Tur culinar in Koln - restaurante preferate la 10 euro/meniu

Scopul meu in Koln a fost sa mananc mancare buna, la un pret rezonabil. Fara sandwiciuri, fara kebap si fara mancare congelata. Restaurantele din Koln ofera variante destul de piperate la buzunar, insa astazi vreau sa va povestesc despre cele 3 descoperiri, la 10 euro pe meniu, care consider ca merita incercate. Salvati adresele si mergeti la sigur, va promit ca nu veti pleca dezamagiti. 

unde-se-mananca-ieftin-in-Koln

RESTAURANTE  DE TOP DIN KOLN

  • Futterhelden   burgeri, vegetarian, vegan, bio ( Adresa: Zülpicher Straße 209, Koln)
  • Convida restaurant californian, mexican (Adresa: Ludwigstraße 11, 50667 Köln) 
  • Frittenwerk restaurant cu specific canadian ( Adresa: Ehrenstraße 94, 50672 Köln)

1. Futterhelden - pentru un burger adevarat!
Futterhelden este un snack bar ce ofera mancare de calitate pentru fanii preparatelor organice si bio. Meniul include nenumarate optiuni vegane si vegetariene, insa noi am ales un burger de vita si meniul zilei `burger de somon`. Meniul costa doar 10 euro/de persoana si include 1 burger, cartofi prajiti, o bautura artizanala si 3 sosuri. Burgerii primiti ne-au placut mult, au fost suculenti si deliciosi, exact asa cum trebuie sa fie. Cartofii prajiti au fost crocanti si deliciosi, iar cele 3 sosuri ne-au spus ca sunt facute de casa (sos de lemongrass, sos de smantan si ketchup curry  - bucatarul merita un premiu pentru textura si gust). Bauturile racoritoare sunt bio, artizanale (au frizzante de rubarba, zmeura, cirese si bautura noastra preferata cea de busuioc si ghimbir). Incercati-le pe toate!

Pentru desert am ales o inghetata speciala - cu 70% fructe- foarte cremoasa si gustoasa. Sunt aduse din Italia (asa ca iubitorii de inghetata vor intelege cu adevarat ce vreau sa spun, prin cea mai buna inghetata de fistic gustata vreodata).

Futterhelden-restaurant-Koln

Futterhelden-restaurant-Koln

Futterhelden-restaurant-Koln

futterhelden-restaurant-koln-review

2. Convida Restaurant - cea mai buna mancare mexicana din Koln
Restaurantul acesta este cea mai buna si ieftina varianta de a manca rapid in centrul orasului, la nici 5 minute de mers pe jos de Catedrala. Stiti ca iubesc restaurantele mexicane, iar acesta nu m-a dezamagit chiar deloc. Citisem pe net ca au carne de porc si de vita, gatita timp de 8 ore, la o temperatura scazuta, asa ca am vrut din tot dinadinsul sa le incercam, mai ales ca un fel de mancare costa sub 10 euro de persoana. 
O my God! Ce descoperire! M-am simtit ca in paradis! Formatul meniului e  putin mai deosebit, poti sa alegi un Bowlito (adica mancare in bol) sau un buritto (mancare in lipie). Ne-a placut mult conceptul, practic poti sa iti faci singur meniul alegand din ingredientele mentionate: legume proaspete, tortilla, salsa la alegere, carne de vita, de porc sau de pui. Pe langa cele doua bowlito am comandat si o portie de nachos giganta cu 5 sosuri generoase. Mi-a placut cel de guacamole si cel de chilli dulce cu mango. Am vrut sa acoperim toata varietatea de preparate mexicane, asa ca am comandat si o Quessadila delicioasa (incercati-o  si voi, se numeste `The Bull Pink` - painea are o textura grozava, umpluta cu carne de vita ce ti se topeste in gura si ceapa roz) WOW! Toate acestea completate cu o bere tropicala (cu cocos) mi-au facut vacanta in Koln mai frumoasa.

Convida-restaurant-Koln

Convida-restaurant-Koln

convida-restaurant-Koln-review

3. Frittenwerk - pentru o portie de poutine (mancare traditionala canadiana)
Ne-am oprit la Frittenwerk pentru cina, in timp ce ne plimbam prin cartierul Belgian din Koln. Am fost uimiti de cata lume intra si iese din acest mic restaurant si eram curiosi sa vedem despre ce este vorba. Am descoperit ulterior de ce este atat de popular, fiindca meniul costa doar 6.9 euro si e singurul loc din oras unde poti incerca o portie de poutine - un fel de mancare traditionala canadiana cu cartofi prajiti si sosuri la alegere.

În mai puțin de 5 minute am primit comanda `BBQ Pulled Pork` și` Pulled Honey Chiken`. Carnea avea o textura fantastica: arome delicioase, suculente si foarte aromate. Cartofii prajiti au fost perfect aurii, iar sosurile lor ne-au mers direct la suflet si de-abia apoi in stomac: incercati joppie și guacamole (the real thing). Ne-am bucurat, de asemenea, de selectia de bere artizanala (au in jur de 10 feluri). Am plecat multumiti de la Frittenwerk, convinsi ca ne vom intoarce la urmatoarea vizita in Koln. 

frittenwerk-restaurant-Koln

frittenwerk-restaurant-Koln

frittenwerk-restaurant-Koln

frittenwerk-review

😍 Apreciez comentariile voastre pe blog  😍

» Urmeaza sa calatoresti in Koln? Citeste toate articolele de calatorie 


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 

14 comentarii:

  1. sa citesc astfel de articole la ora asta, nu prea este ok :D ce sa zic, 10euro nu este asa mult si da, arata bine preparatele

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de bine arata toata mancarea. Un deliciu la pret bun

    RăspundețiȘtergere
  3. Arată foarte bine restaurantele și mâncarea! Bine de știut dacă o să ajung vreodată în Kohn

    RăspundețiȘtergere
  4. ce bine arata mancarea :D:D: yumiiii!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata foarte bine mancarea, cu siguranta este si delicioasa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Yuummy, tot arata delicos!
    Dar cel mai mult ma atrag burgerii

    RăspundețiȘtergere
  7. Cat de util este acest articol! Cand ajung in Koln revin pe blogul tau direct. Sa mai faci articole de acest gen :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Toate meniurile arata foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata super mancarea. Mi s-a facut o poftaaaaa.

    RăspundețiȘtergere
  10. Wow, ce de bunătăți! Sigur ai plecat cu gândul la acele preparate delicioase! 😃

    RăspundețiȘtergere
  11. Totul arata tare apetisant. Foarte util si bine documentat acest articol

    RăspundețiȘtergere
  12. Alice unde ti-a disparut butonul de like la articole? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A dispărut demult :{ acum 3 doar pe pagina de Facebook. Am schimbat la un moment dat tema și atunci s-a dus ...

      Ștergere
  13. Uau! Ce bine arata totul!
    Iti voi lua la puricat blogul pt ca sunt in cautarea unei destinatii de vacanta inedite.

    RăspundețiȘtergere