Cum sa nu mai pierzi bani in vacanta cu Telekom Banking

Dragilor, astazi o sa va vorbesc despre un subiect delicat si anume conversia banilor in vacanta. Sincer m-am saturat sa tot pierd bani la schimburile valutare, m-am saturat de ratele proaste, ma enerveaza comisioanele bancilor din strainatate, de aceea a venit timpul sa caut o solutie pentru anul viitor. Deja de doi ani am problema aceasta, in 2016 am intampinat-o in India si Malaezia, iar in 2017 m-am lovit de ea in Cehia, Grecia si Macedonia. Haideti sa va povestesc prin ce-am trecut, ce solutie am gasit si cum sa faceti sa nu mai pierdeti nici voi bani in vacantele din 2018.

telekom-banking


Trebuie sa recunosc ca eu sunt un consumator obisnuit, nu sunt mare fan tehnologie si nici nu ma pot numi un calator digital. Am doua carduri bancare cu care calatoresc peste tot in lume (unul in euro, unul in ron). Nu imi place sa duc multi bani cash cu mine fiindca nu-mi doresc un stres suplimentar si deseori inutil, asa ca banii mei de vacanta sunt mai tot timpul pe card, asigurand doar un minim zilnic necesar cash.

Cum am pierdut bani in vacante - din experientele mele

Cand ma gandesc cati bani am pierdut ma doare capul. De exemplu in India si in Malaezia imi dadeau o rata de schimb extrem de proasta la bancomat, adaugand si un comision de 100 rupi/RM la retragere. Practic pierdeam bani in fiecare zi, absolut gratuit! O suma mica, dar pe care daca o inmultesc cu 45 de zile de vacanta, va dati seama ca se strange, atat de mult incat puteam sa-mi platesc niste cine gustoase, cateva nopti de cazare in plus sau chiar o excursie privata sa vad ceva deosebit ce mi-ar fi imbogatit experienta in Asia. 

A trecut vacanta, a trecut 2016, am ajuns la vacantele din 2017. Fiind in Europa nici nu m-am gandit ca voi avea din nou aceasi problema, dar de data asta a fost si mai grav. Facand un circuit de 1 luna pe cont propriu, prin numeroase tari europene (Polonia-Cehia-Germania-Grecia-Macedonia-Serbia), calatorind din nou in stil backpaker si dormind uneori la Hostel-uri, am zis ca n-are rost sa imi duc bani cash. Oricum fiecare tara e cu moneda sa, asa ca trebuia mereu sa-mi divizez banii pentru ca sa schimb doar cat am nevoie in fiecare tara, drept pentru care am folosit din nou cardul bancar, ducand doar 200 de lire cash cu mine. Cum pot descrie experienta asta? Pe scurt `soc si groaza`:

*In Praga la schimburile valutare din oras practica comision de 28% (adica schimbi 1000 de euro, pierzi 280). Situatia e reala si vezi turisti iesind plangand de acolo!
*In aeroporturi primeam pe lire mai putin decat pe euro (cum se poate asa ceva????)
*La unele banci din Salonic aplica uneori 5 euro/per retragere
*In Macedonia la retragere n-am primit niciodata cursul real
La finalul vacantei nici nu vreau sa calculez cati bani am pierdut asa. Drept pentru care am decis sa ma documentez atat pentru mine, cat si pentru voi!!!

Am gasit solutia - Telekom Banking 

De ce Telekom Banking? Pentru ca imi ofera exact ce am eu nevoie!!! Imi pot deschide un cont curent prin care timp de trei ani voi retrage bani de la bacomat absolut GRATUIT, atat in Romania cat si in strainatate, trasnferurile in lei sunt de asemenea gratuite spre orice banca din Romania si pot fi efectuate online si prin mobile banking!!! Eu am decis sa-mi fac card online aici >>> www.telekombanking.ro (curierul va ridica actele gratuit si tot gratuit imi va livra cardul acasa) dar se poate si in magazinele Telekom si Germanos, incepand din luna aceasta.

De acum voi folosi Schimbul Valutar Online 

Am invatat ceva din greselile din anii trecuti. De acum o sa-mi schimb banii de acasa, online, direct aici >>> schimb.telekombanking.ro

De ce? Foarte simplu, fiindca am acces nelimitat la schimburi valutare, la cursuri corecte! 
*Pot sa cumpar si sa schimb banii in 10 valute diferite. 
*Site-ul e actualizat constant, la fiecare 10 secunde. 
*Pot sa-mi setez singura data si ora la care doresc sa se faca schimbul si chiar mai mult, pot face schimbul chiar daca nu am toata suma pe card (prin optiunea `Pay Later` am nevoie doar de 5% din suma tranzactionata) si pot adauga restul banilor in termen de doua zile lucratoare (ceea ce e foarte convenabil daca trebuie sa schimb bani urgent in timpul calatoriei). 
*Elimin riscul de a primi bani falsi sau calculul incorect al banilor la casa
*Evit cozile de la schimburile de curs valutar
*Orice greseala de tranzactionare se poate remedia in termen de 24 de ore

Voi ati pierdut astfel bani in vacanta? 
Ce parere aveti despre Oferta Telekom, merita?

22 de comentarii:

  1. Un articol util, nu stiam despre treaba asta pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  2. Îmi pare rău pentru ceea ce ați trecut înainte, vacanțe frumoase in 2018 vă doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. E util daca esti intr-una dintre tarile care folosesc monedele respective. Dar cu celelalte ramane problema.
    Eu de obicei iau cash cu mine pana pe la maxim 500 euro. Daca imi trebuie mai mult, mai folosesc cardul. In general nu am avut probleme la casele de schimb, cursul a fost acceptabil

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici eu nu stiam ca se pierd atâția bani... este o idee tare buna propunerea ta si chiar o sa studiez mai bine problema si o sa ma uit pe site-ul celor de la Telekom:) Bun articol! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Util articol, multumim, nu stiam de chestia asta :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Oferta Telekom este ingenioasa si era necesara, mai ales pentru cei care calatoresc mult.
    Eu nu am avut astfel de surprize, desi a fost nevoie sa retragem bani din bancomatele altor tari, comisionul a fost mai mult decat decent, iar cand am schimbat bani in moneda locala, o faceam la hotelul unde eram cazati pentru a evita bancnote false si comisioane nesimtite.

    RăspundețiȘtergere
  7. wow, ce tare! chiar nu stiam de telekom banking. in curand voi pleca din tara si ma gandesc sa folosesc acest sistem.
    ce experiente! e aiurea sa pierzi atatia bani pentru niste simple operatiuni robotice..

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte util si este o solutie buna. Am pierdut si noi bani cand am fost intr-o vacanta

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte rar folosesc cardul in vacanta pentru a scoate bani de pe el. Atunci cand fac cumparaturi platesc cu el si nu imi tin banii de cheltuiala zilnica pe card. Nici nu am vacante de o luna. Poate ca in conditiile astea, as pune altfel problema.
    Eu, de exemplu, nu m-am lovit niciodata de astfel de probleme si totusi sunt convinsa ca se pierd bani buni la aceste schimburi. Pentru o persoana care calatoreste atat de mult, telekom banking pare a fi o optiune buna

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca citeam acest articol acum cateva luni era bine, insa acum voi stii la ce firma sa apelez si sa nu mai pierd banii.

    RăspundețiȘtergere
  11. Uh, cât de super! Nici nu știam că există așa ceva. Mulțumesc pentru pont! :*

    RăspundețiȘtergere