Film Traces of Sandalwood - 2 surori ,2 tari, 2 necunoscute

Saptamana 139
Traces of Sandalwood (2014)

film-calatorii-barcelona-review

Citisem despre acest film cu mult timp in urma dar mi-a fost greu sa-l gasesc fiind un film mai putin popular cu toate ca e un film foarte bun. Habar n-am cum NU au reusit sa-l promoveze, fiind inclus in doar 3 Festivaluri de Film, din care la doua a si castigat. A fost nominalizat in cadrul Festivalului de Film Goya 2015 si a castigat 2 premii in cadrul Festivalului de la Montreal si in cadrul Festivalului Gaudi 2015. Am simtit ca a fost inclus doar in circuitul previzibil si nu au incercat deloc sa-l scoata din anonimat ceea ce e mare pacat. Fiindca filmul are o poveste cu adevarat interesanta, posibila, iar imaginile si modul in care prezinta mixul de influente si de culturi e cu totul deosebit. E un film sensibil, emotionant, deci are toate calitatile pentru a fi un film apreciat si popular.

Filmul prezinta povestea de viata a doua surori din Mumbai care sunt despartite de parinti si apoi de soarta.  Fetita cea mica Sita are doar cativa anisori, nici nu intelege ce i se intampla, in timp ce fata cea mare Mina, sufera teribil datorita despartirii bruste mai ales ca ea se angajase sa o protejeze pe viata. Dupa ce ne este prezentata copilaria lor dirijata de asistenti sociali, le revedem acum in postura de adulte, Mina reusind sa ajunga o actrita celebra, casatorita cu un director de productie in timp ce Sita a fost data in adoptie, acum o cheama Paula si lucreaza ca si chimist intr-un laborator de prestigiu din Barcelona. Revederea lor are loc dupa 30 de ani si multe cautari din partea lui Mina care si-a petrecut o buna bucata din viata  acuzandu-se pentru despartirea lor si visand la aceasta intalnire. Calatoreste in Barcelona si o viziteaza la centrul unde lucreaza sperand la o intalnire emotionata dar adevarul o loveste in fata. Paula habar nu are ca a fost adoptata, ca e din India, ea crescand sub spiritul si traditiile din Spania. La inceput pune la indoiala toata povestea, se simte tradata de parintii adoptivi ce i-au ascuns adevarul si simte ca toata viata ei a fost o minciuna. Apoi incetul cu incetul se lasa introdusa in cultura indiana si finalul e chiar emotionant.

Mi-a placut filmul fiindca e despre diferentele sociale, de cultura, de traditie, prezentate intr-un mod firesc si mai putin exagerat ca filmele americane. E un film sensibil ce prezinta prejudecatile europenilor dar ne sunt prezentate si etapele de acceptare si introducere intr-o noua cultura. Mi-a placut mult interpretarea Paulei, a fost complet naturala. Din punct de vedere vizual ne este prezentata India adevarata si Barcelona turistilor. Dupa ce vezi filmul iti doresti sa ajungi in ambele locuri.

traces-of-sandalwood-film-calatorii


L-ati vazut? V-a placut? 

Click aici pentru a vedea mai multe ->> FILME CU CALATORII

4 comentarii:

  1. nu l-am vazut si-mi pare chiar interesant!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, pare chiar interesant din descriere. E bun de trecut pe lista.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hai că l-am găsit. Mulțumesc frumos!
    http://filmehd.net/rastres-de-sandal-traces-of-sandalwood-2014-filme-online.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-l salvez, nu se stie cand se va ivi ocazia, Alice, multumesc Corina pentru link. :)

    RăspundețiȘtergere