Cat costa o vacanta in Amsterdam in 2020

Astazi v-am pregatit un ghid practic in Amsterdam cu preturi la transport, cazare si obiective turistice in 2020 ca sa aveti o idee cat o sa va coste per total o vacanta in Amsterdam in acest an.
Cand te gandesti la o vacanta in Amsterdam iti imaginezi plimbari pe canale, vizite la muzeele ce au o reputatie internationala, multa bere Heineken, degustari de cascaval si alte produse traditionale, o vizita in Cartierul Rosu si mult shopping. Amsterdam s-a facut cunoscut in Europa datorita reputatiei de oras libertin unde mergi sa iti cheltui banii atat pe atractiile turistice cat si pe `placerile interzise`. 

Ce vom acoperi in acest Ghid Turistic cu Amterdam in 2020:
1. Transportul la Amsterdam cu avionul
2. City-break ieftin prin agentie in Amsterdam
3. Cazare ieftina in Amsterdam la localnici
4. Hotel-uri bune si ieftine in Amsterdam
5.Cat costa transportul de la aeroport in Amsterdam
6. Cat costa transportul public in Amsterdam
7. Top 10 obiective turistice din Amsterdam si pretul lor in 2020
8. Citeste jurnalul meu de calatorie cu Olanda

preturi-in-amsterdam


1.Transportul la Amsterdam cu avionul in 2020

Cel mai ieftin si simplu mod de a ajunge in Amsterdam e cu avionul. Varianta low cost e sa zburati la Eidnhoven (sunt curse din Bucuresti si Cluj - aeroportul se afla la 2 ore de Amsterdam) si puteti prinde bilet dus-intors cu 50 euro. Varianta ceva mai scumpa dar directa e sa zburati din Bucuresti pe aeroportul Schipol, biletul fiind deseori 100 euro dus-intors (taxe de aeroport incluse). Cele mai ieftine bilete de avion spre Amsterdam le gasiti  >>> AICI 

2.City Break-uri ieftine prin agentie in Amsterdam in 2020


Un city break prin agentie, cu transport cu avionul + taxe de aeroport incluse + 2 nopti de cazare la Hotel 3 stele costa de la 200 euro/pachet. Cele mai ieftine city break-uri in Amsterdam le gasiti >>> AICI

3.Cazare ieftina in Amsterdam in 2020


Ca de obicei, cea mai ieftina cazare o gasiti la localnici. Site-ul Airbnb are o lista enorma de camere private si apartamente oferite de localnici in Amsterdam. Inscrie-te gratuit pe site si primesti din partea mea un Voucher de 35 de euro care se deduce automat la prima voastra rezervare la cazare oriunde in lume. >>> VOUCHER AICI

4.Hoteluri bune si ieftine in Amsterdam in 2020


Sincer nu o sa gasiti cazare super ieftina in Amsterdam. Preturile trec lejer de 50 euro pe noapte chiar si la hotel-uri indepartate de centrul istoric. Hostel-urile sunt foarte populare in Amsterdam avand in vedere numarul mare de tineri ce invadeaza orasul in fiecare weekend si nu numai, asa ca poate sunt o varianta mai rentabila de cazare.

Mai jos cateva Hosteluri ieftine si bune din Amsterdam (pretul e pt 1 persoana, dormitor comun)
Mai jos cateva Hoteluri ieftine si bune din Amsterdam (pretul e pt 2 persoane)
  • O noapte in Hotel Iris 2* (nota 7.4) = 70 euro /camera dubla/noapte
  • O noapte in Hotel 83 (nota 7.1)= 75 euro/camera dubla/noapte
  • O noapte in Hotel Max  (nota 6.8) = 77 euro/camera dubla/noapte
  • O noapte in Backstage Hotel (nota 8.2) = 100 euro/camera dubla/noapte
  • O noapte in Hotel not Hotel (nota 8.1) = 100 euro/camera dubla/noapte
Mai jos cateva Hoteluri de Lux la preturi rezonabile din Amsterdam (pretul e pt 2 persoane)


***Disclaimer: Preturile la cazare variaza in functie de sezon/ disponibilitate si nr de nopti rezervate!
***Daca sustineti acest blog va rog sa faceti rezervarile pentru vacantele voastre prin link-urile asociate din acest articol! Multumesc!


5.Cat costa transportul de la Aeroportul Schipol pana in Centrul Orasului in 2020
Aeroportul din Amesterdam, Schipol, se afla la 18 kilometri de centrul orasului, in comuna Haarlemmermeer. Este legat de centrul orasului printr-un tren care costa 5.10 euro/pe ruta si va duce pana in Centraal Station. Se poate lua din incita aeroportului si merge din 10 in 10 minute ziua si 1 pe ora noaptea. Pana in centru face 10minute. Atentie ca biletul trebuie validat la intrare si la iesire (altfel nu puteti iesi din gara).

-Exista si un autobuz de oras ce leaga aeroportul de centrul orasului, este numarul 197 si costa 5 euro/ruta sau 10 euro dus-intors. Diferenta e ca acestea fac 35 minute pana in Amsterdam.

-Taxiurile sunt destul de scumpe – 1,50 de euro pe km. Unele taxiuri fac curse fixe pana la Schipol cu 45 de euro.

-Shuttle Bus (face legatura intre aeroport si 100 de hoteluri din Amsterdam) si costa 17.5 euro/ruta sau 27 euro dus-intors.

Cat costa transportul de la Aeroportul Eidnhoven pana in Amsterdam in 2020
Daca calatoriti cu Wizz Air avionul ajunge in Eidnhoven. Aeroportul e de la 2 ore de Amsterdam. 

-AirExpressBus face legatura intre aeroportul din Eidnhoven si gara centrala din Amsterdam. Biletele se iau din interiorul aeroportului si costa 22.5 euro/ruta sau 38.5 euro/ dus-intors. Copii pana in 3 ani gratuit, restul platesc bilet intreg.

-A doua varianta e mai ieftina daca calatoriti cu copil. Trebuie mers cu bus local din aeroportul Eidnohoven pana in gara din Eidnhoven costa 4 euro/tichet (cumparat de la sofer) si apoi tren 20euro/tichet/ adult. Copii pana in 11 ani platesc doar 1 euro pe autobuz si 2.5 euro pe tren pana in Amsterdam. Copii pana in 3 ani calatoresc gratuit.

6.Pretul la transportul public in Amsterdam in 2020:

Este posibil sa vizitezi orasul si pe jos (faceti 1 ora dintr-un capat in altul al centrului, mers in plimbare lejera) dar transportul urban – metro, tramvai sau autobuz sunt foarte rapide si nu sunt foarte scumpe. Bicicleta reprezinta o alta modalitate ideala de a descoperi farmecul orasului. Biletul pt transport urban costa 3 euro (e valabil 1 ora).

Cu cardurile de transport in Amsterdam nu aveti inclus si ruta de la aeroport, cardul in sine costa 7.5 euro (Ov-Chip Card) si apoi trebuie incarcat cu abonamente 7.5 euro(1 zi) 12.5 euro (48ore) sau 17 euro (72 ore). Poate fi folosit pe tramvai, metrou, bus in Amsterdam. .


7.Pretul la top 10 obiective turistice din Amsterdam in 2020:



  1. Parcul Keukenhof- parcul de lalele, simbolul Olandei. Pentru detalii despre transport si preturi in 2020 cititi articolul >>> Informatii utile pentru o vizita in gradina Keukenhof
  2. Plimbare pe canale cu vaporasul costa = 18 euro/adult (cea mai ieftina varianta prin Blue Boat Company). Copii 5-12 ani platesc 7.5 euro/persoana, iar cei sub 4 ani gratuit. Ticketul de familie (2 adulti + 2copii) = 44.5 euro
  3. Muzeul Van Gogh= 19 euro/adult sau gratis cu iAmsterdamPass/ Museumkaart si gratis pentru tineri sub 18 ani
  4. Casa Anne Frank = 10 euro/adult, 5 euro copii intre 10 si 17 ani, gratis cu Museumkaart si gratis pt copii sub 10 ani.
  5. Heineken Experience, foarte apreciat de catre tineri= 18 euro adulti 16 ani+, copii 12-16 ani platesc 12.5 euro, copii sub 12 ani gratuit
  6. Rijksmuseum (muzeu de arta) = 20 euro/adult, gratis cu cardul Museumkaart si gratis pt tineri sub 18 ani
  7. SexMuseum = 5 euro/adult, tineri (sub 16 ani interzis)
  8. Muzeul Madame Tussauds = 23.5 euro/adult, 18 euro copii 5 ani-15 ani, copii sub 5 ani gratuit
  9. Gradina Zoologica = 23 euro/adult, 19.5 euro copil intre 3 si 9 ani, sub 3 ani gratuit.
  10. Muzeul de arta fosforescenta = 5 euro adult/ Gratuit copil sub 12 ani


Mai multe ponturi bune cititi aici >>> ARHIVA VACANTE IEFTINE

Urmareste vacantele ieftine ->>> Aboneaza-te prin E-mail
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol dati un Like pe pagina de Facebook, iar daca vreti sa cititi toate postarile accesati Cuprinsul blogului (click)!


Un comentariu:

  1. Alicee, mi-ai adus aminte de vacanta mea din Amsterdam de acum 6 ani, ce repede mai trece timpul....
    Ca obiective turistice ce merita vazute in Amsterdam, as mai adauga Muzeul Diamantelor si Muzeul de Genti si Posete (in special pt. doamne), dar si turul cu ghid de la Ajax Arena (mai ales pt. domni l).

    RăspundețiȘtergere