Ayia Napa are peisaje de vis si cea mai buna plaja din Cipru

Ne-am trezit in prima zi de vacanta in Cipru cu chef de vacanta. Ne doream sa vedem totul! Sa exploram cat mai multe locuri, asa ca prima oprire a fost la biroul national de turism din centrul orasului Larnaca, unde un domn in varsta si foarte de treaba ne-a umplut 2 plase, cu harti si pliante. Poate am exagerat putin, cand l-am rugat, sa ne traseze toate obiectivele turistice de vazut in Cipru, pe harta si sa ne creioneze un traseu pentru fiecare zi, dar cu o rabdare iesita din comun a raspuns tuturor cerintelor noastre. Cu harta in fata si fiind inca dimineata ne-am hotarat ca in prima zi, sa vizitam Ayia Napa, destinatie ce ne-a fost prezentata ca fiind cea mai frumoasa din Cipru de catre agentul de turism. 

de-vizitat-Ayia-Napa-calatorie-vacanta
Vacanta in Cipru am facut-o pe cont propriu. Informatii utile de organizare:
*Zborul m-a costat 30 de euro dus-intors Cluj-Larnaca luat de aici >>> Bilet de avion ieftin Cipru.  Cazarea m-a costat 50 de euro pentru o saptamana in acest apartament prin Airbnb. Daca vrei sa inchiriezi si tu apartamente la localnici oriunde in lume, primesti 100 ron CADOU la prima rezervare daca iti faci un cont nou (gratuit) >>> Voucher AICI. In Cipru fara masina nu poti vizita mai nimic. De aceea am inchiriat o masina Kia la 35 euro/zi prin >>>  Formula Rent A Car. Compania e foarte buna, nu am avut nici o problema, o recomand. In prima seara am luat cina la >>>  Restaurantul Ammos de pe plaja Makenzy ,in Larnaca. Mancarea a fost foarte buna, decorul exceptional. 

Cum am ajuns in Ayia Napa 


Avand masina, am iesit pe Autostrada A3 si in mai putin de 45 de minute am strabatut distanta Larnaca-Ayia Napa. Drumul e foarte bun si fiind extra-sezon a fost 0 aglmeratie.

1. Nissi Beach - cea mai frumoasa plaja pe care am vazut-o in Europa (pana acum) 


A fost o zi rece si umeda de februarie cand am vizitat aceasta plaja astfel incat nu pot judeca cu adevarat, dar probabil ca arata mai bine astazi, decat in sezonul de varf cand e plin de sezlonguri si umbrele. Nu cred că exagerez, cand spun ca e cea mai frumoasa plaja pe care am vazut-o in Europa. Comparabil cu frumusetea plajelor exotice din Malaezia. Nissi Beach are nisip fin alb, apa azur cristalina si cateva pietre ce ies artistic din apa. Cu siguranta, daca as merge din nou vara in Cipru m-as caza in Ayia Napa si n-as mai pleca de aici!

Nissi-beach-Ayia-Napa-Cipru-pareri

Nissi-beach-Ayia-Napa-Cipru-pareri

Cea-mai-frumoasa-plaja-din-Cipru-Nissi-Beach

2. O oprire in Limanaki port 


A doua oprire ce ne era marcata pe harta a fost portul statiunii Ayia Napa (Limanaki Port). Ajunsi aici am gasit farmecul vechiului port pescaresc, somnoros si linistit, cu cateva baruri, taverne si magazine, formand toate un semi-cerc. In sezon de aici pornesc numeroase excursii cu barca spre Famagusta Ghost City, Blue Lagoon si numeroase Party boats (barci pe care se tin petreceri). Acum am dat o tura rapida, am facut cateva fotografii si ne-am urcat in masina spre urmatoarea destinatie.

Limanaki-port -Cipru

Limanaki-port -Cipru

Limanaki-port

3. Parcul cu sculpturi din Ayia Napa - fantastic si gratuit  


Mergand spre Cape Greco, am descoperit ca drumul e plin de surprize. Imediat ce am iesit din Ayia Napa, am vazut din masina un deal plin de statui. Am coborat sa facem o plimbare si am ramas foarte impresionata. Sunt sculpturi facute de artisti ce provin din intreaga lume, unele arata intr-un mod foarte inteligent, altele sunt idei nebune. Unele au placi de informare, in timp ce altele te lasa sa iti pui imaginatia la contributie. Parcul are peisaje uimitoare pe fundalul marii, asa ca va recomand sa il vizitati.

muzeul-de-sculpturi-Ayia-Napa

muzeul-de-sculpturi-Ayia-Napa

muzeul-de-sculpturi-Ayia-Napa

4. Cape Greco - de trecut in topul peisajelor ce mi-au taiat respiratia 


Chiar inainte de apusul soarelui am ajuns la poalele dealului Greco. Am lasat masina in parcare si am pornit pe jos pana la locul de panorama. M-am asezat pe o banca pe buza prapastiei si am contemplat peisajul. WOW WOW WOW! Locul e de o frumusete ireala. Apa are o culoare incredibila, albastru electric. Stancile sunt modelate, zici ca au fost sculptate de un sculptor foarte priceput. In realitate ele ascund pesteri de mare ce au fost initial sub apa (cu mii de ani în urma) si au aparut la suprafata probabil dupa numeroase cutremure. Tot ce pot sa mai spun e ca natura s-a intrecut pe ea insansi la Cape Greco.

PONT DE LA ALICE: Daca mergeti vara e un loc excelent de facut picnic (acum batea vantul putin prea tare). Tot vara se poate face baie in mare, am citit ca unii se arunca de la 10 m, asa ca asteptati-va la un dublu spectacol vizual. Tot in sezon se pot vizita pesterile cu barca, acum nu era nimeni pe acolo, doar cativa turisti entuziasmati, ca si noi :)))

Cape-Greco-Cipru-de-vazut-impresii

Cape-Greco-Cipru-de-vazut-pareri

Cape-Greco-Cipru-mare-albastra

cel-mai-frumos-loc-din-Cipru

apus-in-Cipru

Cina la Ammos Restaurant in Larnaca - o experienta de 5stele*


Intorsi inapoi in Larnaca am dorit sa sarbatorim sosirea noastra in Cipru cu fast, asa ca am ales restaurantul cel mai apreciat pe TripAdvisor de pe malul marii, ca sa avem o cina cu priveliste. Decorul e absolut superb, cu scaune si mese albe, multe plante verzi si un bar super modern, cu o terasa pe plaja. Am primit farfurii in stil Masterchef care nu doar arata artistic ci au si in gust demential. Va scriu denumirea din meniu ca sa stiti ce sa comandati daca ajungeti acolo: *Ceviche Maracuja, *Cowboy Steak, *Mango Salmon, *Pulpo de Amor (cea mai buna caracatita ce am gustat-o in viata mea). Cocktail-urile lor sunt de asemenea wow, incercati Star Island si Pepin Smash (delicioase). Variantele pentru desert nu sunt multe, insa am inteles apoi de ce (sunt foarte dulci), in stil traditional grecesc.  Servirea a fost ireprosabila, 3 chelneri s-au ocupat permanent de masa noastra.

Ammos-Restaurant-Larnaca-pareri

Ammos-Restaurant-Larnaca-pareri

Ammos-Restaurant-Larnaca-pareri

Ammos-Restaurant-Larnaca-pareri

Ammos-Restaurant-Larnaca-pareri

caracatita-Cipru-Ammos-Restaurant

Am ajuns inapoi la cazare extrem de fericita, gandindu-ma cat de mult am subapreciat tara asta inainte sa ajung aici si cate locuri si experiente frumoase am avut deja, in ultimele 24 de ore de cand am aterizat in Cipru! 

Thanks for visiting,
😍 Apreciez comentariile voastre pe blog  😍

» Urmeaza sa calatoresti in Cipru? Citeste toate articolele de calatorie 



Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 

22 de comentarii:

  1. Superba locatie! DE poze nici nu mai spun, ca arata genial!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. oh ce poze dragute si apetisante :D frumoasa locatie

    RăspundețiȘtergere
  3. Absolut superbe pozele si locurile vizitate. Citind postarea ta mi s-a facut dor de vacanta si de mare :)!

    RăspundețiȘtergere
  4. Superbe pozele, ca de obicei! Mereu prezinți peisaje minunate și locuri de care uneori nu am auzit! 😘😘 Mă bucur că ai ocazia să vizitezi locuri interesante!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc Simona. Sper să ajungi și tu în Cipru cât de curând. 😘😘

      Ștergere
  5. Despre Cipru am mai auzit cuvinte de laudă, din pozele tale îmi dau seama că e tare frumos acolo. Mi-ar plăcea o vacanță în Cipru, aș descoperi o lume nouă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Întradevăr a fost mult mai frumos decât m-am așteptat. 🤗

      Ștergere
  6. Nu stiam despre destinatia aceasta, insa o iau in considerare pentru inceputul toamnei :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merită să mergi prețurile sunt mult mai mici decât spre alte destinații.

      Ștergere
  7. Mi-as dori si eu sa ajung in Cipru. Anul asta trebuia sa mergem in vara doar ca o oferta tentanta ne-a facut sa ne reorientam catre Palermo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate ajungeti in Cipru anul viitor.Va recomand să mergeți, e foarte frumos.

      Ștergere
  8. Chiar ca sunt de vis peisajele. M-am pierdut in visare la pozele tale.

    RăspundețiȘtergere
  9. Monela Laslau11:21 p.m.

    Eu voi ajunge in iulie,pentru o saptamana.Si cum nu sunt foarte tare adepta plajei&statului la soare,am nevoie sa o iau la picior.Multumesc pt.articol.Sper sa aibe continuare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Urmează un Jurnal de călătorie cu fiecare zi petrecută în Cipru. Vei avea multe informații, dar pregătește-te de căldură mare.

      Ștergere
  10. E foarte frumos acolo, la un moment dat voiam sa aleg Cipru insa tot la Grecia m-am intors

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Recomand să ajungeți și in Cipru măcar o dată în viață. E foarte frumos!

      Ștergere
  11. Ce poze frumoase si peisaje minunate. Pare de vis totul.

    RăspundețiȘtergere