Nu este acelasi lucru sa iti pregatesti bagajul pentru calatoria de afaceri, pentru o vacanta la munte cu prietenii sau o vacanta cu familia. Tocmai de aceea astazi v-am pregatit un ghid care sa va ajute sa realizati corect bagajul pentru calatoria de afaceri. Cum stii ca ti-ai pus suficiente haine? Ai luat cu tine tot ce este esential? Ce te faci daca ajungi la destinatie cu hainele sifonate? Aceste probleme pot fi rezolvate, tocmai de aceea va scriu azi cateva sfaturi care sa va imbunatateasca metoda de realizare a bagajului, atunci cand trebuie sa mergeti in delegatii.
1. Alegeti valiza corecta pentru bagajul business
Trolerul realizat dupa standardele companiilor aeriene sunt cele mai bune. O data ce aveti dimensiunea corecta pentru a putea merge cu el ca si bagaj de mana, mai trebuie sa va uitati la cateva aspecte. Cele cu carcasa dura sunt cele mai bune pentru calatoriile de afaceri fiindca puteti pune in ele obiecte fragile (cum ar fi laptopul) si sa calatoriti in siguranta. Un alt aspect ar fi numarul rotilor. Trolerele moderne au 4 roti si sunt foarte usor de transportat, mai ales daca aveti un zbor cu escala in care trebuie sa fugiti dintr-un terminal in altul, manevrabilitatea un astfel de troler e mult mai buna, de aceea va recomand acest tip de bagaj (chiar daca o sa vedeti o diferenta de pret).
2. Ce haine sa va puneti intr-o calatorie de afaceri
Evident cele mai importante haine sunt cele pe care le veti purta in cadrul intalnirilor oficiale, la sedinte, simpozioane si alte evenimente de acest gen. Atat pentru barbati cat si pentru femei costumele, pantalonii de stofa si sacourile sunt cele mai recomandate. Puteti citi aici >>> Sfaturi in alegerea sacoului ideal. Nu am sa intru in detalii despre moda, preturi etc, insa daca va intereseaza sa cititi mai multe despre aceste obiecte vestimentare va recomand blogul www.Sacou.net
Pe langa hainele de protocol e bine sa va duceti 2-3 tinute casual pe care sa le purtati in afara programului business. Pentru a calatori cu usurinta cel mai bine e sa mergeti cu pantofii in picioare si sa aveti inca o pereche (mai casual) in valiza.
3. Faceti o lista cu tot ce e nevoie sa duceti
Daca calatoriti doar cu bagajul de mana trebuie sa stiti ca servieta cu actele, tableta si alte documente trebuie sa intre in troler. Ideal ar fi sa incepeti cu organizarea servietei, fiindca acolo se afla actele cele mai importante care chiar nu trebuie sa le uitati acasa. Apoi continuati lista cu toate obiectele care urmeaza sa le puneti in bagaj. O data ce aveti lista facuta aranjati pe pat toate obiectele pentru a avea o viziune completa a ceea ce urmeaza sa puneti in bagaj. Evitati sa faceti totul la repezeala daca nu vreti sa ajungeti la destinatie si sa realizati ca ati lasat acasa lucruri importante.
4. Puneti totul in bagaj cu mare grija
Pentru calatoriile de afaceri e important ca hainele sa ajunga la destinatie intr-o stare cat mai buna. Pentru a realiza acest lucru cel mai bine e sa incepeti sa faceti bagajul cu hainele grele, pantofii si geanta de ingrijire personala la baza bagajului, puneti apoi servieta, iar la suparafata lasati hainele de protocol/ costumul (ideal bagat intr-o husa pentru ca sa evitati sa se murdareasca/sifoneze foarte tare). Nu incarcati bagajul inutil. Mai ales femeile au tendinta sa isi puna prea multe haine/ produse cosmetice/ aparate de ingrijire personala.
5. Informatii utile in realizarea bagajul pentru calatoria de afaceri
*Nu uitati acasa pungi pentru hainele folosite
*Deodorantele de camera sau plasutele cu lavanda din comert sunt foarte folositoare pentru a indeparta mirosul pantofilor. Ar fi bine sa plasati cateva in bagaj
*Daca urmeaza sa va cazati intr-un Hotel din clasa Business nu trebuie sa va faceti griji cu privire la haine fiindca toate hotel-urile din aceasta categorie va ofera posibilitatea sa va spalati/calcati hainele in centre specializate. Majoritatea camerelor au si masa de calcat si calcator (sau posibilitatea de a le cere la receptie) daca vreti sa va ocupati personal de ele.
*Daca nu urmeaza sa va cazati intr-un astfel de Hotel, probabil cel mai bine e sa investiti intr-un calcator vertical, perfect pentru calatoriile de afaceri.
*Lasati loc liber in bagaj pentru eventualitatea in care vreti sa aduceti suveniruri sau mici atentii familiei.
*Aveti grija la lichide. Avand in vedere ca trolerul va fi considerat bagaj de mana trebuie sa stiti ca toate lichidele trebuie sa le puneti intr-o punga transparenta, sigilata, iar recipientele nu trebuie sa fie mai mari de 100 ml. Atentie doamnelor la creme de corp si deodorante!
Voi ce pont-uri puteti oferi despre realizarea bagajului pentru calatoria de afaceri?
Toate articolele esentiale pentru calatori aici -> 100 Informatii utile
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!
Eu sunt nula la orice fel de bagaj, in sensul ca mi-e foarte greu sa nu plec cu tot sifonierul :)). Dar articolul tau este foarte bun si util ;)
RăspundețiȘtergereLa inceput si eu duceam foarte multe lucruri, apoi am ajuns sa calatoresc linistita 10 zile doar cu bagajul de mana :)
ȘtergereCred ca anul asta o sa inceapa nebunia viatii cu astfel de delegatii, nu stiu sigur cand dar dupa septembrie ma tot astept sa plec prin asia ...nu stiu nici tara de destinatie exact, dar e foarte probabila o astfel de plecare. Voi tine cont de sfaturile din articolul asta, fiindca va fi un voiaj de peste 15 ore si as vrea ca sacoul, camasile, pantalonii sa ajunga in stare decenta.
RăspundețiȘtergereAcum am mai auzit o chestie :D, sa te imbraci cu hainele cele mai groase indiferent ca ajungi intr-o zona calduroasa, asta te ajuta sa ai un bagaj mai putin voluminos si la greutate chiar.