simt confortabil sa mearga pe cont propriu in alte tari. In plus mergand din Cluj pana la litoral mereu mai opresc doua-trei zile si pe Valea Prahovei/ in Moldova/ pe Transfagarasan, asa aleg sa isi faca un concediu combinat la mare si munte sau diverse vizite si drumetii. 

Vecina mea mi-a spus ca pentru ea aerul salin de la mare e cel mai sanatos  tratament ce il face vara de vara cu copii, inca de cand aveau 1 an. Asa reuseste  sa le intareasca imunitatea si sa-i fereasca de raceli, fara medicamente, complet natural, in timp ce copii se distreaza si se simt bine. 

Mai multe articole din aceeasi serie aici-->> Romania

Thanks for visiting,

 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

8 comentarii:

  1. ..pretul pentru Telegondola Mamaia este 20 lei- doar dus!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Anul acesta se implinesc zece ani de cand nu am mai fost. In trecut, nu era vara fara litoralul nostru. Ce e mai trist e ca nici macar nu am planificat sa-l evit...oare cand au trecut cei zece ani?!?

    RăspundețiȘtergere
  3. Litoralul romanesc nu e deloc ieftin daca te duci la un hotel mai de soi - preturile de plecare par prietenoase dar cele reale sunt cam de speriat. Exista insa confortul "proximitatii" fata de alte variante de vacanta si pentru multi, mai ales pentru cei care au copii mici, e un avantaj.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu siguranta e mult mai frumos in alte tari la mare, insa parca nu pot sa lipsesc de pe litoralul nostru, pentru mine si-a format un farmec aparte, indiferent de statiune. Pana la urma, e in tara noastra, ar trebui sa ne simtim mai confortabil aici, nu?

    RăspundețiȘtergere
  5. Intr-adevar, litoralul romanesc nu este ieftin. Dar in ciuda acestui fapt, eu am ales ca in fiecare an sa merg la Marea Neagra. Poate din cauza ca sunt nostalgica si pentru ca este aproape... Cert este ca in luna ianuarie a fiecarui an, caut oferte pentru litoralul romanesc. Astfel fac rezervare timpurie si obtin discounturi suplimentare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Din pacate totul este limitat: bani, timp, zilele de concediu, nu am nici o problema cu litoralul nostru, chiar mi-e dor foarte tare si vreau ca anul asta sa nu mai ratez intalnirea cu marea. E mult mai aproape fata de alta destinatie.

    RăspundețiȘtergere