Cazare buna in Mila 23 la Pensiunea Vanessa

Stateam confortabil in fotoliu si analizam pachetele de sejur prin Descopera Delta Dunarii. Am observat de la inceput diferente mari de pret intre pachete ce aparent ofereau aceleasi servicii. Cazare in Mila 23, pensiune completa, excursii pe canale. Ulterior citind bloguri si analizand mai bine ofertele mi-am dat seama care era diferenta. In primul rand in Pachetul 4 zile/3 nopti la Pensiunea Vanessa aveam inclus si transferul dus-intors din Tulcea care pe cont propriu costa 200 ron de persoana si in plus a mai fost un detaliu important care ne-a impins sa alegem aceasta pensiune si anume faptul ca e singura care are camere unde e posibil sa bage un pat suplimentar pentru copil. 

impresii-pensiunea-vanessa-delta

Locatia.
Am sa va spun un secret! Toate localitatile din Delta sunt mici. Asta inseamna ca in 15 minute le strabati dintr-un capat in altul si Mila 23 nu face rabat de la regula. Asa ca oriunde alegi sa te cazezi e perfect din punct de vedere a locatiei. Pensiunea Vanessa e pozitionata excelent, are un debarcader propriu ce se afla la nici 10 m de unde luam barca in fiecare zi, iar magazinul e la 5 minute de mers pe jos. 

Stilul. 
Personal asta mi-a placut cel mai mult. Faptul ca am simtit de cand am ajuns ca e o Pensiune cu caracter, intr-o locatie pitoreasca, unde poti sa simti cu adevarat cum e viata in Delta. Am mers putin ingrozita citind articole nu foarte inspirate despre pensiunile din Delta. Toate se rezumau la ceva de genul `sunt vai de capul lor`. Ei bine mergand cu asemenea asteptari Pensiunea Vanessa a fost luxul de pe pamant. 

cazare-buna-mila-23-delta

Gradina
In primul rand mi-a atras gradina unde se odihnea lenes un hamac intre doi arbori, zonele de interes erau marcate intr-un stil haios cu dale in forma de talpi, iar umbrelutele sub care puteai sta sa citesti o carte erau din stuf. Gradina numara si cateva randuri de zarzavaturi, cativa pomi fructiferi, o terasa acoperita cu vita de vie si un loc de gratare unde proprietarii ne gateau bunatati, iar seara ii lua locul un ceaun imens.

gradina-pensiune-vanessa-mila-23-delta-dunarii

flori-delta-dunarii

rosii-eco-mila-23-pensiunea-vanessa

gradina-pensiune-vanessa-mila-23

Camera
Am primit camera de la mansarda unde ne astepta, asa cum am cerut, un pat suplimentar pentru Kari. Drept urmare am avut 3 paturi lipite si tot mai era suficient loc sa ne plimbam in voie si ne sa despachetam valizele. Am avut baie proprie (atentie) cu apa calda tot timpul. Din cate am citit apa calda e o problema la pensiunile din Delta, dar va zic pe cuvant ca nu o sa aveti problema asta si la Pensiunea Vanessa.
In schimb o sa aveti probleme cu internetul care nu prea merge. Nicaieri! nu doar la pensiunea asta.
In rest e liniste, e pace, este aer conditionat si desi am lasat geamul deschis in 2 nopti nu ne-a intrat nici un tantar. Asta e un argument care cred ca cantareste greu atunci cand vrei sa ai o vacanta perfecta in Delta.

camera-pensiunea-vanessa-mila-23

baie-pensiunea-vanessa-mila-23

Restaurantul si mancarea
Mi-a placut mult faptul ca restaurantul era o cladire separata de pensiune si seara era liniste si nu auzeai deloc galagie de jos. Arata ca o terasa doar ca e cu sticla de jur imprejur si e mult mai bine asa fiindca are aer conditionat dar te simti intr-un fel conectat si cu natura. 
Mancarea ... dupa cum v-am spus, am avut pensiune completa. La fel ca toti cei care merg prin Descopera Delta Dunarii. Asta inseamna ca primesti mic dejun, pranz si cina. Mancarea e la discretie. Practic micul dejun e bufet suedez cu nenumarate mezeluri, branzeturi, salata, marmelada si unt, oua si icre sau vinete. Pranzul si cina ce credeti? Peste evident! Noi iubim pestele asa ca a fost o adevarata binecuvantare vacanta asta. Am avut un meniu sanatos cu diverse preparate traditionale, din Delta. Cum ar fi saramura de crap, bors, peste prajit, peste pane, peste la cuptor etc. Fiecare masa a fost diferita si desi era un singur sortiment, ni se aducea aminte mereu ca mai este si de indata ce se termina ceva suplimentau. Bautura alcoolica era contra cost dar apa cu gheata si lamaie nu lipsea niciodata de pe masa. La desert ne-au rasfatat cu tiramisu, clatite si alte bunatati. 

restaurant-pensiunea-vanessa-mila-23


peste-pensiunea-vanessa-delta-dunarii

desert-pensiunea-vanessa-delta-dunarii

Personalul
Cred ca toata lumea a auzit pana acum de ospitalitatea romaneasca, dar daca nu ati avut norocul pana acum sa o intalniti atunci asta e un motiv in plus sa ajungeti in Mila 23 la Pensiunea Vanessa. Eu asa ceva nu am mai intalnit demult in Romania, ospatari care sa te intrebe de 10 ori daca e totul bine, daca mai avem nevoie de ceva, daca ne place mancarea, daca sa-i gateasca altceva lui Kari si din nou daca suntem ok. Aceasta pensiune e una de familie, proprietarii locuiesc in pensiune si gatesc pentru turisti. Asta inseamna ca isi dedica viata in totalitate acestui business si o fac intr-un mare fel. Zici ca traiesc doar ca sa te vada pe tine fericit. Pe cuvant ... am ramas puternic impresionata. 

Distractie
Nu stiu daca asta face parte din programul obisnuit sau pur si simplu am avut noi norocul sa ne aflam acolo intr-un weekend de Sarbatoare dar in ultima seara am avut parte de o surpriza frumoasa de ramas bun. Mai exact un cor autentic format din multe femei din Mila 23 si 2 copilasi frumosi foc ce ne-au cantat muzica lipoveneasca dupa traditiile lor. A fost un moment unic .... din nou, o surpriza frumoasa! 

petrecere-pensiunea-vanessa-delta-dunarii

Citeste toate articolele din seria `Weekend in Delta Dunarii`:


Thanks for visiting,
 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

2 comentarii:

  1. Chiar este de retinut aceasta pensiune, eu nu am trait faza cu ospatarii care sa se preocupe atat de mult de clienti. Proprietari, da, dar sa imprime si ospatarilor, mai greu! A, si faptul ca nu au fost tantari, este f. important, eu am o mare problema cu ei. Oare ce or fi facut, erau aparate in camera? Asta am vazut intr-un singur loc, la un hotel de 3 stele din Botosani, unul cum nu am mai vazut la noi, nicaieri. Pe langa aparatele din camera, au cele mai bune paturi si saltele pe care am dormit vreodata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie imi place mult pestele asa ca un sejur (mai lung sau mai scurt) in Delta mi-ar prinde foarte bine. :D Din tot ce am citit si vazut cred ca ai luat o decizie foarte buna alegand aceasta pensiune. Practic nu ai avut ce sa-i reprosezi. Iar trei zile fara net nu e chiar o tragedie. :))

    RăspundețiȘtergere