Cat costa o vacanta in Tenerife (Preturi 2020)

Anul trecut ma pregateam sa merg in vacanta in Tenerife, de aceea mi-am scos foarte multe informatii utile pentru calatori pe care m-am gandit sa le pun cap la cap si sa scriu acest articol acum, updatat cu preturi si informatii actualizate in 2020. Daca vreti sa mergeti in Tenerife trebuie sa stiti ca e cea mai populara din cele 7 insule ce intrunesc Insulele Canare din Spania, cu deschidere la oceanul Atlantic, cu 300 de zile cu soare pe an, temperaturi medii chiar si in lunile de iarna, are numeroase plaje cu nisip fin, e cunoscuta ca fiind insula distractiei, a cluburilor, un fel de Mecca al Dj-ilor din toata lumea. Pentru fanii drumetiilor insula se mandreste cu vulcanul Teide (3718 m) cel mai inalt punct din Spania, care ocupa o mare parte din Parcul National Teide (inclus in Patrimoniul UNESCO). Tenerife se mai mandreste si cu Festivalul Santa Cruz care are loc din 27 Feb pana in 10 Martie 2020 si este asemanator cu cel din Rio de Janeiro, participand peste 1 milion de oameni in fiecare an. Mai jos gasiti mai multe informatii despre obiectivele turistice din Tenerife, preturi la cazare si transport.

Vacanta-in-tenerife-in-2016


1.Transportul spre Tenerife cu avionul in 2020


Cel mai ieftin si confortabil mod de a ajunge in Tenerife e cu avionul. Din Romania puteti zbura spre Tenerife din Bucuresti, Timisoara, Cluj, Targu-Mures, Craiova etc. Toate zborurile sunt cu escala, iar un bilet de avion spre Tenerife in 2020 costa de la 100 euro dus-intors in extra-sezon pana la 200 euro in sezon. Il puteti lua la acest de >>> AICI

2.Cazare ieftina in Tenerife  in 2020


Ca de obicei, cea mai ieftina cazare o gasiti la localnici. Site-ul Airbnb are o lista enorma de camere private si apartamente oferite de localnici in Tenerife. Inscrie-te gratuit pe site si primesti din partea mea un Voucher de 20 de euro care se deduce automat la prima voastra rezervare pe site. >>> VOUCHER AICI

3. Hoteluri bune si ieftine in Tenerife in 2020


Vestea buna e ca preturile in Tenerife sunt chiar mici avand in vedere ca insula e cunoscuta ca fiind una exotica. Pe cont propriu  puteti face o vacanta in Tenerife de la 250 euro pe saptamana (bilet de avion, taxe de aeroport incluse, 7 nopti cazare). Mai jos aveti listate Hoteluri Bestseller din Tenerife in 2020. (Preturile de mai jos pot sa se schimbe in functie de sezon si gradul de ocupare)

Mai jos cateva Hoteluri ieftine si bune in Tenerife  (pretul e pt 2 persoane)
  • O noapte in  >>>  Hotel Tejuma (Puerto de la Cruz)= 26 euro/camera dubla/noapte
  • O noapte in  >>>  Tropical 3* (Puerto de la Cruz) = 35 euro/camera dubla/noapte
  • O noapte in  >>>  Hotel Sun Holidays  (Puerto de la Cruz) = 35 euro/camera dubla/noapte
  • O noapte in  >>>  Hotel Marte 3* (Puerto de la Cruz) = 38 euro/camera dubla/noapte
  • O noapte in  >>>  4Dreams Hotel Chimisay  (Puerto de la Cruz)  = 40 euro/camera dubla/noapte
Mai jos cateva Hoteluri de Lux (4 stele) in Tenerife la preturi rezonabile (pretul e pt 2 persoane)
  • O noapte in  >>>  Sol Puerto Playa 4* (Puerto de la Cruz)= 50 euro/camera dubla cu mic dejun inclus/noapte
  • O noapte in  >>>  Hotel Puerto de la Cruz 4* (Puerto de la Cruz) = 60 euro/camera dubla cu mic dejun inclus/noapte
  • O noapte in  >>>  Hotel Turquesa Playa 4*  (Puerto de la Cruz) = 65 euro/camera dubla/noapte
  • O noapte in  >>>  Puerto Palace 4* (Puerto de la Cruz) = 75 euro/camera dubla cu mic dejun inclus/noapte
*** Vacante in Tenerife prin agentie de turism  (6 nopti Hotel 3*+ avion cu taxe incluse) gasiti de la 400 euro luat de >>> AICI ***

4.Cat costa transportul de la aeroport in Tenerife in 2020


Aeroportul Tenerife South, Reina Sofía (TFS) este situat la 50 km de capitala Insulei, orasul Santa Cruz. Cel mai bun mijloc de transport pentru a ajunge oriunde pe insula sunt autobuzele locale ce le puteti lua o data ce iesiti din aeroport. Daca vreti sa ajungeti in Santa Cruz luati autobuzul direct nr 343 (functioneaza non-stop din 50 in 50 min) Pretul pentru o cursa:
*Aeroport Tenerife South - Puerto de la Cruz = 13.55 euro 
*Aeroport Tenerife South - Costa Adeje = 3.7 euro 
*Aeroport Tenerife South - Tenerife North = 9.70 euro

Aeroportul Tenerife North, Los Rodeos (TFN) este situat la 13 km de capitala Insulei, orasul Santa Cruz. Daca vreti sa ajungeti in Santa Cruz luati autobuzul direct nr 343. Pretul pentru o cursa: 
*Aeroport Tenerife North - Puerto de la Cruz = 4.75 euro 
*Aeroport Tenerife North - Costa Adeje = 12.40 euro 


5.Cat costa transportul public in Tenerife in 2020


Insula este foarte bine conectata prin autobuzele Titsa (www.titsa.com). Cartelele de transport in orasul Santa Cruz prin cardul Bono Via costa (1.35 euro/1 calatorie, 4.5 euro/1 zi, 6 euro/5 calatorii). Cardurile de transport pentru toata insula (mai putin spre zona vulcanului Teide) costa 12 euro/ 1 saptamana pentru tinerii sub 26 de ani, 15 euro - 25 euro/ 1 saptamana, 45 euro/1 luna card adult.


6.Top 10 activitati + obiective turistice din Tenerife si costul lor in 2020


  • 1. In Tenerife merita ajuns pe plajele: Las Teresitas ( in Santa Cruz de Tenerife), Plaja Las Americas (in Las Americas), Plaja La Arena (in Santiago del Teide), Plaja El Camison (din Arona), Plaja El Medano (in El Medano), Plaja Jardin (din Puerto de la Cruz), Plaja Las Vistas (in Los Cristianos), Plaja El Bolullo (in Puerto de La Cruz).
  • 2. Excursie cu Submarinul: se ia din Puerto Colon, va duce la 30 m adancime timp de o ora. Pretul pentru o astfel de excursie in 2020 costa: 55 euro/ adult  si 33 euro/ copil. Pretul difera in functie de companie. Pe www.submarinesafaris.com primiti 15% reducere daca rezervati online.
  • 3. Excursie sa vezi delfini si balene in habitatul lor natural: se iau din Puerto Colon si Los Critianos. Daca o data ce ajungeti in larg nu ii vedeti primiti banii inapoi sau puteti merge in alta zi. Preturile difera in functie de companie dar sa va asteptati la 50 euro/ adult/ tur de 3 ore.
  • 4. Loro Park (Gradina Zoologica, una din cele mai frumoase din Europa) = 34 euro adult/ 23 euro copil/ gratuit copil sub 6 ani (exista tichete combinate Loro Park + Siam Park la preturi promotionale)
  • 5. Siam Park (Cel mai bun Aquapark din Europa) = 34 euro adult/ 23 euro copil/ gratuit copil sub 3 ani (exista tichete combinate Siam Park + Loro Park la preturi promotionale)
  • 6. AquaLand Costa Adaje (parc de distractii in apa si show de delfini) = 23 euro adult/ 15.50 euro copil 5-11 ani / 7 euro copil 3-4 ani (toate preturile au reducere 2 euro daca cumparati tichetul online).
  • 7. Muzeul Jucariilor din Icod de los Vinos (puteti vedea 600 de papusi si ursuleti de plus cu o lunga istorie ) = 10 euro adult/ 4.5 euro copil 6-14 ani/ gratuit copil sub 6 ani - atentie Luni e inchis
  • 8. Muzeul Malvasia din Icod de los Vinos (degustare gratuita de vin produs in Tenerife)
  • 9. Muzeul de Istorie si Antropologie Tenerife (in San Cristobal de la Laguna) este o calatorie in istoria insulei. Turul se face cu ghid si e gratuit de luni pana vineri.
  • 10. Muzeul de Stiinte Naturale ( in Santa Cruz de Tenerife)  = 5 euro adult/ 3.5 euro copil peste 8 ani/ gratuit vineri si sambata intre orele 16 si 20 pentru toata lumea.
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol dati un Like pe pagina de Facebook, iar daca vreti sa cititi toate postarile accesati Cuprinsul blogului (click)!

15 comentarii:

  1. Insula arata foarte bine si imi plac genul acestea de locuri unde ai munte si mare la un loc, plus ceva sate si orase simpatice de vizitat. Ca sa nu mai zic de peisajele de anasamblu care sunt de-a dreptul spectaculoase. Insa, din cate am inteles de la cei care au fost (chiar o prietena vara trecuta), apa n-ar fi foarte calda nici in mijlocul verii, iar plajele sunt putine cele cu nisip alb. Acum nu stiu ce sa zic, n-am studiat problema cu atentie...

    RăspundețiȘtergere
  2. Astfel de articole sa tot scrii pentru noi, ăstia, mai necunoscători. :-D

    http://lifestylesem.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  3. Salutare! am fost si eu in Tenerife acum 3 ani si mi-a placut. Nu e exotica asa cum avem noi acceptiunea si cum din pacate o promoveaza agentiile de turism. E diferita dar intr-un sens placut. Plajele sunt inchise la culoare din cauza ca este o insula vulcanica. Las Teresitas e mai deschisa pt ca s-a adus nisip din Sahara. Majoritatea plajelor sunt in sud si desi insula e mica, daca preferi statiuni si plaje, atunci e mai bine Playa de las Americas& co. Noi am fost pe cont propriu si desi cazarile sunt ieftine, avionul a costat ceva mai mult de 100/200e. Cat despre apa- am fost in iulie si era ok-ish, dar departe de a fu considerata calda. Tenerife are un farmec aparte! Alice, sper sa se concretizeze planul tau in curand! pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tenerife cred ca e un fel de "must-have" pentru toti iubitorii de plaja si distractie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Candva era super interesata de aceasta destinatie, acum cum ma feresc de soare, cine stie daca vom ajunge pe acolo.

    RăspundețiȘtergere
  6. Unele informații date de tine sunt corecte,iar altele sunt eronate.
    Te rog să-mi spui ÅŸi mie unde găseÈ™ti bilet de avion dus-întors în luna august cu preÈ› până în 200€?!
    Un bilet pana în Tenerife cu bagaj de cală ÅŸi escală nu-l găseÈ™ti su 420€!
    Mai sunt şi alte informații eronate,dar nu mai dezvolt subiectul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intra pe link-ul cu albastru si vezi ca sunt destule zboruri in iunie si iulie cu 200-250 euro. Restul sunt mai scumpe, daca il luai din decembrie gaseai mult mai multe date valabile si pt luna august.
      Bagajul la cala nu e obligatoriu ...

      Ștergere
    2. Am găsit bilet de avion pentru iulie 2018 cu 900 lei persoana.

      Ștergere
    3. Cred ca e un preÈ› super pentru plin sezon ☺

      Ștergere
  7. Autobuzul 343 nu ajunge în capitală!Are următorul traseu:Puerto de la Cruz-Tenerife Norte (aeroport)-Tenerife Sud(aeroport Rhenia)-Los Cristianos-Costa Adje.

    RăspundețiȘtergere
  8. Există și zbor direct spre Tenerife... De la București,WizzAir.

    RăspundețiȘtergere